MagicMaster
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2007
- Poena
- 510
Ono što ti nisu napisali je i da recimo ako imaš dolare na računu, i plaćaš nešto u dolarima, onda će ti ladno dva puta konvertovati .....

O cemu ti pricas?
8.1. Banca Intesa Online
8.1.1. Aktiviranje Banca Intesa Online bez naknade
8.1.2 Korišćenje Banca Intesa Online bez naknade
U pravu si, sto nije mala stvar mozda, posto je 5% od limita a limit je 2.5 plata! (znaci 12.5% ako se ne varam). Ovo ne znam tacno, nikad nisam ispitivao.jedino sto te svaka kreditna kartica otperecuje 5% za kreditnu sposobnost![]()
Osim zadnjeg da (za konverziju nisam siguran - neki kazu jedno, neki drugo!)ako sam shavtio sa Intesa Visom koja je debitna, mogu da placam on-line, mogu da je vezem za PayPal placanja (ne racunam uplate na karticu) i mogu da uplatim € i da mi skida samo € - bez konverzije?
Ajde prekini ti da budes neprecizan po celom forumu a jos vise prekini da siris dezinformacije.
Intesa e-banking je SKROZ besplatan, imao ti tu visa karticu ili ne:
http://www.bancaintesabeograd.com/upload/Tarifa0311.pdf
sto bi svako shvatio da se placa da dodas e-banking a ne da se placa izvrsavanje transakcija.stanje možeš da proveravaš i ovako ali nemožeš da vršiš transakcije, a možeš da dodaš ali se plaća
MC se prihvata najvise od svih kartica.
Na AMexu dobijas isti limit kao i na MC ali mislim da je to 250% a ne 350% plate? Trebalo bi da se zajedno obracunavaju ali ne vidim zasto bi onda davali dve kartice koje su obe besplatne. (citaj: ne znam - koleginica kaze da vaze ODVOJENI limiti, tj. da imas 500% plate)
Nemoguce, limit se koriguje na svaka tri meseca, zadnja korekcija je bila 14. februara za prethodna tri meseca. Doduse vecina dobije i 13. platu decembra/januara, pa su ti 14. feb. izracunali prosek 4 a ne 3 plate.Hvala obojici
Kada bolje razmislim, limit na MC mi jeste sadašnjih 350% plate, ali u momentu kada je određivan, kurs EUR je bio dosta niži, dakle plata u EUR veća, tako da su mi taman odrezali 250%. U međuvremenu se kurs promenio, a plata nije
Da li je obračun plaćanja AMEXom isti kao i za MC? Msilim na preračun kurseva, o čemu smo pričali koliko na prethodnoj strani.
offtopic: ***, pad plate za 70%...
Uz Hit racun je stalno besplatan.Mislim da je Amex samo besplatan u prvoj godini korišćenja (promocija), a posle toga se redovno plaća članarina.
Meni je dinarska plata porasla oko 1% za ove dve godine, koliko sam u Intesi. Kreditni limit na MC mi nikada nije menjan - isti kao i prvog dana, upravo sam ponovo pregledao MC izvode.Nemoguce, limit se koriguje na svaka tri meseca, zadnja korekcija je bila 14. februara za prethodna tri meseca. Doduse vecina dobije i 13. platu decembra/januara, pa su ti 14. feb. izracunali prosek 4 a ne 3 plate.
70% ne bi moglo da se desi jer dinar nije toliko kolabirao jos uvek od 1994
Ovo slucajno znam (za 14. feb) jer je to bio jedini put kad sam morao da potpisujem prebacivanje plate i odredjivanje limita![]()
Ja sam u Intesi već preko 4 godine i nikad mi nije korigovan limit (osim jednom kada sam sam podneo zahtev za korekciju - pa su mi sa 2x plata podigli na 3x plata). A plata je išla ±50% u odnosu na početnu.Nemoguce, limit se koriguje na svaka tri meseca, zadnja korekcija je bila 14. februara za prethodna tri meseca. Doduse vecina dobije i 13. platu decembra/januara, pa su ti 14. feb. izracunali prosek 4 a ne 3 plate.
70% ne bi moglo da se desi jer dinar nije toliko kolabirao jos uvek od 1994
Ovo slucajno znam (za 14. feb) jer je to bio jedini put kad sam morao da potpisujem prebacivanje plate i odredjivanje limita![]()
To su onda dodali skoro, kada su me poslednji put smarali telefonom, nije bila posebna ponuda za Amex uz HIT. Al stvarno ne kapiram koji će đavo nekom i Master i Amex...Uz Hit racun je stalno besplatan.
Amex blue je besplatan u prvoj godini bilo kako.
Al stvarno ne kapiram koji će đavo nekom i Master i Amex...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari