Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Hahaha... nemam pojma. Napravio sam account jos odavno, nisam ni dodao karticu, onda mi blokirali accaunt, onda dodao karticu nadajuci se da ce da mi otklone zabranu, i shvatio da sam se *****ao :D

Piše da možeš da se loguješ, ali ne moš' da transakciraš. Odjavi karticu, napravi novi nalog, priajvi karticu... i smanji promet plutonijuma.

Ne mogu, nemam dozvolu da uklonim karticu

What can't I do while my account is limited?

send money
withdraw money from your account
receive or request money
close your account
add money to your account
remove a card
remove a bank account
send refunds

Please upload the following documents:

A valid photo ID (front/back copy)
A recent card statement that displays the last four digits of the card, your billing address, and your full name as registered on your PayPal account

Ovo mi pise kad hocu da potvrdim karticu e sad prvo je licna karta skenirana a ovo drugo da li da skeniram karticu ili sta???

Obavezno uradi sve sto ti traze, skeniraj i uploaduj im tamo, i vratice ti account .. naravno, ako ti je stalo da ti vrate ..

@batat
treba da odeš u banku da ti odštampaju izvod gde se vide svi podaci koje ti traže, pa to pošalješ paypal-u.

Koliko je preosecno vreme za refundaciju troskova, naime u svom izvestaju na paypal sajtu vidim da je prodavac vec obavio sta je do njega pa me zanima koliko je potrebno vremena da bi to bilo vidljivo i na racunu u banci.

Remak, šta li si radio pa da su ti blokirali nalog? Nemoguće da si kreirao nalog i nisi ništa radio a da su ga blokirali.

Tako je.
100% si nešto zeznuo i došao pod sumnju, pa su ti blokirali nalog dok im ne ponudiš dokaze.
Ja imam Hrvatski nalog već skoro 4 godine i nikada me nisu blokirali, a evo i ovaj naš radi bez problema.

Remak, šta li si radio pa da su ti blokirali nalog? Nemoguće da si kreirao nalog i nisi ništa radio a da su ga blokirali.

Jedino sto sam uradio je da sam probao da dodam majcinu karticu, ali je odbijena posto nije moguce da se koristi preko interneta. jedino mi to pada na pamet. Jel postoji nacin da vratim nalog ako bi im poslao dokumenta i kome da se obratim?

Pa obrati se PayPal-u direktno i pitaj u čemu je stvar i kako da prevaziđete nesporazum.

Jel ima nekog voljnog ko bi mi kupio igru sa humblebundle-a? Uglavnom, cena je vrlo mala, 1$. PM

P.S izvinite za offtopic, ali nisam znao gde drugo da pitam...

Jedino sto sam uradio je da sam probao da dodam majcinu karticu, ali je odbijena posto nije moguce da se koristi preko interneta. jedino mi to pada na pamet. Jel postoji nacin da vratim nalog ako bi im poslao dokumenta i kome da se obratim?

pa kartica mora biti na isto ime kao i account,odnosno kada pravis PP stavljas iste podatke kao i sa kartice koju ces koristiti....

I meni je takodje blokiran nalog, ni ja ne znam zbog cega, u opisu pise da zele samo da se uvere da je moja adresa stanovanja tacna: "May 27, 2013 : We need to confirm some of your account information."

Juce sam otvorio account i izvrsio jednu kupovinu na humblebundle-u i nakon toga jutros mi stize mail da mi je racun blokiran. Jedino sto mi na pamet pada je to sto sam ranije imao "lazni account" dok PayPal jos uvek nije bio dostupan u srbiji (verovatno svima vec poznata metoda) i nakon toga sam obrisao taj account i sa istim mailom napravio novi legalan account...

Kada sam poslao mail support sluzbi dobio sam sledeci odgovor:

"We're sorry, but we cannot restore full access to your account until we
receive additional information. Please provide a copy of each of the
following items:

A copy of a recent utility bill (issued within the last 3 months),
A copy of a recent bank or credit card statement (issued within the last 3
months),
A copy of your Certificate of Residence.

We do not accept:
- Invoices & Receipts
- Health Insurance Card
- Partial Documents

All your documents must be fully visible. We can’t accept partial documents
and you might have to send them again."

Pa moze li neko da mi da neki savet kako da povratim account i koja su u stvari ovo dokumenta koja se traze?

Pa uslikaj racun za struju, telefon, infostan.... najbolje nesto sto pise latinicom a ne UBOGOM cirilicom!

Ali problem je to sto sam student i ni jedan racun ne glasi direktno na mene vec na roditelje... A cisto sumnjam da su to prevideli. :smash:

je l' imaš možda postpaid mob račun na tvoje ime?

inače, traže ti sve tri stavke
1. bilo koji račun sa tvojim imenom i adresom ne stariji od 3 meseca
2. izvod iz banke i
3. potvrdu o prebivalištu (koja se vadi u mup-u), evo Miglia kaže da može i lična karta :D

edit:
ako izvadiš potvrdu o prebivalištu gde se jasno vidi ta živiš na toj adresi, možda bi prošao i račun koji nije na tvoje ime, ali stiže na istu adresu

Poslednja izmena:
Dobro je sto mi i krvnu grupu i urinokulturu nisu trazili.:mad:

Ok licnu kartu imam, Izvod iz banke mogu da uzmem jer se kartica vodi na moje ime, racun sa svojim imenom nemam ni jedan jedini, cak se i racun za moj telefon vodi na oca to je najveci problem...

Pa tako im i napises. Nisu oni umobolni pa da misle da je svaki korisnik paypala i vlasnik stana. Ako se prezime poklapa nemas problema. Napises istinu, da se racun vodi na oca, vazno da je adresa sa LK ista kao i na racunu. Znaju oni sta je porodica :)

Poslednja izmena:
Pitanje: Odrađen mi je full refund danas, i na paypalu piše da je novac prebačen na kreditnu karticu, međutim ta kartica ističe 31.5. Ako ne legne do tada hoće li biti nekih problema ili?
P.s. inače u pitanju je banca Intesa

Poslednja izmena:
Pitaj u banci. Mislim da ti pare legnu na racun bez obzira na karticu tako da nema da brineš.

po isteku kartice broj racuna a i same kartice ostaje ne promenjen. kad budes ponovo vadio novu dobices sa istim brojem, sem sto ce se datum do kog vazi nova kartica promeniti kao i onaj trocifreni verifikacioni kod, tako da apsolutno nema razloga da ti novac ne legne na racun ;) barem je tako sa internet karticom, a ne vidim razlog sto bi se razlikovalo i sa kreditnom. barem tako ja kapiram xD

Hvala, to nisam znao da ostaje isti broj kartice, jeste, u pitanju je visa internet kartica.

Predpostavljam da treba ~7 dana da legne na karticu?

I meni je danas jedan refundirao, cak je isteklo 45 dana i ja mu samo poslao poruku da mi predmet nije stigao i da verovatno kasni zbog poste, i cudno odma mi refundirao verovatno zna da nije poslao

Znam da nije tema za to, ali je ubodena suština... :D

paypal.jpg

Predpostavljam da treba ~7 dana da legne na karticu?

I meni je danas jedan refundirao, cak je isteklo 45 dana i ja mu samo poslao poruku da mi predmet nije stigao i da verovatno kasni zbog poste, i cudno odma mi refundirao verovatno zna da nije poslao
Da treba 7 dana. Meni je leglo za 3 dana.

Vrh Dno