Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Necu uraditi withdraw jer pare ni nisu na paypal-u jer koliko vidim imam samo onih 1.5 evra sto su skinuli zbog verifikacije. Oni kazu da su pare poslate na moju karticu, ali to ce da potraje jer kada proveravam u intesi jos uvek stoji da tek trebaju da skinu pare za telefon od jutros. Ja se nadam da nece uopste skinuti ovo sto ceka da se skida vec ce otkazati. Videcu za nedelju dana sta ce biti.

Poslednja izmena:
Naplatice to sto si platio tj to sto ti je u nedospelim obavezama, a refund ce leci za nekih 5-7 dana.

Ipak, Duke Nukem kaze sa 4 naloga sve je radilo bez problema, narocito ako si umeren. E sad, znam nekog ko ima 6 razlicitih ebay naloga i nisu ga dirali a radi vec duze vreme... Da je sve radio preko naloga imao bi bar 500-600 feedbackova ovako je sve "usitnjeno"

Sto se tice ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.de i americkog ebay, na ta 4 sam uspeo da postavljam aukcije i radilo je, ti kazes vecina ne moze, otkud sad to? neka nova pravila?

Sa jednim istim nalogom si to radio ?

Ja sam pre jedno godinu dana pokushao da stavim aukciju na co.uk i nikako nisam uspevao. Kontaktirao sam ih i rekli su mi da je to zakljuchano zbog malverzacija i otkljuchali su mi jer imam dobar status na ebayu, tek onda sam mogao...

Potroši ih na nešto drugo, i nemoj da pokušavaš da uradiš withdraw na karticu, postoji šansa da zakoveš nalog .....

Pa ne moze da kupi, jer on ne radi nikakav withdraw, pare mu se vracaju direktno na karticu, i za to je potrebno 5-7 dana, u zavisnosti od banke...

Ja sam skontao da mu prodavac vraća sa paypal naloga na paypal nalog .... i da tamo ostaju .... a da kada pokušaš sa naloga da vratiš na karticu, da tu nastaju problemi ....

Kad se radi refund, pare se vracaju na karticu (tj ne zadrzavaju se na paypalu).

Ja sam skontao da mu prodavac vraća sa paypal naloga na paypal nalog .... i da tamo ostaju .... a da kada pokušaš sa naloga da vratiš na karticu, da tu nastaju problemi ....

Ne, pare se vracaju tamo odakle si ih poslao, ako imash vishe kartica, bash na onu sa koje si platio, a isto je i ako si to uradio sa samog paypal naloga...

Znači, dupli standardi .... kada ti refundiraju, nema problem, a kada primiš pare ovako, za robu ili uslugu, onda ima mogućnosti da zakucaju nalog?

Pa jedno je kad ti neko salje pare, a drugo kad ti vracaju pare zbog lose usluge (tj koje si ti vec poslao).

Znači, dupli standardi .... kada ti refundiraju, nema problem, a kada primiš pare ovako, za robu ili uslugu, onda ima mogućnosti da zakucaju nalog?

Sve na paypalu ima razloga zashto je tako, i sve je u cilju shto bolje sigurnosti obe strane. Pre 5 godina nichega nije bilo pa su iskustvom doshli do najboljeg reshenja. Jedino josh da imaju kombinaciju sa policijom da idu na vrata prevarantima i bice stvarno 100% sigurni...

Da li su sigurni u EU zemljama, ukljucujuci i Italiju? Mnogi izbegavaju da salju u Italiju. Ukoliko je neko prevarant iz zemlje EU, pretpostavimo da proda neku laznu robu, uradi withdraw i zatvori account, kakve on probleme moze da ocekuje?

@driver - da sve sam postavljao sa 1 naloga.

Ma nema veze gde zivish, Paypal nema nikakve mehanizme da juri one koji su vec napravili neku prevaru. Moze samo da im onemoguci da nikada vishe na paypalu ne koriste isto ime, adresu, karticu. Ja imam 3 sluchaja od pre nekoliko godina gde mi roba nikada nije stigla, i nisu male sume, oni josh uvek stoje u resolution centru kao neresheni i jedino shto mi paypal obecava je da ako se na njihovim racunima ikada pojave pare, da cu ih dobiti nazad, ali od toga naravno nema nishta. Oni ochigledno imaju njihove adrese jer to su ljudi koji su kupovali stvari, nije im to prva transakcija u zivotu, ali izgleda da im ne mogu nishta, a i pored svega toga, nece javno objaviti te adrese...

Ja sam razmisljao o tome sto ti kazes, jer npr. na ebayu stoji zastita za kupce "pay and your money is fully covered", dakle ko tu garantuje da neki prodavac nece da pobegne s parama. A paypal nikad ne vraca pare od sebe...

A sa druge strane, sto paypal nece da ostavi adresu od tog "prodavca" pa da mozes licno da ga potrazis? Jedino sto imas su ime i prezime i eventualno mejl adresa a to nista ne znaci.

Ima i jos jedna stvar - ako se transakcija obavlja van ebaya, dakle samo paypal, tu onda nema onog ko je jaci seller i ko ima vise feedbackova, u ciju ce korist paypal da presudi ukoliko kupac tvrdi da nije dobio robu, ili mu se ne svidja, kako ce to da resava?!

To je novo sada shto te ebay kao full pokriva, ali treba da vidim kako to radi u praksi, pre toga ti nishta nisi mogao ako je neko hteo da te zezne planirano...

Shto se tiche presudjivanja, feedbackovi tu imaju namanje veze. U najvecem broju sluchajeva kupac automatski dobija "spor", jer prodavac odgovara za paket, ako nije poslao sa osiguranjem, njegov problem, ako je poslao, onda ce mu biti vracene pare u sluchaju da je paket izgubljen, tako da opet on treba da iskeshira ili poshalje ponovo.

Danas sam podigao OTP internet karticu, i popušio ...

hteo sam da je dodam u PayPal, kad oćeš ....

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Popizdeo sam .... Tako da i dalje ostajem na smaranju sa intesom ....

Danas izvršio prvo plaćanje preko PayPala sa Banka Intessa internet karticom i sve prošlo ok.

Visa Internet kod Intese se dobija za 15-20 dana, a ako das 600 din da ti ubrzaju postupak dobices je za 7-8 dana. Ja ne shvatam zasto mnogi idu u druge banke kad je jasno receno da ne moze?! Izgleda da mi onda dzabe pisemo...

Pa dobro, covek je probao, ne radi. Sad pise da otp ne moze, da se ne za*ebe neko kao on...
Mozes uvek da je registrujes na moneybookers. A kada paypal dodje do nas, moci ces i tu otp da registrujes...

MoneyBookers krenuo sa izradom mastercard kartica, mozda one rade na paypalu?

Kod mene je na PayPal zagrebačka adresa, a kartica je naša (Intesa internet).

I svaki put ti neko prima pakete pa ti idesh po njih za mesec dana ? :)

Ma stvar je u principu jako jednostavna.
Otvori se PayPal na Intesa AmEx, pri čemu se stave identični podaci koji su dati prilikom otvaranja kartice (sa sve "našim" slovima, ako je tako prijavljeno, tj. ako je npr. Cvetković onda tako, ako je Cvetkovic onda ovako), a kao zemlja se ne stavlja Srbija (i ne može), već npr. Hrvatska (ili neka druga zemlja).
Uradi se verifikacija naloga i to je to.
Na eBay-u se registrujete sa istim podacima, ali ovde se kao zemlja odabere Srbija.
Opušteno bidujete, a kada neku stvar izbidujete lepo platite i eventualno napomenete (iako nema potrebe) da se šalje u Srbiju. Meni do sada nijedan prodavac nije pravio nikakav problem i svi su slali na eBay adresu (jedino su neki mentoli poslali u Slovak Republic zato što im program za obeležavanje pošiljki izbacuje error kada ukucaju Srbiju????!!! - rekli mi da će da stigne, a ako ne stigne dobiću refund).
Poenta je da odmah platite i relativno brzo steknete reputaciju dobrog kupca, posle je sve lakše kada se ima dobar ratio (meni je trenutno 100% positive, 58 feedback-ova; nije mnogo, ali ni ja nisam starosedeoc na eBay-u).
Lično imam samo pozitivna iskustva, biram prodavce sa viskim ratio-om, dugim stažom i plaćam odmah. U principu su do sada svi bili predusetljivi, čak su uvek i pitali da li je pošiljka stigla (pogotovo kada ima nije stizao od mene feedback).
Eto, 2 cents from me.
Pozz

Otvori se PayPal na Intesa AmEx, pri čemu se stave identični podaci koji su dati prilikom otvaranja kartice (sa sve "našim" slovima, ako je tako prijavljeno, tj. ako je npr. Cvetković onda tako, ako je Cvetkovic onda ovako), a kao zemlja se ne stavlja Srbija (i ne može), već npr. Hrvatska (ili neka druga zemlja).
Na eBay-u se registrujete sa istim podacima, ali ovde se kao zemlja odabere Srbija.
Opušteno bidujete, a kada neku stvar izbidujete lepo platite i eventualno napomenete (iako nema potrebe) da se šalje u Srbiju. Meni do sada nijedan prodavac nije pravio nikakav problem i svi su slali na eBay adresu (jedino su neki mentoli poslali u Slovak Republic zato što im program za obeležavanje pošiljki izbacuje error kada ukucaju Srbiju????!!! - rekli mi da će da stigne, a ako ne stigne dobiću refund).
Poenta je da odmah platite i relativno brzo steknete reputaciju dobrog kupca, posle je sve lakše kada se ima dobar ratio (meni je trenutno 100% positive, 58 feedback-ova; nije mnogo, ali ni ja nisam starosedeoc na eBay-u).
Lično imam samo pozitivna iskustva, biram prodavce sa viskim ratio-om, dugim stažom i plaćam odmah. U principu su do sada svi bili predusetljivi, čak su uvek i pitali da li je pošiljka stigla (pogotovo kada ima nije stizao od mene feedback).
Eto, 2 cents from me.
Pozz

+1
S tim da sam ja stavio adresu u BiH (moju adresu tamo). A na ebay, adresu ovde, nisam imao problema.
Ponekad hoce da zeza kod onih prodavaca koji su stavili placanje odmah (A nemaju na shipping listi Srbiju), pa ebay ne da da se to kupi. Jednom mi je i to trebalo, pa sam kontaktirao prodavca i obecao je poslati na adresu koju napisem u note...
I da, ratio dosta znaci. Ako je dobar i to ne mora biti nesto posebno, tipa 50 ili vise, racunaju vas kao ozbiljnog kupca. :)

Eto, 2 cents from me.
Pozz

Sve ja to znam, i koristim PayPal više godina unazad .... imao sam za njega vezanu i master od Nove banke (sada findomestic) pa master od intese, pa kada su krenuli sa Visa internet, prebacim na nju, a kreditne skinem zbog zloupotreba .....

Nego, eto, hteo sam sa ovom da probam zbog lakšeg rukovanja :)

Eto, 2 cents from me.
Pozz

6-7 kartica sam prijavljivao, sto nasih, sto slovenackih (privatnih, poslovnih) i nikad ali nikad nisam kucao nasa slova i nije bilo problema.
A i to sto kazes, niko nije pravio problem da salje direkt za Srbiju. Najvise volim da kupujem na UK ebay-u i stvarno sam do sada imao samo pozitivna iskustva.
Vecina ljudi pita da li sam zadovoljan pre samog davanja feedbacka.

Radosna vest,neznam kako ali posle tri meseca su mi ovi sa paypal,verifikovali dva naloga,pre toga sam nesto pazario oko dve godine i od jednom mi poslali da je nalig suspendovan i trazili pasos,adresu komunalni racun.Ja to sve odradio i cekao pa najzad docekao i gle danas otvaram naloge oni su svi verifikovani i aktivni,nisam mogao da verujem ali je tako.
Neznam sta im bi ali neka samo tako nastave.Inace svi nalozi su mi bili na Slovenia.

mene je skoro sa UK ebay-a odrala carina! futrolu bez shippinga sam platio 1000din, a *****i mi ovde carinu zaracunali jos 1000din, plus shipping je bio oko 500. tako da cu ubuduce da izbegacam UK vec cu gledati sve da narucujem sa DE

Shto iz Nemachke, pa iz USA je sve jeftinije, a izbor je jedno 100x veci :)

Nazad
Vrh Dno