Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ја сам 2013 купио S3 мислим да сам га платио 36000 у Логиц. У МТС сам узео неку претплату (нет 150) са 50% без телефона, мислим да је било око 700 дин.
Колега са посла је у Теленор исто узео Ѕ3 беше иста цена али на рате уз пакет који је био око 2000дин. Додуше имо је дупло више минута али му није било потребно, а није могао мањи пакет. Испало га је дупло више.
Пре три године кад сам узимао А2 исто тако цена телефона слична а морао сам већи пакет без попуста.
Наравно телефон сам узео у "оним" радњама, за разлику у цени S3 сам могао да узмем још један да се покварио. Тад је попуст без телефона био 50% па је разлика била много већа.

A šta je radio prethodne 2 godine, ispijao kafe u kafićima.

Mislim da je malo teze planirati kupovinu telefona koji će npr tek izaći za dve godine, pa da odvajas samo za to, ako nisi sa nekim iole korektnijim primanjima. Opet, ljudima treba novac i za druge stvari u nekom trenutku, a postoji i ono da ti opada vrednost novca ako ga drzis dve godine na primer.

Evo ja kad sam uzimao telefon, uzeo sam na rate iako sam mogao da iskesiram odmah jer mi je u tom trenutku više odgovaralo da ne iskesiram odmah 800e ili koliko je vec bilo. Više mi je odgovaralo da malo po malo dajem, a razlika u iznosu nije postojala bez obzira na koji model isplate da se odlučim u tom trenutku.

Ako ti ni ova moja "teorija" ne odgovara, svakako se necu dalje udubljivati u tematiku 🙂

@McDuck kloniranje SIM kartice je zakonom zabranjeno i ako se ustanovi da je isti broj u upotrebi na dva mesta, osnov je za tužbu prema operateru i odštete su ogromne. Dan danas se dešavaju takvi slučajevi u Telenoru. Možeš da kloniraš karticu isključivo na sopstveni rizik i to ako imaš stari tip, pošto noviji tipovi imaju zaštitu od zloupotrebe te vrste. Po pravilu, operater ima pravo da upozori korisnika kada utvrdi da se dešavaju takve okolnosti (prisutnost istog pretplatničkog broja na dva IMEI serijska broja).

Ono što znam je da Xiaomi ima opciju „Dual 4G" tako da ti se ne gase kartice iz mreže prilikom prebacivanja primarne za podatke sa jedne na drugu, ako je to ono što ustvari hoćeš. Primarni SIM za podatke, pozive i SMS možeš da konfigurišeš na svakom dual sim Android telefonu ili da po opcijama za pozive i sms ostaviš pravo izbora na obe pa po potrebi odabereš onu sa kojom zoveš ili šalješ poruku.
Ne znam na osnovu čega si zaključio da želi da klonira karticu? Želi da mu operater da dve SIM kartice sa istim brojem i stvarno mi nije jasno zašto je to problem za naše operatere. Svakako ne možeš u istom momentu koristiti oba telefona-auto telefona ili već gde se nalazi druga kartica. Ako je jedna aktivna druga nije.
Ovakvu uslugu:

@Joker na osnovu ovoga:
Pod tim mislim da na dve SIM kartice imam isti broj telefona, oba zvone u isto vreme, zakupljene količine iz paketa se mogu trošiti i na primarnoj i na sekundarnoj SIM kartici.
i to može da radi samo klon, a kada bi postojala mogućnost koju pominješ, to svakako ne bi bio slučaj.

Upravo je to i bio
Da li možda znate, da li MTS ima opciju 'auto telefon'?
Upravo je to i bilo pitanje, niko nije spominjao kloniranje osim tebe.
Da li si pročitao šta nudi vodafon, na linku koji sam stavio?

Jesam i ako te baš zanima, moj stav je da se to ne omogući, baš zato što ako se desi da Telenor dodeli isti pretplatnički broj dvema osobama, da ih oštećeni tuže, dobijaju na sudovima i uzimaju debele odštete za to pa ti tumači to kako hoćeš.

Cao ljudi. Isteko mi je ugovor. Razmisljao sam da podnesem zahtev za prenos broja u Telenor i da kada me zovu iz mtsa pokusavam da izdejstvujem da mi daju da uzmem telefon uz neku najmanju tarifu, Morava 150, i da pritom smanje malo racun za tarifu? Je l imao neko slicna isksutva? Uspeo mozda?

Da li možda znate, da li MTS ima opciju 'auto telefon'? Pod tim mislim da na dve SIM kartice imam isti broj telefona, oba zvone u isto vreme, zakupljene količine iz paketa se mogu trošiti i na primarnoj i na sekundarnoj SIM kartici. Ili da se deli samo prenos podataka iz paketa primarne SIM kartice na obe kartice? Ako MTS nema tu mogućnost, da li možda znate nekog drugog operatera koji nudi nešto slično?

@McDuck kloniranje SIM kartice je zakonom zabranjeno i ako se ustanovi da je isti broj u upotrebi na dva mesta, osnov je za tužbu prema operateru i odštete su ogromne. Dan danas se dešavaju takvi slučajevi u Telenoru. Možeš da kloniraš karticu isključivo na sopstveni rizik i to ako imaš stari tip, pošto noviji tipovi imaju zaštitu od zloupotrebe te vrste. Po pravilu, operater ima pravo da upozori korisnika kada utvrdi da se dešavaju takve okolnosti (prisutnost istog pretplatničkog broja na dva IMEI serijska broja).

Ono što znam je da Xiaomi ima opciju „Dual 4G" tako da ti se ne gase kartice iz mreže prilikom prebacivanja primarne za podatke sa jedne na drugu, ako je to ono što ustvari hoćeš. Primarni SIM za podatke, pozive i SMS možeš da konfigurišeš na svakom dual sim Android telefonu ili da po opcijama za pozive i sms ostaviš pravo izbora na obe pa po potrebi odabereš onu sa kojom zoveš ili šalješ poruku.
Pa to već ima u "sestrinskoj" mtel mreži i zove se "Twin kartica:

Jesam i ako te baš zanima, moj stav je da se to ne omogući, baš zato što ako se desi da Telenor dodeli isti pretplatnički broj dvema osobama, da ih oštećeni tuže, dobijaju na sudovima i uzimaju debele odštete za to pa ti tumači to kako hoćeš.
Naravno da možeš da imaš svoj stav, e sad da li je ok ili nije to je već druga stvar. Takve usluge postoje u inostranstvu i nadam se da će doći i do naših operatera.
Kakve veze ima greška operatera da dodeli isti broj dvema osobama sa uslugom da ja mogu na moj ugovor da uzmem dve SIM kartice sa istim brojem?

Pa to već ima u "sestrinskoj" mtel mreži i zove se "Twin kartica:
To pokušavam da objasnim da je to usluga koju neki operateri nude i da je to sasvim legalna usluga, nikakvo kloniranje kartice. E sad što naši ne nude .....

Cao ljudi. Isteko mi je ugovor. Razmisljao sam da podnesem zahtev za prenos broja u Telenor i da kada me zovu iz mtsa pokusavam da izdejstvujem da mi daju da uzmem telefon uz neku najmanju tarifu, Morava 150, i da pritom smanje malo racun za tarifu? Je l imao neko slicna isksutva? Uspeo mozda?
Dobijao sam umanjen račun, e sada da dobiješ i umanjen račun i telefon, to nisam siguran da li će da daju.

m:tel Bosna i Hercegovina

Twin kartica

Komunikacija TWIN karticom je jednostavnija jer više ne morate prebacivati SIM karticu iz jednog u drugi mobilni telefon kojim se želite koristiti. Namjenjena je korisnicima koji koriste dva mobilna telefona (od kojih je jedan, na primjer, ugrađen u automobilu).

Kada koristite TWIN karticu ostavite uključen samo mobilni telefon kojim se želite koristiti.
Ukoliko ste posljednji koristili telefon koji ste isključili, onaj ko Vas poziva dobiće obavještenje da ste nedostupni. Telefon koji želite koristiti, treba da aktivirate tako što ćete sa njega uputiti poziv ili poslati SMS.

Aktivna kartica će biti ona sa koje je posljednji put obavljena neka aktivnost (upućen ili primljen poziv, poslana ili
primljena SMS poruka i sl.)

Cijena TWIN kartice je 11,70 KM.
Zamjena TWIN kartice je 11,70 KM.
U cijenu je uračunat PDV.

Onda pišite direktoru na [email protected] s obzirom da je reč o državnoj firmi i pošto je mtelu omogućio tu uslugu, onda će, siguran sam, imati uticaja da se to reguliše i kod nas.

789 je call centar. Moguće je da su na 733.

Jel uspeo neko skoro da produži ugovor + kupovina telefona a da je dobio više od 3 meseca pretplatu po 1 din ?

Ја сам јуче најавио да нећу продужавати уговор у пословници. иначе истиче 13. марта. Данас су ме звали са 064 733 и понудили 7 месеци по 50% попуста. Нисам прихватио. Мислим да ће права понуда (12 месеци по динар, надам се!) да дође када затражим код за миграцију на Теленор.

Ја сам јуче најавио да нећу продужавати уговор у пословници. иначе истиче 13. марта. Данас су ме звали са 064 733 и понудили 7 месеци по 50% попуста. Нисам прихватио. Мислим да ће права понуда (12 месеци по динар, надам се!) да дође када затражим код за миграцију на Теленор.
A kazi mi da li si trenutno na optici ili na bakru?
Onaj sa 50 mbps netom. Valjda je plavi
Ti si onda na bakarnoj infrastrukturi? (Nema optike na tvojoj lokaciji?) I jel si to preko call centra izdejstvovao 7 meseci ili odlaskom u poslovnicu samo?

Vdsl.
Preko call centra, trazio da me pozove neko iz te sluzbe, nakon sto su mi prvobitno nudili 3 meseca.
Optike nema, niti ce biti uskoro

Vdsl.
Preko call centra, trazio da me pozove neko iz te sluzbe, nakon sto su mi prvobitno nudili 3 meseca.
Optike nema, niti ce biti uskoro
Jasno i ja sam trenutno na VDSL-u isti paket...Jel ti bio istekao ugovor ili si bio blizu isteka? Meni istice za mesec dana.

Meni u martu prošle godine (2021.) istekla trogodisnja UO (uz telefon, S9+ onomad bi), prebacio paket sa pandana danasnjeg O30 (ne secam se kako se zvao, neki Mix XXL il tako nesto) na Moravu najlsabiju bez UO (koja je to M?).
Zaracunali 3G uslugu sa 99 dinara bez PDV, odnosno 118,8din sa pdv.
Pitao ja u poslovnici sto i dobio odgovor da je to tako ma Morave...
OK
U decembru 2021. uzmem telefon uz O30 tarifu (moze majka sad da zove koga god i kud god), stigne racun za januar i OPET napkacuju 3G a ostalo po 1rsd jos neko vreme (3 meseca).
Uputim emailom zalbu.
Danas mi doslo 10 (deset) koverti sa korigovanim racunima od marta do decembra 2021.
Devet racuna umanjeno za 118,8 dina i prvi, martovski za oko 26din.
Znaci na zalbu odgovorili pozitivno, prihvatili prigovor za januarski racun i umanjili i ostale racune za naplaćen 3G (pa i na Moravu bez UO).
Cekam da stigne korigovan januarski racun i da vidim kako ce mi se 1096din prikljuciti racunu za januar, februar, mart koji su po 1rsd i april koji je prvi placajuci racun...

Оператори/земље гасе 3Г мрежу,а ови наши још ваћаре на њој:)

Kako god vidim na moj mts da nisu korigovali januarski racun, nisu obrisali naplatu 3G vec su zaveli da je placen racun za januar, dakle od onog viska para sto su vise naplacivali sad su uzeli da sami sebi plate "uslugu" koji nije trebalo ni tarifirati a kamo li placati...
Opet sam napisao zalbu za januarski racu.
Garant ce upeckati i februarski pa onda i martovski a sa aprilskim racunom ce tek trebati da se rasciscava racunica i vrsi preknjizavanje...

Nazad
Vrh Dno