Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Pozdrav svima, hvala na ovako obimnim informacijama, na čitavih 193 str. koje su mi mnogo značile pre samog otvaranja i aktiviranja Intesa Internet Visa kartice. Pokušaću u nekoliko koraka da pojasnim i novim korisnicima,
otvorio sam devizni račun 28.01.2015. i podneo zahtev za Intesa Internet karticu, u poslovnici Intesa Bank u Nišu, ul. N.Tomić 8, procedura oko otvaranja deviznog računa trajala je 20 min, potrebna je samo lična karta i dobra volja, razgovor se obavlja kod službenice pravnice, ne na šalterskom pultu. Prilikom otvaranja deviznog računa naglasite i da vam je potrebna pristupnica i aktivacija online servisa gde kasnije dobijate LIB i smernice kako. pristupiti online portalu Intesa Banke.

Nakon otvaranja deviznog računa uplatio sam sredstva na račun u evrima.

Dobijam SMS 10.02.2015. da mogu podići Intesa Internet Visa karticu, odlazim 11.02.2015. u istu poslovnicu, potpisujem nekoliko papira, službenik Intesa Banke vizira karticu i ja dobijam zatvoreni koverat sa karticom i uputstvom. Posle te procedure odlazim na šalter u uzimam LIB koji se dodeljuje i štampa na papiru, potrebna je devizna kartica i lična karta i ceo proces je uspešno završen.

Hvala još jednom svima što ste nam savetima pomogli!

Za sada imam iste informacije sa neta koje je postavio jddipqd. U sustini, treba da prilozim dijagnozu i sve nalaze koje imam od lekara, popunim formular, predam njima i njihova komisija posle odlucuje da li ima osnova.

Koliko sam video osigurana suma je max. 30.000RSD za sve slucajeve pokrivene?

Pozdrav svima, hvala na ovako obimnim informacijama, na čitavih 193 str. koje su mi mnogo značile pre samog otvaranja i aktiviranja Intesa Internet Visa kartice. Pokušaću u nekoliko koraka da pojasnim i novim korisnicima,
otvorio sam devizni račun 28.01.2015. i podneo zahtev za Intesa Internet karticu, u poslovnici Intesa Bank u Nišu, ul. N.Tomić 8, procedura oko otvaranja deviznog računa trajala je 20 min, potrebna je samo lična karta i dobra volja, razgovor se obavlja kod službenice pravnice, ne na šalterskom pultu. Prilikom otvaranja deviznog računa naglasite i da vam je potrebna pristupnica i aktivacija online servisa gde kasnije dobijate LIB i smernice kako. pristupiti online portalu Intesa Banke.

Nakon otvaranja deviznog računa uplatio sam sredstva na račun u evrima.

Dobijam SMS 10.02.2015. da mogu podići Intesa Internet Visa karticu, odlazim 11.02.2015. u istu poslovnicu, potpisujem nekoliko papira, službenik Intesa Banke vizira karticu i ja dobijam zatvoreni koverat sa karticom i uputstvom. Posle te procedure odlazim na šalter u uzimam LIB koji se dodeljuje i štampa na papiru, potrebna je devizna kartica i lična karta i ceo proces je uspešno završen.

Hvala još jednom svima što ste nam savetima pomogli!

Posto i ja za par dana treba da preuzmem karticu, samo da pitam da li sad istu mozes da povezes na paypal bez problema?

Moze da se linkuje, naravno. Samo sto nema primanja uplata. Ako pokusas da je linkujes sa ne-srpskim pejpalom zvace te ljubazna teta i na savrsenom britanskom objasniti da to ne moze. :)

Imam internet karticu ali na njoj trenutno nemam para, sad hocu da nesto kupim Visa Clasic karticom, s obzirom da je ona i dinarska i devizna da li prilikom kupovine sa recimo alija skida dinare ili eure? Usput sam greskom prebacio 5 eura na devizni deo i sad sam u plusu tih 5 eura.

Imas u prvom postu odgovor ;)

Da ne pišem u PayPal temi, nije mesto tamo.
Nisam znao za one visa/mc sajtove za konverziju valuta.

Ali opet imam neka neslaganja kod inteze:
Datum obrade: 19.08.2014.
Naplaćen iznos: 101.45 Eur
Originalni iznos na Aliexpress: 135.36 USD
Po onom visa kursu: 135.36 USD = 101.1962 Eur

Ništa strašno, ali skoro uvek se tako pojavi nešto sitno. Nije bilo kad sam kupovao za 6.19 GBP, tu se slaže (naplaćeno 8eur, visa kurs 7,99).

Poslednja izmena:
Koja kartica konkretno i koji su bili datumi transakcije i knjizenja?

Evo tri kupovine. Dve Intese, jednom TB. Nigde mi se ne slaže, odnosno uvek je nešto sitno više.
Kartica u Intesi je obična visa electron.

edit. link je PM

Poslednja izmena:
Hmm, 14.8. se uklapa skoro u cent (101.46), kao da je tog dana settlement date. Ne kapiram bas, mozda su i 14.8. vec odredili kurs. (zbog vremenskih zona, mozda je to zvanicno 13.8. na sajtu)

Za ove druge dve ne znam koliko dolara si platio :)

Prva je 135.36usd, druga 135,30usd, treća 170usd.
Sve se ne uklapaju za 10-20tak centi po danu knjiženja (obrade)
edit: Mislim, nije to ni bitno, ali eto nikako da uklopim u cent :)

Poslednja izmena:
Za prvu jedino mi pada na pamet da je 14.8. fixiran kurs, tj. stvarno obradjena, jer se poklapa u manje od centa.
Za drugu ni blizu ne mogu da nadjem kog bi dana bilo i razlike su dosta vece, cak i po 0.5%, sto je daleko od OK. Mada ima i datum kada je 0.5% ISPOD naplacenog.

EIDT: (zaboravih da je TB MC a ne Visa). Isto vise po kursu tog dana, ali sitna razlika, od nekoliko centi vec. Kako si uvezao taj lot?:)
Interesantno... zvanicni srednji kurs na 13.10. se uklapa u cent za TB placanje ;)

Poslednja izmena:
Da, sada sam malo i ja računao više plaćanja po onom linku što si dao u PayPal temi. Sve ove godine, do danas, sam gledao srednji kurs NBS ...
Uglavnom jeste to do 2 promila ili manje, i jeste da se u nekim varijantama dobija i malo manje nego što bi trebalo po onom kursu.
E sad, kada bih sabrao sve kombinacije i svaki cent plus ili minus za celu prošlu godinu, verovatno bi razlika u odnosu na zbir svih transakcija bila neizračunljivo mala :)
Sad meni jedino pada na pamet da je u pitanju nekakvo zaokruživanje sa njihove strane, a ne "neprikazana provizija konverzije" kako sam mislio da je slučaj kod TB i Inteze.
btw, one sijalice nisu nikada bile ni poslate... :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Imam problem sa Intesa internet bankarstvom.

Da li bi hteo neko ko ima intesa internet karticu i dva devizna racuna da proba da prebaci sredstva sa jednog na drugi? Na primer 1 dolar, posto meni stalo iskace greska "nije dozvoljen prenos izmedju ovih partija".

Ranije ti je radilo ili ne?

Uvek je radilo normalno, a sad nece. Na telefon se niko ne javlja, izgleda da rade tek od srede a onda mi je vec kasno...

Evo i ja sam sada prebacio pare sa deviznog racuna na drugi devizni racun na koji je vezana internet kartica.

Nedospele obaveze:
16.02.2015 MTELDOO PODGORICA ME 0,99
:D :D :D (1EUR dopune za mTel karticu)

Da li bi hteo neko ko ima intesa internet karticu i dva devizna racuna da proba da prebaci sredstva sa jednog na drugi? Na primer 1 dolar, posto meni stalo iskace greska "nije dozvoljen prenos izmedju ovih partija".

Radi bez problema. Proveri ipak sa njima o cemu se radi... da ti nije neki od racuna blokiran?

Hvala na odgovorima! Ne bi trebalo da je račun blokiran. Na jednom držim sredstva, a kada hoću nešto da plaćam prebacujem na drugi koji je povezan sa karticom. Proveriću sa njima. Problem je što je meni dosta hitno da izvršim plaćanje a banka sutra ne radi...

Pozdrav svima,

Imam problem sa Intesa internet bankarstvom.

Desavalo mi se par puta do sad, a pogotovo danas. Popizdeo sam posto sam otisao da kupim nesto i imao oko 1000 na deviznon, a 50 din na dinarskom i nisam mogao da zamenim. Zvao call centar u 11h i ne rade. Da li su oni ozbiljni. Call centar da ne radi zbog ovog praznika - pa svuda napolju radi 24/7.

Strašno, kao da su državno preduzeće. Cela banka da ne radi dva dana. Zvao sam neki broj za platne kartice koji je stalno dostupan i javio mi se operater. Pitam je l može da vam dam sve podatke pa da mi prebacite sredsva sa jednog na drugi račun, saslušao me i kaže zovite u sredu.

Nema smisla da banka radi kada ne radi platni promet. Call centar praznikom radi samo za hitne stvari (blokada kartice i slicno). Tako je i u svetu :(

Šta palamude ovi iz Inteze toliko, kad će više da prođu Nedospele obaveze. Platio sam nešto 502.60 evra, rezervisali mi 546.35, poručio 11. februara, čak mi je i isporučeno na željenu adresu 13og, a oni i dalje drže rezervisan iznos. Šta drže toliko novac, hoću "kusur" da mi se vrati :D

Tisina bre :) Vidis koliko banaka je pocelo da naplacuje procenat za devizne transakcije, dok Intesa ne naplacuje, neka drzi i po 10 dana, skroz se slazem :) 1000000x bolje nego da mi odmah uzme 1-2% vise i nikad ne vrati :D

A i mnogo hoces.. za 2 radna dana :)

Ma smarači su svejedno :) Ne, ne, 3 radna dana ako računaš i sredu :d

Obicno vrate posle sedam dana od kada rezervisu sredstva.

Meni drze refund 70+ dana!

Nazad
Vrh Dno