Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ako platim nešto PP, i kako prodavac refundira troškove carine i pdva, da li će biti problem da mi to uplati?

Prodavac nema nikakve veze sa troškovima carina i PDV-a to je tvoja stvar...

Ako imaš nešto da dodaš u vezi sa temom, izvoli, ako ne....

^Tako je sa svim karticama i bankama ako imas ukljucenu opciju da se salje SMS za svaku upotrebu kartice.
Koliko se secam ja to kad sam verifikovao Intesa Internet nisam dobio u SMS-u vec sam morao da gledam online. Ali to je bilo pre nekoliko godina, moguce da sad svi to imaju

Šta vam nije jasno?!
refundacija troškova se ne dovodi u pitanje

Thank you for your email.

We will process the refund as soon as possible. Please understand that credit card companies tend to take longer to show a credit than they do a charge. The credit should appear back on your account within the next 2-3 business days.

Kind Regards,
Thank you for your email.

We have confirmed with our credit card company that the refund of (EUR 8.67) has been submitted has been submitted through your Visa Card on 1st May. Please understand that credit card companies tend to take longer to show a credit than they do a charge. The credit should appear back on your account within the next 2-3 business days. Please kindly contact your credit card company to follow this refund directly.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience that this may have caused. If you have any further queries, please feel free to contact us.

Kind Regards,

Winnie | Customer Services
www.StrawberryNET.com

već da li oni mogu to da uplate na moj PP acc.

I vezano za temu, carina i pdv nemaju nikakve veze sa PP, osim što se kod nas primena istih poklopila, već da li mogu da mi uplate na moj pp acc, tj. da li mogu da primam uplate, ali mislim da ću ipak platii visa karticom ponovo.

Poslednja izmena:
Prodavac refundira samo onoliko koliko si ti njemu platio. A ne troskove carine i pdv. Refund ide normalno na tvoj paypal account i vidljiv je najdalje do nedelju dana na tvom racunu u banci.

^^
Da primaš refund možeš, uplata ide direkt na karticu odakle je plaćeno, ali zavisno od banke moraćeš da sačekaš par dana da "legne".
Primanje novca na srpski PP nalog ne može, za sada.
A što se tiče troškova, niko ti neće platiti carinu i pdv, ne znam odakle ti uopšte pade na pamet takva ingeniozna ideja?????

Ma taj strawberry ti stvarno refundira carinu (ne znam za PDV) za parfeme jer ga oni tamo plate.
To je nesto kao luksuzna roba male vrednosti... Moze da se nadje vise info na netu. Na telefonu sam, pa ne mogu da trazim.

Ironman, refundirace ti na ono sa cega si platio. Moze da se uradi refund na PP.

evo
Od 200+ zemalja u koje dostavljamo, 90% ne naplaćuju PDV ili carinu za male pakete koji ulaze u zemlju. No, u slučaju da Vam je naplaćen PDV ili carina, rado ćemo nadoknaditi 100% troškova.
Jednostavno dovršite formular ispod da biste zatražili povrat novca. Možete očekivati novac na Vašoj kreditnoj kartici ili PayPal računu u roku 1-2 tjedna nakon što Vam je povrat odobren.
Zadovoljstvo nam je refundirati trošak, ali molimo uzmite u obzir da nismo dužni vratiti novac i to činimo na osnovi dobre volje. Ako imate bilo kakvih pitanja o povratu novca ili pravilima refundiranja, možete pročitati više na stranici pitanja i odgovora.
Molimo uzmite u obzir da ova usluga nije dostupna za narudzbe koje se salju u Kinu, Japan, Novi Zeland ili Australiju
Zatražite povrat novca za naplate carine ili PDV-a

Iskoristi dok nude, jer kad vide da kod nas naplacuju svima , i mi cemo na tu listu sa Japanom i Australijom.

Retko ko naručuje, kupuju kopije ovde.

Imam na paypalu u Madjarskoj oko 500e, (racun je od prijatelja) ne moze da ih podigne ovde,
procedura kaze da moze da novac podigne odavde ako imas visa karticu i paypal account.
Kako da se podigne novac?
Ukoliko neko moze da ih podigne ovde (ko ima paypal i Visu) ,prebacio bih mu novac + 50ecastim.

Kreativno, nema sta.

Da, to znam, potrebno je da neko ima racun u inostranstvu i paypal nalog,
sa Visa karticom moze ovde da se podignu novci na bilo kom automatu ili u banci.
Ne znam da li postoji drugo resenje!

Samo da javim da su mi uspesno odblokirali racun, bio je problem sto su mi trazili neki racun na moje ime kako bih dokazao adresu stanovanja, posto sam student i nemam ni jedan jedini racun koji glasi na moje ime. Pljunuo sam u sake i editovao u photoshopu racun za mobilni telefon koji glasi na mog oca, i sve je proslo... :d :smoke:

Meni je stigao jedan predmet polomljen, pricao sam sa prodavcem(kao nije do njega) i jedino hoce da mi posalje drugi takav isti uz manju nadoknadu.

E sad, on hoce da mi posalje paypal invoice i da mu ja platim 5$ na taj nacin. Jel to sad znaci da kinez moze i da mi ne posalje predmet, prakticno moze da me zezne kako hoce a ja nemam gde da se zalim ili imate neki savet drugi ?(trazio sam mu da napravi privatnu prodaju samo za mene po toj ceni od 5$ ali on mi sam rece jel hocu da mi salje invoice)

Pu mamicu mu, ne znam koja mu je to fora da je iskulirao to sto sam mu predlozio lepo da kupim predmet na privatnoj prodaji koja je samo za mene.

Ako nije proslo onih 45 dana imas pravo da se zalis. Bez obzira sto je predmet stigao, ako nije u redu, polomljen imas pravo da se zalis.

Ako ti posalje invoice, zasticen si 45 dana nema veze sto nisi kupio na ebayu.

Zavisi kolka je vrednost stvari koje si kupio, a došlo je polomljeno.
Ja bih mu platio pa neka pošalje ponovo.
Nisam nikada imao problema sa kinezima, sve su ivek ispoštovali.
Postoji mogućnost da dotični kinez ne zna kako da napravi prodaju samo za tebe.
Koliko sam primetio velika većina ih ne zna engleski, pa kada odgovaraju, odgovaraju po nekom automatizmu i šablonu ..

Po pravilu, ti bi sada morao taj predmet da vratiš prodavcu i onda on tebi šalje novi. Tebi se neće isplatiti da to šalješ nazad, jer će troškovi sigurno prevazići vrednost robe.
Postoji još neko pravilo da ti prodavac refundira deo novca, ali se moraš sa njim dogovoriti ..

^da, odlucio sam da mu platim ovu ne veliku sumu a da on posalje ponovo, verujem da ce poslati i da nece ispaliti, videcemo.

Da li je legalno i moguce da neko iz Srbije koristi PayPal racun nekog ko je iz Bosne i Hercegovine za otvaranje naloga na Ebay-u.
Sve to radi prodaje predmeta preko Ebaya.
Hvala

Moguće - da. Legalno - ne.

Mislio sam da li ce PayPal da pravi problem pravom vlasniku racuna i da li on moze da snosi neke posledice.

Nazad
Vrh Dno