Šta je novo?

nVidia u problemima...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@genuine

kakve veze ima tržišna vrednost sa mogućnošću propadanja firme!?

pa one finasijske institucije su vredele kao pola srpske privrede pa su opet propale...

све на добош

AMD market kap. 2.68B
NVIDIA market kap. 5.57B

ko da propadne?
Поента?

Kakva crna kriza, od juce opet deonice skocile u USA.
Значи по теби криза не постоји. :wall:

Nece da propadne niko od njih, ali ne mesaj market kapital sa likvidnoscu firme.
To koliko firma nominalno vredi na berzi nema mnogo veze sa realnom kolicinom novca kojom raspolaze.
Kriza je u finansijskom sektoru i manifestovace se kontrakcijom novcane mase i samim tim i skokom cene novca (mnogo nepovoljniji krediti i limitirani izvori investicionog kapitala), samim tim ce sve kompanije biti prinudjene da smanje planirane investicije kako u R&D tako i u prosirenje kapaciteta da bi sto vise sacuvale likvidnost. Kada se ovakve stvari dogadjaju najgore je biti duznik.
Intel Capital se manje vise vec povukao iz svih spekulativnih poslova.

😀 ma kakva kriza, prosperitet samo tako, bacaju pare kroz prozore po Wall Street-u ne znaju sta ce sa njima 😀
Барем се неко разуме. :wave:

To je kreditna (hipotekarna) kriza u Americi.. i nema puno veze sa ostatkom finansijskog poslovanja...
Аха, нема :wall:.

Објашњење је... никакво.

Pa poenta je da kad sam ja pisao o vestima sa berze odma su mi obrisali temu posto nema veze sa IT-om , a ovo ovde ima tolike veze.. Samo hocu da kazem da moderatori BREEEEEE....
i ova tema bi mogla malo da se zatvori posto nema nikakvu poentu.... a u svakom slucaju mogu i ja da je zatvorim....

To je kreditna (hipotekarna) kriza u Americi.. i nema puno veze sa ostatkom finansijskog poslovanja... Koga zanima malo vise ovde ima lepo objasnjenje:
http://blog.b92.net/text/4638/Hipotekarna kriza - ponuda, potražnja i regulacija/

Uglavnom tacno objasnjenje ali vrlo povrsno, uopste ne uzima u obzir kaskadne efekte koje ce to imati na trziste kapitala (tacnije vec ga ima) samim tim na kompletnu ekonomiju.

Барем се неко разуме. :wave:

Morao bih, to mi je posao.

Pa poenta je da kad sam ja pisao o vestima sa berze odma su mi obrisali temu posto nema veze sa IT-om , a ovo ovde ima tolike veze..

Obzirom da nVidia ne posluje na Marsu nego na Zemlji, rekao bih da je finansijska kriza svakako problem za njih (doduse i za sve druge)

Poslednja izmena:
Dosta o problemima, dajte ljudi neke vesele vesti... 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno