Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni je tako bilo pre pol god kad sam ugasio racun u Intezi. Evo sad sam probao i jos uvek mogu da se ulogujem kroz web banking ali ne postoji nijedan racun - sve je prazno. Tako da trebalo bi da je to to.

A možda bi pre pisanja mogao prvo da pogledaš koje su promene u tarifniku?

Koliko vidim, jedina izmena je da su povećali kamatne stope za štednju po viđenju sa 0,9% na 1,1% i za oročenu štednju sa 1,9% na 2,2%. Mislim da je ovo prvi put od nastanka banke da su povećali kamatne stope za štednju. :)
Kreće rast kamata na štednju. I pošta je poslala obavestenje. Znači krenuće i kamate na kredite da rastu.

Ко зна шта ће бити сљедеће године.Релативно дуго је инфлација била на планираном нивоу,за убудуће видјећемо,а једно вуче друго ,као домине.Биће тешко то је извјесно.

Mislim da je i EFG malo podigla kamate na štednju nakon spajanja sa Direktnom bankom.

I meni je tako bilo pre pol god kad sam ugasio racun u Intezi. Evo sad sam probao i jos uvek mogu da se ulogujem kroz web banking ali ne postoji nijedan racun - sve je prazno. Tako da trebalo bi da je to to.
Evo dobih danas i email - potvrda o gasenju racuna...🙂 Tako da vise ne brinem o tome, u pismu pise da su sva potrazivanja izmirena...

Da li je moguće Dina karticom podići novac na bankomatu u inostranstvu?

@stecak
Postoje neke Dina kartice koje se mogu koristiti u inostranstvu (Discover ili Diners) ali ovu iz Mobi banke mozes koristiti samo u Srbiji.

Pa sto ne povecase kamate na deviznu stednju sa ovih bednih 0.1% ?

I jel ja to ne nalazim ili nema orocene stednje za devize kod Mobi banke ?

Devizna štednja odavno nema nikakvog smisla, em male kamate, em plaćaš porez na tu bedu.

Prešao sam kroz web banking na osnovni račun, sa starter-a. Šta se dešava sa Master karticom? Deaktiviraju je verovatno, pretpostavljam? Može li ta ista da se reaktivira ako nekad rešim da promenim na starter? Ili mora da se plati izdavanje novog Master-a?

Možda je i moguća varijanta da jednog meseca pređeš na Progresiv pa onog tamo prebaciš na Starter, pošto se izdavanje Master kartice onda ne naplaćuje.

To sam i ja jednom ranije uradio i upalilo je, ali nekome drugome kome sam isto to namestio nije upalilo. Istina nisam imao najbolji uvid šta je radio.

A možda bi pre pisanja mogao prvo da pogledaš koje su promene u tarifniku?

Koliko vidim, jedina izmena je da su povećali kamatne stope za štednju po viđenju sa 0,9% na 1,1% i za oročenu štednju sa 1,9% na 2,2%. Mislim da je ovo prvi put od nastanka banke da su povećali kamatne stope za štednju. :)
ovo je toliko mali procenat da sam ja prvo pomislio "pa ovo je solidna kamata za evre"... kad ono za dinare :D

ovo je toliko mali procenat da sam ja prvo pomislio "pa ovo je solidna kamata za evre"... kad ono za dinare :D
Da li je za tu štednju po viđenju dovoljno imati dinare na tekućem računu ili treba otvoriti neki poseban račun gde je štednja?

@Rokitansky u „Katalog proizvoda" (prstom ulevo povuci na dnu onaj deo gde je IPS Pokaži/mCash i videćeš na kraju) odaberi štednju po viđenju i klikom na „Prijavi se za proizvod" otvaraš partiju štednog računa. Prema FAQ, to ide automatski bez odlaska u banku/Telenor radnju.

Večeras ne radi plaćanje na pos terminalu. Koliko je ova banka daleko od one na početku, u gorem smislu.

Sve više mi deluje da će ova banka postati prošlost i da će biti pripojena nekoj većoj. Mts scenario.

Kada se predje na osnovni racun da li ostaje opcija uplate dopune za mobilni i placanja preko neta?

@alex1974 ostaje. Plaćanje nalozima za prenos košta po 50 dinara, izuzev za trajne naloge (Račun na klik). Master se ukida i ostaje samo Dina, sa kojom takođe možeš da plaćaš online u Srbiji.

Večeras ne radi plaćanje na pos terminalu. Koliko je ova banka daleko od one na početku, u gorem smislu.
MC ili Dina? Dešavalo se ranije da na kratko ne radi sav MC, bez obzira na banku. Nije loše imati obe kartice uvek kod sebe, za svaki slučaj.

Nije radila Dina. Na više različitih mesta, benzinska pumpa, prodavnice... Dina od 2 vlasnika. Harač za mc ne plaćam, od povećanja cena imam samo Dinu.
Saznao sam na teži način, ali poučen prethodnim iskustvima sa ovom bankom u novčaniku su je i mts a u telefonu Rajfajzen, Rai pay je svemirski brod u odnosu na Mobi banku.

2-3 crvene u dzepu za svaki slucaj wu takodje pozeljne, papirni kes se ne kvari :)

Ako sam juče podesio račun na klik za 2 Telenor broja, jel će mi stići za ovaj mesec preko njega račun ili tek za sledeći?

Najverovatnije tek za sledeći.

Da nema neko mozda informaciju da li se isplati placati mastercardom Mobi banke u Madjarskoj? Kako bi isla konverzija? Idem sad uskoro i kupio bih nesto u prodavnici, ne znam da li da menjam pare kod menjaca ili ovako

@Stevcho trebalo bi ovako: EUR račun -> MC kurs. Progresiv: bez provizije. Starter: 1,5%.

Menjanje para retko ima poentu za kupovine, osim ako za nešto baš nije neophodan keš. MC i Visa kursevi su povoljni, provizije male, a na kraju ne ostaje višak keša u stranoj valuti koji ko zna kad i da li će ti ponovo trebati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno