Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za one koji ne znaju da li su prešli na 5+ ponudu, dobije se mail nakon evidentiranja uplate plate
Dragi korisniče,

Evidentirana je uplata zarade na vašem tekućem računu u Mobi Banci, čime ste u okviru Progresiv paketa ostvarili sledeće pogodnosti:

• 0 dinara za mesečno održavanje računa počev od narednog meseca (RSD, EUR, USD),
  • Besplatne isplate novca na bankomatima svih banaka u zemlji (neograničeno za obe platne kartice: Dina i MasterCard debit),
  • Besplatno izdavanje osnovne MasterCard kartice,
  • Besplatne dinarske transakcije u domaćem platnom prometu do 300.000 dinara.

Nama koji smo već bili na Progresiv +, pa prešli na 5+ Progresiv, ništa dodatno nije stiglo i neće ni stići. Jednostavno više ne skidaju iznos za "održavanje računa" i to je to.

Mene su cak danas zvali i telefonom da pitaju i potvrde da li sam dobio mail i sms kao obavestenje o prelasku na 5+ Progresiv.

Napisao sam im email sa pitanjem da li mogu da dobijem pet plus, uz ograničenje da svoju platu i poreze regulišem u drugoj državi. Tako da u dinarima ne dobijam nikakvu platu. Skrenuo sam im pažnju na to koliko novca imam kod njih na računima i koliko ogromnu štednju imam u Mobi banci ali su me odbili.

Napisao sam im email sa pitanjem da li mogu da dobijem pet plus, uz ograničenje da svoju platu i poreze regulišem u drugoj državi. Tako da u dinarima ne dobijam nikakvu platu. Skrenuo sam im pažnju na to koliko novca imam kod njih na računima i koliko ogromnu štednju imam u Mobi banci ali su me odbili.

Verujem da postoji barem dva razloga za ovo:

1. Ne spadaš u njihovu target klijentelu. Uslovi promocije ukazuju da je banci potrebno da pribavi više klijenata koji su imaju redovna primanja u Srbiji (zaposleni)

2. S obzirom da mi se ranije Progresiv Plus aktivirao svaki put kada dobijem uplatu sa nekom od šifara 240, 241, 242, verujem da im je i tehnički komplikovanije da te prebace na ovaj paket, kao i da prate buduća primanja.

I ja sam se razočarao kada sam shvatio da nemaju proceduru za kreditnu karticu za preduzetnike. Kada sam se čuo sa njihovom podrškom, shvatio sam da je moguće ono što je sistemom predviđeno - ni manje ni više...

Krenula opet neka super spoj akcija, uplaćuju po 400 din mesečno, šest meseci.

dobio sam tih 400, nisam imao pojma zasto

Poslednja izmena:
dobio sam tih 400, nisam imao pojma zasto

Sad već ne razumem...

Ovo je za korisnike koji nemaju aktiviranu akciju "5 plus"?

Imam 5+ i dobio sam pare. Očigledno je nevezano za druge stvari. Ako imaš i yettel i mobi, dobijaš pare.
Vidim da je trajanje do septembra pa sada samo ne znam da li to znači da se pare dobijaju do septembra (još 2 uplate) ili je do tada moguća aktivacija.
either way, nije mi posebno bitno, ali hvala im

Jel to mora u poslovnicu definitivno ili moze nekako preko call centra / drustvenih mreza da se aktivira?

meni automatski. nisam ni znao ni tražio

Imam 5+ i dobio sam pare. Očigledno je nevezano za druge stvari. Ako imaš i yettel i mobi, dobijaš pare.
Vidim da je trajanje do septembra pa sada samo ne znam da li to znači da se pare dobijaju do septembra (još 2 uplate) ili je do tada moguća aktivacija.
either way, nije mi posebno bitno, ali hvala im

Koliko shvatam do tada je moguća aktivacija, a aktivacijom se dobija 6 mesečnih uplata od 400 Din (dok god su ispunjeni uslovi).

I dalje mi promiču marketinški benefiti ove promocije, s obzirom na promociju Pet Plus.

Ako su hteli da ojačavaju vezu između Yettel i Mobi banke, veći efekat bi napravili sa povoljnijim Euro kursom...

Mislio sam da savršeni spoj ponovo uključuje SBB ali imajući u vidu da SBB i Yettel ratuju nisam ni očekivao.

Meni isto leglo pre nedelju dana, nisam imao pojma zašto. I tek juče dobijem mejl..
Piše na sajtu sve. Hvala im, šta da kažem.

Da li sa lite racuna moze da se predje na 5+ Progresiv racun?
Da li je 5+ Progresiv isto sto i Progresiv + racun?

Može. Isto je. Sve Progresiv + klijente će prebaciti na 5+ Progresiv, odnosno ukinuti naplatu odrzavanja za Progresiv +, čime se automatski postaje 5+ Progresiv korisnik.

Za 7 dana idem u grčku. Da li je bolje da imam eure na računu ili je ok i sa dinarima da plaćam gorivo u mkd i putarine u mkd i grčkoj? Starter sam paket, ako imam e na račun valjda je 50 din mesečno održavanje znači za 2 meseca bi imao 100 din.ili da ostavim dinare? Kako se radi konverzija ako imam dinare, iz dinara u denare ili dinare u eure pa denare? Šta predlažete? Ne bi potrošio više od 200e za sve

Ja sam na progresiv, i moje je iskustvo da se za placanje u inostranstvu koriste evri sa deviznog racuna... Ne znam kakva je situacija na Starter paketu, pre svega u pogledu nekih dodatnih troskova...

Pogledaj kolika ti je na starter paketu provizija za plaćanje u evrima! Mislim da je 1%, dok je u osnovnom paketu koji se sada valjda zove light (besplatni) 2%.
To su ogromne provizije i zato ne plaćam ništa prema inostranstvu iz Mobi banke + njihov bezobrazluk da odbiju da prime chargeback zahtev za Mastercard plaćanje. Verovatno su jedina banka u Srbiji kojima u ugovoru piše da ne primaju chargeback zahteve jer ih to puno košta! Drugim rečima nemaš nikakvu zaštitu.

Da koristim Mobi banku u inostranstvu prešao bih na paket gde nema provizije za plaćanje u inostranstvu i proverio kolika je provizija za podizanje novca na bankomatu u inostranstvu. Takođe na multivalutnom računu držao bih evre koji bi se povlačili prilikom plaćanja u evrozoni. Za plaćanje putarine u Makedoniji želeo bih da mi skinu evri i da Mastercard uradi konverziju po svom kursu koji odličan.

Ali na prvom mestu ne bih koristio Mobi banku u inostranstvu jer ne dopušta chargeback!! Ko ne zna šta je to ukucajte u Google.

Intesa mi je nekoliko puta spasila hiljade EUR zahvaljujući chargeback opciji!

U inostranstvo idem jednom godišnje na 10 dana i potrošim 200e kao što sam i napisao 😁 nisam pametan dal da stavim tih 200e na račun i da platim za 2 meseca vođenje deviznog računa 100 din ili da ostavim dinare pa koliko skinu. Da mi nisi napisao za lite račun ne bi ni verovao da ima nešto besplatno. Kao stvoren za mene i ovako mi račun služi da mi legne plata i platim jedan račun mesečno. Sad ću ih preko tel u ćaskanju pitati kako se prelazi sa startera na light zašto bi im plaćao održavanje koje ničemu ne služi

U light paketu nema MasterCard kartice samo dina. Postoji opcija preko app da se promeni paket ali se onda gasi MC kartica i ako hoćeš ponovo plaća se 500 din izdavanje u starter paketu. Ko ne ide u inostranstvo i ne koristi internet plaćanja light paket je idealan. Majka mi je u mobi banci kao i ja i nju ću prebaciti na light paket i ovako joj samo podignem penziju i ćao.
jel postoji neka banka u kojoj je MC besplatna? 😁

U inostranstvo idem jednom godišnje na 10 dana i potrošim 200e kao što sam i napisao 😁 nisam pametan dal da stavim tih 200e na račun i da platim za 2 meseca vođenje deviznog računa 100 din ili da ostavim dinare pa koliko skinu. Da mi nisi napisao za lite račun ne bi ni verovao da ima nešto besplatno. Kao stvoren za mene i ovako mi račun služi da mi legne plata i platim jedan račun mesečno. Sad ću ih preko tel u ćaskanju pitati kako se prelazi sa startera na light zašto bi im plaćao održavanje koje ničemu ne služi

Ako ti već leže plata, uzmi 5+ Progresiv promociju i ne razmišljaj. Ne plaćaš održavanje, ne plaćaš provizije za korišćenje u inostranstvu i neograničeno koristiš tuđe bankomate.

@salevs ukratko, ne. Samo omladinski u OTP, Erste i UniCredit. Postoji Erste Master devizna čije izdavanje košta 3,5€ i održavanje deviznog je besplatno. Plaća se u valutama sa kursne liste banke. Primer: ako nemaš dolare na dolarskoj partiji viševalutnog, autokonverzija iz evra ide po kursu banke. Za ostale valute se koriste evri prema MC kursu. Po pitanju dinarske kartice, imaš Master Prepaid Eurobanke, košta 300 dinara i može da se otvori uz platni štedni račun u dinarima, na kome je moguće uzeti ebanking za proveru stanja.

leze mi plata u mobi banci, kad udjem u app imam samo opciju progresiv paket gde je msečno odrzavanje 400 din nemam uopšte opciju da predjem na tu promociju progresiv 5+ paket. to je ocigledno za ljude koji hoće da pređu u mobi banku, nije za postojeće korisnike.

Predjes na progresiv i kad legne plata oni te prebace sami na ovaj + što se ništa ne plaća.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno