Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

moram da kazem da me ovakav vid kupovine mnogo zanima, tako da sam prochitao celu temu :shock: kao i neke druge, i manje-vishe sam sve shvatio.

moj napredak:
- Otvorio sam devizni rachun u Intesa banci i sada chekam Internet karticu iz VISA programa

e sad, trn u oku, PayPal registracija:

1.
za "Country" bih naravno izabrao neku komshijsku zemlju (moze i preporuka za neku sigurniju zemlju, ako takva postoji), adresu bih stavio svoju, ali nisam siguran da li da stavim svoj broj telefona (zbog 381), kao ni shta da upishem u polje "State" (da li da ponovim grad, ili da stavim Serbia)? primetio sam da se ranije kucalo "Serbia", a iz nekih postova i drugih tema rekao bih da sada nigde ne bi smelo da pishe Serbia?

2.
Poshto imam Italijansko drzavljanstvo (pasosh izdat u BG-u, uredno pishe u istom, nemam rezidencu u italiji) mozda mi je opcija da stavim italiju kao drzavu, pa svoju adresu u srbiji, a u slucaju neke blokade/provere pasosh prilozim kao dokaz?

procedura verifikacije kartice mi je jasna, ali nisam siguran da li da karticu verifikujem odmah nakon registracije, ili da prvo platim neshto, pa tek onda da je verifikujem (ako uopshte ima razlike)

naravno, sve ovo pitam u cilju izbegavanja blokade a nadam se da nisam bio mnogo opshiran i konfuzan..

shta Vi mislite?

Poslednja izmena:
moram da kazem da me ovakav vid kupovine mnogo zanima, tako da sam prochitao celu temu :shock: kao i neke druge, i manje-vishe sam sve shvatio.

moj napredak:
- Otvorio sam devizni rachun u Intesa banci i sada chekam Internet karticu iz VISA programa

e sad, trn u oku, PayPal registracija:

1.
za "Country" bih naravno izabrao neku komshijsku zemlju (moze i preporuka za neku sigurniju zemlju, ako takva postoji), adresu bih stavio svoju, ali nisam siguran da li da stavim svoj broj telefona (zbog 381), kao ni shta da upishem u polje "State" (da li da ponovim grad, ili da stavim Serbia)? primetio sam da se ranije kucalo "Serbia", a iz nekih postova i drugih tema rekao bih da sada nigde ne bi smelo da pishe Serbia?

2.
Poshto imam Italijansko drzavljanstvo (pasosh izdat u BG-u, uredno pishe u istom, nemam rezidencu u italiji) mozda mi je opcija da stavim italiju kao drzavu, pa svoju adresu u srbiji, a u slucaju neke blokade/provere pasosh prilozim kao dokaz?

procedura verifikacije kartice mi je jasna, ali nisam siguran da li da karticu verifikujem odmah nakon registracije, ili da prvo platim neshto, pa tek onda da je verifikujem (ako uopshte ima razlike)

naravno, sve ovo pitam u cilju izbegavanja blokade a nadam se da nisam bio mnogo opshiran i konfuzan..

shta Vi mislite?

1. Stavi Sloveniju jer radi bez problema. Adresu svoju pravu naravno jer mora da se slaze sa adresom na kartici. Ja sam nasao na naetu pozivni za mobilne u Sloveniji i nalupetao neki broj, jer ako se dobro secam nije moglo sa 381 da se unese kad stavis Sloveniju. Ni slucajno nemoj da stavljas Serbia bilo gde na Paypal nalogu!

2. Nece ti raditi Paypal nalog sa nasim karticama ako stavis kao zemlju Italiju. Valjda u balkanskom regionu manje vise sve kartice imaju slicne brojeve pa zato i prolaze srpske kartice na SLO, BiH i CRO nalozima. Mozda je obuhvacena i cela jugoistocna Evropa u tu jednu grupu za brojeve kartica.
Cim budes unosio broj kartice na Paypalu skinuce ti 1,5 evro za proveru, odes na sajt Intese, online za privatna lica, ukucas one brojeve iz deviznog racuna posle 160 i svoj LIB (PIN) kartice i tako pristupas svom nalogu. E sad otvoris tu transakciju i ukucas ona 4 broja koja ti Paypal trazi, videces jasno je oznaceno na Intesa sajtu, a i PP ti pokaze koje tacno cifre da kucas, lako se je snaci.
E cim verifikujes karticu povecavas svoj limit za placanje i primanje para. Takodje PP ti odma vrati pare koje ce ti se naci posle 10tak dana na racunu, toliko traje procedura, bas sam danas zvao banku da pitam.

Ako te jos nesto muci pitaj, ako znam odgovoricu ti rado.

Jedino sto ne znam dal se sa ovim nasim laznim nalozima na Paypalu mogu primati uplate ? Molio bi nekog ko ima iskustva sa tim da odgovori.

@Bob Marli
hvala na brzom odgovoru.

ok. znachi plan je ovakav:
- Slovenija za "Country",
- pravu adresu,
- broj telefona cu naci vec neki slovenachki, da li fixni, da li mobilni,
- za "State" si mi odgovorio da ne stavljam Serbia, onda cu verovatno ponoviti grad, zar ne?

sam postupak verifikacije kartice mi je jasan, ali koliko sam shvatio postoji izbor da li hocu da je verifikujem odmah ili ne. negde sam prochitao da je bolje kada se NE radi odmah verifikacija, nego prvo par placanja pa onda verifikacija. veca je verovatnoca da NEcete biti blokirani. (mozda nisu upravu?)

Jedino sto ne znam dal se sa ovim nasim laznim nalozima na Paypalu mogu primati uplate ? Molio bi nekog ko ima iskustva sa tim da odgovori.

mislim da primanje uplata na PayPal ne radi sa slovenachkim account-om jer slovencima to nije dozvoljeno, vec sa madjarskim i verovatno josh nekim koji moze da se registruje..

Ne treba nista da stavis u State polje.
Nadji na netu koji su pozivni za SLO mobilne pa izlupetaj neki broj.

Ja sam verifikovao karticu i nisam blokiran.

@Bob Marli
mnogo ti hvala. mislim da sam spreman za registraciju PayPal accounta, samo da mi naprave karticu, na shalteru mi rekoshe da ce biti gotova za 5-7 dana, mada svuda sam chitao da je u proseku 4 nedelje potrebno za izradu iste. videcemo..

crv sumnje:
iz glupe radoznalosti pre neki dan probao da napravim account na PayPal-u i po default-u mi je stajao Kipar (nisam gledao), a uneo sam sve svoje prave podatke (account sam obrisao posle registracije). da li da promenim lokaciju kada budem pravio account (nadjem neki free WiFi), ili mozda uradim reinstalaciju Windows-a (mada jedna je MAC adresa), ili chak mozda napravim novi mail, da mi to ne napravi problem kojim sluchajem? ili ja samo paranoishem?

shta kazu Vasha iskustva?

Poslednja izmena:
Meni je ovo 4ti nalog sa iste IP adrese tako da se opusti. Nije PP toliki bauk kao sto se misli sve dok imas karticu koja radi sa njim.
Paranoises opasno. :p
Ja sam u isto vreme imao 3 PP naloga i nisu se nista bunili. :d
Ja sam karticu dobio za 8 dana tako da ne vidim razlog sto i ti ne bi dobio ?
Inace stavi neke podatke o sebi na ovom, makar svoju IT opremu u potpis.
Pozz

Da li kod paypala postoji neko ogranicenje u smislu da moze da se pazari samo do neke cifre ? Na primer ,ako imam na kartici 3 000 eura i hocu da platim paypalom na ebay-u odjenom cifru...... moze li to ?
Znam da kod Moneybookersa ima onaj limit.....

Postoji limit naravno, povecava se valjda sto si duze kod njih i budes korektan u placanju. Ne mogu da nadjes na sajtu koliko je limit.

Znaci Paypal uzima pare tako sto uzima procenat kad tebi neko plati ?
Posto na sajtu pise da je placanje bez provizije.

I sta tacno dodje withdraw money ? Kad ti neko plati nesto ili posalje pare ti mozes da ih prebacis na karticu i podignes ? Ako sam dobro razumeo.

Upravo to. Vratiš pare na račun.

Što se provizije tiče, plaća je onaj koji prima pare, sem ako mu šalješ kao "gift", onda dobije tačno koliko si poslao.

Ako je neko raspolozen,treba da kupim nesto sa e bay-a,neka se javi.Sitna kupovina u pitanju...ne mogu da docekam karticu,***.

E hvala ti,ali vec sam resio,zaboravio da napisem ovde.Velika zahvalnost Duke Nukem :)

Ako je nekom od koristi informacija, meni radi intesina kartica. Za zemlju sam stavio Hungary. Vec sam kupovao ponesto i stizalo je.

Ljudi sta ce biti sa nasim laznim nalozima kad Paypal dodje legalo u Srbiju ? :trust:

Ništa, uzmeš novu karticu, otvoriš na Srbiju PayPal i jovo-nanovo.

Ne postoji neka varijanta da slozis pricu PP da si presao da zivis u drugu zemlju ?

U stvari PP nije toliko bitan, bitan je ebay nalog koji je i sad na pravu adresu. Svasta i ja pitam.

PP ti je bitniji od ebay. Na ebay mozes da promenis registration country kad hoces...

Ako nekom treba neka usluga narucivanja iz USA, donosenje u Srbiju, imam par kila mesta u koferu.. Velike gabarite ne primam. Takodje ako neko slabo koristi ebay nalog a voljan je da deli, neka me takodje kontaktira :)

Hteo bih da pitam da li je moguce nakon sto verifikujete paypal nalog sa Amex karticom, da li je neko uspeo da povuce pare sa paypala na karticu?

JA sam to radio sa Intesinom internet karticom bez problema , ali od skora vise Intesina internet kartica ne prolazi na paypal-u :(

Hvala cekam odgovor

Intesina kartica prolazi bez problema i dalje, 5 komada registrovano na paypal u ovom mesecu

Intesina kartica prolazi bez problema i dalje, 5 komada registrovano na paypal u ovom mesecu

Na koju zemlju registrujes? (Ja sam probao svoju karticu , cak sam i kevu naterao da izvadi u Intesi ni njena nece)

Probao sam i na Sloveniju pa onda i na Hrvatsku i odbija da prihvati. Ranije nisam imao problema...

Da i isto pitanje vazi, da li mogu na Amex da povlacim novac sa paypala ?

Hvala

Nece bas svakom da prodje kartica na PP.

sent by tapatalk

probao vise zemalja, hrvatska, bosna, austrija... ni jedna za sad nije odbijena, ali da ne ureknem...

PayPal selling nalog je omogućen za naloge registrovane na Bosnu i Hercegovinu. Ne znam još uvek da li je to slučaj i sa Hrvatskom, pretpostavljam da jeste.

Ja sam registrovan na Hrvatsku i omogućen je, ali pošto nemam Visa karticu niti račun u USA, ništa od toga.

Meni svaki put izbacuje obaveštenje (nalog na rvatsku) da mogu i da primam uplate, samo da "sredim" nalog. I ja isključim, jer mi realno (još) ne treba.

Da li je neko već pokušao i uspeo, da li prolazi intesina kartica? Dakle, samo da bih sklonio više ono obaveštenje, nervira me, a ne i da primam kasnije pare.

Meni nista ne izbacuje (Hungary). Jel si verifikovao nalog?

Jel moze neko da mi kaze, dajem 10$ za odgovor:

1. da li je moguce verifikovati se sa American Express karticom na paypalu i povlaciti novac na nju kasnije (American Express je kreditna kartica...) i koju zemlju izabrati ?

Molim da mi neko odgovori na pitanje a onda neka mi posalje paypal mail na pp.

Nazad
Vrh Dno