Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ah ok Dalek, hvala na brzom odgovoru. Prijatelj koji ima pp nalog (verifikovan) mi je napomenuo da je vec menjao kreditne kartice (no buduci da nije odavde nije ni imao problema) i s obzirom da moze da otvori novi za sebe ponudio je da mi ustupi svoj. Znao sam da pre nego pocnem :cigar: treba da pitam, jer ovde uvek postoji neka paklena caka :-devil-:.

Znaci ne postoji prakticno nacin da iskoristim to a da ga ne cimam svaki put kad prodje uplata?

Hvala jos jednom

Filomitus

Cao svima imam problem , hteo bih da vas zamolim za pomoc...

Imam nalog otvoren na Hrvatsku , kartica je Master i vodi se na Canadu... Do sada nije bilo nikakvih problema prilikom kupovine na ebay-u ... Na payPal-u mi pise status : verified...

E sada, kada zelim da platim nesto na ebay-u idem preko paypal-a stalno mi izbacuje error... Probao sam da odem na ebay(.)co(.) uk i onda mi je uspevalo da platim preko paypal-a... KAsnije istog dana nisam mogao ni tako da platim i onda sam otisao direktno na paypal i izabrao opciju pay for ebay items i uspeo da platim bez problema..

Nadam se da ste me do sada razumeli :)

Poslednji problem koji se na kraju javio je taj da vise nikako ne mogu da platim robu, na ebay-u izbacuje gfresku prilikom povezivanja na pay pal , a kada idem na pay pal onda vise nemam opciju za placanje ebay robe direktno sa pay pal-a

Da li je moguce da su me blokirali gledajuci IP adresu da je iz Srbije , a nalog je kreiran na Hrvatsku a kartica se vodi u Kanadi??? Hvala svima unapred...

Pa sta ti pise kad se ulogujes na paypal nalog? Jesi blokiran ili verifikovan ?

Pise sve ok, verified ,isto kao i ranije... Zaista mi nije jasno u cemu je problem... Nesto ne funkcionise u vezi ebay-paypal ...

Poslednja izmena:
U suštini, desava se kod njih cesto tako da nesto zaglavi, pa posle 5 minuta bude sve ok.

Jesi probao ponovo ?

Čudi me kako ne funkcioniše ni to da uradiš checkout preko paypala direktno ni to da odeš na ebay.co.uk... to su jedina dva rešenja kojih se sećam.

p.s. pls nemoj ništa da im pišeš, blokiraće te :)

probao sam ponovo evo sada bas , nema opcije za placanje preko paypal-a... Nazalost vec sam im pisao , nisam imao izbora, moram da platim neku robu na ebay-u ...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 73
ebay je u nekom haosu ovih dana, ne radi im pola servisa. strpi se, bice reseno 100% po automatizmu.

Nadam se da je do toga posto mi placanje na ebay-u ne radi vec nekih dva meseca, a problem o kojem sam pisao iznad postoji par dana...

Jesam, ne radi ni tako, probao sam i preko ebay.de isto...

Da bi izbegao negativan feedback, pitaj prodavca za nalog na paypalu na koji možeš da uplatiš i samo direktno pošalji novac sa svog paypala na njegov...ako već ništa drugo ne može.

Evo bas sam mu sada poslao poruku da saceka dan dva pa cu mu kasnije uplatiti novac preko paypal-a ako se ne resi nista ... Istog dana sam od njega kupio vec nesto i platio bez problema i posle par sati nisam mogao nikako da platim za drugu robu...
Proslog meseca mi se isto desilo ,platio sam coveku preko paypal-a ali je na ebay ostala roba kao neplacena, prodavac nije otkazao porudzbinu anisam ni ja i stiogao mi je mail "An unpaid item was recorded on your account" Mozda ima veze sa tim ne znam...mada , posle toga sma kupio jos par stvari bez problema...

Dobio sam brz odgovor od supporta, kazu da je sa mojim nalogom sve u redu i da je verovatno problem sa e-bay-om .

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

U suštini, desava se kod njih cesto tako da nesto zaglavi, pa posle 5 minuta bude sve ok.

Jesi probao ponovo ?

Čudi me kako ne funkcioniše ni to da uradiš checkout preko paypala direktno ni to da odeš na ebay.co.uk... to su jedina dva rešenja kojih se sećam.

p.s. pls nemoj ništa da im pišeš, blokiraće te :)

Hahah to mi je vrlo poznato ;-)

Evo bas sam mu sada poslao poruku da saceka dan dva pa cu mu kasnije uplatiti novac preko paypal-a ako se ne resi nista ... Istog dana sam od njega kupio vec nesto i platio bez problema i posle par sati nisam mogao nikako da platim za drugu robu...
Proslog meseca mi se isto desilo ,platio sam coveku preko paypal-a ali je na ebay ostala roba kao neplacena, prodavac nije otkazao porudzbinu anisam ni ja i stiogao mi je mail "An unpaid item was recorded on your account" Mozda ima veze sa tim ne znam...mada , posle toga sma kupio jos par stvari bez problema...

To ti je zuti karton, jos jednom unpaid i dovidjorno ;-)

Nemoguće da je žuti karton, istog dana sam platio za četiri stvari i kasnije par sati nisam mogao platiti ...

Ne mislim na to sto nije radila konekcija izmedju ebay i paypal, to je poseban problem, nego na ovo "An unpaid item was recorded on your account". to ti je zuti karton, jos jednom tako i blokiraju ti ebaynalog... e to ti je onda crveni karton hahaha ;-)

Da,bas je smesno.

Ne postoji na zalost.

ovako, meni je tu gresku e bay izbacivao i pre dva meseca , tako da to sto si rekao za neplacenu robu nema veze sa problemom koji ja imam..

Poslednja izmena:
Ocigledno ne razumes. Greska koju izbacuje ima veze sa necim sto ne znamo sta je, i mnogima se desavalo, ali prodje preko ebay.co.uk... kad bas moram sve da ti crtam...
Kad nisi prvi put platio iz ko zna kog razloga opomenuli su te, i rekli desi li se jos jednom blokiramo ti nalog. Zato sam u sali rekao zuti karton ali stanje je fakticki takvo...
Ako si funkcionalno pismen, a ne samo alfabetski shvatices ovo sto sam napisao.Zdravo

Da li i dalje funkcionise Intesin AMEX?

Odlucio sam da konacno otvorim pp i uzeo bih na sestrino ime AMEX kod inteze pa me zanima da li ima nekih promjena u funkcionisanju.

ebay acc mi je trenutno na Srbiju registrovan (nisam nista kupovao do sada) ali to pretpostavljam moram promijeniti kad mi stigne kartica (sestrino ime, adresa, i sve ostalo ?)

Adresa na Ebayu je ona na koju ti stize roba koju kupis. Ima prodavaca koji salju samo na adresu sa PayPala. U principu je dobro da se te dve adrese mnogo ne razlikuju da ne bi bio sumnjiv.

Adresa na Ebayu je ona na koju ti stize roba koju kupis. Ima prodavaca koji salju samo na adresu sa PayPala. U principu je dobro da se te dve adrese mnogo ne razlikuju da ne bi bio sumnjiv.
Baš tako.
Kad otvoriš npr. nalog na PP, na eBayu popuniš sve isto, samo što ovde kao državu stavljaš Srbiju, dok ti je na PP neka druga (na koju si otvorio).
I kupuješ za početak samo kod prodavaca koji šalju na Ebay adresu (Kinezi će ti poslati ako treba na Mars, samo da legne uplata), da ne bi bio sumnjiv, a kad napucaš 100+ pozitivnih feedbackova i ako ti ratio bude 100% positive možeš i da pregovaraš.
Poenta je, što ako se učiš sumnjivim nekom prodavcu on može da te prijavi Ebayu, a pošto su Ebay i PP iste firme, kada te iskontrolišu ćao-zdravo.

PP nalog je na HR registrovan region je Montenegro...Tako sam procitao ovjde na forumu.

Za sad nista nisam pipao na ebay-u dok mi ne stigne kartica i dok ne izvrsim sve potrebne verifikacije.

Sta je sa onom forom da pp ne priznaje kartice iz zemalja koje nisu verifikovane? Pokusao sam iz zezanja da ubacim svoju MasterCard CG banke i nije proslo sto kapiram,ali kako onda AMEX prolazi?

Nazad
Vrh Dno