Šta je novo?

Nexus 6

Biće ogromno i ako bude samo ekran bez ivica

Zavisi koji dzep :)

Uvek mogu da se nabave torbice i ranci,***. Ako neki mogu da vuku tripod sa sobom u setnju valjda moze i mob od 6 inca da prodje..

Ma kakvi, samo mi još trebaju torbice...
Ne volim ni kišobran da vučem kada pada kiša, a ne torbicu :)

Čudi me da se ne kuka na rezoluciju kao kada je trebao G3 da izađe...

Poslednja izmena:
G3 ima S801,verovatno su mislili da nema dovoljno "mesa" da gura 2K.

Biće ogromno i ako bude samo ekran bez ivica

Upravo tako, G Pro 2 je imao najbolji screen-to-phone ratio kad je izašao (77.2%), pa je opet ogroman:

GCjKcPf.png

Poslednja izmena:
Da,verovatno ce biti i veci od tog lg-a zbog alu rama.

Poslednja izmena:
Uh velika razlika :)
Nije 64 bita, a koliko vidim to svi čekaju jer će kao biti vidljivo poboljšanje...

Kako god 5.9" + ta rezolucija biće problematično.

Pa veća je razlika između s805 i S801 nego između S801 i S800, pogotovo u GPU delu. CPU je brži oko 6%, ali je GPU brži 40% uz 20% manju potrošnju. Ovo je naročito bitno za ove 2k ekrane i 4k snimanje koje je pravilo problem kod S801 i S800

A da li bi to sve bilo još bolje na full HD rezoluciji? :)

Podseti me na priču jabučara o idealnoj veličini telefona...

Naravno da bi bilo, ja sam navijao da bude S805 ili Tegra K1 i 3gb ram, ostatak hardvera da bude od LG G2, a cena kao od prošlogodišnjeg N5, ali izgleda ništa od toga

Poslednja izmena:
Da li je ovaj ret nekada pogodio neku info u slucaju nexus uredjaja ? Ali ocekivano da novi nexus bude znatno skuplji od n5

Fazon 449 funti :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1412877852527.png
    uploadfromtaptalk1412877852527.png
    210.1 KB · Pregleda: 240
Naravno da bi bilo, ja sam navijao da bude S805 ili Tegra K1 i 3gb ram, ostatak hardvera da bude od LG G2, a cena kao od prošlogodišnjeg N5, ali izgleda ništa od toga

Da kojim slucajem postoji Tegra K1 sa Denver jezgrima izradjena u 20nm TSMC procesu, to bi bio idealan SoC za ovaj fablet. Ali ne postoji, dok sa druge strane postoji A8 koji ima slicne karakteristike. Tegra K1 sa 32-bitnim jezgrima trosi puno pa nije podesna za telefone. Mada kako god okrenes, sve je bolje od ovih smesnih Snapdragona.

Da kojim slucajem postoji Tegra K1 sa Denver jezgrima izradjena u 20nm TSMC procesu, to bi bio idealan SoC za ovaj fablet. Ali ne postoji, dok sa druge strane postoji A8 koji ima slicne karakteristike. Tegra K1 sa 32-bitnim jezgrima trosi puno pa nije podesna za telefone. Mada kako god okrenes, sve je bolje od ovih smesnih Snapdragona.
http://www.gsmarena.com/cpuz_confirms_nexus_9_carries_64bit_tegra_k1_soc-news-9476.php

?
Postoji ali ide u tablet od 9 inca. Valjda..

Poslednja izmena:
Pa da, ali je u 28nm dok je Apple A8 izradjen u 20nm sto utice na smanjenu potrosnju energije i bolje performanse. Zbog toga Tegra K1 ide u tablet a ne telefon dok se Apple A8 nalazi u svim novim Apple uredjajima (verovatno ce i u iPad za ovu godinu ici isti chip).

Dpi i ppi nije ista stvar.

UPDATE: As pointed out by one of our readers, the 560 figure on the CPU-Z benchmark test is dpi, not ppi. So there is no mystery after all. The Nexus 6 will measure 5.9 inches. 

Molim pojasnjenje za razliku izmedju dpi i ppi.

Nije isto a mrzi me da idem na gugl da vidim razliku.
Evo ja sam stavio 410 dpi (led density) to cpuz i očitava

ee54f6fd860ad1fbd851599aeb782350.jpg

4debb6d0cd641da6ebc15b8dc2b65d6d.jpg

Poslednja izmena:
Samsung vec ima chip poput S810 i nalazi se u dva njihova telefona, Galaxy Note 4 i Galaxy Alpha. Dobar pokazatelj koliko Qualcomm u ovom momentu zaostaje za konkurencijom.
Ima chip ali ne toliko efikasan i sa slabijim gpu -om. Plus je exynos iz note 4 malo jaci od s805 dok bi s810 trebao da pravi ozbiljnu razliku u odnosu na s805.

Ne volim ni ja snapdragon,ali mislim da ce s810 da pokida. Vreme ce pokazati

Poslednja izmena:
Nije isto a mrzi me da idem na gugl da vidim razliku.
Evo ja sam stavio 410 dpi (led density) to cpuz i očitava

ee54f6fd860ad1fbd851599aeb782350.jpg

4debb6d0cd641da6ebc15b8dc2b65d6d.jpg

Pu, a taman sam se ponadao da je 5.2in ekran. Tako ispada kad bacis na papir. E sad to sto CPU-Z ocitava kao screen density je softverski dpi, iz build.prop a ne pravi screen density fizickog ekrana... Je l?
Hebem im...

Ne postoji ni jedan uporedni test S805 vs Exynos 5433 verzija Note 4 na internetu, samo neki preliminarni testovi. Ocekujem da Korejski Note 4 sa Exynosom oduva Snapdragon verziju namenjenu ostatku sveta.

Snapdragon nece nista pokidati jer nVidia tuzi Samsung i Qualcomm. Samsung jer verovatno zele nagodbu sa njima (oni imaju 20nm proces spreman kao i TSMC a krajem sledece godine ce imati 14nm proces i bice jedini uz Intel), dok im Qualcomm jednostavno smeta.

S810 ce po predvidjanjima imati 80% brzi GPU od S800/S801 a to nije dovoljno da se dostigne 192 Kepler jezgra na Tegra K1. Da ne pricam sto nVidia u desktop proizvodima koristi Maxwell jezgra koja su min. 50% efikasnija... ako nVidia ili AMD dobiju pristup Samsung/Global Foundries fabrikama u naredne 2 godine, Qualcomm moze da stavlja kljuc u bravu. AMD takodje ulazi u mobilnu utakmicu sledece godine.

Sto se Denver verzije K1 tice, to je SoC koji ima 2 Denver jezgra koja su najslicnija A8 Cyclone jezgrima, osim sto rade na do 2.5 GHz (u poredjenju sa 1.3/1.4 na ajfonima). Ne postoji nijedan bench tog SoC-a jos uvek, a ocekujem da bude u rangu sa A8 ili mozda cak i brzi.

Jedino za sta Qualcomm danas sluzi, jeste da bruka Android platformu kada se u poredi sa Apple resenjima ;)

Imas testove sa note 4 exynosom i losiji je po trajanju baterije u odnosu na s805. Meni je to dovoljno.. Performanse su skoro iste.

I taj exynos je debelo precenjen SoC

A ova prica za amd i nvidiu ,nadam se da si upravu. Samo da dodje do nekakvog pomaka. Snapdragon je udavio

Poslednja izmena:
Cekamo intel i amd da udju u mobilno trziste. :)

Kako to misliš za Intel? Odavno je on na mobilnom tržištu :)

Taj ruski review lol... takav review i ja mogu da napravim uz svega pet minuta druzenja sa Note 4 u poslovnici nekog operatera. Pola "rezultata" potice iz drugih izvora...

Ajde da sacekamo nesto krsteno, kao na primer Anandtech review.

Nazad
Vrh Dno