Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ xaxaxa.. Tako je.. Ove ce prodati oba primerka (priestu i switchu)

Da nije lockscreen-a sa šemom koju treba iscrtati neko ko mi ukrade telefon bi mogao da koristi moje kreditne kartice, nije ti tako nešto palo na pamet?

Osim toga, dešavalo mi se da se widget na lockscreen ekranu aktivira kada mi se telefon u džepu trlja uz nogu.

Nije valjda da se 50 puta dnevno smaraš sa šemom otključavanja? Zar nije bolje da šifruješ samo podatke o kreditnim karticama?

Kako ti se aktivira widget kad je ekran isključen??? Hoćete da kažete da vam se svakodnevno dešava situacija pritisnutog home dugmeta i trljanje o nogu telefona?

Naravno da se desava.
Meni na Desire cak nije bio dovoljan samo lock screen jer mi se redovno otkljucavao u dzepu, nego sam morao da stavim patern za otkljucavanje kako mi se to vise ne bi desavalo.
Na Desire HD vec nisam imao takvih problema, tako da zavisi koliko je lako slucajno pritisnuti dugme za otkljucavanje. Na SGS2 je onako, moze komotno da se pritisne.

Cudno, meni se za 3+godine koriscenja touch telefona, nije desilo da se otkljuca u dzepu. Ni wildfire, ni ip2. Cak mi je na ip2 otpalo dugme za zakljucavanje, pa ga stavljam otkljucanog u dzep dok se autopmatski ne zakljuca.

ko zna o sta ti se trlja :) :d:-devil-::zgran:

Nije valjda da se 50 puta dnevno smaraš sa šemom otključavanja? Zar nije bolje da šifruješ samo podatke o kreditnim karticama?

Nema tu šta da se šifruje. Ko god ima tvoj telefon sa tvojim Google nalogom može da koristi Google Checkout. Inače, ako staviš ergonomski povoljnu šemu otključavanja, nije ništa teže nego slide to unlock.

Kako ti se aktivira widget kad je ekran isključen??? Hoćete da kažete da vam se svakodnevno dešava situacija pritisnutog home dugmeta i trljanje o nogu telefona?

Dešava se dovoljno često. Nikad nisam čuo za slučaj da je neko tako okrenuo nečiji broj, ali da vidiš kako lako mi aktivira veliki widget sa podrškom za gestures. :p

@Pcbeast cekaj Ice Cream Sandwich pa onda vidi kuda gde sta :), taj Samsung je brutalno dobar, ali i dalje sporiji od iPhone 4S ;).

iPhone 4S je ~ni tamo ni ovamo telefon, realno su trebali da povecaju ekran, ali ni to im ne bi pomoglo jer kasne minimum 3 - 4 meseca za Samsung-om, Google-om i ekipom. Vec krajem ove godine ili pocetkom sledece godine ce Quad Core telefoni, samo par meseci po prezentovanju iPhone 4S ?

@Kudti

Sad bih ja rekao "nije zlato sve sto sija" ali tesko da ces ti to da skapiras jer ti si kao i ona gomila vernika kojoj mozes da bacas kakve god hoces argumente da bi ti oni na kraju rekli "ali ja verujem".

Aj malo mi to pojasni zivo me zanima, jesam izvukao iz konteksta jeste offtopic, ako neces javno, salji pm :).

Moje misljenje o i4S, pod tim podrazumevam moja misljenje kao eventualnog korisnika istog uredjaja, a ne kao neki objektivni posmatrac. Znaci sta je meni bitno, i kako to taj telefon ispunjava:

Pros:
Izgled / Dizajn: meni je ip4, kada sam ga video, apsolutno najlepsi telefon ikada. Sa te strane mi je jako drago sto nisu promenili dizajn.*
Velicina ekrana: savrsena velicina za moju saku i moj vid/potrebe. Probao sam da koristim vece telefone, jednostavno me teraju da stalno koristim obe ruke, sto me nervira
Hardware: realno, ako je brzi od ip4, a jeste, stvarno mi ne treba nista brze. **
baterija: ako je makar ista kao na ip4, izuzetno. A kazu da je bolja

Cons:
Debljina telefona: voleo bih da su ga stanjili, bio bi jos laksi za nosenje. Ovo mi je najveca mana.
Cena: voleo bih da je jeftiniji, ili da moze da se uzme preko ugovora kod nas
Razlicitost: nije dovoljno drugaciji od ip4. medjutim ovo je samo iz licnog interesa, jer nece toliko (cini mi se) oboriti cenu cetvorke. Ali sa dr

*jedno zapazanje sto se brzine telefona tice: Ne znam da li ste imali prilike da koristite obe platforme, ali postoji jedna stvar koja mene izludjuje kod Android telefona, a to je brzina uredjaja kada vise nije top of the line. Kada uzmete neki top model androida, sve je cool, dok ne izadje sledeca generacija. Od tog trenutka svaka igrica koja se pojavi radi krnjavo na vasem modelu koji uopste nije tako los. Dakle ova zamerka se odnosi pre svega na optimizacije koje kao da su nepostojece na Android platformi. Uvek se cilja najbolji telefon, a ovi ostali, ko ih sisa.

Jedan primer: Angry birds
Na mom od isusa matorom ip2, ova igrica radi bez ikakvih problema, nema seckanja, kao da je pravljena za njega. Govorim o najnovijim verzijama. Znaci kako izadje nova verzija, ona i dalje radi na mom telefonu.

ta ista igrica na androidu, ima ogromne razlike izmedju stare verzije i novijih koje izlaze. Novije verzije rade mnogo sporije, razlika je bas uocljiva.

Android platforma bi stvarno mogla da se unapredi tako sto bi podrska za starije uredjaje bila bolja, jer bi time dobili i optimizovaniji software, koji trosi manje baterija i na novijim uredjajima. Mnogo su vece razlike koje korisnici imaju u ugodjaju ako koriste SGS i SGS2, nego izmedju recimo 3gs i ip4. A to nije zato sto je hw izmedju sgs i sgs2 poboljsan u vecoj meri nego izmedju 3gs i ip4, nego zato sto je sw losije optimizovan.

**koja je znacajna razlika u dizajnu izmedju sgs i sgs2? Mislim da je problem sto su ljudi navikli da ih Apple "oduva" sa novim dizajnom svake godinu,dve. Pogledajste samo razliku izmedju 3gs i ip4. Normalno je da sacuvaju (izuzetan) dizajn sto duze.

P.S. Nisam nikakav fanboy, uvek gledam da kupim ono sto mi najvise odgovara, kod telefona cena/performanse+dizajn. Tako da se nadam da na ovaj post necu dobiti kr*** komentare, jer sam se trudio da budem realan i objektivan u opisivanju svog subjektivnog dozivljaja ovog telefona :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Kako nije velika razlika između sgs i sgs2 u hardveru, 330MB rama naspram 1GB, single core naspram dual core procesora, gpu nemam pojma kakvi su u poređenju, dovoljno bolje da dosta bolji radi. Meni igrice rade super (one normalne) jedino craploft neoptimizovane rade lošije u prvih par verzija dok ih ne srede, ali ko još to igra.

Moje misljenje o i4S, pod tim podrazumevam moja misljenje kao eventualnog korisnika istog uredjaja, a ne kao neki objektivni posmatrac. Znaci sta je meni bitno, i kako to taj telefon ispunjava:

Pros:
Izgled / Dizajn: meni je ip4, kada sam ga video, apsolutno najlepsi telefon ikada. Sa te strane mi je jako drago sto nisu promenili dizajn.*
Velicina ekrana: savrsena velicina za moju saku i moj vid/potrebe. Probao sam da koristim vece telefone, jednostavno me teraju da stalno koristim obe ruke, sto me nervira
Hardware: realno, ako je brzi od ip4, a jeste, stvarno mi ne treba nista brze. **
baterija: ako je makar ista kao na ip4, izuzetno. A kazu da je bolja

Cons:
Debljina telefona: voleo bih da su ga stanjili, bio bi jos laksi za nosenje. Ovo mi je najveca mana.
Cena: voleo bih da je jeftiniji, ili da moze da se uzme preko ugovora kod nas
Razlicitost: nije dovoljno drugaciji od ip4. medjutim ovo je samo iz licnog interesa, jer nece toliko (cini mi se) oboriti cenu cetvorke. Ali sa dr

*jedno zapazanje sto se brzine telefona tice: Ne znam da li ste imali prilike da koristite obe platforme, ali postoji jedna stvar koja mene izludjuje kod Android telefona, a to je brzina uredjaja kada vise nije top of the line. Kada uzmete neki top model androida, sve je cool, dok ne izadje sledeca generacija. Od tog trenutka svaka igrica koja se pojavi radi krnjavo na vasem modelu koji uopste nije tako los. Dakle ova zamerka se odnosi pre svega na optimizacije koje kao da su nepostojece na Android platformi. Uvek se cilja najbolji telefon, a ovi ostali, ko ih sisa.

Jedan primer: Angry birds
Na mom od isusa matorom ip2, ova igrica radi bez ikakvih problema, nema seckanja, kao da je pravljena za njega. Govorim o najnovijim verzijama. Znaci kako izadje nova verzija, ona i dalje radi na mom telefonu.

ta ista igrica na androidu, ima ogromne razlike izmedju stare verzije i novijih koje izlaze. Novije verzije rade mnogo sporije, razlika je bas uocljiva.

Android platforma bi stvarno mogla da se unapredi tako sto bi podrska za starije uredjaje bila bolja, jer bi time dobili i optimizovaniji software, koji trosi manje baterija i na novijim uredjajima. Mnogo su vece razlike koje korisnici imaju u ugodjaju ako koriste SGS i SGS2, nego izmedju recimo 3gs i ip4. A to nije zato sto je hw izmedju sgs i sgs2 poboljsan u vecoj meri nego izmedju 3gs i ip4, nego zato sto je sw losije optimizovan.

**koja je znacajna razlika u dizajnu izmedju sgs i sgs2? Mislim da je problem sto su ljudi navikli da ih Apple "oduva" sa novim dizajnom svake godinu,dve. Pogledajste samo razliku izmedju 3gs i ip4. Normalno je da sacuvaju (izuzetan) dizajn sto duze.

P.S. Nisam nikakav fanboy, uvek gledam da kupim ono sto mi najvise odgovara, kod telefona cena/performanse+dizajn. Tako da se nadam da na ovaj post necu dobiti kr*** komentare, jer sam se trudio da budem realan i objektivan u opisivanju svog subjektivnog dozivljaja ovog telefona :)

Pozdrav

Znas o cemu se najvise radi. Ne o tome kako je iP4S trenutno los i da zaostaje previse, ima sasvim lep hardware, mnogi su zadovoljni sa iOS-om, velicinom ekrana... (ja se u ove zadnje dve kategorije nikako ne mogu ubrojatai, ali to nije ni bitno).
Najveci problem je sto smo navikli da novi iPhone izbacuju na svakih otprilike godinu ipo dana. Dakle taj telefon je sada sasvim OK, ali zamislite ga za godinu dana kakva ce kanta biti naspram novih androida koji svaki mesec nesto novo izbacuju. E zato se od iPhonea ocekuje da bude dosta ispred ostalih, kako bi narednih godinu ipo dana mogao da se nosi sa drugima, a ne samo narednih 5 dana. Kazem 5 dana jer ocekujem da ce 11 oktobra Samsung i google izbaciti nesto (Nexus Prime) nakon cega ce se Apple potpuno postideti svog novog ceda.
E sad, ukoliko su stvarno zeleli nesto vise i nisu uspeli da kompletiraju iP5, onda ce mozda ovog puta vec za par meseci imati jos jedno predstavljanje, ovog puta pravog novog telefona Ip5.

Poslednja izmena:
Slazem se, to sam i ja pomislio. Da ce sacuvati ip5 pa ga lansirati za nekoliko meseci. Apple je poznat po tome sto menja strategije, dinamiku objavljivanja uredjaja i slicno... Nesto se svakako sprema, a sta, videcemo :)

Poz

Samo 330 koristi kažu da je ostalo za GPU.

Oko 400 MB je iskoristivo zaista mada se to ne primeti u radu uopste.

Citam ovu temu i smejem se, ljudi koji su nekada napadali i pljuvali Apple fanbojeve su sada postali isti takvi fanbojevi samo u drugom taboru- Samsungu. I ono sto vidim je 80% Samsung trolovanja i 20% nekih realnih cinjenica.
Prvo, dosta vas dugogodisnjih korisnika Apple-a se ne znam zasto zacudilo sto nije izasao iPhone sa brojem 5 vec 4S, pa to sam mogao i ja (koji sam Iphone korisnik nekih 5 meseci) da vam kazem. Tako je "oduvek" bilo i verovatno ce i dalje. Zasto da menjaju dizajn kad su ga "tek" redizajnirali. Izgled 3g=3gs, 4=4S, kada se famozna petica pojavi, ko zna kad, onda se sa velikom sigurnoscu moze ocekivati novi dizajn.
Nasedate na slike ocigledno fake china iphone 5 maske, pa ljudi i sami znate koliko je net preplavljen fejkovima i laznim informacijama.

Drugo, izgled, nisam fanboj i mrzim preterivanje apple fanbojeva, ali ja zaista ne znam da li se ikada pojavao lepsi telefon od iPhone 4, napominjem da sam imao priliku da vidim i cackam sve Samsung i HTC telefone, da me povrsni ljudi ne razumeju pogresno, nisam rekao da su ostali telefoni ruzni, vecina je jako lepa (DesireHD, EVO 4G...), ali ovaj mnogo lepo lezi u ruci.

Trece, kada kazete da Samsung ima bolji display od iPhone 4, to je isti nerealni fanbojizam kao kada Apple fanboj kaze da je iOS najbolji OS koji postoji, jednom recju totalna neistina. Jedino sto se meni licno "svidja" to je trip, kada gledam video na SGS2 zbog previse jarkih boja video deluje totalno istripovano, najbolje se vidi kada se snima suncano, vedro nebo.

Cetvrto, i valjda poslednje je to da je Apple najveca mana totalno siromasni iOS, koji je bez Cydia-e, totalno djubre, briga me za "glupi" iCloud i glasovno komandovanje kad opet u iOS 5 nece ubaciti Delivery report, send confirmation i tako neke sitnice koje su u stvari jako bitne. iPhone 4 sam uzeo prvenstveno zbog fenomenalne kamere (slika i snimaka) onda zbog dizajna, kasnije sam se upoznao sa mnogobrojnim manama iOS 4.x i da nije Cydia-e i developera koji su do sad izbacili sve cydia "dodatke" koji su mi ikad trebali, odavno bih prodao iPhone 4, i pored svih navedenih pozitivnih strana.

btw, sto se tice dijagonale ekraja, to je jako relativno, 3.5" savrseno lezi u svakom dzepu dok recimo nisam nikako mogao da sednem ili cucnem ako mi je u dzepu 4" ili 4.3" (desire HD tested), ma koliko mi se svideo Desire HD opet mi je to bila velika "mana", jer nikako mi ne bi padalo na pamet da vucem neku "toplomerku" samo zato da bi imao gde telefon da drzim.

Poslednja izmena:
Samsung and Google delay launch of Ice Cream Sandwich/Nexus Prime out of respect for Jobs

“We believe this is not the right time to announce a new product as the world expresses tribute to Steve Jobs’s passing,” the companies said.

The decision to postpone things was made late last night at the top levels of both companies, sources said, with Jobs’ death being the reason. There are no delays with the product itself, sources insisted.

Ironično je pomalo da nema stopiranja preordera za iPhone 4S dok najljući protivnici odlažu launch svog proizvoda :)

Nemam ja vremena a ni zivaca da se mlatim po forumima i da ubedjujem ljude da nisam fanboj, ***, ljudi pokusavaju da opravdaju svoju kupovinu, pa u tom pravdanju izgube pojam o realnosti, u trenutku kada sam uzeo iPhone 4 nije postojao bolji telefon, ja sam i te kako svestan pozitivnih a i dosta negativnih strana iphone (negativne se ticu glupog iOS)

Samsung and Google delay launch of Ice Cream Sandwich/Nexus Prime out of respect for Jobs

“We believe this is not the right time to announce a new product as the world expresses tribute to Steve Jobs’s passing,” the companies said.

The decision to postpone things was made late last night at the top levels of both companies, sources said, with Jobs’ death being the reason. There are no delays with the product itself, sources insisted.

Ironično je pomalo da nema stopiranja preordera za iPhone 4S dok najljući protivnici odlažu launch svog proizvoda :)

Pa ako se ne varam Steva je umro dan nakon predstavljanja 4S, a ne pre.

Poslednja izmena:
da bas odlazu zbog Steve... a mi smo veverice...

Jel ima negde napisano tacno vreme kada je preminuo steve jobs, ja nigde nisam to procitao, sto znaci da je veoma moguce da je smrt bile pre lansiranja proizvoda

Zar je bitno.

Pa i odlazu ga oni zbog Steve-a. Ali ne zato da mu odaju pocast ili ne znam sta vec, nego su svesni da predstavljanje nece biti glavna vest i dobiti zeljeni medijski publicitet sve dok se prica oko njegove smrti ne slegne. Prvi utisak je najvazniji, a u ovom trenutku bi (u odnosu na ocekivanja glavonja iz gugla i samsunga) to bio relativno blag prijem.

Pa i odlazu ga oni zbog Steve-a. Ali ne zato da mu odaju pocast ili ne znam sta vec, nego su svesni da predstavljanje nece biti glavna vest i dobiti zeljeni medijski publicitet sve dok se prica oko njegove smrti ne slegne. Prvi utisak je najvazniji, a u ovom trenutku bi (u odnosu na ocekivanja glavonja iz gugla i samsunga) to bio relativno blag prijem.

Malo je ipak situacija drugacija :) Ovde se sada radi o "pridobijanju" Apple korisnika koji su razocarani 4S-om, koji obozavaju SJ-a i misle da je Apple odmah fail-ovao cim ih je Sj napustio ;) i sada se ide na kartu: "Gledaj koliko mi cenimo SJ-a i njegov rad, vise nego li sama kompanija koju je sa Wozniak-om osnovao i sada odlazemo samo zbog toga predstavljanje" :D i naravno postoje ljudi koji ce se na to upecati (ovo je malo zakasnela odluka - medjutim sasvim je jasno da Google ima gotov finalni proizvod - ali ocigledno sada tempiraju kako njima odgovara da bi privukli sto vise pogleda ka tom predstavljanju)

Nadam se da ce ovo vreme iskoristiti da portuju ICS na SGS2. :)

I na SGS :)

Ja sam pomalo skeptičan da ćemo videti port uskoro za SGS, mada nikad se ne zna.

Malo je ipak situacija drugacija :) Ovde se sada radi o "pridobijanju" Apple korisnika koji su razocarani 4S-om, koji obozavaju SJ-a i misle da je Apple odmah fail-ovao cim ih je Sj napustio ;) i sada se ide na kartu: "Gledaj koliko mi cenimo SJ-a i njegov rad, vise nego li sama kompanija koju je sa Wozniak-om osnovao i sada odlazemo samo zbog toga predstavljanje" :D i naravno postoje ljudi koji ce se na to upecati (ovo je malo zakasnela odluka - medjutim sasvim je jasno da Google ima gotov finalni proizvod - ali ocigledno sada tempiraju kako njima odgovara da bi privukli sto vise pogleda ka tom predstavljanju)

Ne bih isao tako daleko, mislim da je razlog jednostavniji: Apple u ovom trenutku ima dosta medijskog prostora (nazalost) i Google ceka da se prasina slegne. Sada bi bio los tajming.

Ne bih isao tako daleko, mislim da je razlog jednostavniji: Apple u ovom trenutku ima dosta medijskog prostora (nazalost) i Google ceka da se prasina slegne. Sada bi bio los tajming.
+1
A to da li je nažalost ili na sreću je potpuno irelevantno.
Prava vest se eskploatiše dogod ima šta da se iscedi iz nje, nema tu neke velike filosofije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno