Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Welcome to "Evica" club.

Ево сад тражи троцифрен код. Звао банку, добио код, сав врећан да унесем кад оно неће, тражи троцифрен. Онај на картици не ради.

Prilozi

• Screenshot_2013-05-14-15-12-54.png
    Screenshot_2013-05-14-15-12-54.png
    138.7 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Pa za taj code ti ne treba banka vec procitas te tri cifre sa svoje kartice omfg .Pobogu pa imas sve nacrtano gde se taj code nalazi pa cak i napisano ...

Да али када сам први пут покушао тражио је четвороцифрени код, у сваком случају тај код са картице не ради.

Zato sto brkas i nestrpljiv si pa radis sve iz pocetka po ko zna koji purt sigurno . Jedno je kada ti trazi kod sa kartice a drugo je kada ti trazi code sa 4 cifre koji mozes da vidis preko ebankiga na svom racunu u rezervisanim stavkama ili jednostavno nazoves banku da ti izdiktiraju taj code za PAYPAL. Dakle nazoves banku dobar dan dobar dan ja sam hteo da verifikujem svoju karticu na PAYPAL i treba mi onaj 4 cifreni broj(code). Ako ne znaju o cemu se radi a trebali bi ti trazi nekoga ko se razume u to i kraj price ;)

Imaš li ti CVV security code..taj treba

Ako ti ne prepoznaje CVV kod, taj trocigfreni, ili čitaš sa pogrešne kartice, ili ti je istekla kartica, ili nisi lepo uneo onaj 16ocifreni broj kartice.

Да али када сам први пут покушао тражио је четвороцифрени код, у сваком случају тај код са картице не ради.
Svašta sam čuo i video, ali ovakav nivo razmišljanja nikada.
Dakle, cvv kod je jedno, 4digit kod je nešto potpuno drugačije.
cvv kod ti je potreban da bi se uradila sigurnosna provera kartice (broj kartice može neko da vidi, a cvv kod sa druge strane teže).
4digit kod PayPal traži da bi uradio verifikaciju naloga, što je opet dodatni nivo sigurnosti i definitivna kontrola da li si stvarno ti vlasnik date kartice, pošto se traži četvorocifreni broj koji se nalazi na izvodu transakcije kojim je PayPal skinuo određenu svotu sa kartice (koju će po verifikaciji vratiti na karticu).

Da li je sada nešto jasnije?

Ја сам највероватније помешао те кодове. Добио сам од банке код, а овај са картице је на предњој страни где и број картице. Видећу поново вечерас кад дођем кући,

Tesko da je sa prednje strane kartice al ajde...

Ako je American Express onda jeste na prednjoj, dok ako je Master Card ili Visa cvv kod je na poleđini.

Na visa internet je na prednjoj strani. Nema pravila, ali ga je u svakom slucaju lako naci

I na Intezinoj internet kartici je takodjer sa prednje strane

A na Visa internet Komercijalne je pozadi.

Na svim karticama je pozadi, tamo negde gde je potpis.

Na Internet karticama je napred, jer se ne može koristiti za plaćanje u radnjama i na ankomatima, već smao online, i nije ni mali ni sakriven kao na običnim ... sasvim lepo odštampan, vidljivo, baš za unose na net ....

Eto, Komercijalna stavila pozadi :facepalm:

Poslednja izmena:
Paket vredan 60$, poslat od fizickog lica, stigao danas. Carina 4800 dinara ? Stvarno ne razumem, prevrsili su svaku mogucu meru. Da li neko zna nacin, kako da se zalim ? Da li uopste da podizem paket ?

Ne podiži paket, idi sa izvodom iz banke ili paypala u carinu i ispraviće grešku. Ako si paket već podigao onda treba da platiš i taksu oko 400-500 din i to ti neće vratiti, ali ako si platio onih 4800 isplati se da platiš i taksu. Btw jel u tih 60 usd i poštarina? Javi šta si uradio svakako. Neki ljudi su uradili kao što sam napisao i ispravili su im, a i čovek sa carine je rekao da tako treba uraditi!

Ne znam da li ste primetili da ne moze da se kupi nesto iz Srbije i posalje u Nemacku, dobije se greska residents of Serbian can't ship to Germany ili nesto slicno.
Postoji li workaround za ovo?

