Šta je novo?

NBA 2K10

Da li je neko uspeo da resi problem sa pokvarenim surround zvukom na Realtek zvucnoj i Win Vista/7? Cuju se samo prednji levi i desni zvucnici, i zbog toga se ne cuju neki zvukovi, poput tapkanja lopte. Jedini nacin sa se sve cuje je da se u konfig zvuka u Win stavi stereo, a ne 5.1 setup.

Probao sam i sa Realtekovim "3D SoundBack", ali tada igra nece ni da se pokrene.

Kakvu sam tekmu sad odigrao online sa nekim Litvancem,bruka.Na 12 min HoF ja sa Spurs-ima on sa Boston-om.Celu tekmu vodim sa minimim tri kosa,i on pred kraj zadnje cetvrtine raspali presing i isforsira OT.I tu sam vodio ceo period i na kraju me pobedi sa Ray Allen-om za 3,strava. :zgran:

Covek zaista igra sjajno nista ne forsira uzima dosta mid-range suteva.A tacno znam gde sam napravio gresku isforsirao sam trojku sa Mason-om i odmah je pala kazna. :D

Jedno pitanje...Da li moram da imam original igru da bih igrao online sa drugim likovima...???

Asocijacija

Počeo sam da igram Asocijaciju. :)
Deluje zanimljivo, mada i ako se dobro snalazim (višegodišnja iskustva sa Football Manager-om), imam par pitanja:

Kako se dovode "rookie"-i, one koje mi skauti gledaju? Za slobodne agente mi nije problem, snašao sam se odmah...
Kada trener ima potencijal "F" šta to znači? Da neće napredovati ili da će čak i nazadovati?

Jedno pitanje...Da li moram da imam original igru da bih igrao online sa drugim likovima...???

Koliko sam pročitao na nekom forumu - ne moraš. :)

Kako se dovode "rookie"-i, one koje mi skauti gledaju? Za slobodne agente mi nije problem, snašao sam se odmah...
Kada trener ima potencijal "F" šta to znači? Da neće napredovati ili da će čak i nazadovati?

Rukije dovodiš na kraju sezone, a sve zavisi od "pikova" koje poseduješ. Skauti služe da osmotre kakvi su rukiji, ali ne možeš da dovedeš onog kojeg hoćeš već u zavisnosti kako ti je rangiran "pik" (zavisi od mesta na tabeli, pikovi najlošijih timova su uvek u vrhu i biraju najbolje rukije). Malo deluje komplikovano, ali shvatićeš.
"F" znači da nema gotovo nikakav potencijal za razvoj. A+ , naravno, imaju najveći potencijal...

Usput, malo sam se zezao sa startup screen-ovima, pa ako se nekome svidi, ima ih na ovom linku:

http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=125&t=71588

Rukije dovodiš na kraju sezone, a sve zavisi od "pikova" koje poseduješ. Skauti služe da osmotre kakvi su rukiji, ali ne možeš da dovedeš onog kojeg hoćeš već u zavisnosti kako ti je rangiran "pik" (zavisi od mesta na tabeli, pikovi najlošijih timova su uvek u vrhu i biraju najbolje rukije). Malo deluje komplikovano, ali shvatićeš.
"F" znači da nema gotovo nikakav potencijal za razvoj. A+ , naravno, imaju najveći potencijal...

Usput, malo sam se zezao sa startup screen-ovima, pa ako se nekome svidi, ima ih na ovom linku:

http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=125&t=71588

Hvala!

Dobri su ti SS-ovi :d, neko je dao link ka jednom sa Ajversonom ali evo kopam po temi i ne mogu da ga nađem, jel možda znaš na koji mislim?

Nema tamo tog što sam ja negde video... :S: Ali ima nekoliko njih da zamenim iritirajući def. screen. ;)
Ajde ti napravi neki sa Krstićem? Ovde ima 1 slika (vidi galeriju): http://www.nba.com/thunder/photogallery/thunder_vs_hawks_2010_01_18.html

----------

Prve sezone u Asocijaciji, kako napravite najbolji tim, koga dovedete?
Pokušao sam B.Lopez-a (NJ) ali ne mogu nikako. Isto i Rouza (CHI). :(
Doveo sam Krstića (menja 50% ONila :D), Bizlija (Majami) - OK sa velikim potencijalom, Marvin Vilijamsa (ATL) - Ol-around, sve radi jedino je malo nesiguran pri vođenju lopte, odličan je sa klupe kad uđe, i još Džef Tiga (Teague), 21god plej...
Ko je perspektivan centar, ne mogu bez ONila i BigZi-ja nikako, ni u odbrani (naročito) kao ni u napadu? Čim su mi van igre topi mi se razlika. :)
Ajde za mladog pleja ću da se snađem nekako (ima veliki izbor mada mi je Rouz broj 1)...

Nema tamo tog što sam ja negde video... :S: Ali ima nekoliko njih da zamenim iritirajući def. screen. ;)
Ajde ti napravi neki sa Krstićem? Ovde ima 1 slika (vidi galeriju): http://www.nba.com/thunder/photogallery/thunder_vs_hawks_2010_01_18.html

----------

Doveo sam Krstića (menja 50% ONila :D), Bizlija (Majami) - OK sa velikim potencijalom, Marvin Vilijamsa (ATL) - Ol-around, sve radi jedino je malo nesiguran pri vođenju lopte, odličan je sa klupe kad uđe, i još Džef Tiga (Teague), 21god plej...
Ko je perspektivan centar, ne mogu bez ONila i BigZi-ja nikako, ni u odbrani (naročito) kao ni u napadu? Čim su mi van igre topi mi se razlika. :)
Ajde za mladog pleja ću da se snađem nekako (ima veliki izbor mada mi je Rouz broj 1)...

Roy Hibbert iz Indiane je perspektivan centar. Ogroman je a radi ono sto treba dobro. I Marc Gasol iz Memphisa bi bio dobar izbor.

Napraviću Krstića, gotovo sam zaboravio na njega. :lupko:

Zavisi sa kojim timom igraš. Najbolji centri su, naravno, Dwight Howard, ali i Al Horford (Atlanta, veoma perspektivan), Bierdrins (Golden Stejt, strašan skakač, B- potencijal, ali maši do zla boga) Gasol (Memfis, ima D+ za potencijal)...

Ja volim da igram sa Portlandom zbog B.Roja i kad igram asocijaciju sa njima obavezno trejdujem Odena za Horforda i na bilo koji način dovedem Rudi Geja u tim i to mi je omiljena kombinacija. Kada igram sa Memfisom, onda Zaka Randolfa (rejting 78) trejdujem za Amare Stoudemajera (82) i sa Mejoom i Gejom sam jači od Bostonske trojke. :D
Pre nekoliko dana sam počeo asocijaciju sa Jutom Džez, uglavnom zbog Derona Vilijamsa, jer sa njim mogu da odigram šta god poželim, "leži" mi igra sa njim kao sa Rojem ili Gejom. Pre prve utakmice sam ponudio Buzera (nervira me) Torontu za Krisa Boša i "pristadoše" na Buzera + moj prvi pik. Bošu ističe ugovor, ali je EXTREMLY LOYAL pa će u toku sezone pristati na produženje ugovora, ali od prve sezone počinje sa 17,8 miliona, mada vredi, neverovatno je kako igra, skače i šutira precizno. Sledeća stvar je bila da se rešim Kirilenka koji ima ugovor od 16+ miliona a nije neki igrač. Udarim trostruki trejd Kirilenko za Kolisona u Oklahomu, Kolison za Džuvona Hauarda u Portland, a Hauard kod mene u Jutu i sa 16+ miliona za Ak47 imam užasnog Hauarda ali sa ugovorom od 1.31 milki. Onda se Millsap bunio zbog male minutaže (rejting 75, B+ potencijal) pa sam ga stavio na TRADE BLOCK za nekog SF-a i, ne znam zašto, Memfis mi ponudio Geja i još nekog kilostera za Millsap-a. Ko tu ne bi pristao? Posle sam zamenio kilavog Bruera (70) za Rudi Fernandeza (68, ali dobar za trojke), Okura za Bierdrinsa i od "originalne" postave mi ostao samo Deron Vilijams, ali umesto 21 miliona u minusu, sad sam 100+ hiljada u plusu, a tim je "baš po mom ukusu".
Uglavnom, počni asocijaciju sa nekim timom koji ima dosta novca "u plusu" kao što su Memfis, Oklahoma ili Portland i igrače koji ti "ne odgovaraju" staviš na TRADE BLOCK i sačekaš da se neki tim "upeca", uglavnom daju skupe igrače kojima ističe ugovor (Boš, Buzer, pa i Gay...). Ja sam, kad sam prvi put igrao asocijaciju na 2K9 probio plafon sa ugovorima i trejdovima, pa je bilo ili trejduj igrače ili game over. A onda sam lagano kapirao kakva je razlika između "UNPREDICTED" i "LAID BACK" stava igrača, kao i između "NOT LOYAL" i "EXTREMLY LOYAL", šta znači potencijal, ball handling, shot close, shot medium...i sad sam se tako navukao na to da je strašno. Kad imaš 4 ili 5 VERY LOYAL ili EXTREMLY LOYAL u timu, raste im međusobna hemija i kao tim igraju mnogo bolje. Možda ti ovo glupo zvuči, ali veruj mi da strašno znači kad je TEAM CHEMISTRY visok i kad se igrači međusobno "kapiraju". Uostalom, naučićeš brzo...

Poslednja izmena:

----------

Dovedi David Lee-a iz New York Nicks-a...Rejting 78 cini mi se.Odlican je skakac,pod kosem siguran,dobar sut sa distance...Doveo sam ga u Oklahomu...Ne znam koga sam dao za njega,odradio sam nekih milion trejdova tako da vise ni ne znam...Uglavnom petorka u Oklahomi mi je...1.Westbrook;2.Rudi Gay;3.Kevin Durant;4.Elton Brand (takodje odlican,rejting 77 isto vazi za njega kao i za Lee-a);5.David Lee...

Roy Hibbert iz Indiane je perspektivan centar. Ogroman je a radi ono sto treba dobro. I Marc Gasol iz Memphisa bi bio dobar izbor.

Svaka ti čast za ovaj "pik", ja ga uopšte nisam primetio! Jedino ne voli da zakucava, izbiju mu loptu iz ruku kad-kad i malo je sporiji u odbrani... Ali ladno menja BigZi-ja iznenađujuće uspešno već 3 tekme... ;)
A i dobio sam ga za "džabe" (Jordan Farmar iz LAL koga sam u nekoj kombinaciji dobio za Mo Williams-a)... :p
:wave:

Zavisi sa kojim timom igraš. Najbolji centri su, naravno, Dwight Howard, ali i Al Horford (Atlanta, veoma perspektivan), Bierdrins (Golden Stejt, strašan skakač, B- potencijal, ali maši do zla boga) Gasol (Memfis, ima D+ za potencijal)...

Ja volim da igram sa Portlandom zbog B.Roja i kad igram asocijaciju sa njima obavezno trejdujem Odena za Horforda i na bilo koji način dovedem Rudi Geja u tim i to mi je omiljena kombinacija. Kada igram sa Memfisom, onda Zaka Randolfa (rejting 78) trejdujem za Amare Stoudemajera (82) i sa Mejoom i Gejom sam jači od Bostonske trojke. :D
Pre nekoliko dana sam počeo asocijaciju sa Jutom Džez, uglavnom zbog Derona Vilijamsa, jer sa njim mogu da odigram šta god poželim, "leži" mi igra sa njim kao sa Rojem ili Gejom. Pre prve utakmice sam ponudio Buzera (nervira me) Torontu za Krisa Boša i "pristadoše" na Buzera + moj prvi pik. Bošu ističe ugovor, ali je EXTREMLY LOYAL pa će u toku sezone pristati na produženje ugovora, ali od prve sezone počinje sa 17,8 miliona, mada vredi, neverovatno je kako igra, skače i šutira precizno. Sledeća stvar je bila da se rešim Kirilenka koji ima ugovor od 16+ miliona a nije neki igrač. Udarim trostruki trejd Kirilenko za Kolisona u Oklahomu, Kolison za Džuvona Hauarda u Portland, a Hauard kod mene u Jutu i sa 16+ miliona za Ak47 imam užasnog Hauarda ali sa ugovorom od 1.31 milki. Onda se Millsap bunio zbog male minutaže (rejting 75, B+ potencijal) pa sam ga stavio na TRADE BLOCK za nekog SF-a i, ne znam zašto, Memfis mi ponudio Geja i još nekog kilostera za Millsap-a. Ko tu ne bi pristao? Posle sam zamenio kilavog Bruera (70) za Rudi Fernandeza (68, ali dobar za trojke), Okura za Bierdrinsa i od "originalne" postave mi ostao samo Deron Vilijams, ali umesto 21 miliona u minusu, sad sam 100+ hiljada u plusu, a tim je "baš po mom ukusu".
Uglavnom, počni asocijaciju sa nekim timom koji ima dosta novca "u plusu" kao što su Memfis, Oklahoma ili Portland i igrače koji ti "ne odgovaraju" staviš na TRADE BLOCK i sačekaš da se neki tim "upeca", uglavnom daju skupe igrače kojima ističe ugovor (Boš, Buzer, pa i Gay...). Ja sam, kad sam prvi put igrao asocijaciju na 2K9 probio plafon sa ugovorima i trejdovima, pa je bilo ili trejduj igrače ili game over. A onda sam lagano kapirao kakva je razlika između "UNPREDICTED" i "LAID BACK" stava igrača, kao i između "NOT LOYAL" i "EXTREMLY LOYAL", šta znači potencijal, ball handling, shot close, shot medium...i sad sam se tako navukao na to da je strašno. Kad imaš 4 ili 5 VERY LOYAL ili EXTREMLY LOYAL u timu, raste im međusobna hemija i kao tim igraju mnogo bolje. Možda ti ovo glupo zvuči, ali veruj mi da strašno znači kad je TEAM CHEMISTRY visok i kad se igrači međusobno "kapiraju". Uostalom, naučićeš brzo...

cheers ; POR mi trenutno ne da Odena ni za koga kao ni ATL Horforda. Sat vremena sam proveo kombinujući trejdove i između 3 tima. :)
Bierdrins-a ne mogu da vidim (ne volim ga). Šta mislite o centru iz Sakramenta (S.Hawes, 21g)? Ili Koufos iz Jute?

Dovedi David Lee-a iz New York Nicks-a...Rejting 78 cini mi se.Odlican je skakac,pod kosem siguran,dobar sut sa distance...Doveo sam ga u Oklahomu...Ne znam koga sam dao za njega,odradio sam nekih milion trejdova tako da vise ni ne znam...Uglavnom petorka u Oklahomi mi je...1.Westbrook;2.Rudi Gay;3.Kevin Durant;4.Elton Brand (takodje odlican,rejting 77 isto vazi za njega kao i za Lee-a);5.David Lee...

Uuu :D; juče sam igrao protiv Li-ja, neutralisao sam ga Ilgauskas-om (banane) mada se dobro gura da ostvari poziciju za skok - pdoseća na Hauarda. :)
P.S. Treba mi neko visok da mi drži odbranu, napad mi i nije toliki problem (mada mislim da je John Cena "pogodio pravo u centar" sa Hibert-om).

----------

Evo i moje trenutne petorke:
Jeff Teague, LBJ, Marcus Beasley, Verajao, O'Neal
Klupa (II petorka):
Ilgauskas (PF), Marvin Williams (SF), Hibbert (C), A.Parker (PG), J.Moon (SG)

----------

Usput, sjasna tema za sjajnu igru! :D

Poslednja izmena:
Probaj Boguta da dovedeš.

Meni je na primer Tyson Chandler bio odličan samo kad se malo uigraš sa njim. Odlično skače.

cheers ; POR mi trenutno ne da Odena ni za koga kao ni ATL Horforda. Sat vremena sam proveo kombinujući trejdove i između 3 tima. :)
Bierdrins-a ne mogu da vidim (ne volim ga). Šta mislite o centru iz Sakramenta (S.Hawes, 21g)? Ili Koufos iz Jute?
Evo i moje trenutne petorke:
Jeff Teague, LBJ, Marcus Beasley, Verajao, O'Neal
Klupa (II petorka):
Ilgauskas (PF), Marvin Williams (SF), Hibbert (C), A.Parker (PG), J.Moon (SG)

Za koga pokušavaš da ih trejduješ?? Naravno da ne možeš za O`Nila, ili Ilgauskasa, jer su preskupi i matori. Jedino, možda, uspeš za MICHAEL Beasley-a, mada, ionako imaš previše centara, mnogima si ispremeštao pozicije. I Hawes i Koufos (igram sa Jutom) su vrlo precizni u šutu, ali slabi skakači i vrlo tromi. Inače, kd tebe krila igraju kao bekovi, teški centri kao krilni centri...skroz si pretumbao pozicije, pravo je čudo da uopšte igraju, ako ih nisi editovao...

Za koga pokušavaš da ih trejduješ?? Naravno da ne možeš za O`Nila, ili Ilgauskasa, jer su preskupi i matori...

Njih dvojca mi igraju u timu dokle god se ne povuku. :) Nisam ništa editovao, da jesam ne bi mi bilo zanimljivo. :)

Bre, Šeku ne mogu da uzmu loptu dok stoji, izgradi poziciju za šut dosta lako (stiskam "turbo" pa 1 ili 2 "finte šuta") i ono najbolje - procenat šuta iz reketa mu je super.
BigZi lupa banane, opisao sam vam kako u nekom od prethodnih postova: stvaim ga na PF, odmaknem se od igrača da bi mu dali loptu i pustim ga da šutira. Tj da proba da šutne... :d

Avaj, ovaj Hibert: može lepo da izgradi poziciju za šut (ako mu ne priđe neki mali lopov :) ), može i bananu da lupi mada je tu malo spor (u odnosu na Zi-ja).
Kad bih "dovukao" još 1-og takvog centra obezbedio bi tim za budućnost. :)

Krsta je OK (ima i šut sa distance) ali nije za prvu petorku. Zanimljivo je da ga sada, kada imam centara viška, niko neće. ,)

Volim da igram sa visokim igračima i ako su malo sporiji. Zbog toga po nekada mi protivnički PG / SG / SF prave probelm kao npr. Dvejn Vejd (39 PTS) ali ako dobro igram odbranu (vidi sliku), što do sada nisam - npr. slučajno sam sekao dodavanja za alej up, sada sam malo "izvežbao refleks" pa to uspevam i namerno - rešavam i to lako. :)

Poslednja izmena:
Ako trazis centra koji dobro skace a ima nizak rejting (lak je za trejdovanje) dovedi centra Javale McGee iz Wizardsa. Veruj mi na ovome. Lupa banane ko lud, ima rebound rejting 90 a zna i zakucati bogme. Ukupan rejting mu je 60 ima 21 godinu
Takodje Kevin Love iz Minnesote (krilni centar) ti je masina za skokove al je tesko da ga dobijes kroz trejd (visok ukupan rejting)
Robin Lopez iz Phoenixa ti moze pomoci u skokovima takodje
Hasheem Thabeet iz Memphisa masina za banane ali je spor
Umalo zaboravih Chris Andersena iz Denvera uzmi njega i ne treba ti nijedan drugi centar (skace ko lood)
sad se setih Marresse Speights iz Philadelphie je takodje solidan perspektivan forward centar
Andray Blatche iz washingtona je takodje jos jedan f/c koji je dobar jer je dosta brz

U principu lako igram sa svim teskasima u igri :D

Poslednja izmena:
Ah, da, sad se setih...
Ne znam kako je tebi u igri, ali znam kako je kod mene... uzmi Jao Minga, brži je od Usaina Bolta, u stanju je da za dve desetinke pređe minimum 5 metara da lupi bananu, skače brže od Duška Dugouška...prosto rečeno NBA poređenjem, Derik Rouz je prespor za njega, skače bolje i brže od Džordana, a Olajdžuvon (najbolji bloker svih vremena u NBA) može da se pita kako on to nije mogao. Uostalom, na prethodnim stranama sam postavljao snimke iz igre koji dokazuju moju tvrdnju...

...uzmi Jao Minga...

Koliko sam primetio za ovo malo vreme koje igram ovu igru: često se povređuje? Ako igrate na više od 29 utakmica po sezoni, to može realno da bude tj da se pogodi da igrate protiv HOU kada je on povređen...

P.S. to John Cena:
bowing.jpg

Kako da podesim razlicite kontrole za dva identicna dzojpeda?? Napravim dva profila i ne nudi mi opciju da za svaki posebno namestim komande.

Jel moze da se instalira bez net framework-a? Meni nece

Evo i ja konacno krenuo asocijaciju. Mrzelo me da igram sa nekim timom, pa sam namestio fantasy draft i uzeo NYK. Draftovao, onako, sve iskusne i dokazane, a i meni drage igrace :)

Prva petorka: B. Davis, B. Gordon, J. Howard, A. Horford, T. Chandler. Jos na klupi Haslem, Green i ostali. Solitan timcic :) Ne znam odkud mi ona konjina Stojakovic u timu, njega sam verovano slucajno draftovo, to ima da teram x)

Koliko sam primetio za ovo malo vreme koje igram ovu igru: često se povređuje? Ako igrate na više od 29 utakmica po sezoni, to može realno da bude tj da se pogodi da igrate protiv HOU kada je on povređen...

Pa, bio sam samo sarkastičan. Kad igram protiv njega, Ming je neopisivo brz. Jednom sam krenuo sa Devinom Harisom u kontru (jedan od najbržih igrača u igri), bar tri metra ispred Minga, pritisnuo TURBO krvnički i posle pretrčanih jedva 5 metara ne samo da me je Ming stigao, nego je uspeo da se postavi tako da napravim faul u napadu. A po svom reketu ne trči ili skače, već leti munjevito brzo i lupa rampe ne zna se. A i gotovo čitavu utakmicu je u igri. Jednom sam, čisto da probam, zaigrao quick game sa Hjustonom da vidim da li je zaista tako dobar. Jedva sam ga kretao po terenu koliko je spor, na pola prve četvrtine je bio toliko umoran da nije mogao da trči, sušta suprotnost onoga što se dešava kad sam igram protiv njega. Zato sam se samo malo šalio u vezi toga...

moze link za demo

Koliko se sećam, nije bilo demoa za PC verziju ove igre. A s obzirom da kod nas nema da se kupi original, ostaje ti samo narodno rešenje...

Ukoliko neko želi startup screen sa Krletom, može da ga skine ovde. Bolju sliku od ove nisam mogao da nađem...

Poslednja izmena:
Je l' imate kakvih saveta za igranje odbrane? Ja sam slabo nesto igrao ovaj 2K10 pa sam poprilicno los. Kad igram odbranu, tu j*be lud zbunjenog :d Igraci ne znaju gde udaraju, i na kraju uvek se stvori rupa i to po obicaju za njihovog najboljeg sutera i...boom headshot x) Koristim ono pressure (play tight,deny ball,sag off), ali slaba vajda od toga. Probao sam da vodim samo jednog igraca u odbrani, al' dzaba kad ostali zaebu stvar...

Ajd' u napadu se i snalazim nekako, ne forsiram nista, polako igram. Mada iznervira me kad krenu da u serijama mase zicere pa na kraju promase vise zicera nego sto ja masim trojke u RL :d

Poslednja izmena:
Ja sam se posteno usmotanio, u proslom delu cepao ko blesav sa Houstonom, na jednoj utakmici davao pa skoro po 100 poena, ovde jedva 60:S:

Na konfuguraciji iz potpisa mi fura oko 30 fps ... Znam da je kod NBA 2K9 bila ona fora da se enebluje drugo jezgro kod dual-core procesora nakon cega je igra isla drasticno brze ... Nesto mi je mnogo malo tih 30 fps ... Ima li neko predlog?
Hvala unapred!

Na konfuguraciji iz potpisa mi fura oko 30 fps ... Znam da je kod NBA 2K9 bila ona fora da se enebluje drugo jezgro kod dual-core procesora nakon cega je igra isla drasticno brze ... Nesto mi je mnogo malo tih 30 fps ... Ima li neko predlog?
Hvala unapred!

Ugasi fiziku na igracima(pomeranje dresova)nema sanse da sa DC imas pristojan FPS.

Nazad
Vrh Dno