rushko
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.04.2005
- Poena
- 350
Shto iz Nemachke, pa iz USA je sve jeftinije, a izbor je jedno 100x veci![]()
a shipping?
Shto iz Nemachke, pa iz USA je sve jeftinije, a izbor je jedno 100x veci![]()
a shipping?![]()
pozdrav svima,vec nekoliko dana citam Vase postove i zelela bih da Vas pitam nekoliko stvari,koje ste vec objasnili ali ako ne zamerate i ako je neko voljan bila bih Vam zahvalna:wave:Naime,imam sina od 16god.i poceo je nesto sa pay pal-om da pokusava,koliko vidim dosta stvari koje govori imaju smisla,posto citajuci ove postove shvatam da postoje nacini da zaradjuje sebi dzeparac,e sad ja se jedva snalazim u svemu tome pa bih molila da mi neko postupno objasni od otvaranja kartice,koje,i gde,do placanja,limitiranja i podizanja zaradjenog novca preko MB.HVALA UNAPRED,AKO NEKO IMA STRPLENJA I VREMENA,ZA TAKO NESTO.:typeS.videla sam da su neki ostavili br.mobilnog,da li to znaci da postoji mogucnost da stupim u kontakt radi podrobnijih informacija ukoliko bude potrebno.IZVINJAVAM SE NA OPSIRNOSTI I MOZDA GLUPIM PITANJIMA ALI NE ZNAM KAKO DRUGACIJE DA PITAM TO STO ME ZANIMA
Ovo je za sve one koji se muce za paypal rvo resenja.
Kako Tacno Registrovati Paypal Sa Intesa Visa Internet Karticom sa Minimalnom Sansom za Neuspeh
Dakle prvo treba nabaviti intesa visa internet karticu (intese) sto nije tesko i dzaba je - podneses zahtev u banku i za nekih 25 dana kartica stize.
Uzmes madjarski paypal i registrujes se - na ime svog dobrog (i random) prijatelja koji ima neko madjarsko ime prezime adresu i telefon.
Ako do sada nemas paypal kuci onda registruj odatle a ako si vec registrovao nekoliko puta onda nemoj idi u neki internet cafe - hvataju poreko istog kompjutera - mislim da nije mac adresa ali je sve drugo u pitanju tako da je najbolje imati jedan paypal sa jednoc pc-a.To je jako bitan korak
Kada otvoris account onda ga ne verifikujes odmah jer mozes da placas u iznosu od 150$ bez verifikacije kartice.E tek posle je verifikujes - mozes i odmah ali za svaki slucaj bolje ne , jer mogu slucajno odmah da ti blokiraju account jer se blokiranje acount-a obicno desavaju nakon verifikovanja kartice...
A pre verifikacije se nikada ne desava da se blokira znaci imas bar 150$ po kartici i 99% verovatnoce da te ne blokiraju posle.
Bosna ili Hrvatska su jako lose za registraciju paypal-a jer placanje ne moze da prodje - posle 2-3 placanja se javlja jedna cudna poruka da paypal ne moze da skine novac sa racuna kartice.A takodje za te zamlje ima jos limitirajucih faktora.
A kako da otvori PayPal u USA i da mu stiže ovde u Srbiju majke ti?Ako imas nekoga u USA, zasto trazis uputstva? On tamo moze legalno da otvori nalog a ti mozes da ga koristis odavde i da narucujes na ovdasnju adresu bez problema.
Sve moze...
A kako da otvori PayPal u USA i da mu stiže ovde u Srbiju majke ti?
Pa svi bi tako pootvarali naloge, ja prvi, imam gomilu prijatelja diljem kugle zemaljske, ali cela zvrčka je u tome što ne možeš da verifikuješ takav nalog gde je npr. kreditna kartica registrovana u USA, a ti živiš u Srbiji.
Ustvari teoretski može, ali ćeš na prvoj transakciji da budeš sumnjiv, s obzirom da ti se razlikuju zemlja obitavanja i ona u koju šalješ (gde je tu logika????), moraćeš da objašnjavaš ljudima da šalju u Srbiju i tako to....
Poenta zašto ovaj tread i postoji je da je mora da se zaobilazi PayPal sistem i bude jako oprezan i strepi svo vreme, s obzirom na kontrole.
Dakle, odgovor za 3D-Elite, pošto radiš kao freelancer, a hoćeš da ti se uplaćuje novac na račun, otvori neki račun u banci, npr. devizni u Intezi (ili nekoj drugoj) i daj broj tog računa da ti uplaćuju parice. Malo će da košta, s obzirom da se naplaćuje provizija, ali ***a, ovo je najjednostavnije.
To je zabranjeno. Tj. da porucis u zemlju gde nema PayPal (ne mogu da te legalno prate na isti nacin, samim tim oni nemaju zastitu).Recimo, ja sam Amerikanac koji zivi u Srbiji, imam USA drzavljanstvo i narucujem za svoje potrebe... To sigurno nije sumnjivo i prolazi 100%. AKo mu ikad zatraze dokumenta, taj koji je otvorio u USA paypal account ce moci da potvrdi i cao... :cigar:
Govorim o slanju isključivo na verified adrese, tj. masa prodavaca šalje isključivo i samo na PayPal verified adrese. Kako ćeš da verifikuješ adresu u Srbiji, ako si ponudio dokaze da živiš u npr. USA? Dakle, isto ti dođe, kao što koristimo i mi Croatia kao zemlju, a stavimo naše originalne adrese, pa onda uvek pošaljemo mail prodavcu i kažemo mu da ne šalje u Hrvatsku, već u Srbiju, ali ima i onih koji mogu zbog toga da te prijave eBay-u i PayPal-u, pa ti onda PayPal zablokira nalog i traži dokaze gde ustvari ti živiš,...A kako onda ti koristis Paypal? Registrovan si na neku drugu zemlju i taj nalog ti je verifikovan a stvari porucujes na drugu odnosno srpsku adresu... ???
Recimo, ja sam Amerikanac koji zivi u Srbiji, imam USA drzavljanstvo i narucujem za svoje potrebe... To sigurno nije sumnjivo i prolazi 100%. AKo mu ikad zatraze dokumenta, taj koji je otvorio u USA paypal account ce moci da potvrdi i cao... :cigar:
Koliko znam, nema nikakve provizije osim oko 1eura za konverziju $->euro. Najgore prodjes kada placas nesto u GB funtama, onda paypal to pretvara u $$$, a Intesa u eure.Zamolio bih za malo pomocci posto sam se izgubio u ovom moru postova.
Ako sam dobro shvatio, za otvaranje PayPal naloga se moze iskoristiti Banca Intesa Internet kartica?
Zanima me jos nesto. Da li banka uzima proviziju od kartice koja je vazana za PayPal?
Npr zanima me nesto na Ebay-u sto kosta 30$ ( 20+10 slanje ), platim PayPalom koji skida 30$ sa moje kartice i na tu transakciju izmedju PP i Intese sama banka uzima procenat ili ne i ako uzima, koliki je?
Nadam se da nisam bio konfuzan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari