Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

pa ako su ti oni dali refund, nece te niko opominjati. Cak i ako to rade, to je greska u sistemu, samo iskuliraj.

Ali i prodavac mora obeležiti da je payment recived kako bi se case zatvorio

a jel probao neko intesinu internet karticu za kockanje online, tacnije za igranje texas holdema recimo na fulltilt.com

Trebalo bi da radi na svim sajtovima. Samo paypal ne moze...

'Ајде једно мало другачије питање... Не уклапа се баш у тему, али је поприлично близу:)

Наиме, имам PayPal налог (на који је везана Intesa Internet картица, још одавно, али то вероватно није ни битно). И на том налогу имам новац, невезано за картицу. Ове паре сам користио за куповину FileServe Premium налога, Last.FM претплате и неколико песама из различитих продавница и све је прошло без проблема.

И јуче хтедох да купим нешто са Steam-а и наиђох на проблем. Ствар је можда у томе што сам једном грешком укуцао да сам из Србије, али сада ми стално излази порука: "There seems to have been an error initializing or updating your transaction. Please wait a minute and try again or contact support for assistance."
Аny ideas, шта могу да пробам (наравно, пробао сам касније поново)?
Хвала унапред.

Stigla mi nova Visa internet od Intese, videćemo dal radi.

Moje pitanje je vezano za paypal placanje i otvaranje naloga na istom. Otvorio bih nalog na hotfile-u, postavio fajlove i prilikom skidanja tih fajlova bih ja imao neku sitnu zaradu. Radi se o sledecem. Na hotfile vrse placanje preko paypal-a. Ja imam u Kanadi otvoren racun u jednoj firmi koja se bavi eleortknskim placanjem, imam njihovu kreditnu karticu sa kojom regularno kupujem u Srbiji. Intresuje me dali se paypal nalog moze biti otvoriti odavde iz Srbije a da je tamo navedeno kao da sam iz kanade i da je u paypal nalogu naveden taj broj kartice.
Drugim recima dali je to protiv zakonito jer ipak ce biti ta kanadska kartica. I druga stvar je dali ce paypal uplacivati pare na tu karticu jer ona ipak od banke nego od firme koja se bavi transferom novca.
Radi se o tome da na paypal treba popuniti obrazac sa adresom i gradom a ja ipak ne zivim u Kanadi nego Srbiji i onaj nalog je otvoren na moju pravu adresu na koju sam i dobio karticu.

Hvala

U prinicipu drzavljani Srbije ne bi smeli imati racune u stranim bankama osim u specijalnim slucajevima (rad u inostranstvu duzi od 6 meseci, skolovanje u inostranstvu itd.). A kod otvaranja PayPal naloga mozes da upises sta hoces. Posto je kartica kanadska verovatno nece biti nikakvih problema. Mozda jedino za primanje novca na taj nacin nije dovoljan osnovni PayPal nalog nego neki "napredniji" - seller account ili kako se vec zove.

Ti Tiha mozda jesi 100% u pravu ali ne razumem zasto bilo ko iz Sibije ne moze imati racun u Americi, Kanadi,ili bilo kojoj drzavi. Zasto meni tetka ili baba ili komsija ne moze svaki mesec uplatiti 100 dolara sa kojim ja mogu da raspolazem...
Cudno mi je da je zakon takav

Nije to jedini glup zakon kod nas. To se vuce ko zna od kada a ideja je verovatno bila da se spreci (ili barem oteza) odliv novca iz zemlje. Taj zakon je sada inace najveci problem za dolazak PayPala.

Ovako, do prije pola godine sve sam uredno placao preko paypala [registrovao se na BIH, koristim entropay virtualnu karticu) sve je radilo bez problema. I danas bas ocu da uzmem nesto preko ebay-a i kad krenem da platim artikl izbacuje mi gresku "Sorry, we could not complete your request at this time. If you encounter this message more than once, please contact us, and we'll do our best to help."

Probao sam par puta ista stvar, da napomenem da na entropay kartici imam sredstava i da mi je paypal account uredno verifikovan, ne vidim nikakve nepravilnosti. I nije problem do ebaya, jer sam probao da uzmem jedan FS account. Jel imao ko slicnih problema i kako ih je rijesio?

Je l' mogu da preko Raiffiesen virtuon kartice registrujem paypal nalog i da kupujem?

Da li može Visa Electron da se reguje na paypal?

Je l' mogu da preko Raiffiesen virtuon kartice registrujem paypal nalog i da kupujem?
Meni je radila pre 3-4 godine ali one izdate kasnije nisam uspeo da registrujem.

Da li može Visa Electron da se reguje na paypal?
Ja nisam uspeo da je registrujem pre godinu dana. Cini mi se da mi je falio CVV broj a mozda je bilo i nesto drugo.

Inace se vec detaljno pisalo o tome ali izgleda da nijedna nova kartica ne moze da se registruje na PayPalu ako su je izdale banke iz Srbije.

Aman ne moze nijedna novija kartica izdata u Srbiji. kraj.

Uzeo sam master card iz erste banke. Na onom check BIC sajtu pokazuje da je kartica iz USA a i dalje ne prolazi na paypalu.

A ako imam povezan viza elektron devizni račun, znači elektron za automate i lpaćanej po kafićima, ne virtuon za net, da li onda mogu da trgujem??

Ako imas pun broj kartice i CVV broj pokusaj da je registrujes pa nam javi. Mislim da nece proci ali nista te ne kosta da pokusas.

Ovako, do prije pola godine sve sam uredno placao preko paypala [registrovao se na BIH, koristim entropay virtualnu karticu) sve je radilo bez problema. I danas bas ocu da uzmem nesto preko ebay-a i kad krenem da platim artikl izbacuje mi gresku "Sorry, we could not complete your request at this time. If you encounter this message more than once, please contact us, and we'll do our best to help."

Probao sam par puta ista stvar, da napomenem da na entropay kartici imam sredstava i da mi je paypal account uredno verifikovan, ne vidim nikakve nepravilnosti. I nije problem do ebaya, jer sam probao da uzmem jedan FS account. Jel imao ko slicnih problema i kako ih je rijesio?

Anyone?

A da pročitaš jedno 2-3-4 strane unazad? Tamo već imaš odgovor na ovo tvoje pitanje.

Ako je odgovor na moje pitanje da i na pp i na ebay treba da su mi identicne adrese, to mi ne pomaze posto vec jesu (naravno za drzavu na pp mi je BIH a na ebay Montenegro) Sve je radilo ovako vec pola godine, odjednom mi izbacuje onu gresku...Sredstava na kartici imam i nalog na PP mi je verifikovan, dakle nema nikakvih problema...

Ne, odgovor je da više ne prolazi ništa od toga preko paypal-a.Nisi pažljivo čitao.

Ok, blokirali su mi nalog i sada, naravno ne mogu nikako da se regujem npr sa rajfajzenovom karticom, jel tako?

Vrh Dno