Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ove cene su ok po meni za soko max, međutim NEO NEO max u A1 je 3999 din,tako da je mts opet malo skuplji. Mislim da nikada bolju promociju nisam ugrabio od one gde plaćam NEO NEO max 1999 din 24 meseca. Ali pošto mi u decembru ističe uo, možda se vratim ponovo u mts. Videću kakve će cene biti do tada, soko light je pandam NEO NEO običnom, sve prekopirano, brzina do 10Mbps, a na soko max je maksimalna brzina pandam NEO NEO max u A1.

Istekla mi je ugovorna obaveza i presao sam na drugog provajdera. Koji je postupak raskida ugovora sa mtsom?

Pretpostavljam da vlasnik ugovora mora otici u poslovnicu, podneti zahtev za raskid i vratiti opremu. Da li od opreme moram vratiti i kablove i sve? Raspadaju je

Istekla mi je ugovorna obaveza i presao sam na drugog provajdera. Koji je postupak raskida ugovora sa mtsom?

Pretpostavljam da vlasnik ugovora mora otici u poslovnicu, podneti zahtev za raskid i vratiti opremu. Da li od opreme moram vratiti i kablove i sve? Raspadaju je
meni za BOX trazili sve kablove ama bas sve sto dobijes, ako nesto nemas moze da platis

@vladafkv nema veze i neka je u raspadu, samo da je ispravno, a oni će to na gomilu ili da rashoduju. Vraćaš ruter, STB, daljinski, strujne adaptere i makar jedan ethernet kabl. Postupak je da vlasnik ugovora podnosi zahtev, 30 dana je otkazni rok (za Supernovu jeste, za mts moguće da isto važi, pošto je isto Telekom), a opremu može da vrati bilo ko umesto vlasnika i potpiše.

@vladafkv nema veze i neka je u raspadu, samo da je ispravno, a oni će to na gomilu ili da rashoduju. Vraćaš ruter, STB, daljinski, strujne adaptere i makar jedan ethernet kabl. Postupak je da vlasnik ugovora podnosi zahtev, 30 dana je otkazni rok (za Supernovu jeste, za mts moguće da isto važi, pošto je isto Telekom), a opremu može da vrati bilo ko umesto vlasnika i potpiše.
A kada je box 3 u pitanju da li nosim u poslovnicu i m:sat satelitsku?

@mwsavko uh, oh... Vidi na ugovoru, reversnoj listi da li ti je zadužena satelitska antena, jer pretpostavljam da jeste, da li neko od montera dolazi po nju, a samo resiver vraćaš ili kakva je već procedura. Stvarno nemam adekvatan odgovor. Za adsl i optiku je to lako.

Za Total TV znam da tata nije vraćao antenu kada je otkazao ugovor. Posle je bio na m:sat 1-2 ugovora pa se opet vratio na Total TV ali nešto mi u sećanju da je i m:sat antena tu u dvorištu i da smeta.

Poskupeo im u Mts Net limit, imamo li sanse za raskid ili neke povoljnosti

Evo najsvezijih informacija od danas (iz druge ruke) sta moze da se dobije ako podnesete zahtev za prenos broja.
Ne mogu da tvrdim da je 100% sve tacno s obzirom da nisam direktno cuo, vec mi je preneto, ali verujem da je poprilicno precizno.

Upoznat sam sa dve opcije, obe se zasnivaju na Omorika 3 tarifi (zaokruzujem cene ako su mozda npr 999 din):
1) 1000 din - 4GB, neograniceni pozivi/sms, neograniceni viber + 10GB instagram (znaci jeftinija i blago pojacana O3)
2) 1600 din - 16GB, neograniceni pozivi/sms, neograniceni viber, whatsapp, facebook, instagram, twitter (sustinski O16 bez tiktoka)

Ne znam kako ide ponuda za tzv. digitalne servise, ali verujem da je isto kao za O3.

I da, veoma bitna stvar koju nisam znao ni u mom slucaju kad sam krajem prosle godine prihvatio pojacanu omoriku..

S obzirom da su sve ponude zapravo u osnovi O3, pri prebacivanju interneta u naredni mesec, ne prebacuje se 4, odnosno 16GB, vec 3GB u oba slucaja zato sto O3 u osnovi ima 3GB, tako da najvise sto mozete da imate "sacuvanog" interneta je 7, odnosno 19GB.

Nadam se da ce nekom znaciti :)

Imam omoriku 1, u drugoj godini ugovora i 3gb neta, ali broj mi je ubačen u box paket koji se vodi na suprugu i tu imam 200 gb koje delimo. Nikad ni 10 gb nismo potrošili od tih 200.

Juče kako potrošim tih 3 gb iz paketa, stigne mi na viber poruka od mts-a, da kupim internet dodatak i to od 10gb. Otvaram poruku krećem da listam, tj čitam poruku pošto je velika, skrolujem na dole. Na samom kraju ogromno aktiviraj u samoj poruci, kako samo skrolovao na dole, ni sam ne znam kako sam uspeo da ga pogodim i cap ode na pretraživač odmah, kaže uspešno ste kupili dodatak. 10 gb 1500 dinži. Bez neke potvrde kao one prilikom plaćanja računa/da li ste sigurni da želite da platite. Ko plaća zna kako to ide...

Na samom broju sam postavio limit na 480 dinara, sve uredno prošlo. Zovem korisnički, kažem šta se desilo, kažem da mi je broj u boxu, kaže lutka ja samo mogu da vam deaktiviram da vam se ne naplati sledeći mesec i svaki sledeći. :ROFLMAO:

Kaže onako usput podneće, tj napisače negde šta se desilo i da ne želim taj dodatak. Videćemo šta će biti/otvorena 2 tiketa, ali eto pazite kako skrolujete poruke, može doći do naplate.

Nije meni za tih 1500 dinže, ali kad ti nešto ne treba, bezveze.

Zvase me iz MTS i ponudise omoriku 16 za 1600 dianra godinu dana a druga godina ide 2200. Razmisljam 1600 je upola nego sto sada placam.
Pristanem na ponudu.Medjutim, dnas mi drug kaze pa to je standardna ponuda koju nude a tebi kao korisniku sa preko 10 godina koriscenja nista bolje nisu ponudili.
Sad, razmisljam kada mi stigne ugovor ja mogu da ga nepotpisem jel tako? Onda sacekam maj mesec i onda vidim sta ce da nude

Da li u mtsu u toku ugovorne obaveze može da se uzme telefon na rate bez produžavanja postojoćeg ugovora?

U decembru su me navatali da potpišem novi zmaj, 2 godine za ništa.
Prošli mesec vidim račun 1400rsd? Nakalemili mi neki viber I tiktok ili tako neko smeće, neograničeno po 200din svaki.
Ne budem lenj, napišem jedan neprijatan mail, da mi to ne treba, nisam tražio, ne pada mi na pamet da placam. I da cu se žaliti ratelu. Dobijem odgovor sms da će biti umanjen racun.
Odem danas u moj mts i dalje imam te dodatke, nemam opciju da se deaktivira ništa.
Da li planiraju ovako da me zezaju svaki mesec ili u čemu je fazon? Razumem da trebaju pare za izbore :( Pošto je trajni nalog, najčešće ni ne pogledam račun, sad sam video jer nisam mesecima bio u srbiji i nema sta da mi pravi potrošnju iznad tarife...

Podnesi zahtev za raskid, predji na postpaid bez ugovorne obaveze pa opet uzmi paket po svojoj želji. Platiceš raskid jeftino, računaće ti benefite od decembra do marta. A možda te i neko pozove pre odobrenja da pita zašto raskidas pa ce se potruditi više da reši problem.
Imao sam dobra iskustva sa Ratelom i mts-om baš što se tiče naplate nečeg što nije potpisano. Pre nego što ista dalje uradis sve lepo napisi i prosledi na mejl za reklamacije da imas crno na belo.

Imaš, zavisi od paketa, neke dodatke besplatno tokom obaveze, neke na 30, 60 ... dana. Pogledaj šta ti piše u ugovoru.
Nešto se aktivira samo pri prvom potpisivanju ugovora, nešto ne. Ko će to zna kada stalno menjaju. Često ni oni sami ne mogu da pohvataju direktive :)
Ako se ne varam, odavno ne može da se deaktivira ništa kroz "Moj mts". Zovi korisnički, idi preko chat-a na sajtu, piši mail... Proveri to obavezno.

Imao sam pre 4-5 godina sličan slučaj sa tv paketima (mađarski itd..). Nema potrebe za toliko drame, ovaj račun čekaš da ponište, platiš novi korigovan račun i tako dok ne podese. Meni je to bilo ukupno jedan račun pomerano, sve rešeno za par nedelja.
Trenutno su mi naplatili prekid ugovora za box, neku gomilu para, a samo sam prešao na optiku.
U meniju moj mts prijavio prigovor na račun, stigao mail da se prihvata, izvinjavaju se zbog greške :) obaveštenje da ne platiš, čekaš korigovani...

Da li je neko uspeo da menja onaj besplatni net što daju za neke aplikacije za druge?

Na primer: menjao bih viber i youtube za whats up i twiter.

Da li je neko uspeo da menja onaj besplatni net što daju za neke aplikacije za druge?

Na primer: menjao bih viber i youtube za whats up i twiter.
Meni su uz Zmaj dali sve dodatke za društvene mreže i yt, onaj paket dodataka koji je išao uz O2 i O3, prilikom obnove ugovora.

Da li se dodaci troše samo preko odgovarajuće app (IG, YT), ili i ako se koriste preko browsera, jer ja na sve idem preko browsera i pokazuje mi potrošnju za IG i YT?

Kazu da se racuna u besplatni deo

Čisto da vam skrenem pažnju, pošto je i mene ovo zanimalo a niko nije znao/hteo da mi kaže. Dakle ako sam doboro proverio:
Jako dobra stvar kod Zmaj tarife je što se posebni GB za YT troše nezavisno od platforme, znači nebitno dal gledate iz web browsera ili aplikacije sa telefona. Da stvar bude još bolja čak i ako ste uključili tethering na telefonu i YT gledate iz browsera na kompu, računaće vam se protok za YT a ne onaj drugi opšti deo.

Provereno već za YT.

Stigo mi ugovor u petak, odbio sam da potpisem, juce me zovu a ja kadar nevera u subotu zovu. Opet oni nude isto, ja pitam jel ste procitali mail u kome sam napiso sta zelim? Ponovim predlog, 2g Omorka 16 po 1600, dinara, krene prica ne moze tako, moze jedan mesec po 1, 11 meseci 1600 a druga godina 2000 i nesto. Onda krenem da izlazem sta sve koristim kod njih, da nikada nisam dobio nista povoljnije sto se ne nudi zvanicno, cak 2020. nisam dobio narukvnicu uz Novu 5T, nego sam i za telefon koji je isao uz Novu od 1 dinar(neki prastari model Alkatela ) mora da zovem i dobio sam ga posle 3 meseca od potpisivanja ugovora, normalno pravdali se, znate Korona je manjak radnika bla bla. Ona tad ide u kontru pa znate Vi ste tada dobili jedan mesec za dinar, Na to sam rekao cujemo se aprila/maja sa novom ponudom ili zahtevom za prelazak kod drugog operatera.
Razmisljam da budem bezobrazan i sledeceg puta trazim Omoriku 16 po ceni Omorike 8, znam da su ranije davali tako pakete.

Potpisao danas novi ugovor posle zahteva za prenos broja u A1, Omorika 3 sa 4gb neta 999din 24 meseca.

A imao si zmaja za iste pare, sa ili bez ugovora i 3x vise interneta. :D

Epilog, par postova iznad šta mi se desilo.

YzL1h4J.jpg

Cekao sam da mi stigne racun i ovo u poruci potvrdim.

Sve ok, definitivno nije naplaćeno. Zanimljivo da mi je dodatak uredno ostao aktivan, uredno potrošen. Mogu oni sve kad hoće.

Nazad
Vrh Dno