Zavisi sa kojim timom igraš. Najbolji centri su, naravno, Dwight Howard, ali i Al Horford (Atlanta, veoma perspektivan), Bierdrins (Golden Stejt, strašan skakač, B- potencijal, ali maši do zla boga) Gasol (Memfis, ima D+ za potencijal)...
Ja volim da igram sa Portlandom zbog B.Roja i kad igram asocijaciju sa njima obavezno trejdujem Odena za Horforda i na bilo koji način dovedem Rudi Geja u tim i to mi je omiljena kombinacija. Kada igram sa Memfisom, onda Zaka Randolfa (rejting 78) trejdujem za Amare Stoudemajera (82) i sa Mejoom i Gejom sam jači od Bostonske trojke.

Pre nekoliko dana sam počeo asocijaciju sa Jutom Džez, uglavnom zbog Derona Vilijamsa, jer sa njim mogu da odigram šta god poželim, "leži" mi igra sa njim kao sa Rojem ili Gejom. Pre prve utakmice sam ponudio Buzera (nervira me) Torontu za Krisa Boša i "pristadoše" na Buzera + moj prvi pik. Bošu ističe ugovor, ali je EXTREMLY LOYAL pa će u toku sezone pristati na produženje ugovora, ali od prve sezone počinje sa 17,8 miliona, mada vredi, neverovatno je kako igra, skače i šutira precizno. Sledeća stvar je bila da se rešim Kirilenka koji ima ugovor od 16+ miliona a nije neki igrač. Udarim trostruki trejd Kirilenko za Kolisona u Oklahomu, Kolison za Džuvona Hauarda u Portland, a Hauard kod mene u Jutu i sa 16+ miliona za Ak47 imam užasnog Hauarda ali sa ugovorom od 1.31 milki. Onda se Millsap bunio zbog male minutaže (rejting 75, B+ potencijal) pa sam ga stavio na TRADE BLOCK za nekog SF-a i, ne znam zašto, Memfis mi ponudio Geja i još nekog kilostera za Millsap-a. Ko tu ne bi pristao? Posle sam zamenio kilavog Bruera (70) za Rudi Fernandeza (68, ali dobar za trojke), Okura za Bierdrinsa i od "originalne" postave mi ostao samo Deron Vilijams, ali umesto 21 miliona u minusu, sad sam 100+ hiljada u plusu, a tim je "baš po mom ukusu".
Uglavnom, počni asocijaciju sa nekim timom koji ima dosta novca "u plusu" kao što su Memfis, Oklahoma ili Portland i igrače koji ti "ne odgovaraju" staviš na TRADE BLOCK i sačekaš da se neki tim "upeca", uglavnom daju skupe igrače kojima ističe ugovor (Boš, Buzer, pa i Gay...). Ja sam, kad sam prvi put igrao asocijaciju na 2K9 probio plafon sa ugovorima i trejdovima, pa je bilo ili trejduj igrače ili game over. A onda sam lagano kapirao kakva je razlika između "UNPREDICTED" i "LAID BACK" stava igrača, kao i između "NOT LOYAL" i "EXTREMLY LOYAL", šta znači potencijal, ball handling, shot close, shot medium...i sad sam se tako navukao na to da je strašno. Kad imaš 4 ili 5 VERY LOYAL ili EXTREMLY LOYAL u timu, raste im međusobna hemija i kao tim igraju mnogo bolje. Možda ti ovo glupo zvuči, ali veruj mi da strašno znači kad je TEAM CHEMISTRY visok i kad se igrači međusobno "kapiraju". Uostalom, naučićeš brzo...