Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja plaćam 175 din održavanje računa u PŠ i sve mi besplatno. Kurs € +0.4-0.4 din od srednjeg .Od mislim septembra se vraća cena održavanja računa na 250 din. , za 12 meseci 3000 din. Kako su ovi izračunali uštedu od 150 € ? :rolleyes:
12x400 Din+12x50 Din=5400 Din (~50Eur) uštediš na održavanju računa (Dinarskog i deviznog).

Ostalih _barem_100 Eur uštediš pokušavajući da nadješ Telenor bankomat koji prima novac, a onda odustaneš ;)

Evo, odgovorili. Poslao sam im upit putem aplikacije. Radi se o prelasku sa "Progresiv +" na "5+ Progresiv".

Screenshot_20230621_094911_Mobi Banka.jpg

Edit: Upravo je zvao Nemanja i pojasnio da će kampanja "5+ Progresiv" biti aktivna na mom računu sledećeg meseca.

Poslednja izmena:
Odavno razmišljam kako to da iz aplikacije banke ne može da se dopuni kredit na prepaid broj... I bezveze ulazim u aplikaciju i u opcijama plaćanja stoji - dopuna 😐
Prvi put sam to danas primetio posle x godina

Koliko dana treba da stignu kartice na kućnu adresu novim korisnicima?
Da li dinare i eure takođe možemo da uplaćujemo na svim bankomatima (Progresiv 5+) ili samo na b Mobi banke?

Da li moram radi otvaranja računa da idem u Jetel ili može online da se obavi, kao što sam sa Procredit?
Ako moram u Jetel, da li mi treba ista osim LK (prenosim zaradu)?
Hvala.
Mobi banka nema dozvolu za identifikaciju video pozivom kao i kod Raiffeisen-a za iRačun.
Inicijaciju za otvaranje računa (unos podataka, odabir paketa i pravljenje korisničkog naloga) možeš i u aplikaciji. Ostatak procedure (potpisivanje papira) obavljaš u Jetelu. Prenos zarade po obrascu nije obavezan, dovoljno je samo da ti legne plata. Ukoliko se odlučiš za to (zbog kreditne kartice, dozvoljenog minusa ili kredita), njihov obrazac predviđa samo tvoju saglasnost, odnosno nije neophodno da ga nosiš kod poslodavca da ga pečatira i potpiše.

Primam platu u na iRačun i RF banci, a u mobi banci imam račun odavno, ne koristim ga. Kako ide sad to sa prenosom dela zarade od minimum 35k dinara da bih dobio pravo na tu akciju 5+ progresiv, jer ne bih prenosio celu platu? Da li poslodavac mora da uplaćuje tamo deo zarade ili bih ja mogao da prebacim 35k sa iRačuna pod šifrom 241?

Da li bih ja mogao da prebacim 35k sa iRačuna pod šifrom 241?
Svakako ne bi, jer isplata zarade je vezana sa pozivom na broj po BOP-u (broju odobrenja) koga poslodavac generiše preko ePorezi. Ovako poslat nalog za prenos u platnom prometu pre realizacije čeka na odobrenje od poreske uprave pa tek onda tebi legne plata na tekući račun.

Zdravo, da li zna neko sta da radim ako sam ostavio broj na sajtu a nisu me kontaktirali iz banke za otvaranje ovog racuna? Inace bih bio novi korisnik.
Moram li do poslovnice?

Svakako ne bi, jer isplata zarade je vezana sa pozivom na broj po BOP-u (broju odobrenja) koga poslodavac generiše preko ePorezi. Ovako poslat nalog za prenos u platnom prometu pre realizacije čeka na odobrenje od poreske uprave pa tek onda tebi legne plata na tekući račun.

A preduzetnici koji prebacuju sebi novac sa šifrom 241? Oni ne unose BOP?

• Like
Reagovanja: mnt
A preduzetnici koji prebacuju sebi novac sa šifrom 241? Oni ne unose BOP?
To se ne tretira kao isplata zarade, tj. banke je mahom ne zavređuju kao relevantnu za kredite i slično. Samo 240 i eventualno 242 za bolovanje se mahom uzima u obzir.
Zdravo, da li zna neko sta da radim ako sam ostavio broj na sajtu a nisu me kontaktirali iz banke za otvaranje ovog racuna? Inace bih bio novi korisnik.
Moram li do poslovnice?
Inicijacija za otvaranje računa ide u aplikaciji, a papire potpisuješ u Yettel-u ili u poslovnici, što traje relativno kratko (idealno 5 minuta, najduže 10).

Poslednja izmena:
Moram li do poslovnice?
Moras nazalost. Ja sam cak sve popunio online i dobio poruku da samo odem do poslovnice da potpisem. Decko tamo je sve radio ispocetka sto je dovelo do komplikacije sa brojem telefona i mailom zbog duplikata. Nisam mogao da pristupim aplikaciji jer je stalno dolazilo do nekih greski.
Moja preporuka, neces izgubiti mnogo vise vremena da sve odradis u poslovnici bez prethodne pripreme.

TwistedMind

mora da se ponese licna karta jer mi je trenutno u biblioteci...pa da se ne cimam da odem tamo pa u banku! Ja sam u mts/postanskoj, racun plus, ali mi mobi odgovoara sada 100% zbog bankomata. Odmah cu da se prebacim, samo mi reci oko LK.
Primedba je sto ne moze sve odjednom da se uradi ili preko app, ili sajta...mobi banka a opet put pod noge pa u banku...ok samo tada i nece me videti vise.

Naravno da treba. Realno, ne smeš iz kuće da izađeš bez LK.

Zvali me pre neki dan, rekli, da će me prebaciti na 5+ ponudu. Uputili me da, nakon što prođe prva uplata zarade, sam prebacim račun na Progresiv (trenutno je Lite). Može me neko uputiti gde je ta opcija? Hvala :)

Zvali me pre neki dan, rekli, da će me prebaciti na 5+ ponudu. Uputili me da, nakon što prođe prva uplata zarade, sam prebacim račun na Progresiv (trenutno je Lite). Može me neko uputiti gde je ta opcija? Hvala :)
Otvoris aplikaciju - gornji levi cosak 3 crtice - katalog ponuda - tekuci racuni - progresiv paket
Napomena: ako sada aktiviras paket ce biti aktivan od sledeceg meseca.

Jel iko prebacen na taj 5+?
Kako uopste to da znamo?
Gledam tamo mi i dalje stoji da sam progresiv?

Pa znaš tako što ti ne naplate održavanje dinarskog i deviznog tekućeg računa. A to vidiš na listi transakcija početkom meseca. Evo meni nisu ništa naplatili a već je 5. u mesecu.

Malo je glupo da se samo po tome vidi...ipak sve ostalo stoji isto,paket progresiv,kurs evra kao sto je bio,a navodno mora biti povoljan,apsolutno nikakvu promenu nemam...pisao sam im pa cemo videti

Kurs ostaje isti za sve "progresiv" varijante, staru i novu. To oni smatraju povoljnim kursom.

Dok su imali dil sa telenorom imali su ubedljivo najbolji kurs...ja sam evro kupovao kod njih po 117,3 i to sve do oktobra prosle god.,a tek sad taj kurs moze negde da se dobije...tad sam uzeo novi ugovor i mob kod yettela i vise mi ta opcija povezivanja nije bila moguca tj ukinuli su uslugu slepci.
Naravno taj ekstra kurs je cini mi se mesecno mogao do 3000 evra...imao je neki limit.
Zato se nadam bar priblizno tom kursu sa 5+,ali cisto sumnjam

Taj povoljni kurs je nestao sa krajem promocije "sjajan spoj".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno