Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Odeš u hungariju, raspitaš se el može jedan račun za ja, oni kažu, naravno .... i eto ....

T znam da ne moze, morws da imas boravisnu dozvolu ili lk... vec sam pitao kada sam otvarao taj nalog. A sto se tice nukemovog predloga, taj koga znam je upravo ovde i nece dolwziti narednih hodnu dana. Ali uspeo da sam da se dogovorim da mi plste cekom ps ce ds ide ns inkaso, jeste da ce da traje 5 nedelja ali sta da se radi, ipak su pare tu kad tad...

Ne znajuci za ovaj topic pre par dana pokusam da otvorim paypal account, naravno ideja je bila da poturim Banca intesa visa internet karticu (koju sam izvadio da bih kupovao na amazonu), dok bih adresu stavio bratovu u norveskoj.:)
Pojma nisam imao da je to jedina kartica kod nas koja prolazi na paypalu.:D
E sad, dosao sam do dela gde treba da verifikujem karticu. Danas sam bio u Intesi, trazio listu transakcija u zadnjih mesec dana ali nema te transakcije gde su skinuli tih 1-2 eura (tj 15 kruna posto ide na norvesku). :trust:
Koliko vremena treba da se vidi ta transakcija i da li ju je moguce videti preko e-bankinga?

Ne znajuci za ovaj topic pre par dana pokusam da otvorim paypal account, naravno ideja je bila da poturim Banca intesa visa internet karticu (koju sam izvadio da bih kupovao na amazonu), dok bih adresu stavio bratovu u norveskoj.:)
E sad, dosao sam do dela gde treba da verifikujem karticu. Danas sam bio u Intesi, trazio listu transakcija u zadnjih mesec dana ali nema te transakcije gde su skinuli tih 1-2 eura (tj 15 kruna posto ide na norvesku). :trust:
Koliko vremena treba da se vidi ta transakcija i da li ju je moguce videti preko e-bankinga?
Transakciju mozes da vidis u online banking ''izvestaju'' odmah po obavljanju iste, znaci posle nekoliko sekundi (minuta). Tu ces, takodje, videti i taj cetvorocifreni kod, koji je potreban za verifikaciju.

Transakciju mozes da vidis u online banking ''izvestaju'' odmah po obavljanju iste, znaci posle nekoliko sekundi (minuta). Tu ces, takodje, videti i taj cetvorocifreni kod, koji je potreban za verifikaciju.
Hvala. :)
Problem je sto do sada nisam koristio online banking, te moram ici do banke da mi daju podatke sa kojim mogu da se ulogujem.

Dobih danas LIB i Partiju u banci, verifikacija prosla fino.:D

Bez verifikacije si ogranicen na 750e mesecno i 1500e ukupno dok ne verifikujes acc.

To je samo za biznis korisnike, za fizička lica srbija ne postoji kao opcija.

I kako sada, ako nesto kupujes, na koju adresu ti stize?

Ima neka dobra dusa da mi odradi jedan mali payment preko PP? :D Pare na ruke NS/BG ili Postnet-om ako je neka druga lokacija + cascenje po dogovoru. :D

Na PP dogovor. Thx unapred!

Momci pitanje, imam neverifikovan paypal account, i pitanje je koliko kesa moze da dodje na njega, a da moze da se prebaci na neki verifikovan account, dakle da ne ostane stuckovano na tom neverifikovanom accountu. Unapred zahvalan !

Pozdrav!

Ima neka dobra dusa da mi odradi jedan mali payment preko PP? :D Pare na ruke NS/BG ili Postnet-om ako je neka druga lokacija + cascenje po dogovoru. :D

Na PP dogovor. Thx unapred!

Mogu ja da zavrsim sve, tebi ili bilo kome. Imas PP.

2500€ ali mozes da posaljes(placas) samo 1500€, tako da ti je to realan limit.
Ako dodas karticu onda mozes 2500€ i da trosis.

Klikni na View Limits na tvom account-u i dobices ovo:

282nk07.jpg

posle godinu dana od prve transakcije account se resetuje...

Poslednja izmena:
Isto ovo i mene zanima.

Sto se tice te premetacine novca sa PP akaunta savetujem vam da odmah zaboravite kako biste ustedeli svoje zivce.Naime PP ce nakon tog slanja verovatno limitarati i traziti podatke a to nije bas prica iz koje se lako iscupati posebno ako ne mozete sve da prilozite i ako je veca summa u pitanju onda moze da padne i PERMANENTNA BLOKADA akaunta.

Ako imate u vidu neko primanje i povlacenje novca predjite na nekog drugog payment servera tipa Moneybookers.

Jel bi dobio nesto ako bi u becu otvorio racun i prijavio ga na paypal. Tj da li bi onda mogao normalno da dizem i uplacujem pare i da li bi onda mogao da radim sa paypalom u fullu.

To za neverifikovan racun i slanje primanje itd niko ne moze da garantuje. Probas, pomolis se pa ako ti ne zablokiraju u roku od par dana picis dalje. Ni sa verifikovanim nalozima nisi siguran.

Devil,

Dobio bi full Paypal account, mogao bi da prodajes normalno, da primas pare i podizes ih ovde na intesa visa internet karticu, ali ja tu ne bih porucivao nista jer bi te izvalili da porucujes na srpsku adresu a nalog na Austriju. Tako su mnoge pozatvarali :D

Kad pominjes da mogu ovde da podizem preko intesa vise jel to znaci da moram da otvorim racun u intesinoj banci u becu ili sta?

Da li se ja tripujem ili visa od intese vise ne prolazi na paypalu?
Amex jos uvek prolazi

Pej pal u 2011. verovatno u Srbiji
Beta | 12. 12. 2010. - 10:21h | Foto: AFP | Komentara: 68

Građani Srbije bi trebalo da sledeće godine dobiju mogućnost da plaćaju preko bezbednog sistema za plaćanje preko interneta Pej pal (PayPal), izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.

"Mi smo s njima u stalnoj komunikaciji i Pej pal tvrdi da će biti prisutan na našem tržištu, ali se to nikako ne dešava. Sada imamo neka relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvrštena među zemlje gde Pej pal funkcioniše, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike", rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.

Na pitanje zašto Pej pal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja. Prema njenim rečima, Pej pal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.

Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.

"Ministarstvo za telekomunikacije je osnovalo radnu grupu za identifikaciju svih tih prepreka, pozvali smo i dobili članove iz svih relevantnih institucija - ministarstava finansija, trgovine i ekonomije i Narodne banke Srbije, kako bismo u jednom trajnom procesu pokušali da unapredimo elektronsku trgovinu", rekla je ona.

mora da su slovenacko, hrvatsko, bosansko i ostala mnogo veca trzista od srpskog

koji moroni :smash:

Kako je moguce da mi je Paypal trazio verfikaciju kartice, sa neka 4 zadnja broja koja meni uopste nisu poznata ?
Jel to neko meni upao u nalog ?
Promenio sam password, jel treba jos nesto da uradim ?

I zbog cega ne prolazi vise Visa Electron, Poklon kartica Erste banke na paypal-u ? :(

Poslednja izmena:
Vrh Dno