Šta je novo?

nVidia u problemima...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitaj ga i posto koshta, bas me zanima 😛

Imali manju zaradu ili poslovali sa gubitkom, sve jedno, nvidia ce morati da radi nesto po pitanju RV770, sto po meni znaci da nas u dogledno vreme ceka nesto bas dobro i povoljno .... :happy:

Imali manju zaradu ili poslovali sa gubitkom, sve jedno, nvidia ce morati da radi nesto po pitanju RV770, sto po meni znaci da nas u dogledno vreme ceka nesto bas dobro i povoljno .... :happy:

Pa imaju oni dobro, e sad koliko povoljno to dobro može da bude, a da ne skače onaj minus u bilansima - to je pitanje.

GTX serija će teško biti isplativa ako se bitno spuste cene, a koliko vidim nVidia više puca na physx nego što spušta cene.

Što će reći izgleda da ih više brinu ovi što posluju u debelom plusu već duže vreme.

When we loaded the CPU to 100 percent things changed dramatically for one of the cards, and it’s not the Ageia card.
znaci oni se zale sto kad su opteretili procesor na 100% benchmark program je izgubio performanse.... kad downclock-ujes cpu na 25MHz i windows xp postaje cpu limited

pa naravno kad ga opterete nekim cudima da physx ne moze da izda komande grafickoj. Da je cpu limited pokazali bi tako sto bi recimo podigli frekvenciju kloka cpu-a pa onda ako skoci fps to je to... moze i obratno... ono sto su radili je nebulozno.. ali dobro.. svako moze da pise na internet-u.. cak i ja...

Poslednja izmena:
When we loaded the CPU to 100 percent things changed dramatically for one of the cards, and it’s not the Ageia card.
znaci oni se zale sto kad su opteretili procesor na 100% benchmark program je izgubio performanse.... kad downclock-ujes cpu na 25MHz i windows xp postaje cpu limited

pa naravno kad ga opterete nekim cudima da physx ne moze da izda komande grafickoj. Da je cpu limited pokazali bi tako sto bi recimo podigli frekvenciju kloka cpu-a pa onda ako skoci fps to je to... moze i obratno... ono sto su radili je nebulozno.. ali dobro.. svako moze da pise na internet-u

Nisi ti to lepo pročitao.

Poredili su performanse Ageia kartice i nVidia kartice i kada su opteretili CPU 100% Ageia je dala oko 75% prvobitnog skora, a nVidia je dala 27% prvobitnog skora.

Tako da nije baš nebulozno - zašto onda i Ageia ne padne isto sa performansama.
Očigledno da je nVidia-ina implementacija Physx-a mnoogo više ograničena CPU-om.

pa koliko vidim na performanse na kraju ne utice graficka niti ppu nego koliko se brzo informacije salju njima sto ogranicava cpu a to znaci da test ne valja

pa koliko vidim na performanse na kraju ne utice graficka niti ppu nego koliko se brzo informacije salju njima sto ogranicava cpu a to znaci da test ne valja

Evo lepo si napisao sam - ograničava CPU - to i jeste bila poenta testa koji su ljudi radili.

Ono što zabrinjava jeste da pogađa nVidia-inu karticu mnogo više nego Ageia-u u momentu kad se nVidia ubi dokazujući kako joj CPU ne treba nizašta.

Physx na nVidia karticama bi trebao po logici stvari da mnogo manje pati od opterećenja CPU-a zbog CUDA-e.

Kako god gledao na stvari zavisi od CPU-a i to ne malo i ne vidim zašto test ne valja.

joj bre.. pa pokreni prime95 i pusti defragmentaciju diska i atijevo hardversko dekodiranje filmova pa ces da vidis da secka... manje prcentualno pogadja ageia-u zato sto i ovako ona radi 10x sporije od gpu-a

Poslednja izmena:
genuine, zamolio bih jos dva samara za CEO-a !

joj bre.. pa pokreni prime95 i pusti defragmentaciju diska i atijevo hardversko dekodiranje filmova pa ces da vidis da secka... manje prcentualno pogadja ageia-u zato sto i ovako ona radi 10x sporije od gpu-a

Pa meni sve i jeste logično - al´ nVidia beše tvrdi da ne treba CPU ili ne ?

Tvrdi da ti ne treba najbrzi cpu.. tvrdi da ti treba prosecan cpu i brza graficka.

@mipko: pogledaj mi avatar i sve ce ti se kasti 🙂

😀

jos mu nije ravna linija ... slobodno ga zvekni !

od tamo nekog meseca sam ekg majstor a ne drajver programator...

nice 🙂

Ja sam bio tako nesto za GE, ali kratko nazalost 🙁

M.

Meni je najjaca tema nvidija u problemima, AMD cepa... mislim... za mesec dana ce ljudi poceti da se pitaju a gde je physx, cuda na atiju.... radeon je dobar gpu chip ali je samo to.. nvidija nosi puno duha... zato mi se svidja.. nije samo proizvodjac brzog chipa vec dosta vise...

GE je extra.... mada sta znam... svaki poso ima prednosti i mane

Poslednja izmena:
mozda treba druga tema ali hajde da postavim ovde, mozda se izvuce neki kontekst.
Zanima me sta ATI ima sto bi bilo pandan CUDI, znam da ima CTM (close to metal) ali mi je to prilicno nisko.
Naime, trebam da zapocnem research sta odabrati za (near) realtime procesiranje velikih slika koje se dobijaju sa mikroskopa. Probao sam CUDA nekoliko dana i zaista jako je jednostavno i brzo pohvatati koncepte i poceti sa razvojem.
Naravno da zelim da probam jos stogod ATI CTM, RapidMind...
Imam fore da odaberem dev tools do decembra.
Dakle sta je po vama alternativa nV CUDI ?

poz
M

@genuine: Znaci ti si jedan od onih sto ne citaju dokumentaciju? Ajde lepo procitaj prvi post, cisto informativno, ne moze se bas ceo zivot dokumentacija citati "samo naslovi".

Poslednja izmena:
Procitao i sta sa tim... Akcije idu gore/dole, profit raste i opada.. kako objasnjavas da su akcije bile najnize kad je nvidija imala najveci profit u istoriji.. i sto ne postoji tema amd je u problemima kad oni svakog kvotera gube po 200miliona a ovde samo hvalospevi.. kad sam ja postovao obrisaliste mi thread.. tako da mozes samo da mi lupis ban i to je to..

@mipko Preporucujem ti CUDA-u, jer je jako napredovala, ima dosta biblioteka, dobro se skalira i nije tezak jezik... Takodje na http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html imas puno primera gotovih stvari , preko 120 tako da mozes da vidis sta su ljudi radili na tu temu...

Poslednja izmena:
jako lepa stvar koja mi se dopada kod nV je ta sto je sve in the box. skines CUDA SDK i posle 10 min pocinjes da radis. Fenomenalno spakovan software.

Zanimljivo stivo o CPU zavisnosti physx-a...kazu da im je zauzece procesora u idle-u 20%??A fluid demo im je zauzeo 85% i vise?...
Kod mene ne prelazi 25% zauzeca dok radi Fluid demo.Wow...demantovati Kurvir, ima li zaludnijeg posla :d

Hehe, najjace je bilo kad je genuine otvorio temu AMD u problemima 😀, ali naravno posle par minuta, politika foruma 😛 je umeshala prste, tema je ekspresno obrisana.:smash:

Jes' isto sam popio opomenu kad sam nesto napisao lepo o nv, i dobio porukicu i poencic.
Eto, necu vise, bicu dobar, ali to je bilo moje licno misljenje koliko kod da je ati cool i good value ...

Jes' isto sam popio opomenu kad sam nesto napisao lepo o nv, i dobio porukicu i poencic.
Eto, necu vise, bicu dobar, ali to je bilo moje licno misljenje koliko kod da je ati cool i good value ...

Zli ljudi sa Bencha-a (pssst... samo da me ne čuju...) odma mlate motkom (govnjivom) one koji imaju lepu reč za "da-ne-kažem-koga" (ne smem ni da kažem pošto i samo pominjanje tog imena navlači njihov gnev).

Ako nismo sa vama, onda smo protiv vas, jel tako? (ne obracam se (samo) tebi vlawyer)

Problem je sto se vase 'lepe reci' tesko mogu tako okvalifikovati. Evo npr. genuine je sve lepo procitao:

milanbb: prvi post u temi je napisao(la):
Ne zelim da se ovo pretvori u raspravu, samo hocu da pokazem koliko je IT 'sreca' prevrtljiva. Videli smo kakve je muke imao ATI/AMD, i koliko je nVidia bila superiorna u prethodnom periodu, ali u poslednjim nedeljama kola malo krenula nizbrdo. Sukob sa Intelom, ATI/AMD 3xx0 pa za manje od godinu dana 4xx0, veliki ekonomski problemi u USA, losa prodaja (vecina je ovo iskusila), pa sada i kvarovi mobilnih cipova... a deonice klize na dole.... vrednost skoro upola manja nego pre sest meseci.

Od svega toga je doduse zapamtio samo poslednju recenicu i na tome dalje gradi svoju teoriju zavere Benchmarka protiv nVidije i svih onih za koje je on (i ostali) imao 'lepu rec' a neki zli moderator to obrisao.

p.s.

LICNO MISLJENJE: "MENI se ne svidja sladoled od maline"
UBEDJIVANJE: "Sladoled od maline je odvratan"

Poslednja izmena:
Ja sam mishljena da je to prenaduvano, nije AMD u manjim problemima od nV, a i nV je bila u goroj poziciji tokom proteklih godina (GF FX) pa je kompanija samo jacala.
Ova tema je bar za mene cista glupost.🙂 Mada, ako je i otvorena zashto onda ne moze da se otvori tema AMD u problemima, a nije da nisu bili u problemima, ako nista u vezi Phenoma?🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno