Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Pitanje za ljude koji imaju austrijski paypal.

Ako verifikujete samo sa karticom koliki je godisnji limit za slanje?

Poslednja izmena:
pozdrav svima,vec nekoliko dana citam Vase postove i zelela bih da Vas pitam nekoliko stvari,koje ste vec objasnili ali ako ne zamerate i ako je neko voljan bila bih Vam zahvalna:wave:Naime,imam sina od 16god.i poceo je nesto sa pay pal-om da pokusava,koliko vidim dosta stvari koje govori imaju smisla,posto citajuci ove postove shvatam da postoje nacini da zaradjuje sebi dzeparac,e sad ja se jedva snalazim u svemu tome pa bih molila da mi neko postupno objasni od otvaranja kartice,koje,i gde,do placanja,limitiranja i podizanja zaradjenog novca preko MB.HVALA UNAPRED,AKO NEKO IMA STRPLENJA I VREMENA,ZA TAKO NESTO.:type:pS.videla sam da su neki ostavili br.mobilnog,da li to znaci da postoji mogucnost da stupim u kontakt radi podrobnijih informacija ukoliko bude potrebno.IZVINJAVAM SE NA OPSIRNOSTI I MOZDA GLUPIM PITANJIMA ALI NE ZNAM KAKO DRUGACIJE DA PITAM TO STO ME ZANIMA

Dobra kombinacija bi bila kada bi neko napisao FAQ, a mod stavio u prvi post.

Verujem da zanima vise ljudi, ukljucujuci i mene. Da ne ispadnem gotovan, citao sam dosta strana (ne sve), ali misljenja su podeljena, a ima i meni nerazumljivih delova tako da bi jedan guide koristio. Fala unapred ;) (ovim vas obavezujem da ga napisete :p)

Vrlo slichan, a chesto i nizi. Ali chak i da je skuplje, opet bi kupovao na americhkom. Nemachki ebay je uzasan zbog vishe stvari. Vecina ne prima paypal, komunikacija sa prodavcima je uzasna jer vecina ili ne zna ili nece da pricha engleski, i chesto se desi da pishe kako prima paypal, a onda ti poshalje podatke banke kada si vec uzeo robu, a uopshte mi se ne smara po bankama i ne daju mi se onolike provizije i chekanje nedelju dana vishe, za neshto shto sam mogao da platim paypalom odmah. Ajde mogu da mu kazem da mi ne odgovara to placanje i da ponishtimo kupovinu, ali opet se vracamo na onaj deo gore sa loshom komunikacijom, tako da je kupovina na nemachkom ebayu chesto frustrirajuca. Dok na US sve ide glatko, svi govore engleski, svi primaju paypal, a na kraju izbor robe je neuporedivo bolji. U nemachkoj se kupuje samo ono shto ne postoji nigde osim kod njih...

pozdrav svima,vec nekoliko dana citam Vase postove i zelela bih da Vas pitam nekoliko stvari,koje ste vec objasnili ali ako ne zamerate i ako je neko voljan bila bih Vam zahvalna:wave:Naime,imam sina od 16god.i poceo je nesto sa pay pal-om da pokusava,koliko vidim dosta stvari koje govori imaju smisla,posto citajuci ove postove shvatam da postoje nacini da zaradjuje sebi dzeparac,e sad ja se jedva snalazim u svemu tome pa bih molila da mi neko postupno objasni od otvaranja kartice,koje,i gde,do placanja,limitiranja i podizanja zaradjenog novca preko MB.HVALA UNAPRED,AKO NEKO IMA STRPLENJA I VREMENA,ZA TAKO NESTO.:type:pS.videla sam da su neki ostavili br.mobilnog,da li to znaci da postoji mogucnost da stupim u kontakt radi podrobnijih informacija ukoliko bude potrebno.IZVINJAVAM SE NA OPSIRNOSTI I MOZDA GLUPIM PITANJIMA ALI NE ZNAM KAKO DRUGACIJE DA PITAM TO STO ME ZANIMA

Ovo je za sve one koji se muce za paypal rvo resenja.
Kako Tacno Registrovati Paypal Sa Intesa Visa Internet Karticom sa Minimalnom Sansom za Neuspeh

Dakle prvo treba nabaviti intesa visa internet karticu (intese) sto nije tesko i dzaba je - podneses zahtev u banku i za nekih 25 dana kartica stize.

Uzmes madjarski paypal i registrujes se - na ime svog dobrog (i random) prijatelja koji ima neko madjarsko ime prezime adresu i telefon.

Ako do sada nemas paypal kuci onda registruj odatle a ako si vec registrovao nekoliko puta onda nemoj idi u neki internet cafe - hvataju poreko istog kompjutera - mislim da nije mac adresa ali je sve drugo u pitanju tako da je najbolje imati jedan paypal sa jednoc pc-a.To je jako bitan korak

Kada otvoris account onda ga ne verifikujes odmah jer mozes da placas u iznosu od 150$ bez verifikacije kartice.E tek posle je verifikujes - mozes i odmah ali za svaki slucaj bolje ne , jer mogu slucajno odmah da ti blokiraju account jer se blokiranje acount-a obicno desavaju nakon verifikovanja kartice...
A pre verifikacije se nikada ne desava da se blokira znaci imas bar 150$ po kartici i 99% verovatnoce da te ne blokiraju posle.

Bosna ili Hrvatska su jako lose za registraciju paypal-a jer placanje ne moze da prodje - posle 2-3 placanja se javlja jedna cudna poruka da paypal ne moze da skine novac sa racuna kartice.A takodje za te zamlje ima jos limitirajucih faktora.

Poslednja izmena:
Ovo je za sve one koji se muce za paypal rvo resenja.
Kako Tacno Registrovati Paypal Sa Intesa Visa Internet Karticom sa Minimalnom Sansom za Neuspeh

Dakle prvo treba nabaviti intesa visa internet karticu (intese) sto nije tesko i dzaba je - podneses zahtev u banku i za nekih 25 dana kartica stize.

Uzmes madjarski paypal i registrujes se - na ime svog dobrog (i random) prijatelja koji ima neko madjarsko ime prezime adresu i telefon.

Ako do sada nemas paypal kuci onda registruj odatle a ako si vec registrovao nekoliko puta onda nemoj idi u neki internet cafe - hvataju poreko istog kompjutera - mislim da nije mac adresa ali je sve drugo u pitanju tako da je najbolje imati jedan paypal sa jednoc pc-a.To je jako bitan korak

Kada otvoris account onda ga ne verifikujes odmah jer mozes da placas u iznosu od 150$ bez verifikacije kartice.E tek posle je verifikujes - mozes i odmah ali za svaki slucaj bolje ne , jer mogu slucajno odmah da ti blokiraju account jer se blokiranje acount-a obicno desavaju nakon verifikovanja kartice...
A pre verifikacije se nikada ne desava da se blokira znaci imas bar 150$ po kartici i 99% verovatnoce da te ne blokiraju posle.

Bosna ili Hrvatska su jako lose za registraciju paypal-a jer placanje ne moze da prodje - posle 2-3 placanja se javlja jedna cudna poruka da paypal ne moze da skine novac sa racuna kartice.A takodje za te zamlje ima jos limitirajucih faktora.

Gomila netačnih stvari.
Ko hoće neka sledi uputstva, ja samo da upozorim.

Da li neko ukratko moze da objasni kako otvoriti PAYPAL nalog ukoliko imate rodjaka/prijatelja u USA npr?

Koja je procedura i da li moze raditi placanje/primanje novca preko tog naloga?

Imam intesa Visa internet karticu .. i + devizni racun.

p.s. Da li prijatelj moze otvoriti 2 paypal naloga na svoje ime u slucaju da vec ima neki stari a ovaj novi bi dao meni?

Hvala

Ako imas nekoga u USA, zasto trazis uputstva? On tamo moze legalno da otvori nalog a ti mozes da ga koristis odavde i da narucujes na ovdasnju adresu bez problema.
Sve moze...

Znaci mogu normalno da ga koristim sa IP adrese iz Srbije i nece biti blokiran?

Nije mi primarno da narucujem stvari nego primanje/slanje novca posto radim kao freelancer..

Kako bi to islo posto se ne razumem?

Ako imas nekoga u USA, zasto trazis uputstva? On tamo moze legalno da otvori nalog a ti mozes da ga koristis odavde i da narucujes na ovdasnju adresu bez problema.
Sve moze...
A kako da otvori PayPal u USA i da mu stiže ovde u Srbiju majke ti?
Pa svi bi tako pootvarali naloge, ja prvi, imam gomilu prijatelja diljem kugle zemaljske, ali cela zvrčka je u tome što ne možeš da verifikuješ takav nalog gde je npr. kreditna kartica registrovana u USA, a ti živiš u Srbiji.
Ustvari teoretski može, ali ćeš na prvoj transakciji da budeš sumnjiv, s obzirom da ti se razlikuju zemlja obitavanja i ona u koju šalješ (gde je tu logika????), moraćeš da objašnjavaš ljudima da šalju u Srbiju i tako to....
Poenta zašto ovaj tread i postoji je da je mora da se zaobilazi PayPal sistem i bude jako oprezan i strepi svo vreme, s obzirom na kontrole.

Dakle, odgovor za 3D-Elite, pošto radiš kao freelancer, a hoćeš da ti se uplaćuje novac na račun, otvori neki račun u banci, npr. devizni u Intezi (ili nekoj drugoj) i daj broj tog računa da ti uplaćuju parice. Malo će da košta, s obzirom da se naplaćuje provizija, ali ***a, ovo je najjednostavnije.

Ok hvala ti.

Wire transfer je bas dosta skup(lji) a i za mnoge (koji treba da ti uplate) komplikovan.. pa sam zato pitao ovo.

Proveri i za ovo kolika je provizija, ne bi trebalo da je velika, ali za svaki slučaj.
Mislim da mora da postoji i trag novca, tj. dokaz da nije u pitanju pranje para i tako to.

Poslednja izmena:
Pa prilikom jedne transakcije od 200E iz Spanije trebalo je oko 50E troskova da bude za wire.. to je bas dosta..

A jel bi moglo ovako nesto? Prijatelj otvori Paypal nalog koji cu ja da koristim za rad, i sve pare koje dobijem preko paypal-a prebacujem na njegov (od prijatelja) US racun obican u banci.

Kada sakupim odredjenu sumu, kazem prijatelju da mi wire transferom prebaci novac.

Koliko je ovako nesto izvodljivo?

Jel to pranje para :))?

Pa izvodljivo je, ali ima jedna mala začkoljica.
Poreklo para?
Dokaz o uplati tvom prijatelju, tj. uplatilac bi trebao da uplati ustvari tebi, ali uplaćuje tvom prijatelju. Mislim da bi ovde trebala da postoje ovlašćenja, tj. ti bi bio korisnik njegovog računa - ako tako nešto postoji u USA, nisam siguran.
Poenta je u tragu novca, jer kada ga ne bi bilo npr. Pera bi mogao tako Žiki da uplaćuje bez da trepne novac zarađen, npr. od trgovine oružjem. Dakle, mora da bude jasno ko je uplatilac, svrha uplate i kome se uplaćuje.
Da ne pričam više napamet, neka se javi neko ko može da ti pruži jasnu i konkretnu informaciju.

Poslednja izmena:
Ako njemu uplacuju fizicka lica i onda on tebi, nije problem.
Ali ako njemu uplati pravno lice onda ce on imati problema sa njihovom poreskom.
To nije pranje para ni pod kojom definicijom, samo je svodjenje poreske obaveze na drugoga ;) A njega ce porez kostati vishe nego tebe wire.

Za takve manje transakcije, trazite nesto isplativije. Ja sam za sitne poslove koristio ShareIt, ali ja 99% stvari prodajem kao softver, a ono sto je usluga podvedem kao softver sa customization-om (posto oni SAMO softver prodaju). Sigurno ima slicnih sajtova kod kojih moze da se nakupi novac i posle ti posalju wire-om. ShareIt inace naplacuje 5$ za wire iz Nemacke u jugu, i ovde ~22e.

A kako da otvori PayPal u USA i da mu stiže ovde u Srbiju majke ti?
Pa svi bi tako pootvarali naloge, ja prvi, imam gomilu prijatelja diljem kugle zemaljske, ali cela zvrčka je u tome što ne možeš da verifikuješ takav nalog gde je npr. kreditna kartica registrovana u USA, a ti živiš u Srbiji.
Ustvari teoretski može, ali ćeš na prvoj transakciji da budeš sumnjiv, s obzirom da ti se razlikuju zemlja obitavanja i ona u koju šalješ (gde je tu logika????), moraćeš da objašnjavaš ljudima da šalju u Srbiju i tako to....
Poenta zašto ovaj tread i postoji je da je mora da se zaobilazi PayPal sistem i bude jako oprezan i strepi svo vreme, s obzirom na kontrole.

Dakle, odgovor za 3D-Elite, pošto radiš kao freelancer, a hoćeš da ti se uplaćuje novac na račun, otvori neki račun u banci, npr. devizni u Intezi (ili nekoj drugoj) i daj broj tog računa da ti uplaćuju parice. Malo će da košta, s obzirom da se naplaćuje provizija, ali ***a, ovo je najjednostavnije.

A kako onda ti koristis Paypal? Registrovan si na neku drugu zemlju i taj nalog ti je verifikovan a stvari porucujes na drugu odnosno srpsku adresu... ???

Recimo, ja sam Amerikanac koji zivi u Srbiji, imam USA drzavljanstvo i narucujem za svoje potrebe... To sigurno nije sumnjivo i prolazi 100%. AKo mu ikad zatraze dokumenta, taj koji je otvorio u USA paypal account ce moci da potvrdi i cao... :cigar:

Recimo, ja sam Amerikanac koji zivi u Srbiji, imam USA drzavljanstvo i narucujem za svoje potrebe... To sigurno nije sumnjivo i prolazi 100%. AKo mu ikad zatraze dokumenta, taj koji je otvorio u USA paypal account ce moci da potvrdi i cao... :cigar:
To je zabranjeno. Tj. da porucis u zemlju gde nema PayPal (ne mogu da te legalno prate na isti nacin, samim tim oni nemaju zastitu).
Provereno ****** UK nalog tako ;) To da li ce prodavac da salje na adresu koja nije PP adresa je na volji prodavca vec.

Poslednja izmena:
O kakvoj zastiti pricas? Sta je sa gift adresama??? Paypal nema nista sa slanjem posiljki, Paypal je payment gateway a ne prodavac. Ja mogu sa prodavcem (eBay mozda) da dogovorim gde da mi salje i paypal nema nista sa tim. Ja mogu da posaljem pare ljudima odakle god hocu i kome god hocu i paypal nema sta tu da istrazuje...

Ako preteras sa kupovinama/slanjem, recimo krenes u shopping spree pa postanes sumnjiv, taj koji ti je otvorio nalog u Usa ili gde vec, skenira dokumente, posalje i dobijes trajno verifikovan nalog. I dalje ne razumem u cemu je problem... :D

A kako onda ti koristis Paypal? Registrovan si na neku drugu zemlju i taj nalog ti je verifikovan a stvari porucujes na drugu odnosno srpsku adresu... ???

Govorim o slanju isključivo na verified adrese, tj. masa prodavaca šalje isključivo i samo na PayPal verified adrese. Kako ćeš da verifikuješ adresu u Srbiji, ako si ponudio dokaze da živiš u npr. USA? Dakle, isto ti dođe, kao što koristimo i mi Croatia kao zemlju, a stavimo naše originalne adrese, pa onda uvek pošaljemo mail prodavcu i kažemo mu da ne šalje u Hrvatsku, već u Srbiju, ali ima i onih koji mogu zbog toga da te prijave eBay-u i PayPal-u, pa ti onda PayPal zablokira nalog i traži dokaze gde ustvari ti živiš,...
Ako si Amerikanac koji živi u Srbiji to moraš i da dokažeš, jel tako? Lična karta, pasoš,.... Ali i onda ti ne vredi, pošto PayPal nalog nema veze sa tim odakle si ti, već na koju zemlju otvaraš, a ako živiš u Srbiji ne možeš da otvoriš na Srbiju, pošto Srbije jednostavno NEMA.
Jednostavno, Srbija nije na spisku i NE POSTOJI LEGALAN način kako da se na Srbiju otvori PayPal nalog.

Poslednja izmena:
Aman ja ni ne govorim da postoji legalan nacin da se na Srbiju otvori paypal. Samo kazem da se 100% legalno moze koristiti USA nalog za porucivanje robe ili transfer novca iz/u Srbiju.

To je decko i pitao, ako ima nekoga u USA, da li moze da koristi njegov account. Ja mu kazem da moze i da moze da se opusti jer ako dodje do ikakvog problema, osoba u USA moze da potvrdi njegov identitet...

A za verified adrese, meni je za 3 godine porucivanja i za preko 2000 artikala samo jedan amer poslao na paypal adresu(pa mi roba naravno nije stigla ali sam dobio pare nazad), a niko nije odbio da posalje jer nije bila verified adresa...

Da ti prodavac posalje na adresu koja nije verified, to je njegova odluka. I nema mnogo veze sa PP.

Ja ti kazem da ako Amer otvori PP, potvrdi US adresu, dodje u Srbiju, nece moci da koristi PP. Ako se preseli, zeznuo se za PP. Ponekad da kupi/proda nesto, proci ce mu mozda. Ali vrlo brzo ce doci upit, trazice da verifikuje RS adresu - a posto PP ne radi u Srbiji nece proci.
Koristio sam UK PP nalog na taj nacin - kad je vecina rada iz Srbije, blokiraju nalog, bez obzira sto je covek rekao da "zivi u Srbiji, a ima UK pasos, i kucu".

Da je 2001 rekao bih probajte ovo/ono... ali verovatno cemo stvarno imati PP ove godine, sad je bolje strpiti se malo.

Naravno, sada samo treba cekati, jer ce ove godine 100% uvesti i nas u PP sistem pa cemo bar moci da kupujemo bez strepnje...

A polako... moci cemo da kupujemo - ali i dalje cemo strepeti od carine i spedicije :D

Zamolio bih za malo pomocci posto sam se izgubio u ovom moru postova.
Ako sam dobro shvatio, za otvaranje PayPal naloga se moze iskoristiti Banca Intesa Internet kartica?
Zanima me jos nesto. Da li banka uzima proviziju od kartice koja je vazana za PayPal?
Npr zanima me nesto na Ebay-u sto kosta 30$ ( 20+10 slanje ), platim PayPalom koji skida 30$ sa moje kartice i na tu transakciju izmedju PP i Intese sama banka uzima procenat ili ne i ako uzima, koliki je?
Nadam se da nisam bio konfuzan.

Zamolio bih za malo pomocci posto sam se izgubio u ovom moru postova.
Ako sam dobro shvatio, za otvaranje PayPal naloga se moze iskoristiti Banca Intesa Internet kartica?
Zanima me jos nesto. Da li banka uzima proviziju od kartice koja je vazana za PayPal?
Npr zanima me nesto na Ebay-u sto kosta 30$ ( 20+10 slanje ), platim PayPalom koji skida 30$ sa moje kartice i na tu transakciju izmedju PP i Intese sama banka uzima procenat ili ne i ako uzima, koliki je?
Nadam se da nisam bio konfuzan.
Koliko znam, nema nikakve provizije osim oko 1eura za konverziju $->euro. Najgore prodjes kada placas nesto u GB funtama, onda paypal to pretvara u $$$, a Intesa u eure.

Vrh Dno