Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
leze mi plata u mobi banci, kad udjem u app imam samo opciju progresiv paket gde je msečno odrzavanje 400 din nemam uopšte opciju da predjem na tu promociju progresiv 5+ paket. to je ocigledno za ljude koji hoće da pređu u mobi banku, nije za postojeće korisnike.

Ne može iz aplikacije.
Ako primaš barem 35000 na Mobi banka račun, dobićeš Progresiv+ bez naknade.

Kontaktiraj ih preko linka na ponudi: https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/5-ponuda-za-progresiv-korisnike

Mislim da ima i neki alternativni (brži) vid kontakta.

Imaš još jednu promociju, ali mislim da važi samo za one koji sveže prebace platu i imaju Yettel broj, dobijaš 6 meseci po 400 Din. Pitaj...

koja je to fora hoce da navuku korisnike preko noci pa isto tako preko noci da krenu s naplacivanjem odrzavanja ili.....

Ako ti već leže plata, uzmi 5+ Progresiv promociju i ne razmišljaj. Ne plaćaš održavanje, ne plaćaš provizije za korišćenje u inostranstvu i neograničeno koristiš tuđe bankomate.
Inače sam od pre dva meseca prešao na 5+ Progresiv paket (promociju) pa da li si siguran da se u inostranstvu ne plaća provizija za korišćenje Mastercard debitne kartice?
Trebalo bi da idem u Grčku krajem jula i razmišljam se da putarinu, gorivo i sve ostale potrebštine plaćam Mastercard debitnom karticom Mobi Banke, pa me zanima da li uzimaju neke ili bilo kakve provizije na korišćenje kartice u inostranstvu?

I da li je bolje zbog toga na računu imati i nešto € ili samo dinare ili opet i to nema veze?

@zexoni70 na Progresivu za ino plaćanja ne ide provizija, samo na Starteru. Međutim, proviziju naplaćuju za uplate na karticu (Paysend, PayPal, WebMoney i slično). Bolje je, naravno, imati evre na računu, jer iz dinara ide autokonverzija po kursu banke. Kako na 5+ Progresiv nema naplate $ i € devizne partije, to je najmanji problem.

@salevs ukratko, ne. Samo omladinski u OTP, Erste i UniCredit. Postoji Erste Master devizna čije izdavanje košta 3,5€ i održavanje deviznog je besplatno. Plaća se u valutama sa kursne liste banke. Primer: ako nemaš dolare na dolarskoj partiji viševalutnog, autokonverzija iz evra ide po kursu banke. Za ostale valute se koriste evri prema MC kursu. Po pitanju dinarske kartice, imaš Master Prepaid Eurobanke, košta 300 dinara i može da se otvori uz platni štedni račun u dinarima, na kome je moguće uzeti ebanking za proveru stanja.
Devizni u erste banci od uvođenja novog sistema nije viševalutni. Kartica se vezuje samo za jednu valutu.

@zexoni70 Ja sam na Progresiv paketu, i već godinama plaćam putarine i gorivo u inostranstvu karticom, sa Euro partije.

Nema nikakvih trikova, sve se konvertuje po boljem kursu nego što bih dobio u menjačnici...

Ne može iz aplikacije.
Ako primaš barem 35000 na Mobi banka račun, dobićeš Progresiv+ bez naknade.
Kontaktiraj ih preko linka na ponudi: https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/5-ponuda-za-progresiv-korisnike

Mislim da ima i neki alternativni (brži) vid kontakta.
kontaktairao sam ih putem četa i stvarno mi je ponudila isto, poslala mi je žena isti link. morao sam samo prvo da prihvatim u aplikaciji progresiv paket a da će me ona staviti na listu za 5+ progresiv. progresiv će biti aktivan od 01.08 dobiću obaveštenje. ako je tako kako jeste prebacujem i kevin račun i onda konačno mogu da dižem s bilo kog bankomata, x puta mi se desilo da je prazan ili da nije hteo da mi izbaci 80k odjednom a puta 40k je izbacio sve po 500din.
svakako javljam šta će biti od 01.08 kaže da nikakvog održavanja nema i nikakvih skrivenih troškova.

kontaktairao sam ih putem četa i stvarno mi je ponudila isto, poslala mi je žena isti link. morao sam samo prvo da prihvatim u aplikaciji progresiv paket a da će me ona staviti na listu za 5+ progresiv. progresiv će biti aktivan od 01.08 dobiću obaveštenje. ako je tako kako jeste prebacujem i kevin račun i onda konačno mogu da dižem s bilo kog bankomata, x puta mi se desilo da je prazan ili da nije hteo da mi izbaci 80k odjednom a puta 40k je izbacio sve po 500din.
svakako javljam šta će biti od 01.08 kaže da nikakvog održavanja nema i nikakvih skrivenih troškova.

Eto, neko ima i kontra probleme. Ja sam uglavnom morao da obilazim bankomate Mobi banke jer ne mogu da uplatim Dinare ili Eure jer su - prepuni 😁.

koja je to fora hoce da navuku korisnike preko noci pa isto tako preko noci da krenu s naplacivanjem odrzavanja ili.....
Tako nekako, kao nekad sto je nama koji smo bili na progresivu sve bilo besplatno i onda su uveli nova pravila. Ovde se priča o plaćanju karticom mobi banke u inostranstvu, pa čisto savet gde god idete sa mobi bankom imajte kod sebe još jednu karticu druge banke i obavezno keš, da ne bude na naplatnoj rampi ili negde u restoranu ne prolazi kartica, šta je bilo, imaju "izazov". Dešavalo se ima u temi a i twiter sve pamti.

Uvek kod sebe imam i dinare i eure bar u toj količini koliko su putarine. Dešavalo mi se u grčkoj da im valjda aparat nije radio i morao sam da platim u evrima. Da ih kojim slučajem nisam imao u kešu i da sam slepo verovao banci i glupoj kartici molio bi nekog od naših na rampi da mi plati putarinu. Mislim da bi u tom momentu i ja i ljudi oko mene prsli zbog gluposti. Kako god dok traje ova ''akcija'' hvala im, ako uvedu neko plaćanje i održavanje doviđenja mobi dobro jutro druga banko 😁

jel postoji neka banka u kojoj je MC besplatna? 😁
Da. AIK. Otvoriš besplatni paket fleksi štednja i tu ti sleduje besplatna Mastercard bez održavanja i besplatan online banking. Ali sve to moraš da im naglasiš da hoćeš jer ni oni sami ne znaju. Mastercard se vezuje za deviznu partiju.
Meni je devizno poslovanje u AIK i nemam nikakvo mesečno održavanje (sa njima se svašta može dogovoriti van cenovnika!), a u Mobi imam deo dinara i samo Dinu i besplatni paket kojim plaćam račune na klik.
Drugim rečima ne plaćam održavanje ničega nijednoj banci.
Platu i prihode ne primam u dinarima (u Srbiji).

Poslednja izmena:
Da. AIK. Otvoriš besplatni paket fleksi štednja i tu ti sleduje besplatna Mastercard bez održavanja i besplatan online banking. Ali sve to moraš da im naglasiš da hoćeš jer ni oni sami ne znaju. Mastercard se vezuje za deviznu partiju.
Meni je devizno poslovanje u AIK i nemam nikakvo mesečno održavanje (sa njima se svašta može dogovoriti van cenovnika!), a u Mobi imam deo dinara i samo Dinu i besplatni paket kojim plaćam račune na klik.
Drugim rečima ne plaćam održavanje ničega nijednoj banci.
Platu i prihode ne primam u dinarima (u Srbiji).
Da li si plaćao sa njom u inostranstvu? Da li ima neka provizija?

Dva dana ne mogu u Subotici na bankomatu da podignem EUR... Ove godine dva pokusaja podizanja EUR i oba puta problemi.

Meni maltene non stop dobijam poruku da je transakcija odbijena i onda jedva s dinom uspem da podignem. Prihvati mi karticu, kucam pin i kad treba da izbaci novac samo piše transakcija odbijena i izbaci mi karticu. Kada sam ih kontaktirao rekli su mi da malo protrljam karticu s maramicom nekad uspe nekad ne muka mi je više od njih. Sad ću videti kad me prebace na 5+ progresiv kad budem dizao na drugim bankomatima dal će se javiti isti problem. Sve je bilo lepo dok je radilo bezkontaktno podizanje sada ni toga više nema. Jedina zamena je mcash opcija ali si tu ograničen na 30000 što je bzvz

Meni maltene non stop dobijam poruku da je transakcija odbijena i onda jedva s dinom uspem da podignem. Prihvati mi karticu, kucam pin i kad treba da izbaci novac samo piše transakcija odbijena i izbaci mi karticu. Kada sam ih kontaktirao rekli su mi da malo protrljam karticu s maramicom nekad uspe nekad ne muka mi je više od njih.
Aladin.gif

:)
;)

Verovatno su jedina banka u Srbiji kojima u ugovoru piše da ne primaju chargeback zahteve jer ih to puno košta! Drugim rečima nemaš nikakvu zaštitu.
Ovo nisam znao, sada naleteh na ovo pa pogledah i problem koji si ti imao. Ja sa starom bankom sam imao jednom tu situaciju i bila je resena. Koristim Mobi godinama unazad ali ne kao primarnu karticu, medjutim sada mi i plata leze na racun. Placam sada sve sa njom i ovo mi se definitivno ne svidja.

A gledam i poslednji aneks ugovora koji imam i koji je iz 2021 i nemam nista vezano za chargeback. Moze pomoc gde da potrazim to? Zna li neko da li su skorije menjali neku politiku veznao za to?

Da li se i koliko placa provizija sa progresiv 5+ kada se placaju racuni (struja,internet itd...)?

Na progresiv se ne naplacuje provizija za na placanja, pretpostavljam da je tako i sa ovim 5+

Najjaca scena, juce treci dan uzastopno pokusavam da podignem EUR na bankomatu u Subotici, naravno bezuspesno. Zovem ih opet i kazem da posle tri dana i dalje ne uspevam da podignem novac, a treba da putujem danas. Pitam me zena gde putujem, reko CG, pa kaze mozete da stanete usput na Zlatibor, imamo tamo bankomat pa mozete tamo da probate.:ROFLMAO:

Najjaca scena, juce treci dan uzastopno pokusavam da podignem EUR na bankomatu u Subotici, naravno bezuspesno. Zovem ih opet i kazem da posle tri dana i dalje ne uspevam da podignem novac, a treba da putujem danas. Pitam me zena gde putujem, reko CG, pa kaze mozete da stanete usput na Zlatibor, imamo tamo bankomat pa mozete tamo da probate.:ROFLMAO:

Bankomat Mobi banke u Ada Mallu.
Stoji isključen bez obaveštenja da ne radi, I zašto ne radi.

Pitam zaposlenog (u Yettel prodavnici) da li zna hoće li kasnije raditi bankomat. Kaže "Ne znamo, ne radi od juče kada je neko ubacio lažan novac".

Opet nisam uplatio novac. Mobi banka mi je uštedela barem 20000! Oh, wait...

Pokušao da uplatim dinare na račun i dobio obaveštenje da je ova funkcija trenutno nedostupna. Na chat~u banke dobio informaciju da je kaseta za uplatu puna a ja u ponedeljak idem van zemlje. Hebem ti banku i sve

• Like
Reagovanja: uji
@Child uopšteno važi za sve banke. Podizanje evra samo na bankomatima matične.
@salevs mogao si eventualno da pitaš u Yettel radnji ako je bankomat u njihovom sastavu kada planiraju da ga prazne. Mada, viđao sam da kod mene to rade subotom i nedeljom uveče, tako da ne gubi nadu.

@salevs mogao si eventualno da pitaš u Yettel radnji ako je bankomat u njihovom sastavu kada planiraju da ga prazne. Mada, viđao sam da kod mene to rade subotom i nedeljom uveče, tako da ne gubi nadu.

Mene su svojevremeno iz podrške čak i uputili na najbliži bankomat koji nije bio pun. Iako im se generalno to previše često dešava za online banku.

Ili je pun ili je prazan. Skoro sam hteo da podignem 80000 odjednom,nisam mogao. Onda sam probao 2 puta po 40000 i izbacio mi po 500 din. Ko je tu lud

Ili je pun ili je prazan. Skoro sam hteo da podignem 80000 odjednom,nisam mogao. Onda sam probao 2 puta po 40000 i izbacio mi po 500 din. Ko je tu lud

Pa traže ljudi sitno 🙄.
Ja sam izabrao banku za preduzetnički tako što sam znao da im je bankomat blizu, uvek pun i bljuje samo novčanice od 5000. Nažalost sad se već dešava da bude napunjen i sa gomilom apoena od 1000 ili 2000. Kažu klijenti se žale... 🙄

To je baš čudna situacija jer se meni više puta petkom i tokom vikenda dešavalo da obiđem i onaj u Knezu, i na Zelenjaku, i na Obilićevom i da nijedan od ta 3 nema ni 1000 dinara za isplatu. Izgleda kako se kome zalomi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno