weatherman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.06.2007
- Poena
- 345

Mobi Banka ukida naknade za primaoce zarade: Prebaci zaradu i uštedi 150 evra godišnje
Mobi Banka je predstavila novu 5+ ponudu.

![]()
Mobi Banka ukida naknade za primaoce zarade: Prebaci zaradu i uštedi 150 evra godišnje
Mobi Banka je predstavila novu 5+ ponudu.nova.rs
Ja plaćam 175 din održavanje računa u PŠ i sve mi besplatno. Kurs € +0.4-0.4 din od srednjeg .Od mislim septembra se vraća cena održavanja računa na 250 din. , za 12 meseci 3000 din. Kako su ovi izračunali uštedu od 150 € ?![]()
Mobi Banka je predstavila novu 5+ ponudu.nova.rs
12x400 Din+12x50 Din=5400 Din (~50Eur) uštediš na održavanju računa (Dinarskog i deviznog).Ja plaćam 175 din održavanje računa u PŠ i sve mi besplatno. Kurs € +0.4-0.4 din od srednjeg .Od mislim septembra se vraća cena održavanja računa na 250 din. , za 12 meseci 3000 din. Kako su ovi izračunali uštedu od 150 € ?![]()
Mobi banka nema dozvolu za identifikaciju video pozivom kao i kod Raiffeisen-a za iRačun.Da li moram radi otvaranja računa da idem u Jetel ili može online da se obavi, kao što sam sa Procredit?
Ako moram u Jetel, da li mi treba ista osim LK (prenosim zaradu)?
Hvala.
Svakako ne bi, jer isplata zarade je vezana sa pozivom na broj po BOP-u (broju odobrenja) koga poslodavac generiše preko ePorezi. Ovako poslat nalog za prenos u platnom prometu pre realizacije čeka na odobrenje od poreske uprave pa tek onda tebi legne plata na tekući račun.Da li bih ja mogao da prebacim 35k sa iRačuna pod šifrom 241?
Svakako ne bi, jer isplata zarade je vezana sa pozivom na broj po BOP-u (broju odobrenja) koga poslodavac generiše preko ePorezi. Ovako poslat nalog za prenos u platnom prometu pre realizacije čeka na odobrenje od poreske uprave pa tek onda tebi legne plata na tekući račun.
To se ne tretira kao isplata zarade, tj. banke je mahom ne zavređuju kao relevantnu za kredite i slično. Samo 240 i eventualno 242 za bolovanje se mahom uzima u obzir.A preduzetnici koji prebacuju sebi novac sa šifrom 241? Oni ne unose BOP?
Inicijacija za otvaranje računa ide u aplikaciji, a papire potpisuješ u Yettel-u ili u poslovnici, što traje relativno kratko (idealno 5 minuta, najduže 10).Zdravo, da li zna neko sta da radim ako sam ostavio broj na sajtu a nisu me kontaktirali iz banke za otvaranje ovog racuna? Inace bih bio novi korisnik.
Moram li do poslovnice?
Moras nazalost. Ja sam cak sve popunio online i dobio poruku da samo odem do poslovnice da potpisem. Decko tamo je sve radio ispocetka sto je dovelo do komplikacije sa brojem telefona i mailom zbog duplikata. Nisam mogao da pristupim aplikaciji jer je stalno dolazilo do nekih greski.Zdravo, da li zna neko sta da radim ako sam ostavio broj na sajtu a nisu me kontaktirali iz banke za otvaranje ovog racuna? Inace bih bio novi korisnik.
Moram li do poslovnice?
Otvoris aplikaciju - gornji levi cosak 3 crtice - katalog ponuda - tekuci racuni - progresiv paketZvali me pre neki dan, rekli, da će me prebaciti na 5+ ponudu. Uputili me da, nakon što prođe prva uplata zarade, sam prebacim račun na Progresiv (trenutno je Lite). Može me neko uputiti gde je ta opcija? Hvala![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari