Ma stvar je u principu jako jednostavna.
Otvori se PayPal na Intesa AmEx, pri čemu se stave identični podaci koji su dati prilikom otvaranja kartice (sa sve "našim" slovima, ako je tako prijavljeno, tj. ako je npr. Cvetković onda tako, ako je Cvetkovic onda ovako), a kao zemlja se ne stavlja Srbija (i ne može), već npr. Hrvatska (ili neka druga zemlja).
Uradi se verifikacija naloga i to je to.
Na eBay-u se registrujete sa istim podacima, ali ovde se kao zemlja odabere Srbija.
Opušteno bidujete, a kada neku stvar izbidujete lepo platite i eventualno napomenete (iako nema potrebe) da se šalje u Srbiju. Meni do sada nijedan prodavac nije pravio nikakav problem i svi su slali na eBay adresu (jedino su neki mentoli poslali u Slovak Republic zato što im program za obeležavanje pošiljki izbacuje error kada ukucaju Srbiju????!!! - rekli mi da će da stigne, a ako ne stigne dobiću refund).
Poenta je da odmah platite i relativno brzo steknete reputaciju dobrog kupca, posle je sve lakše kada se ima dobar ratio (meni je trenutno 100% positive, 58 feedback-ova; nije mnogo, ali ni ja nisam starosedeoc na eBay-u).
Lično imam samo pozitivna iskustva, biram prodavce sa viskim ratio-om, dugim stažom i plaćam odmah. U principu su do sada svi bili predusetljivi, čak su uvek i pitali da li je pošiljka stigla (pogotovo kada ima nije stizao od mene feedback).
Eto, 2 cents from me.
Pozz