Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DteY4.png

Mozda na papiru, ali baterija na iP4 traje 3 dana, na 4s najavljuju jos duze (nek ostane na 3 pa je dovoljno)

jel' to mereno na ugašenom telefonu?!? onda ne znam kako ja moram da punim moj iP4 svako veče a tokom dana ga ne koristim ni JEDAN jedini sekund tj samo ga nosim u džepu, služi mi za fensiranje, niti pričam, niti surfujem, niti primam/šaljem SMS, ma ništa ništa i baterija oko 21h na 20%?! mora da su mi uvalili.....
btw HD2 koji isto tako nosam, malko pričam, malko SMS, malko internet - baterija 2 dana?! a HD7, ceo dan priča, ceo dan SMS, ceo dan internet, ceo dan FB - baterija oko 21h isto na 20%..... definitivno sam se nešto prebutnuo.... ;)

Tebi nesto nije u redu sa telefonom, jer bez koriscenja za 12h ne bi trebalo da spadne vise od 3 do 4% i to sa ukljucenim push-om za mail i ostalo.

jel' to mereno na ugašenom telefonu?!? onda ne znam kako ja moram da punim moj iP4 svako veče a tokom dana ga ne koristim ni JEDAN jedini sekund tj samo ga nosim u džepu, služi mi za fensiranje, niti pričam, niti surfujem, niti primam/šaljem SMS, ma ništa ništa i baterija oko 21h na 20%?! mora da su mi uvalili.....

E sad... Onda tebi def nije baterija kako treba ili si onako samo napisao :) Da baterija drzi bolje, stvarno drzi, jedino Wave je bolji

u redu mu je baterija.... mnogo se vise trosi ako se telefon koristi za ``fensiranje`` :d

nije problem u bateriji već u samom telefonu jer mu je antena odrađena očajno

A ja mislim da su veverice svi koji su se nalozili na sminkericu jabucicu ;)
I opet ,ja sebi uzimam ovu zvercicu
samsung-galaxy-s-ii-hd-lte.jpg

pre svakog iPhone i ako sam cekao da vidim kakav ce biti iPhone5 kad ono jadac :d

Posto Samsung Galaxy S3 izlazi u 2012 ,tamo negde u drugom kvartalu mislim da je itekako dobar kompromis Samsung Galaxy S2 HD LTE .
Cak ne moram da brinem ni za futrolice ,mere se znaju :D
sacekaj jos malo, sada ce Nexus Prime :)

sacekaj jos malo, sada ce Nexus Prime :)

Jel ima kakvih detalja osim da ce imati novi OS?
Procitao sam da ce imati 720p (1280 x 720 ) rezoluciju display-a.
Koji je procesor?Kolika je interna memorija?

Evo sad nadjoh neki rumor :

Dual-core Samsung Exynos CPU at 1.5 GHz with 1GB RAM
4.65-inches, 1280 x 720 HD display: Super AMOLED Plus
8.8mm thick, somewhat heavier than the Galaxy S II
Metal body (yes, you read that right, Samsung + Metal Body = A real product!)
16GB internal storage + SD card slot
2000 mAh battery
Hoce i ovaj biti nakrivljen kao S verzija?

http://www.dailytech.com/IPhone+4S+...+App+Kicked+Out+of+App+Store/article22928.htm
"Inventivni" Apple:
A main addition to the 4S is the voice assistant called Siri. Siri has been a third-party app that could be downloaded for iOS devices, but now, a more fluid and user-friendly version of the app is integrated into the iPhone 4S. The app was removed from Apple's App Store after presenting the 4S yesterday, and the servers were taken offline. The Siri servers, however, are back online with the following message: "I've been replaced! The new Siri is even smarter and better looking than me, and waiting for you on the iPhone 4S. I'll be leaving for home Oct. 15th. Until then...how can I help you?"
:d
Ili Apple u 6 koraka:
So, people have been enjoying the Siri app from the App Store, then...

1) Apple makes some improvements to Siri
2) Integrates it into the iPhone 4S
3) Removes Siri app from App Store
4) Tells current Siri app users to enjoy the fun while it lasts
5) Shuts down Siri servers on October 15
6) Tell sad panda Siri owners to buy an iPhone 4S

"Cold as ice!"

:d

Poslednja izmena:
Da da, realno je u kategoriji wildfire-a po HW, a cenovno u sensation kategoriji...

Nemoj da pricas budalastine. Sva sreca pa u kuci imam jedan Wildfire S i jedan iPhone 4 i nikad mi nije palo na pamet da ih poredim ni po kom pitanju, ali posto vidim da ima ljudi koji su spremni da napisu ovoliku glupost (odbacio sam mogucnost neke sakrivene ironije), onda cu to uciniti sad u kratkim crtama. Prvo, da li si ti covece video ta dva telefona uzivo? Ekran jedan pored drugog? Ili pricas napamet kao i vecina botova odavde? Ti poredis retinu na kojoj se pikseli ne vidi na kojoj su boje ostre, zasicene i prirodne sa jednom ispranom folijom koju HTC naziva ekranom? Druga stvar je touch panel. Uzgred, ne znam ni sam zasto sve ovo pisem, jer da si samo video i jedan i drugi telefon i sam bi bio svestan gluposti koje si napisao. Da, touch panel. Neuporedivo. Ti si doveo u vezu jedan kineski plastikaner i telefon sa najboljom izradom u svetu.
Mislim meni postoje neverovatno da vi jos uvek ne shvatate da 700e nije = CPU + GPU + kamera + ekran sto je dalje = broj GHz + broj megapiksela. Pogledaj molim te materijale od kojih se izgradjen iphone-om i od kojih recimo bilo koji samsung ili htc ili bila sta drugo sto nije apple.

Inace, sto se tice utisaka o iPhone 4s i celom eventu, juce sam prvobitno bio razocaran posto sam ocekivao iPhone 5. A ocekivao sam ga iz vise razloga. Ne samo zbog kineskih futrola, nego zato sto je proslo 16 meseci od cetvorke i zato sto je nekako, po mom misljenju, bilo idealno vreme za jedan bum i iPhone 5. Medjutim, to se nije desilo. Bio sam vise nego razocaran ovom novom cetvorkom i ceo event mi je delovao tako traljav, neubedljiv i mlak bez Steve-a. Bez one prepoznatljive atmosfere, napetosti "u zraku" i svega sto je krasilo Steve-ove neverovatne prezentacije. Nisam ni primetio kad je pocela prica o iPhone-u4. Sve u svemu, prezentacija mi se uopste nije svidela. Niti skoro ista sto je na njoj predstavljeno. To je bio prvi utisak. Ali ima istine i u onim postovima koji govore o tome kako nas je apple razmazio i navikao na revolucionarne stvari. I sad se ispostavilo da je i za apple hejtere sasvim prirodno da je apple taj koji se bavi inovacijama i originalnim idejama, a da ostali kopiraju. To se vise ne dovodi u pitanju, ovde je to postala normalnost. I sad kad apple nije nista "novo", na prvi pogled, izmislio, onda je to katastrofa. A apple sa ovim samo kupuje vreme. Mislim da se iPhone 5 sprema sigurno vec godinu dana, i da ce apple sa njim ponovo da reinvetuje mobilni telefon. I da ce tad samsung i google, koji su se sad mnogo uzbudili jer misle da je apple fejlovao, ponovo upasti u bedak.

^ Kako klasicno izvrtanje cinjenica i klasicna klinacka demagogija mogu uciniti stvarnost lepsom :)

@Switch

Samo malo smiri strasti, udahni duboko i sve će biti u redu.

Pusti ga vidis da ga jos uvek drma pubertet :) sta bre mi znamo o novim tehnologijama i telefonima, sad ce on caskom da nam objasni u kojoj smo zabludi ziveli.

Uvek me je odusevljavao tvoj pristup raspravi. Sta je tu izvrnuto i sta je tu "klinacka demagogija" (sta god to bilo)? Sta je u mom postu neistina, poluistina ili izvrnuta cinjenica?
edit: Naravno da znam da necu dobiti odgovor na ovo pitanje, niti ocekujem neku argumentovanu raspravu ovde.

Poslednja izmena:
Ti ocigledno nisi procitao na sta se odnosio moj post... a ima i quote!?

Poslednja izmena:
Uvek me je odusevljavao tvoj pristup raspravi. Sta je tu izvrnuto i sta je tu "klinacka demagogija" (sta god to bilo)? Sta je u mom postu neistina, poluistina ili izvrnuta cinjenica?
edit: Naravno da znam da necu dobiti odgovor na ovo pitanje, niti ocekujem neku argumentovanu raspravu ovde.

Iskreno ja da se pitam ne bih ti ni dao da raspravljas ovde dok se ne naucis nekom osnovom redu i postovanju.
Drugo, covek je bio ironican, verovao ili ne. To tvoje citiranje Wikipedije ne znaci da si pametniji i zreliji vec da si i dalje vrlo glup i zelen.

Trece, sta covek sa tobom da raspravlja kada ti potezes pitanje materijala? Znam, metal je sve a plastika je krs stoga je SGS2 igracka a iPhone je keva jer ima 100 grama metala. Sad bih ja rekao "nije zlato sve sto sija" ali tesko da ces ti to da skapiras jer ti si kao i ona gomila vernika kojoj mozes da bacas kakve god hoces argumente da bi ti oni na kraju rekli "ali ja verujem". I sta tu ima da se diskutuje? Plastika je ******, to krcka, metal je kvalitet i to je do jaja, svet ide dalje i Iphone i dalje najbolji telefon na planeti.

Ostalo je demagogija. Sad shatro Apple nije poklekao vec je ispao mudar, sad ce Samsung i Google odmah da se uspavaju i posrnu a Nokia ce da preuzme primat... ma nije nego? Nismo mi navikli na Appleove izmisljotine vec su oni pokusali da zagrizu previse i ovaj put im se obilo o glavu. Mozda jesu uskocili u pricu preko noci a konkurenciju uhvatili spustenih gaca ali svako ko je verovao da ce to uvek biti tako se grdno zeznuo. Sad ti mozes da kazes sta hoces ali cinjenica je da su svi generalno razocarani kao sto si i sam rekao, cinjenica je da je Apple ovo izbacio reda radi samo da bi kupio vreme jer im prica sa Samsungom ocito nije uspela a tek ce biti cupavo imajuci u vidu da su gurnuli prst u oko celoj industriji.

Znam, sad ces ti da mi ispricas citav hvalospev o Apple u iPhone-u i kako je tu sve sjajno i do jaja i kako je iOS prosto sjajan ali mene to iskreno ne zanima :) Takodje me boli briga sta ti mislis o mom (mom iskljucivo) nacinu diskusije jer ako ti se ne dopada, postoji toliko sjajnih pro-apple foruma po netu gde mozete zajedno da se drzite za rucice i jabucice i pricate sjajne pricice jedni drugima :)

Poslednja izmena:

Npr. da je iPhone najkvalitetniji telefon. Kako malo metala i stakla koje smesno lako puca moze biti najkvalitetnije. O ostalom ne vredi ni pricati. Moji plastikaneri padaju i nema nikakvih ogrebotina na ekranu, dok se drugu ip4 izgrebao posle dva dana, plus ga cuva kao dete jer bi se razbucao kada bi pao.

Poslednja izmena:
@swith:
Sve navedeno na prezentaciji 4s vec postoji na Androidu skidanjem aplikacija sa marketa. Vidim dobili ste face detection, antishake, crop, pokretanje kamere direktno sa lock screena, led notifikacije, Siri i jos skoro 200 novih mogucnosti za koje verujete da je Apple izmislio. Pa ovoga puta Apple je iskopirao od boljeg.
Ti si jedan od retkih koji je odusevljen sa novim 4s. Ziv bi pa ga kupio, pa da uporedimo sve te novotarije sa npr sgs2 ili sensationom ili sa nekim 3d optimusom.

Prvo, ako ono i jeste bila ironija, onda je jako jako losa. Drugo, ko si ti da pricas da je neko glup? Aj sto je prilicno nekulturno reci tako nesto nekom koga ne poznajes, nego krsi i najbitnije pravilo svakog foruma i to jos cini moderator koji treba da bude primer za ponasanje na forumu. Da li ces sebi poslati upozorenje za to? Mislim, ako imas neku licnu frustraciju mojim ponasanjem na forumu onda mi skreni paznju na to preko pm-a ili tako nesto.
Velika je razlika u tome sto kad bih napisao sta zaista mislim, nefiltrirano, onda bih prekrsio 50 posto pravila foruma i bio verovatno banovan. Dok s' druge strane, ti sebi mozes da dopustis da pises malo slobodnije, kao i Gizmor. E sad ne kontam zasto se ovako ponasate, ali dobro. To je vasa stvar.
edit: Osnovni red i postovanje? O cemu ti pricas?

Poslednja izmena:
Kada sam citao o novostima u iOS5 vidim da je novo multiple download sa marketa, jel moguce da toga nije bilo?

E da nema vas apple hejtera, nikad ne bih saznao za svaki od 200 features-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno