Da nije lockscreen-a sa šemom koju treba iscrtati neko ko mi ukrade telefon bi mogao da koristi moje kreditne kartice, nije ti tako nešto palo na pamet?
Osim toga, dešavalo mi se da se widget na lockscreen ekranu aktivira kada mi se telefon u džepu trlja uz nogu.
Nije valjda da se 50 puta dnevno smaraš sa šemom otključavanja? Zar nije bolje da šifruješ samo podatke o kreditnim karticama?
Kako ti se aktivira widget kad je ekran isključen??? Hoćete da kažete da vam se svakodnevno dešava situacija pritisnutog home dugmeta i trljanje o nogu telefona?
Sad bih ja rekao "nije zlato sve sto sija" ali tesko da ces ti to da skapiras jer ti si kao i ona gomila vernika kojoj mozes da bacas kakve god hoces argumente da bi ti oni na kraju rekli "ali ja verujem".
Moje misljenje o i4S, pod tim podrazumevam moja misljenje kao eventualnog korisnika istog uredjaja, a ne kao neki objektivni posmatrac. Znaci sta je meni bitno, i kako to taj telefon ispunjava:
Pros:
Izgled / Dizajn: meni je ip4, kada sam ga video, apsolutno najlepsi telefon ikada. Sa te strane mi je jako drago sto nisu promenili dizajn.*
Velicina ekrana: savrsena velicina za moju saku i moj vid/potrebe. Probao sam da koristim vece telefone, jednostavno me teraju da stalno koristim obe ruke, sto me nervira
Hardware: realno, ako je brzi od ip4, a jeste, stvarno mi ne treba nista brze. **
baterija: ako je makar ista kao na ip4, izuzetno. A kazu da je bolja
Cons:
Debljina telefona: voleo bih da su ga stanjili, bio bi jos laksi za nosenje. Ovo mi je najveca mana.
Cena: voleo bih da je jeftiniji, ili da moze da se uzme preko ugovora kod nas
Razlicitost: nije dovoljno drugaciji od ip4. medjutim ovo je samo iz licnog interesa, jer nece toliko (cini mi se) oboriti cenu cetvorke. Ali sa dr
*jedno zapazanje sto se brzine telefona tice: Ne znam da li ste imali prilike da koristite obe platforme, ali postoji jedna stvar koja mene izludjuje kod Android telefona, a to je brzina uredjaja kada vise nije top of the line. Kada uzmete neki top model androida, sve je cool, dok ne izadje sledeca generacija. Od tog trenutka svaka igrica koja se pojavi radi krnjavo na vasem modelu koji uopste nije tako los. Dakle ova zamerka se odnosi pre svega na optimizacije koje kao da su nepostojece na Android platformi. Uvek se cilja najbolji telefon, a ovi ostali, ko ih sisa.
Jedan primer: Angry birds
Na mom od isusa matorom ip2, ova igrica radi bez ikakvih problema, nema seckanja, kao da je pravljena za njega. Govorim o najnovijim verzijama. Znaci kako izadje nova verzija, ona i dalje radi na mom telefonu.
ta ista igrica na androidu, ima ogromne razlike izmedju stare verzije i novijih koje izlaze. Novije verzije rade mnogo sporije, razlika je bas uocljiva.
Android platforma bi stvarno mogla da se unapredi tako sto bi podrska za starije uredjaje bila bolja, jer bi time dobili i optimizovaniji software, koji trosi manje baterija i na novijim uredjajima. Mnogo su vece razlike koje korisnici imaju u ugodjaju ako koriste SGS i SGS2, nego izmedju recimo 3gs i ip4. A to nije zato sto je hw izmedju sgs i sgs2 poboljsan u vecoj meri nego izmedju 3gs i ip4, nego zato sto je sw losije optimizovan.
**koja je znacajna razlika u dizajnu izmedju sgs i sgs2? Mislim da je problem sto su ljudi navikli da ih Apple "oduva" sa novim dizajnom svake godinu,dve. Pogledajste samo razliku izmedju 3gs i ip4. Normalno je da sacuvaju (izuzetan) dizajn sto duze.
P.S. Nisam nikakav fanboy, uvek gledam da kupim ono sto mi najvise odgovara, kod telefona cena/performanse+dizajn. Tako da se nadam da na ovaj post necu dobiti kr*** komentare, jer sam se trudio da budem realan i objektivan u opisivanju svog subjektivnog dozivljaja ovog telefona
Pozdrav
...330MB rama naspram 1GB...
Samsung and Google delay launch of Ice Cream Sandwich/Nexus Prime out of respect for Jobs
“We believe this is not the right time to announce a new product as the world expresses tribute to Steve Jobs’s passing,” the companies said.
The decision to postpone things was made late last night at the top levels of both companies, sources said, with Jobs’ death being the reason. There are no delays with the product itself, sources insisted.
Ironično je pomalo da nema stopiranja preordera za iPhone 4S dok najljući protivnici odlažu launch svog proizvoda![]()
Pa i odlazu ga oni zbog Steve-a. Ali ne zato da mu odaju pocast ili ne znam sta vec, nego su svesni da predstavljanje nece biti glavna vest i dobiti zeljeni medijski publicitet sve dok se prica oko njegove smrti ne slegne. Prvi utisak je najvazniji, a u ovom trenutku bi (u odnosu na ocekivanja glavonja iz gugla i samsunga) to bio relativno blag prijem.
Malo je ipak situacija drugacijaOvde se sada radi o "pridobijanju" Apple korisnika koji su razocarani 4S-om, koji obozavaju SJ-a i misle da je Apple odmah fail-ovao cim ih je Sj napustio
i sada se ide na kartu: "Gledaj koliko mi cenimo SJ-a i njegov rad, vise nego li sama kompanija koju je sa Wozniak-om osnovao i sada odlazemo samo zbog toga predstavljanje"
i naravno postoje ljudi koji ce se na to upecati (ovo je malo zakasnela odluka - medjutim sasvim je jasno da Google ima gotov finalni proizvod - ali ocigledno sada tempiraju kako njima odgovara da bi privukli sto vise pogleda ka tom predstavljanju)
+1Ne bih isao tako daleko, mislim da je razlog jednostavniji: Apple u ovom trenutku ima dosta medijskog prostora (nazalost) i Google ceka da se prasina slegne. Sada bi bio los tajming.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari