Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Jel moze meni neko da objasni kako ste vi to resili sa adresama? Ni meni od juce ne radi placanje preko co.uk.

Ja sam stavio sve te tri adrese da budu iste (nalog mi je na Austriju), i kod placanja ako izaberem shipping address koja je na Austriju prolazi, ako izaberem "alternate address" koja je na Srbiju izbaci gresku. I koje je sad resenje (ako ga ima) ?

Jedino resenje je da gasis taj paypal i da otvoris nov (ako je to uopste moguce sada sa nasim karticama) u koji ces izabrati kao drzavu Hrvatsku ili Sloveniju i za "state" upisi Serbia.
Tvoja adresa na paketima ce biti nesto kao ovo:

Pera Peric
Kralja Petra 5
Beograd Serbia 11000
Croatia

Sta mislite sta je bolje i sigurnije da se izabere Hr ili Slo?

Ovo je stvarno glupo jer do sada sam mogao da kupim stvari i da saljem nekome u USA da mi donese licno a sada nema vise nista od toga.

Poslednja izmena:
Ja sam se danas malo igrao sa ovim placanjem.
Imam HR nalog i placanje prolazi ako se salje u HR ili u USA.

Prvo sam probao da izmenim nalog u EBay na prepravim na CRO .. kada pokušah, kao čestitamo na selidbi, naša neka tamo služba će dobiti mejl o vašoj selidbi,, da bi mogla da vam pomogne bla bla bla ... i ja se ukenjam, i narano, kliknem CANCEL ...

Onda se setim, srećom jednom davno povezao na ćaleta adresu na HR, ne znam zašto mi trebalo. I EBy mi pokaže pošto mi je jedan mejl zajednički i na ebay i na paypal, da on vidi tu adresu. I rekoh, ajde sada da probam na njega da pošaljem, iaberem, kliknem, kad ono THIS SELLER DOESNT SEND TO THAT COUNTRY .... bem ti malera .... Oće u RS a neće u HR ... Blago nama ...

Onda se logujem direkt na PayPal i odem ono Send money, pay EBay item .... kad ono mućak, to više ne može da se čekira, nego me opet šalju na CheckOut via EBay ....

I na kraju sam kontaktirao prodavca i zamolio ga da mi pošalje direkt invoice na Paypal da mu pltim i da ću mu naknadno dati adresu gde da šalje ...

Sledeću kupovinu ću da se potrudim da šalju i za CRO da bih proverio djsasha-ine navode ....

Vidi ovako, placanje je prolazilio za :
- moja adresa, ali zemlja HR (Novi Sad, CRO)
- drugarova adresa u HR (stvarna adresa)
- drugarova adresa u USA (stvarna adresa, verifikovana)

I izabrao sam prvu kombinaciju, pa sta bude, nije neka vrednost.

Drug mi se javlja iz CG i sad ne moze ni preko co.uk da plati.
E sad, karticu je uzeo preko neke NLB banke cini mi se, radila se u Austriji i po njihovim uputstvima registrovao se na Austriju, s tim sto je stavio Bec kao grad i neku ulicu iz Beca, a na ebay shipping za CG.....i to mu je radilo god dana ok.

Bio sam danas na vezi sa njim, da ga uputim da pokusa ono da izjednaci 3 adrese, ali on nema polje state/province u paypal adresi?!? Nego je morao da stavi u polje grad "Budva, Montenegro".....i naravno nece da radi placanje.

Ima li neko neku ideju sta da se proba drugo?
E i rekli su mu u banci da se do nove god uvodi paypal.me:trust:

Jedino je drzava problem. Kod mene prolazi bilo koja samo da je drzava Hrvatska, ovako izgleda:

Cirpanova 2
Novi Sad Europe, Serbia 21000
Croatia, Republic of

Do sada dva paketa su bez problema stigla iako je drzava Croatia napisana. Cak je izgleda prvo stiglo u Hrvatsku, posto sam video da su preskrabali i napisali Srbija.

Od skoro sam na forumu, pa rekoh da odgovorim na pitanje:

Od Maja 2004. godine sam registrovan na ebay-u i na paypal-u. Na ebay-u sam ubacio važeću adresu (Leskovac, Srbija), a na paypal-u sam prilikom registrovanja ubacio AUSTRIA i sve je funkcionisalo ODLIČNO (kupio sam deset (10) MP4 plejera, četiri (4) STEP motora vrednosti po 100$, nekoliko mernih uređaja' generatora funkcija vrednosti po 120$ i sve je bilo ok). Čak sam imao u REFOUND od jednog Kineza i sve je bilo OK . Svake godine nešto pre isteka važenja MASTER STANDARD DEVIZNE kartice (Intesa banke), krajem maja meseca ja uzmem novu, produžim važenje iste i sve je OK, SVE DOK SE NIJE DESILO: ove godine kao i svake dodje mi SMS od Intese da mi je nova kartica u Nišu (živeo sam u Nišu kada sam je bio uzeo) ali zbog obaveza zakasnim. Prvog juna mi stigne email od PAYPALA-a kako mi je kartica ugašena i da moram da je aktiviram. Sredinom juna uzmem karticu, pokušam da je produžim ali mi javlja da kartica nije iz verifikovanih zemalja. Onda izvadim VISA INTERNET Banca Intesa karticu prošle nedelje,ali NIŠTA (ubacivajući razne kombinacije zemalja).
Smatram da sam mogao (onda, tokom 2004. godine da se registrujem na PAYPALu na AUSTRIJU) i da su tolerisali tokom ovih godina. Kako je kartica istekla ne postoji mogućnost da se ponovo aktivira.
Ako neko ima rešenje bio bih veoma zahvalan da ga ovde objavi kako bih rešio ovaj problem.

Nazalost, izgleda da nema resenja za sada. Mislim da se niko jos nije javio a da je uspeo da registruje neku nasu karticu izdatu u poslednjih par meseci. Ebay i PayPal su po svoj prilici poostrili kontrolu kartica, drzava i ostalog i dok nas zvanicno ne podrze nema srece (nadam se da ce neko da me demantuje).

Poslednja izmena:
Ne znam zbog čega se roblemi selektivno pojavljuju... meni paypal radi kao i prvog dana kada sam se registrovao... na ebayu je moja prava adresa u Srbiji a na paypalu je adresa prava a kao država je odabrana Madjarska.

Svima radi PayPal koji imaju već aktivirian.

Pokušaj da dodaš neku karticu, pa ćeš videti kako ćeš proći.

Perakojot, a misliš i da si stigao na vreme, da bi samo produžio? ne znam baš, mislim da ne može ni da se produži.

Izgleda da je definitivno promenjena baza kartica u okviru PayPala (tj. eBaya), tako da će svima kartice raditi dok ne isteknu, a onda mislim da do zvaničnog dolaska u Srbiju više nećemo moći da registrujemo neku novu karticu.
Meni AmEx i dalje radi, ali prijatelj je izvadio isto American Express pre par dana i pokušao da otvori PP nalog i veže karticu za nalog i kaže da nije mogao, izbacivao mu je da je kartica nepodržana.
Tako da neka traje dok traje, meni ističe krajem ove godine, pa ću gledati da pokupujem do tada sve što mi treba, a posle.... videćemo, nadam se da ćemo 2012. uću u sistem PayPal-a, pa ću moći konačno regularno da kupujem svojim novcem, a ne kao kriminalac da gledam iza ćoška da li je sve ok, smučilo mi se.

Ali ja ovu karticu imam odavno i koristio sam je bez problema do prosle nedelje od kada sam video da moraju sve tri adrese da budu iste.
Kartica mi je validna do septembra.

Sada mi jedini problem koliko je pouzdano da ce stici paket na kome pise i Serbia i Croatia?

Vrlo je pouzdano, meni je stiglo 10-ak paketa koji su bili adresirani na Brunei Darussalam, Belize, Bermuda itd.
Ameri u shipping calculatoru na usps.com nisu mogli da prave one njihove fensi nalepnice na Srbiju pa zveknu neku od ove 3 banana zemlje (verovatno mislle da smo i mi banana)
Samo sto su te posiljke stizale u roku od 6 meseci :D

Sa Hrvatskom ce ti posiljke doci sa zakasnjenjem od par dana.

Sada mi jedini problem koliko je pouzdano da ce stici paket na kome pise i Serbia i Croatia?

Prilično pouzdano. Danas uđe u Hrvatsku, sutradan je već na putu za Srbiju a ako si dobio broj za praćenje pošiljke, možeš i preko sajta njihove pošte da propratiš status paketa.

Tako da neka traje dok traje, meni ističe krajem ove godine, pa ću gledati da pokupujem do tada sve što mi treba, a posle....

Meni amex istekao u januaru, posle par meseci sam produzio i dobio novu, samo sam je ubacio na paypal i radi. Tako da ako ti istekne neka kartica koju si verifikovao preko one 4 cifre(uplata od 1$), ne bi trebalo biti problema kada istu tu novu dobijes...

Ali ja ovu karticu imam odavno i koristio sam je bez problema do prosle nedelje od kada sam video da moraju sve tri adrese da budu iste.
To je drugi problem, nevezan za registraciju novih kartica.

Meni amex istekao u januaru, posle par meseci sam produzio i dobio novu, samo sam je ubacio na paypal i radi. Tako da ako ti istekne neka kartica koju si verifikovao preko one 4 cifre(uplata od 1$), ne bi trebalo biti problema kada istu tu novu dobijes...
Da li si dobio novu karticu sa istim brojem samo sa drugim datumom vazenja ili je i broj kartice potpuno razlicit?

Poslednja izmena:
Kad me danas srcka nije udarila nikad nece :) shoppingukem na ebayu i doslo vreme za placanje kad krene da zeza paypal...stalno pise da ta kartica ne moze da se koristi...pomislih,eto gotovo je nema vise do 2050 dok ne dodju u Srbiju.
Par sati kasnije transakcija je redovno prosla a posle toga jos jedna tako da je sve ok.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Da, zato što su izgleda od skoro updateovali bazu kartica, tako da si ti kako stvari sada stoje miran do isteka koji je za 2 godine (osim ako ne urade nešto novo). Ja pričam o sveže otvorenim karticama, pošto se problem pojavio unazad mesec dana, ti nisi upao u ovaj koš, ali ovaj moj jeste, a koliko vidim i svi koji su sa karticama nešto radili unazad mesec dana. Ne znam, videćemo kako će da se razvija situacija, ali definitivno su nešto džarnuli ovi iz PayPala.

Svima radi PayPal koji imaju već aktivirian.

Pokušaj da dodaš neku karticu, pa ćeš videti kako ćeš proći.

Perakojot, a misliš i da si stigao na vreme, da bi samo produžio? ne znam baš, mislim da ne može ni da se produži.

Naravno (bar sam to do sada mogao nekoliko godina unazad), ali mo\da su skoro uveli blokadu, ko bi ga znao!!!

Da li si dobio novu karticu sa istim brojem samo sa drugim datumom vazenja ili je i broj kartice potpuno razlicit?

Nisam 100% siguran ali mislim da je broj ostao isti i kartica vazi 3 godine.

Da li neko zna zbog čega mi iskače ovakvo obaveštenje na ebayu kada hoću nešto da platim?

Sorry, we aren't able to complete your request at this time.

Na racunu imam para, sve je redovno funkcionisalo do pre dva dana, paypal je ok mogu da platim kad mi neko posalje invoice direktno na paypal.

Imaš na poslednjih nekoliko strana po 2 puta na svakoj strani napisano.

Zar nisu tvrdili da nema prepreka? Da samo čekamo da PayPal odluči, i tu je?

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/263268/Napravljen-prvi-korak-za-dolazak-PayPala-u-Srbiju

Zakonske prepreke u vidu zastarelih regulativa su jedna od najvećih problema sa kojima se ljudi koji u Srbiji žive od Interneta suočavaju kada pokušaju da svoje poslovanje prevedu u potpuno legalne vode. Srpska Internet zajednica već godinama pokušava to da promeni.

A tvrdili su da su sve smetnje otklonjene. :) :) :)

Da ti pomognem- lagali su kao i nebrojeno puta do sada i kao sto ce i u buducnosti ciniti.

Ma sve sam ze zadihao koliko "verujem" da ce to nama pomoci :D
Nasa draga bivsa ministarka je skoro bila ne TV-u i samo sto nije rekla kako jedva ceka ovaj zakon jer ce tako drzava moci da uzme porez od priliva iz inostranstva koji se sada vode kao priliv od rodjaka :D (ona, Torbica i jos neku su bash diskutovali o ovome)

EDIT: Sad gledam predloge zakona... ovo kao da je smislio Pera Detlic :D Ne da se ne treba nadati da ce se ovo primeniti vec se treba plasiti da ce jos nesto srozati :)

Poslednja izmena:
To je drugi problem, nevezan za registraciju novih kartica.

Ja sam hteo da promenim zemlju i da izaberem hrvatsku i morao sam da ugasim postojeci paypal i da ga otvorim ponovo, i kad ono cvrc, sa istom karticom nece vise da radi, ne prolazi vise onu proveru.
Znaci svi koji imate paypal i radi vam, ne dirajte nista dok vam ne istice kartica a posle ostajemo na milost i nemilos ovih sto nam obecavaju zvanican paypal :)

Ja sam sada ostao bez paypal posle toliko vremena a bas sam se navikao sitnice uglavnom tamo da kupujem.

Poslednja izmena:
@priest77

Eksperimentisi sa nekom drugom karticom, probaj da uzmes od neke druge banke, probaj i AmEx, sve zivo, pa mozda nesto i prodje, ili ako imas nekog gde radi paypal pa da ti pozajmi, otvori neku karticu koja prolazi, pa da mu uplacujes pare na racun.

heheehe welcome to Serbia, the asshole of the world.

Ja sam sve osim jogurta i hleba uzimao na ebay, al *** nema vise...

Vrh Dno