Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Koje kartice provereno rade na paypalu trenutno ?
Moram nesto uzeti pod hitno!
Ne radi mi vise ona Erste Visa poklon kartica.

Koju zemlju koristite ? Ja imam 3 naloga, Madjarska, Grcka, Bosna.

kako ti nisu zakljucali, ja kad sam imao 2 naloga odma lock.

da li ima neko zakljucan paypal i da je proslo oko 180 dana od zakljucavanja, manje-vise, hteo bih da kupim jer bih probao da ga iskesiram

Imam 3 naloga, sa istim karticama sam pokusavao da kupujem i ne radi ni jedna. Jadna smo mi zemlja kad ne mogu da stavim Serbia.

Kako se uopste gasi Paypal nalog ?

Da si malo bolje pretražio forum video bi kako ide siguran sistem za otvaranje PayPal naloga na neku od zemalja u okruženju, a onda i eBay naloga na Srbiju.
Ja ovako funkcionišem već oko 2 godine, nijednom nisam imao problem, čak sam krajem ove godine morao da storniram AmEx i Master (izgubio novčanik), najnormalnije sam registrovao nove kartice na PayPal-u, a ove obrisao.
Dakle, AmEx provereno i najbolje radi za plaćanja preko PayPal-a (Banca Intesa Hit račun), morađ da verifikuješ nalog, a onda kreni da kupuješ. Poenta je da dok ne sakupiš reprezentativan broj pozitivnih feeedbackova ne talasaš, uredno plaćaš, budeš primeran član, a tokom vremena ćeš podizanjem rejtinga moći i više od toga (tipa, čovek šalje US only, ti ga zamoliš da pošalje u Srbiju, on pogleda tvoj rejting na eBayu i pošalje).
Ako su ti potrebne neke smernice piši, ali u principu ovo je najbitnije.
Rade i druge kartice, postoje i drugi sistemi, ali ovo ti je najjednostavnija i najproverenija šema.
Pozz

Ti bi mogao da pitas sve, ali ti nisu neke sanse da ce poslati novom korisniku negde gde inace ne salje...
A shipping bi bio 10-30$, zavisi kako bi slao...

Znaci,ja kao novi korisnik ebay-a ne bih mogao da zamolim prodavca da mi ovo posalje u srbiju,posto je US only?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220725712994
I koliko bi uopste kostalo da se ovaj modul dostavi do Srbije,staje u kovertu sigurno...

Prodavac je napisao NO INTERNATIONAL BUYERS!! SORRY BUT TOO MANY PROBLEMS
Takav se nece predomisliti pa da imas 1000 positivnih feedbackova.
Ali onaj ko po automatizmu stavi US only, ima sanse da se predomisli ako ga zamolis.

Znaci,ja kao novi korisnik ebay-a ne bih mogao da zamolim prodavca da mi ovo posalje u srbiju,posto je US only?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220725712994
I koliko bi uopste kostalo da se ovaj modul dostavi do Srbije,staje u kovertu sigurno...
Ne, što reče prethodnik, ti stvarno uvek možeš da zamoliš prodavca da promeni neki od uslova prodaje (koji mogu da se menjaju, pošto je zaključivanje kupoprodajnog ugovora van eBaya zabranjeno), ali uvek je prodavac taj koji odlučuje i to je to. A ti sa 0 feedbackova teško da možeš da budeš iole reprezentativan kupac kome bi prodavac izašao u susret. Ne kažem da je nemoguće, ali teško - negde čak postoji i uslov da ukoliko kupac nema minimum 10 pozitivnih feedbackova ili positive ratio od min. 95% prodavac uopšte ne šalje robu.
A što se tiče shippinga on zavisi naravno od cene i gabarita robe + da li ima osiguranja (koje je, ako je roba par stotina evra preporučljiva).
Na ovaj modul, kao što ti već neko reče, 10-30$, ne bi trebalo da je više, ali pitaš prodavca mailom, pa vidiš.
Ebay ti je jedan veliki buvljak, koji je, da ne bude zabune, prilično dobro uređen i vođen, ali kada dođe do spora sve se završava po principu poverenja, pri čemu je eBay obično sudija koji mora da presudi u korist jednog od korisnika. Šta misliš u čuju će korist da presudi ako se sa jedne strane nađeš ti, korisnik iz Srbije sa 0 feedbackova, koji plaća PayPalom, za koji svi znaju da nije 100% uredan ili npr. top seller sa par hiljada pozitivnih feedbackova i positive ratiom 99%? Zato, u početku pamet u glavu, kupovati samo od velikih prodavaca (da se ne bi zapetljao u kučine), pa kad nakupiš feedbacova kreni i sa onim manjim i nesigurnijim.
Pozz

Da si malo bolje pretražio forum video bi kako ide siguran sistem za otvaranje PayPal naloga na neku od zemalja u okruženju, a onda i eBay naloga na Srbiju.
Ja ovako funkcionišem već oko 2 godine, nijednom nisam imao problem, čak sam krajem ove godine morao da storniram AmEx i Master (izgubio novčanik), najnormalnije sam registrovao nove kartice na PayPal-u, a ove obrisao.
Dakle, AmEx provereno i najbolje radi za plaćanja preko PayPal-a (Banca Intesa Hit račun), morađ da verifikuješ nalog, a onda kreni da kupuješ. Poenta je da dok ne sakupiš reprezentativan broj pozitivnih feeedbackova ne talasaš, uredno plaćaš, budeš primeran član, a tokom vremena ćeš podizanjem rejtinga moći i više od toga (tipa, čovek šalje US only, ti ga zamoliš da pošalje u Srbiju, on pogleda tvoj rejting na eBayu i pošalje).
Ako su ti potrebne neke smernice piši, ali u principu ovo je najbitnije.
Rade i druge kartice, postoje i drugi sistemi, ali ovo ti je najjednostavnija i najproverenija šema.
Pozz

Pa citao sam kako funkcionise rad sa Paypalom kod nas. Stavi se Madjarska ili Bosna i pravi podatci adrese sa kartice. Meni nikako nije jasno da sam jednom platio fileserve premium nalog sa mojim paypal nalogom na kom je tad bila Erste poklon kartica, i sad vise nece da prodje.

Koju Amex koristis i koliko placas mesecno za nju ?
Ja sam za sad narucio Intesa Internet, ali ako budem imao problema uzecu neku drugu.

Reci mi jel banka pokriva pare na Amex kartici ako ti ukradu ?
I jel su sredstva vezana za nju u evrima ili dinarima ?

Pa citao sam kako funkcionise rad sa Paypalom kod nas. Stavi se Madjarska ili Bosna i pravi podatci adrese sa kartice. Meni nikako nije jasno da sam jednom platio fileserve premium nalog sa mojim paypal nalogom na kom je tad bila Erste poklon kartica, i sad vise nece da prodje.

Koju Amex koristis i koliko placas mesecno za nju ?
Ja sam za sad narucio Intesa Internet, ali ako budem imao problema uzecu neku drugu.

Reci mi jel banka pokriva pare na Amex kartici ako ti ukradu ?
I jel su sredstva vezana za nju u evrima ili dinarima ?

Zašto ti više ne prolazi ta kartica, ne znam, a ne bih da lupam.
Koristim AmEx Blue, koja se dobija u paketu Intesa Hit (otvori se tzv. Intesa Hit tekući račun, dobiješ Maestro, Master i AmEx, mesečno održavanje 250 rsd).
Ako ti, ne daj Bože, ukradu karticu jednim pozivom call centra automatski blokiraš karticu, tako da je to manje, više, sigurica. Banka ne pokriva minus koji je nastao neautorizovanim korišćenjem PIN-a, koji, btw, treba samo ti da znaš - ako onaj ko ti ukrade karticu ne zna PIN može da se slika, bar što se tiče plaćanja na POS terminalu.
Sredstva su vezana i u evrima i u dinarima, tj. možeš da plaćaš kod nas i u inostranstvu, tj. preko interneta. Primarno se AmEx obračunava u $, ali se tebi na izvodu vidi u eurima (ako plaćaš kod nas, u dinarima), proveravao sam, nema neke provizije ako se rade konverzije.
Inače, sredstva su ukupna, npr. limit ti je 3000 eura ili 314.862,70, a posebno ti se obračunava ono što je plaćeno stranom valutom, posebno ono u dinarima, ali se skida sa zajedničkog fonda.
Tako da, ako imaš tekući račun u nekoj banci prebaci ga u Intesu, posle mesec dana podnesi zahtev za AmEx i Master, stižu za 2-3 nedelje, a onda samo napred.
Savet: plaćanje samo preko PayPal-a, u tome je i poenta, samo njima ostavljaš svoje podatke, oni za tebe rade transakcije trećim licima i tako obavljaš kupovinu.
Pozz

Poslednja izmena:
Posto vidim da za zemlje iz okruzenja radi Visa Internet kartica, moje pitanje je da li bi Visa Internet kartica radila za Svajcarsku :) ? Unapred zahvalan !

@RingeRaja

Zezas da je odrzavanje za te sve kartice i sve te usluge samo 250din mesecno ?
Hmm posto ja odbijam da budem prijavljem, necu da im dajem 100e ni za sta iz sopstvenog dzepa, mogao bi da otvorim ovo na caleta, koji je boss firme pa mora biti prijavljen.
Mada nisam siguran dal uopste i treba stalan priliv sredstava za ovaj racun ? Cim je tekuci trebalo bi da moras imati redovna mesecna primanja ?

btw

American Express® Blue kreditna kartica

sigurna kupovina na internetu - sve internet stranice i sajtovi koji omogućavaju kupovinu American Express kreditnom karticom, garantuju sigurnu on-line kupovinu, a ukoliko dođe do zloupotrebe, troškove ne snosite Vi.

Imam Intesa Visa Internet, adresu sam stavio u Norveskoj (tamo burazer zivi), i placanje radi ok, ali ne mogu ili ne umem da prebacim pare na karticu. Zna li neko u cemu je fora?

Ako si mislio da prebacis pare sa paypala na Visa karticu, to ne moze da radi jer takva vrsta kartice ne prihvata pare, nego mozes samo da trosis. Posto ti je zemlja Norveska, najbolje da ti brat otvori neki devizni racun u banci pa unda unesi IBAN tamo gde ti je "Add bank account" pa prebaci (withdraw).

Ja ti lepo rekoh, ne podrzavaju sve paypal zemlje withdraw na cc. Slovenija moze, eto Norveska ne moze. Pare jedino mozes prebaciti na tvoju karticu kada bi nekome ko ima slovenacki nalog poslao na ppl ballance pare a ovaj svukao na svoju visa internet ili drugu karticu i dao tebi pare.

Ja ti lepo rekoh, ne podrzavaju sve paypal zemlje withdraw na cc. Slovenija moze, eto Norveska ne moze. Pare jedino mozes prebaciti na tvoju karticu kada bi nekome ko ima slovenacki nalog poslao na ppl ballance pare a ovaj svukao na svoju visa internet ili drugu karticu i dao tebi pare.

Aha znaci neke zemlje podrzavaju withraw na Visa Internet karticu, a neke ne, znaci Slovenija podrzava dok Norveska ne podrzava :), a za ostale verovatno da googlam :) ?

slovenija podrzava, mogu ja da ti dam dinare za paypal. posto kupujem kad kad po ebay, nasao sam cak i decka koji prodaje vcc na koje mozes da uplacujes i svlacis pare , uzima i neki procenat, 15% cini mi se

@nesic ma meni nije frka da iscimam nekoga da mi preko sredi taj paypal, nego lakse meni a i nekome ako to sve moze odavde, ali izgleda da cu mnogo rizikovati sa nasom karticom :(.

Ljudi, da ne bih otvarao novu temu, ovde cu vas pitati:
Imam neki novac na deviznom, koristim internet Visa karticu (Intesa), imam paypal account.
Platio sam neki domen pre bukvalno 3 dana, nesto sitno, oko 3e (.info).
Kupujem sa ebay-a s vremena na vreme. Sve je do sad bilo OK.
Juce sam popodne uplatio izvesnu svotu novca (za rezervaciju nekog letovanja - mnogo vise nego sto sam do sad potrosio odjednom), trebam da posaljem novac vlasniku stana.
Dobio sam adresu, sve kul, ali kada sve lepo popunim, izbaci mi ovo:
paypal.jpg

Ne secam se da sam ranije imao slicnih problema. Cesto sam uplacivao na racun i istog dana koristio paypal za placanje.
(Ali nikad nisam na ovaj nacin slao novac, uvek sam dobijao requestove).
Mozel' neki pametan odgovor? Zar je moguce da moram da cekam par dana?
Skida li se neka provizija ili slicno nesto?

Moraš da imaš nekih 5-6 posto više na račubu ..... po ovome jednostavno nemaš dovoljno para na kartici-računu ....

A jes'... Meni je tako delovalo, ali posto paypal ne uzima proviziju (bar koliko ja znam), a imao sam oko 4% vise na racunu, mislio sam da je nesto strasnije. :)
Uplatio sam jos malo evra, tako da sam u trenutku slanja novca imao oko 16% vise nego sto sam slao. Ipak je to.. Hvala MagicMaster. ;)

Kako se ljudi gase nalozi na Paypalu ? Imam 3, jer sam isprobavao koja zemlja radi, sad hocu da ostavim samo Bosnu. Ili bi cak sva 3 ugasio i otvorio novi na Sloveniju.
Nece ni na jednom da mi prodje Intesa Internet kartica, a nisam dobijao nikakvo obavestenje da mi je blokiran nalog.

moguce da si "odredjen" za blokiranje, cekaju da imas nesto novca na racunu i onda te blokiraju i traze verifikaciju

Obrisao sam sva 3 naloga. :)

Koja zemlja je sad najsigurnija za rad sa nasim karticama ? slovenija ?

Jel moze neko da mi obavi malu transakciju preko Paypal-a?

Nazad
Vrh Dno