Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za one koji ne razumeju poruku videa iznad, objasnjenje zasto je postovano ovde. Google vec duze radi na Ice Cream Sandwitch-u i zajedno sa Samsungom (kako vec to biva) dizajniraju telefon koji ce to gurati prvi (Nexus serija). I zna se da postoje prototipovi... E sada oni su sacekali da vide sta ce to Apple predstaviti i ocigledno su videli da vec imaju gotov i bolji proizvod od Apple-a i odlucili da to odmah puste u javnost i iskoriste trenutak... Da je kojim slucajem Apple odradio zadatak na nivou, mislim da bi Samsung i Goolge ulagali jos napora i izbacili "nesto" tek kasnije, ali sada im je leglo kao kec na desetku ocigledno - i mislim da nece propustiti priliku :) (naravno ako je ovde prica o Nexus Prime aparatu, a siguran sam da jeste)

Pa bolje je poredjenje ako SGS2 kosta 400e

U Lozani, CH, u radnji, sa računom i garancijom, bez ugovorne obaveze, Samsung Galaxy S II kosta 400€!? U Srbiji je mnogo, mnogo skuplji...

koliko onda znacajno losiji telefon i sistem mogu da kostaju?

Na osnovu čega misliš da je lošiji? Jel si ga probao?

Da se razumemo, ja imam android i mnogo više mi se svidja nego iphone i ios, ali tvoje izjave su krajnje neprimerene.

Ok, moja mala analiza uređaja, prezentaciju nisam gledao, ali se i na fotkama videlo da nedostaje Stevin Reality Distortion Field. Svi su nekako probali da ga emuliraju pojavom, što reče neko samo što maske nisu nosili. Začudo, nisu se izgleda pozivali na Stevu, očekivao puno izjava tipa "Steva je vrlo ponosan na novi 4S" ili "kupite za dušu uskoro pokojnog Steve". Možda i jesu, kažem, nisam gledao prezentaciju.

Apple je pokušao da napravi još jednu sitnu tranziciju kao sa 3G>3GS, ali sada je broj iPhone korisnika daleko veći nego tada i njihova očekivanja su porasla. I na prvoj strani sam rekao da će Apple napraviti veliku grešku ako ostavi fon fizički identičan prethodnom, preko polovine kupaca ga uzme da bi se videlo da imaju novu skupu igračku, neće im se dopasti da se ona ne razlikuje od stare, već viđene. To im je prva, velika logistička greška.

Hajdemo na hardver. A5 je sasvim korektan SoC procesor, nije baš Kal-El, ali nema zamerki na snagu. Njegova glavna snaga je što može da štanca gomilu trouglova, ali iz iskustva mene i većine drugih, glavna prepreka ozbiljnijem igranju na telefonima je nedostatak dugmića, ne nedostatak hardverske snage. Za memoriju ne kažu ništa, ali pretpostavljam da je 512 MB DDR2, kao na ipadu 2. Pitam se gde li nalaze više tu DDR2 memoriju kada svi živi već dugo koriste DDR3 sa nižom potrošnjom. Baterija je unapređena, ili možda bolje reći, dovedena u sklad sa trendovima, svi modeli najavljeni za jesen imaju baterije od oko 2 Ah. Ekran je ostao stari, tu ih sada muči problem što iOS ne ume da reskalira sliku, za veći ekran morali bi da obaraju DPI. Kamera je unapređena, mada i stara je bila dovoljno dobra. Male, inkrementalne promene.

Ono što pada u oči je da 4S nije postao instant high-end lider, kao što je njegov prethodnik uspeo. I Apple se na samoj prezentaciji hvali da je dostigao najbolje Android telefone, i njima i narodu je jasno da ih nije prestigao, ni hardverski ni softverski. Sve softverske novosti sam već video na Androidu, očito su odatle dosta pokupili, što naravno nije loše, ali pojačava utisak kaskanja za drugima. I ovakav iPhone 4S treba da drži cenu od 650 evra godinu dana, iako će biti zastareo već do nove godine?

Sve u svemu, underwhelming, što bi se reklo na engleskom. Bio bi ovo možda korektan telefon da mu za dva meseca cena padne na oko 400 evra, ali svi znamo da Apple ne radi tako. Čak neću imati srca da zezam Apple fanatike koji budu hajpovali 4S, to je kao da zbijaš šale na račun Šećeroskog.

U Lozani, CH, u radnji, sa računom i garancijom, bez ugovorne obaveze, Samsung Galaxy S II kosta 400€!? U Srbiji je mnogo, mnogo skuplji...

Na osnovu čega misliš da je lošiji? Jel si ga probao?

Da se razumemo, ja imam android i mnogo više mi se svidja nego iphone i ios, ali tvoje izjave su krajnje neprimerene.

Da, u najuglednijoj radnji sa racunom i garancijom, bez ugovora kosta 489chf ili ti 400e :)

http://www.digitec.ch/?param=toppreise&wert=209918

Moze sa neta da se naruci za 475 chf.

Jesam, probao sam, imao sam iPhone, i moja devojka ga je imala (i vrlo smo srecni sto smo ih se resili, najvecu srecu iPhone mi je nacinio kada sam ga prodavao, ja i dalje ne verujem za koliko sam ga para prodao :) ), takodje mnogi moji drugovi imaju. Nema sumnja da je SGSII daleko, daleko bolji telefon po svim pitanjima, kao i android u odnosu na iOS.
Da se razumemo, ja svaki put kad pricam o apple svesno preterujem, sta cu volim da lozim fanove :) Ali bez sale sam ozbiljan da je dobar android telefon daleko bolji od bilo kog iPhonea (pa sada i 4S).
Pre dve godine, ja sam ovde bio crna ovca sa androidom, odem sa kolegama na kafu a njih 8 ima iPhone a ja sam Android, sada je situacija znatno drugacija :) Preobratio sam vecinu, sada 70% ima android te se redovno salimo na racun apple-ovaca kad vidimo njihove zaostale iPhone, sto je najcrnje vise i ne pokusavaju da se brane jer priznaju poraz, neki prelaze na android cim im istekne ugovor.
Jutros sam imao veliko zadovoljstvo da jednog zagrizenog apple fana (koga inace izuzetno cenim i smatram jednim od najpametnijih ljudi koje sam ikada upoznao) malo zafrkavam u vezi novog iPhona. Covek je odmah na pominjanje 4S uradio facepalm :) Kaze, veliko razocarenje, ali svejedno ce ga kupiti jer mu je komplikovano da skroz prelazi na android zbog sinhronizacije i svega posto vec ima i Mac i iPad i iPhone... Ali poenta je ne zamlacuje se kako je apple bolji...

Po meni je ovo bilo skroz ocekivana prica za 4s. Kao sto je bilo sa 3G i 3GS. Sad sto su previse mnogi ocekivali, njihova stvar. Apple je izbacio odlican telefon kao i uvek. Ima jaci procesor, graficku, kameru, sigurno i ram memoriju od cetvorke. Svakako kad bude izbacio peticu ima da zapusi usta svima kao i sa cetvorkom sto je bilo. :) I onako Sljamsung, HTC ili bilo koji drugi proizvodjac ne mogu se i dalje porediti sa iPhone-om sto u izradi, sto u kvalitetu, sto u hardware-u. ;) Jer su i onako sve prekopirali od njih. ;)

Novi telefon je dobar ali ima boljih i problem je sto je apple opet pokrenuo hajp masineriju, a nisu imali bas nicim da pokriju taj hajp.

Problem je sto iPhone kao udarne novine stavlja stvari pokradene sa android i drugih telefona. iMessage? Ma daj, ja sam ocekivao da ce to onako usput pomenuti...
Bolja kamera, sta su oni kineski proizvodjaci pa im je to sad najveca novina.

Jedina novina vredna pomena je ova Siri ako to radi kako je reklamirano. Tu mogu da se vade na inovativnost, sve ostalo odaje utisak debelog zaostajanja za Sljamsungom, HTC-om i ostalima. A sto rekose obzirom da su ostali dual-core telefoni izlazili na prolece i da uskoro svi planiraju quadove, ocigledno da im hardversko odeljenje mora ozbiljno da se lati posla, ako planiraju da se za godinu-dve vrate u vrh...

Interesantno je kakvih izjava ima zaista... Cak je bilo poredjenje i sa najslabijim Android telefonom :d

Nismo dobili sto smo svi zeleli, neku zverku na koju cemo da balavimo - sa aspekta velicine ekrana. Sa aspekta 'ardveraja, 4S itekako *trenutno* samara konkurenciju. Kako ce biti za mesec, dva ili tri ostaje da se vidi, ali trenutno je A5 jaci i od SGS 2 i slicnih. Mene ce definitivno velicina ekrana i odbiti od kupovine doticnog, a igranje na 3.5" ili 4.3" mi je katastrofa smeshno. Opicim na galaxiji ponekad Angry Birds kad mi je baaaaas dosadno u nekom busu ili kad cekam nekog... Sve ovo ide u nekom nenormalnom pravcu i akcenat se stavlja na 7 puta jacu grafiku, ne znam kome to zaista treba. Isto tako FullHD filmovi na telefonu - opet fail, ali to trziste namece. Mozda sam razmazen ali ni na 22" ne gledam filmove ako ne moram, gledam ih na TV 40+", no svako ima svoje neko vidjenje stvari... Jedinu pravu zamerku kao i vecina usmeravam na velicinu ekrana, mada kinezcicima i ostalim azijatima ovo svakako nece smetati, a kako im je tamo trenutno ubedljivo najveca prodaja uopste ne sumnjam da ce imati uspeha....

:wave:

Pa i nisu nešto. Više ih izvlači pejsaž koji je uslikan, nego sam kvalitet fotografije. Ovakav kvalitet već imamo na nekim telefonima, ništa ovde nije revolucionarno, već samo sustizanje ostalih.

Heheheh, kralju!
Pa zar ti verujes da je ovo uslikano iPhoneom i da bar nije proslo opseznu obradu do neprepoznatljivosti u PS???

Slike izgledaju kul, ali za mene je N8 i dalje kralj kamera zbog xenona, šta ti vredi OK kamera kada posle 6 posle podne možeš da okačiš mačku o rep bilo kakvo slikanje.

Poslednja izmena:
Da, u najuglednijoj radnji sa racunom i garancijom, bez ugovora kosta 489chf ili ti 400e :)

http://www.digitec.ch/?param=toppreise&wert=209918

Moze sa neta da se naruci za 475 chf.

Zaista sam impresioniran tim cenama u CH. Jos jedan pokazatelj gde mi zivimo... Okej, shvatio sam sta si hteo da kazes, slazem se sa vecinom toga, ali i dalje mislim da je neozbiljno porediti iphone 4s sa telefonima od 250€. I dalje ne mislim da je neko ko ima iphone sinoc (ili bilo kada) doziveo poraz. A da su vlasnici androida pobedili. I dalje mislim da je iphone odlican telefon i da je izbor izmedju iosa i androida stvar licnog afiniteta (narocito za manje zahtevne korisnike)...

Rekoh ti, volim malo da preterujem kad je u pitanju apple :)
Nemoj puno da se sekiras za cene u CH, tehnika je jedina stvar koja je ovde jeftina (zbog poreza od 8%, a marze ko i svugde drugde u ovoj oblasti), medjutim vecina cena je 3-10X veca nego u srbiji i mnogim drugim mestima :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Rekoh ti, volim malo da preterujem kad je u pitanju apple :)
Nemoj puno da se sekiras za cene u CH, tehnika je jedina stvar koja je ovde jeftina (zbog poreza od 8%, a marze ko i svugde drugde u ovoj oblasti), medjutim vecina cena je 3-10X veca nego u srbiji i mnogim drugim mestima :)

Znam, bio sam u susednom kantonu ;)

A ja mislim da su veverice svi koji su se nalozili na sminkericu jabucicu ;)
I opet ,ja sebi uzimam ovu zvercicu
samsung-galaxy-s-ii-hd-lte.jpg

pre svakog iPhone i ako sam cekao da vidim kakav ce biti iPhone5 kad ono jadac :d

Posto Samsung Galaxy S3 izlazi u 2012 ,tamo negde u drugom kvartalu mislim da je itekako dobar kompromis Samsung Galaxy S2 HD LTE .
Cak ne moram da brinem ni za futrolice ,mere se znaju :D

A ja mislim da su veverice svi koji su se nalozili na sminkericu jabucicu ;)
I opet ,ja sebi uzimam ovu zvercicu
samsung-galaxy-s-ii-hd-lte.jpg

pre svakog iPhone i ako sam cekao da vidim kakav ce biti iPhone5 kad ono jadac :d

Posto Samsung Galaxy S3 izlazi u 2012 ,tamo negde u drugom kvartalu mislim da je itekako dobar kompromis Samsung Galaxy S2 HD LTE .
Cak ne moram da brinem ni za futrolice ,mere se znaju :D

Lepo si resio, ali sto ce ti LTE :) ?

I ponovo svi nagrnuli na HW deo, a ja celo vreme ukazujem na nove mogucnosti SW-a.. cccccccccc
Mozete vi da se hvalite koliko god hocete sa dual core procesorima, 4.3" ekranima - sta ce vam. Dzabe sve, jer ovde ima 200 novih inovativnih poboljsanja i prosirenja. LED flash za notifikacije, i to necu trebati da vadim telefon iz dzepa, nego ce mi direktno, tamo negde u malom mozgu signalizovati da imam propusten poziv, sms, mail.

Sta ste zapeli sa tim HW mogucnostima, kada ima ovoliko inovativnih resenja koje iOS5 donosi eeeeeeej

Baterija je unapređena, ili možda bolje reći, dovedena u sklad sa trendovima, svi modeli najavljeni za jesen imaju baterije od oko 2 Ah.
Mozda na papiru, ali baterija na iP4 traje 3 dana, na 4s najavljuju jos duze (nek ostane na 3 pa je dovoljno), a nijedan 4-inch tel ne moze da pregura 1,5 dan

@bata87
Bato ako hoces da ostanes duhovit, dosta je, nemoj vise da se ponavljas kao apple sa dizajnom :D

@bata87
Bato ako hoces da ostanes duhovit, dosta je, nemoj vise da se ponavljas kao apple sa dizajnom :D

:) odusevio si me ovom izjavom :D

Inace (sada ozbiljno) najbolja stvar jeste da ce i 3GS dobiti zvanicno iOS5 i to mnogo znaci... Eeeej telefon koji je izasao juna 2009-e, to je nesto sto se nece desiti sa Androidom nikada (bar ga cenim tako, posto vidim da se jos uvek ne pridrzava onaj dogovor koji je Google postigao sa proizvodjacima o odrzavanju i update-ovanju uredjaja svezim verzijama androida 18 meseci nakon njegovog predstavljanja)

Od svega najvise mi je zao kineza sto su nastancali onoliko futrola koje sad mogu da bace u djubre.

Mozda futrolice i nisu za ip5 !?

baterija na iphone-u je mozda i najbolji feature... mada sa 2.3.5 galaxy s2 izgura dan i po jakog koriscenja dok je kod iphonea to oko 2 dana...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno