Šta je novo?

NBA 2K10

Uglavnom igram asocijaciju i ove "popravke" koje su najavili (bar u ovom postu iznad) za taj mod su teška glupost. Bolje da porade na tome da posle DEVELOPMENTA igrač napreduje, a ne da mu pada rejting i da možeš igrače da izmeniš ne samo kad je minut odmora. More drugih manjih i većih gluposti da ne navodim, mada bi se knjiga mogla napisati o bagovima...

Ovo je drugi patch,prvi vec sadrzi to o cemu pricas.

Do sada najzanimljivija utakmca za 2 sezone (od po 29 gms) koliko igram: (attach)
Bila je još 1 kada me je bukvalno u zadnjoj sekundi Vince Carter pobedio trojkom. :(

Prilozi

• clelal.jpg
    clelal.jpg
    148 KB · Pregleda: 58
Do sada najzanimljivija utakmca za 2 sezone (od po 29 gms) koliko igram: (attach)
Bila je još 1 kada me je bukvalno u zadnjoj sekundi Vince Carter pobedio trojkom. :(

Brate, koje slajdere koristiš? Da su meni Lejkersi šutirali 30 trojki, dali bi najmanje 25. O ostalom da ne pričam. Kako mi ide protiv njih vidi se na slikama. Na prvoj R.Westbrook seče dodavanje ka Fisheru. Obrati pažnju gde su Fisheru ruke, gde je lopta i kako uzima loptu na drugoj slici, koja je grebovana samo stotinku kasnije. Na trećoj Bell (igram asocijaciju, da te ne čudi što je u Lejkersina) dodaje Kobiju (samo mu se patika vidi) i, umesto da bude igranje nogom, Westbrook se pretvori u duha dovoljno dugo da lopta prođe i Kobe zakuca. Na 4. slici imam jednog "generated" rukija, bizgova od 217 cm koji nikad ne podiže ruke, skače ili, sačuvaj me bože, udara nekome rampu. Jedini put kad je skočio po loptu vidi se rezultat. Lopta je pala dole pored Horforda, Gaya (ne vide se na slici, jer sam je sekao, ali su odmah do leve ivice) i ovog bizgova, koji su mirno sačekali da Bynum dođe, pokupi loptu i pogledom ispratili kako daje koš, bez ikakve namere da bar odglume odbranu. I na petoj slici, ma kako da igram odbranu, rešetaju me sa trojkama, što se vidi i na slici dok lopta, prilikom jedne od mnogih Fisherovih trojki, prolazi kroz Westbrookovu ruku. Zaista, protiv Lakersa kao da igram sa duhovima, umesto igračima. Ovo je samo mali deo onoga što sam uspeo da "uhvatim", jer se uglavnom nerviram kad se nešto ovako desi, pa ne "grebujem" sve bagove...

Prilozi

• 07.jpg
    07.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 43
  • 08.jpg
    08.jpg
    76.9 KB · Pregleda: 38
  • 09.jpg
    09.jpg
    111.9 KB · Pregleda: 38
  • 10.jpg
    10.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 40
  • 11.jpg
    11.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 40
Ja ne igram tu "asocijaciju", prešao sam direkt sa NBA Live 2001 na ovo pa nemojte da se čudite što ne znam ni šta su slajderi ni šta je asocijacija.
Igram sezonu, 29 utakmica, 4x12 minuta, plejof na 2 dobijene. Ovo mi je tek druga sezona (treća ako računamo prvu gde sam "vatao" gde je koja komanda, kako da tražim tajm... :D).
Eto čisto da imate sliku sa kim pričate.
Što se odbrate tiče: ako ja kontorlišem centra, Bajnam ima Šeku da uzme svaku loptu... Odbranu igram isključivo po proceni na koga će ići ovaj napad, pa stavim Z-a na PF ako smatram da će CPU-ov PF da mi šutira, namerno mu se sklanjam da igraju na njega i kada primi loptu jurim da mu lupim bananu. To mi je taktika ili ako kontrolišem SF ili SG onda lovim da ukradem loptu...
Protiv Lejkersa i Seltiksa je stvarno horor mada evo juče me i Jao Ming pobedio (12-12 "šut" uz ko zna koliko skokova). :) Ironija je da se povredio nekoliko sekindi pred kraj meča. :)
Taktiku u igrici štelujem sam kao što i izmene pravim sam. Posvećen sam timu kao Dule Vujošević. :D

Adj' da se još malo osvrnem na Lejkerse...
Kada stave Kobija na SF lako ga "smirim" jer mu stavim PF (Veražao) da ga čuva. :) Na SG poziciji me razbiva, jedinošto mogu je da mu sa LeBron-om ukradem loptu prilikom prijema.
Za Bajnama sam već rekao - nerealno.
Gasola pokušavam da blokiram Big Z-em.
Fišer ako ostane sam obavezno ubacuje trojku.

Seltiksi su:
Garnet ubacuje sve sa "mid-range", jedina nada je blokada.
Alen ili Pirs ostanu li sami na 3-ci... BooM!

Orlando mi je isto nezgodan zbog Hauarda (ima preko 20 skokova kada igra protiv mene) kao i Kartera i Valasa (3-ojke).
Slično i sa Hjustonom (Ming & Megeti).

Ajde ukratko: razlika između "Sezone" i "Asocijacije"?

Poslednja izmena:
Ajde ukratko: razlika između "Sezone" i "Asocijacije"?

Season valjda igras samo jednu sezonu bez toga da se igracima menjaju ocene i to, dok kod Association igras koliko oces sezona i igracima se menjaju ocene, tj. povecavaju i smanjuju, dolaze novi igraci na draft svake godine itd. Tako bi trebalo da je, mada nisam siguran, nisam igrao nikako sezonu u 2K...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    123.7 KB · Pregleda: 42
  • 02.jpg
    02.jpg
    119.3 KB · Pregleda: 44
  • 03.jpg
    03.jpg
    101.9 KB · Pregleda: 43
Koji slajderi i rosteri pomažu da lopta ne prolazi kroz igrače kao na prethodnim slikama?? I koji slajderi i rosteri pomažu da Jao ming ne bude brz kao munja (vremenski razmak između prve i treće slike je manji od pola sekunde) ???

Evo ovo su moja podesavanja, rosteri i settings, igram na Hall of Fame, 12 min qtr.

Probaj pa vidi da li ima napretka.

Prilozi

• all.rar
    393.5 KB · Pregleda: 29
Sredili su online,barem za sada.Odigrao sam tri mece FPS 60,samo je vazno da odradite onaj benchmark u igri i zovete ljude sa dobrom konekcijom.Kakav sam buzzer beater imao strava.:D

Vec prvi patch je sredio dosta problema,probao sam na Xbox.Za drugi kazu da su sredili nepostojanje kontakta u reketu i lead pass.

kakvi su utisci ljudi koji su probali patch? sta ce novo doneti?

@nastyB
da li si probao da igras sa fajlovima iz atacmenta?

Nisam još, ali ću probati. Ono što mene STRAŠNO nervira u ovoj igri nema veze sa slajderima i setovanjima. Onakva "duhovita" igra i brzina Jao Minga su sitnice. Izluđuju me skokovi u napadu. Nema tima (kompjuterski vođenog) koji u utakmici od 4x4 minuta ima ispod 10 skokova u napadu (rekord tima sa kojim igram je 3). Nije ništa neobično da protiv timova koji najviše šutiraju trojke (Boston, Orlando) vidim da pucaju trojke 14-6 i da imaju 9 skokova u napadu, svaka omašena se ponovo vrati kod njih.
Druga stvar koja me užasno nervira su (isključen clutch factor) četvrte četvrtine u kojima, na primer, povedem sa 4:0, a završe se sa 4:18 ili 4:22, kad ne postoji mogućnost da postignem koš ma šta da uradim. Rampe kroz obruč, centri koji ne trče, već lete po reketu (kao što Ming to radi stalno), obruči koji postanu kao da su fliperi i čim ih lopta dotakne odbija se u tri lepe, najprostija dodavanja koja završavaju na vrhu tribina...
Treća stvar koja me neverovatno nervira su presečene lopte. Ajde što se odbija kao od šipke (kao što je neko napisao) nego kad se odbije u 99,9% slučajeva odbija se protivničkim igračima. Čak i ako moj igrač preseče, padne mu pred nosem, ili padne između trojice mojih igrača, nijedan neće ni prstom mrdnuti, dok ne dođe protivnički da uzme loptu (pre nekoliko stranica foruma sam postavio "strip" u kojem tri moja igrača bar četiri sekunde ne diraju loptu pod nogama dok nije došao, ako se ne varam, Garnet skroz sa sruge polovine terena).
Sve su to bagovi u gameplay-u igre i ako se isprave, ovo će biti neverovatno dobra igra. Ovako je dobra i igram je zato što mi je sve drugo dosadilo...

Takodje 12 min HoF,nemam tih problema.Jedino sto mi smeta je kad sudija zabaguje ili ono kad ostane tabela konferencija a igra tece.

Sto se skokova tice *** timing je keva :D isto vazi i za sut za 3,nema sanse da te pune ako dobro branis sut.

@Nasty jel ti uopste koristis ono za brzo menjanje igraca?

Btw odigrao sam bar 10 meceva online danas,strasno kakvih noobova ima.Naravno svi uzimaju Cavse i LA i samo trce sa Kobe i LBj.Ubijam ih sa Spurs-ima i sutom za 3.

Poslednja izmena:
@Nasty jel ti uopste koristis ono za brzo menjanje igraca?

Kad protivnički tim krene u napad, obično počnem sa čuvanjem njihovog pleja. Evo, kažeš da ubijaš sa Sparsima...recimo, Parker vodi napad sa leve strane, ja ga čuvam sa mojim bekom, a Đinobili je desno, na suprotnoj strani, skoro u ćošku. Dovoljno je da Parker samo mrdne bilo gde, moj AI saigrač koji čuva Đinobilija, iako ima 3 bliža saigrača, kreće u udvajanje, ostavljajući potpuno samog Manua da puni trojkama. Zato, lično, brzo menjanje igrača mi ne znači ništa, jer kad lopta dođe do Manua, igrač koji ga čuva je ko zna gde. Zato kad igram protiv Sparsa ili Kelta, uglavnom vodim igrače koji čuvaju Đinobilija i Alena. Ni FULL (HALF) COURT PRESS, ni ako u COACH SETTINGS namestim da ih udvajaju i igraju presing na njima ne pomaže, jer tek tada počinju sami da se šetkaju po terenu. Znam da je to mali bag u igri, ali ume da nervira. Evo, probaj i sam, uzmi Sparse i igraj protiv Bostona. Namesti u COACH SETTING da udvajaju Alena, da igraju presing na njemu (nemoj ga napadati igračem kojim ti upravljaš) i samo posmatraj. Bar 80% vremena će biti sam, dok AI saigrač koji treba da ga čuva luta unezvereno po reketu. Ponekad me to tako zasmejava...

Ja OBAVEZNO iskljucujem udvajanje, jos sam u temi o 2k9 pitao kako da mi to igra zapamti a ne da svaki put za svakog igraca gasim ali izgleda da ne moze. Kad je ukljuceno udvajanje desava se ona situacija koju si opisao sa Parkerom i Manom.

Ajde jedno noob pitanje (izvinjvam se ako se vec pricalo o tome) sta je sa online-om. Od kad sam kupio igru nisam odigrao ni jednu jedinu tekmu online. Svaki put izgleda kao da nema nikoga. Uvek mi pise ono "Locating match" i nista brate mili. Postoji li varijanta da napravm mec ili se samo ide na "ranked". Da li sam nesto propustio ili sta?

Poslednja izmena:
Da li postoji neki patch koji resava probelm usporenja kad se prelazi sredina terena. Meni je i sa bivsom graf.karticom 8800GTS512mb desavalo se da pada fps kad se prelazi sredina terena, ali isto vidim i sa 5770 1gb , a podesavanja su mi sva na high.

Da li postoji patch za resenje ovog problema ?

Kad protivnički tim krene u napad, obično počnem sa čuvanjem njihovog pleja. Evo, kažeš da ubijaš sa Sparsima...recimo, Parker vodi napad sa leve strane, ja ga čuvam sa mojim bekom, a Đinobili je desno, na suprotnoj strani, skoro u ćošku. Dovoljno je da Parker samo mrdne bilo gde, moj AI saigrač koji čuva Đinobilija, iako ima 3 bliža saigrača, kreće u udvajanje, ostavljajući potpuno samog Manua da puni trojkama. Zato, lično, brzo menjanje igrača mi ne znači ništa, jer kad lopta dođe do Manua, igrač koji ga čuva je ko zna gde. Zato kad igram protiv Sparsa ili Kelta, uglavnom vodim igrače koji čuvaju Đinobilija i Alena. Ni FULL (HALF) COURT PRESS, ni ako u COACH SETTINGS namestim da ih udvajaju i igraju presing na njima ne pomaže, jer tek tada počinju sami da se šetkaju po terenu. Znam da je to mali bag u igri, ali ume da nervira. Evo, probaj i sam, uzmi Sparse i igraj protiv Bostona. Namesti u COACH SETTING da udvajaju Alena, da igraju presing na njemu (nemoj ga napadati igračem kojim ti upravljaš) i samo posmatraj. Bar 80% vremena će biti sam, dok AI saigrač koji treba da ga čuva luta unezvereno po reketu. Ponekad me to tako zasmejava...

Fora je u tome sto moras konstantno da menjas igraca.Kad dodaju C ili PF bekovi obicno prilaze da pomognu(sto rade i kad gledas tekmu na TV)samo treba da preuzmes otvorenog igraca i nema sanse da te kazni za 3.Ne mogu da zamislim kako bi me punili da ne koristim brzo menjanje.

Ti ocigledno imas neke lose navike i ne zelis da ih menjas.Kao i sa PES svi imamo neki sablon.Samo treba ga promeniti,ako vidis da nije delotvorno.To zapravo nije bag,jednostavno takve su tendencije igracima.:)

Ajde jedno noob pitanje (izvinjvam se ako se vec pricalo o tome) sta je sa online-om. Od kad sam kupio igru nisam odigrao ni jednu jedinu tekmu online. Svaki put izgleda kao da nema nikoga. Uvek mi pise ono "Locating match" i nista brate mili. Postoji li varijanta da napravm mec ili se samo ide na "ranked". Da li sam nesto propustio ili sta?

Idi u NBA Today i pritisni dugme za ulzak u lobby.Ne secem se koje je dugme,kod mene kvadrat na PS2 gamepadu.

:)

Slažem se 90%. :) I ne da će tvoj igrač lutati nego pravi prostor za AlejUp - lake i brze poene.
Zato i ja ne čuvem pleja (i centra) nikad, samo ponekad "na blic" ako smatram da ima šanse da mu ukradem loptu ili lupim bananu.
Za centra sam već pomenuo, ako gram Šekom protiv Hauarda, Minga ili Bajnama - nemam niakave šanse u skoku. :( Nema "tajminga" koji tu može da mi pomogne.

Neko je spomenuo onaj bag sa listom konferencije a igra teče...
Ta lista nikad ne stoji duže od 20 sekundi tako da vam uvek ostane 4 sekunde za napad ako uspete do tada da sačuvate loptu. :)
A mislim da to može da se "reši" i tajmautom. Zatražite tajm i kada istekne nema liste... :)

Mislim da ti Win tj igrica ne koristi oba jezgra (procesora) kada ti se to dešava.

Poslednja izmena:
Idi u NBA Today i pritisni dugme za ulzak u lobby.Ne secem se koje je dugme,kod mene kvadrat na PS2 gamepadu.

:)

Ok skapirao sam to i funkcionise ali sad imam novi problem, kada treba da igram online mec zeza me dzojped. Dodelio sam da dzojped bude br 1 ali kad treba da pocne tekma ne mogu da pritisnem READY dok ne prebacim i tastaturu na moju stranu tako da onda igraju 2 igraca u mom timu :S

Ok skapirao sam to i funkcionise ali sad imam novi problem, kada treba da igram online mec zeza me dzojped. Dodelio sam da dzojped bude br 1 ali kad treba da pocne tekma ne mogu da pritisnem READY dok ne prebacim i tastaturu na moju stranu tako da onda igraju 2 igraca u mom timu :S

Pomeri tastaturu na sredinu a pad na tim sa kojim igras:)

"Kad dodaju C ili PF bekovi obicno prilaze da pomognu(sto rade i kad gledas tekmu na TV)samo treba da preuzmes otvorenog igraca i nema sanse da te kazni za 3.Ne mogu da zamislim kako bi me punili da ne koristim brzo menjanje."

Slažem se da je tako, ali ja napisah ČIM PARKER MRDNE, znači, bukvalno, samo krene, ne da me nije prešao, držim onaj D-lock, nije ni blizu toga da me prođe, istog trena Manuov čuvar je, uzalud, tu, Parker doda Manuu, trojka i tako bi me nekoliko puta punili da ne uzmem da vodim onoga koji čuva Manua. A i kad ovaj doda Manuu, nema svrhe da ga brzo promenim, jer je tada igrač toliko daleko, pa još dok krene...dotle Manu može da zapali, ispuši pljugu i onda, lagano gaseći pikavac šutne na koš.

Nego, kad pomenuh u ranijim postovima da me užasava presecanje lopte, evo dokaza iz jedne jedine četvrtine. (napravio sam dosta trejdova u Juti, da ne čudi roster). Na prvoj slici J.Howard seče dodavanje ka LBJ-u i lopta pada tamo gde pokazuje strelica. I ko je prvi stigao? Neko od trojice najbližih?? Ne. To u dresu Kavalirsa sa brojem 33 je neko brži od Usaina Bolta. Lopta nije stigla ni da padne na parket. Na trećoj slici sa D.Williams-om presecam dodavanje LBJ-a i obrati pažnju gde su C. Bosh i R.Fernandez. A pogledaj gde idu po loptu na četvrtoj slici. Da nije reč o poslednjoj četvrtini u kojoj sam vodio 4 razlike do dva minuta pred kraj, ne bi mi bilo da plačem. Oba napada Mo Will je završio trojkom. I po ko zna koji put mi dođe da batalim sve...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 44
  • 02.jpg
    02.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 43
  • 03.jpg
    03.jpg
    112 KB · Pregleda: 37
  • 04.jpg
    04.jpg