Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Koju "osnovnu"?

Gizmo, ajde prikazi ovaj ekran kartice:

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    96 KB · Pregleda: 134
Mozes "njom" podizati na salteru i bankomatu. Na salteru se koristi samo kao broj racuna (ima na njoj ispod broja kartice). Pazi samo jer se na njoj OBE partije (dinarska i EUR) vode zajedno i mozes se zeznuti i podici evre kroz dinare. Raspoloziva sredstva se samo u dinarima prikazuju ali i evre racunaju.

Zeznuta je za online placanja zbog toga. Moze se desiti da povuce evre u dinare pa dinare u evre. Pisao sam o tome. Greska je neka bila do njih
Nisam smeo da probam da li je ispravljena jer mi Master ionako sve radi bolje.
Ako imas samo dinare trebalo bi da sve radi OK. Visa kurs sasvim korektan.

@Alfa

Kupovao sam jos nesto u medjuvremenu, pa mi je raspolozivo stanje manje, ali bilo je 27.43 kao sto sam sto puta pisao...

uploadfromtaptalk1424613251583.jpg

Gizmo, sad sam opet pogledao ceo prethodni screenshot (mislio sam nekako da su nedospele obaveze), i koliko vidim tebi su ovo vec proknjizene transakcije, tj. skinuto je koliko je pisalo... jesi placao u EUR ili drugoj valuti?
Jel' to Visa Inspire ili neka druga kartica?
Sa kog sajta? Da nije neki kineski?:)

U evrima. Visa Internet. Ebay nemački, prodavac koji dozvoljava plaćanje kreditnim karticama. Šta znam, možda stvarno budu vratili rezervaciju posle, ovako mi je skinuto baš toliko koliko je bilo sa rezervacijom.

Nista, onda ipak CCC (Call the Contact Center :)), da isprave gresku, nikad mi se nije tako knjizilo.

Mozes "njom" podizati na salteru i bankomatu. Na salteru se koristi samo kao broj racuna (ima na njoj ispod broja kartice). Pazi samo jer se na njoj OBE partije (dinarska i EUR) vode zajedno i mozes se zeznuti i podici evre kroz dinare. Raspoloziva sredstva se samo u dinarima prikazuju ali i evre racunaju.

Zeznuta je za online placanja zbog toga. Moze se desiti da povuce evre u dinare pa dinare u evre. Pisao sam o tome. Greska je neka bila do njih
Nisam smeo da probam da li je ispravljena jer mi Master ionako sve radi bolje.
Ako imas samo dinare trebalo bi da sve radi OK. Visa kurs sasvim korektan.

Planiram da uplatim dinare pa posle sa tim na neteler.

U evrima. Visa Internet. Ebay nemački, prodavac koji dozvoljava plaćanje kreditnim karticama. Šta znam, možda stvarno budu vratili rezervaciju posle, ovako mi je skinuto baš toliko koliko je bilo sa rezervacijom.

Ja se izvinjavam ja sam ono pisao za Visa ELECTRON karticu, a ti imas ovu drugu, e tu ne znam sta se radi to najbolje da zovnes njih da pitas, mozda tu ima neka provizija, ne znam stvarno.

Pošto sam imao sličan slučaj kao i Gizmo, kupovao sam avionske karte, uredno su mi skinuli 4% više kao i uvek do sada. Znam da vrate tu rezervaciju nakon 7 dana(prosek) ali evo 12 dana je prošlo, pare ne vraćaju. Ne budem lenj i pošaljem im e-mail. Evo njihovog odgovora:

Poštovani,

svako uspešno korišćenje kartice podrazumeva da se transakcija prvenstveno rezerviše a naknadno i naplati, u deviznom platnom prometu prosečno nakon 5-7 radnih dana. Krajni rok koje prodajno mesto (sajt) ima za naplatu iz odobrene rezervacije je do 30 dana za kreditne i 45 dana za debitne kartice. Kada i da li će se sajt naplatiti iz prethodno odobrene rezervacije zavisi samo od sajta i njihove banke preko koje posluju. Ako ste dobili potvrdu kupovine u vidu elektronske karte, transakcija je regularna. Možete dodatno zatražiti od sajta da Vam to potvrdi.

Poslednja izmena:
Ozbiljno garantujem da oni misle na knjizenje, a ne na slucaj da i posle knjizenja nije vracen deo novca.

Ozbiljno garantujem da oni misle na knjizenje, a ne na slucaj da i posle knjizenja nije vracen deo novca.
Stvarno ne znam o čemu se radi. Moguće da će da proknjiže kad se karte podignu i potvrdi rezervacija (pošto sam kupovao za majku karte). Sledeće nedelje ima let, pa ćemo da vidimo.

Dobio sam novu Visa electron uz dev. račun, ali nema Pin kod, da li se koristi isti od stare kartice?

Da.

Marko, prvi sam sad od Gizma cuo mogucnost da se ne rasknjizi odmah ona extra rezervacija, na bilo kojoj Intesa kartici. Mislim da u Intesi i nemaju predstavu o toj mogucnosti, zato garantujem da oni misle na ono obicno knjizenje.
Ovo ce pre biti neka greska u sistemu.

Samo da javim, danas su proknjizili ili sta vec (mamu im njihovu). Kad sam kupovao karte cena je bila 567€ ~ 69k din, u medjuvremenu je pao € i slepci su naplatili 573€. Pre nego sto neko pita sto nisam platio u dinarima, nemam drugu karticu, imam samo ovu Intesu web.

Placanje u dinarima preko Visa Electron i Visa Internet kartica u Intesi je najgora moguca opcija. Tu sigurno ima konverzije po Hit kursu, jer te kartice nemaju dinarsku partiju.

Kakva su iskustva sa plaćanjem karticam Unicredit banke? Ako neko ima iskustva sa njima...

Treba da mi refundiraju tax free u inostranstvu, da li mogu da uplate na visu electron?

Poslednja izmena:
Nisam znao gde,pa ako moze ovde:Da li postoji neka domaca kartica kojom mogu da platim u forintama?

Sve Master/Visa, poneka Maestro (pitanje je da li prihvataju) i Amex (isto pitanje).
Najbolje Intesina Visa Electron (ili Internet ako je za net). Master Intesin.

U banci kazu da ne mogu, imam Intesa master. Kažu mora u evrima.
Jel ti pitaš da li možeš da uzmeš domaću karticu, odeš u Mađarsku i platiš njome tamo nešto u forintama? To možeš, i dospeli iznos će ti biti konvertovan u EUR po nekom Masterovom kursu.
Ako pitaš da li može da ti dospe u HUF, to teško da i jedna kartica u Srbiji omogućava (a i šire - osim u Mađarskoj :) )

Konkretno, hoću da platim karte za wizzair i stoji cena u forintama od 92650, a kad prebacim da platim u dinarima stoji cena 39340, sto je za skoro 3000 dinara vise nego sto je po kursu!? Izgleda da uskoro vadim i madjarsko drzavljanstvo a taman cu i karticu :)

To rade sve kartice onda :)

Odakle letis? Obicno Wizz u valuti zemlje poletanja ima najbolji cenu.

Pa šta onda problem, plati s njom i gotovo. MC ima sasvim OK kursnih razmena.

Nemas problema sa njom. Mada je za Wizz mozda isplativija Visa Electron i Maestro, bar su bile (Wizz ne naplacuje za Wizz kartice, nesto sitno za wire, nesto vise za debitne, a najvise za kreditne - jedno vreme je taj fee za kreditne bio veci od cene karte :D)

Znaci najbolje je na njihovom sajtu da stavim forinte i onda ce banka to da konvertuje i da mi naplati u evrima jel tako?Jer i kad stavim da platim u evrima cena je 3000din veca nego kad stavim da platim u forintama.Hvala na odgovorima i izvinjavam se na malom offtopicu.

Ostavi u valuti u kojoj oni stave cenu po defaultu.

Nazad
Vrh Dno