Nemoj da držiš dolare....

Kako to duplu proviziju? Ima nekih Kineskih sajtova gde se placa u dolarima, kada sam vadio karticu sluzbenica banke mi je rekla da na kartici mogu da drzim istovremeno vise valuta, mogu da uplatim 100USD i 100e, mozda bih to mogao da uradim, ali mi nije jasno sta se desava prilikom placanja na npr sports direct-u, da li sistem pravi razliku i automatski uzima potrebnu valutu?

Druze, to se vec raspravljalo uzduz i popreko.
Uvjek drzi evre na kartici, nebitno u kojoj valuti placas, tako ces najjeftinije da prodjes, vjeruj da je tako i to je to, predji na sledecu temu.

Sve mi se cini da sam ja "blokirao" ovu karticu. "We have disabled the use of this card on PayPal. You can add a different card. If you'd still like to use this card with PayPal,send us some documents."

Sve mi se cini da sam ja "blokirao" ovu karticu. "We have disabled the use of this card on PayPal. You can add a different card. If you'd still like to use this card with PayPal,send us some documents."

Sad jedino da ik saljes dokumenta da im dokazes da si ti faca :D

Podigao sam danas Intesinu internet karticu. Iako na e-bankingu pise da je aktivna, sacekacu do sutra u 16h kako mi je receno. Ne zurim nigde. Pa cu onda verifikovati paypal. Ako ima neko da nije cekao 24h za aktivaciju kartice neka javi pa ne moram ni ja :D stavio sam na nju 10€ samo da bi paypal aktivirao.

Podigao sam danas Intesinu internet karticu. Iako na e-bankingu pise da je aktivna, sacekacu do sutra u 16h kako mi je receno. Ne zurim nigde. Pa cu onda verifikovati paypal. Ako ima neko da nije cekao 24h za aktivaciju kartice neka javi pa ne moram ni ja :D stavio sam na nju 10€ samo da bi paypal aktivirao.

Sacekaj ta 24h.

Onda bolje lično da ode da reši tu zabunu :d

Ne kapiram sto mi nisu u Intesi dali odma cd sa sertifikatom jer cu sad morati po to opet.
Naime, ulogovao sam se juce prvi put na e-banking kad sam dobio karticu i primetio da su mi pogresno uneli broj telefona pa necu moci da primam SMS obavestenja. Poslao sam mejl i kazu da idem da trazim cd ili da mi oni tamo sami promene. :s

Ja nisam cekao 24h,u pitanju je inernet visa Komercijalne banke.
Takodje mi je na web-bankingu pisalo da je aktivna.

Ne kapiram sto mi nisu u Intesi dali odma cd sa sertifikatom jer cu sad morati po to opet.
Naime, ulogovao sam se juce prvi put na e-banking kad sam dobio karticu i primetio da su mi pogresno uneli broj telefona pa necu moci da primam SMS obavestenja. Poslao sam mejl i kazu da idem da trazim cd ili da mi oni tamo sami promene. :s

Zar nema mogucnost da se izmeni broj telefona u Intesa Online? Ja imam to u moj profil,mislim ima izmeni kod broja telefona. A taj cd moras da trazis da ti daju, inace ne daju. I on ti treba samo za e-banking transakcije preko Intesa Online.Za uvid u stanje racuna samo ti nije potreban.

Ajd sad izmesao sam te kodove, taj 4kod nisam nasao na izvodu, jer ne znam iz kog razloga u njega nemam uvid, kad sam ga dobio od banke vec je bilo kasno. Sta treba da im posaljem da se verifikujem. Engleski mi jew slaba strana, tako da ono sta pise mi ne pomaze. a google ne prevodi bas lepo.

Zar nema mogucnost da se izmeni broj telefona u Intesa Online? Ja imam to u moj profil,mislim ima izmeni kod broja telefona. A taj cd moras da trazis da ti daju, inace ne daju. I on ti treba samo za e-banking transakcije preko Intesa Online.Za uvid u stanje racuna samo ti nije potreban.

Ima mogucnost koja ne radi :D Menjao sam 2-3 puta, tj. pokusao ali ne sacuva izmene :s
Onda cu svakako morati do banke. Hvala ;)

Nazad
Vrh Dno