Moorhuhn pošto očigledno nisi u toku, pošiljke iz HK kasne debelo, moja takođe sa dx naručena i "full shipped" krajem marta tek 29. aprila napustila HK, a juče stigla u lepu našu. A od kada je počeo da radi paypal u Srbiji carinjenje ne traje kao ranije dan-dva nego mnogo duže i plaća se pdv bez obzira na vrednost (ako slučajno ni to nisi čuo do sada). Tako da znaš, da se ne nerviraš bezveze jer je velika šansa da je tvoja pošiljka još u aziji. A sledeći put dokupi tracking da se ne nerviraš, ne grickaš nokte i ne optužuješ našu poštu bez veze
![]()
1-2 radna dana od momenta kad ti pise otprema sa carine.
1-2 radna dana od momenta kad ti pise otprema sa carine.
Od 7 stavki koliko ih imam u nedospelim obavezama samo stoji jedna linija 02.05.2013 od ovog sellera, ovo je datum kad sam platio. Ringe, jel kod tebe u nedospelim obavezama stajao datum od refunda tog selera da li se secas ?
Tako je bilo ranije dok nije bilo ovakve navale, možda mu sada dođe dan, dva kasnije.
Pomogao bi link gde to piše. Ja sam izabrao HK Air Mail za koji ovde uredno stoji da je worldwide delivery time 3-15 dana.
Ljudi jedno pravno pitanje: Na osnovu čega carina ima pravo da otvara nečiji paket? To je privatna svojina, jel' piše negde u zakonu da smeju da otvaraju?
Ne mislio sam na pristigle internacionalne pošiljke..poput ovih kad se nešto naručuje..nekako mi je to nebulozno da ti neko otvori paket da vidi šta ima unutra..valjda za to postoje rendgeni ??? Ko ti na kraju garantuje da taj ko je otvorio paket nije i uzeo nešto iz njega..
Na kom nasem sajtu proveravas status posiljke?Ja sam narucio neke gluposti sa DX-a 14og Aprila, ali je takodje stajalo u posti do 29ogJuce samo opet proverio onaj "tracking code" i pise mi ovo..
03.05.2013 10:08:20 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
07.05.2013 17:23:04 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Kada od prilike mogu da ocekujem paket ili papiric da idem da ga pokupim ? Ovo mi je prva narudzbina ove prirode iako me je sestra vec iscimala masu zenskih gluposti sa Aliexpressa da joj porucim
Usput, drugar koji mi je pricao za DX mi je unapred rekao da posiljku ocekujem minimum 3-4 nedelje..
Pa to je potpuno suludo i kosi se sa zakonima logike..nemas garanciju da ti taj carinik nece nesto uzeti iz paketa, a dozvoljeno mu je da ti cacka po paketu..kome da se zalis ako ti zafali jedna, dve stvari iz paketa, a posiljalac zna da ti je uredno sve poslao??pa niko ti ne garantuje
ne moze i da budes srbin i da ti garantuje neko da te nije pokrao na carini, ne ide to tako
@zechs Lepo poručiš paket sa tracking brojem, neće niko ništa a da ti uzme iz paketa pošto se zna tačno ko je sa njim rukovao. A ako si paranoičan ipak je moguće da proveriš da li nešto fali u paketu tako što pre preuzimanja zamoliš da stave na vagu i ako se slažu težina na deklaraciji na paketu i težina paketa, sve je uredu u suprotnom odbiješ da uzmeš paket i pokreneš žalbeni postupak.
Ja sa lično sam jednom napravio problem u pošti i ispao magarac. Otvorio paket koji je vidno bio otvaran i video da fali jedna artikal i bez razmišljanja uleteo u poštu i počeo svima sve po spisku... na kraju mog izlaganja službenica mi reče hajde da stavimo paket na vagu i vidimo koliko je težak paket, težine se se podudarala sa onom koja je stajala na deklaraciji... reče gospođa težina je u gram identična onoj na deklaraciji vaš paket je dostavljen onako kako smo mi primili tj kako je primljen u polaznoj pošti. Kontaktiram prodavca kad mi on kaže da je zaboravio da stavi u paket artikal koji fali i da je već poslao ali da je zaboravio da mi pusti mail sa tracking brojem za stvar koju je naknadno poslao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari