Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko ima li poente pisati im email da prestanu sa smaranjem i nuđenjem usluga poput brzog keš kredita? Poslali su email, pa su poslali sms, kad su videli da ignorišem, na kraju me zvala neka seka sa fiksnog telefona, ali sam bio na sastanku, pa i zaboravih da joj kažem.

Ja sam to rešio tako što sam im blokirao broj. 3x sam im rekao da me ne zovu da mi nude te kredite i šta već, ali ne vredi opet zovu.

Ja sam im zapretio da cu ih tuziti i od tada su prestali da zovu. Inace su zesce smarali sa pozivima cak i po 3x na dan.

Telenor korisnici to mogu ovako da reše:
IMG_20220104_184655.jpg
IMG_20220104_184927.jpg
Prva stavka mi je uključena zbog Plavog petka, bez nje neće raditi.
Edit: Prepaid broj mora biti registrovan da bi opcija Privatnost podataka bila vidljiva.

Poslednja izmena:
Nažalost nisam telenor korisnik. Blokirao sam broj za sad, ali je svakako bolje da postoji u okviru aplikacije banke nešto poput ovoga gore što je uji okačio.

Koja je razlika izmedju Progresiv i Progresiv+ paketa? I da li Dina i Mastercard kartice stižu na kućnu adresu ili u Telenor poslovnici? I da li se mora biti Telenor postpejd korisnik za otvaranje računa u Mobi banci?

Koja je razlika izmedju Progresiv i Progresiv+ paketa? I da li Dina i Mastercard kartice stižu na kućnu adresu ili u Telenor poslovnici? I da li se mora biti Telenor postpejd korisnik za otvaranje računa u Mobi banci?
Meni je Dina stigla na kućnu adresu.

Sa Progresiv na Progresiv+ se automatski prebacuje kad se prebaci plata u banku i primi prva uplata veća od 20k. Razlika je što može neograničeni broj puta da se podiže na bankomatima drugih banaka i mislim da je bolji kurs. Ima i neko putno osiguranje, ali nisam siguran koji su uslovi. Kartice se dobijaju na kućnu adresu.

@Sunshine4747 u Mobi može i samo da legne plata, međutim, da bi Progresiv postao Progresiv+, mora da se dostavi ovlašćenje za prenos zarade. No i sa te strane su to dobro rešili, gde je predviđen samo potpis vlasnika računa, ne i poslodavca.

@Sunshine4747 u Mobi može i samo da legne plata, međutim, da bi Progresiv postao Progresiv+, mora da se dostavi ovlašćenje za prenos zarade. No i sa te strane su to dobro rešili, gde je predviđen samo potpis vlasnika računa, ne i poslodavca.
Ja nisam ništa dostavljao da bih imao paket progresiv plus, samo je bitno bilo da mi leže plata na račun,. A progresiv plus gubim ako dva meseca uzastopce ne legne plata od minimum 20000

Jasno, nego smiljo reče da to važi kad se prebaci plata, a i kod njih stoji da ide uz prenos zarade pa sam se vodio logikom da je ipak obavezno. Ja sam osnovni otvorio baš iz tog razloga što nisam morao da se obavezujem prenosom, već samo da prosledim broj računa.

Jasno, nego smiljo reče da to važi kad se prebaci plata, a i kod njih stoji da ide uz prenos zarade pa sam se vodio logikom da je ipak obavezno. Ja sam osnovni otvorio baš iz tog razloga što nisam morao da se obavezujem prenosom, već samo da prosledim broj računa.
Ja sam knjigovođi dao broj tekućeg računa, kada mi je legla plata, od prvog u mesecu paket je prešao na progresiv plus

Ja sam morao u HR slubu da odnesem iz prethodne banke potvrdu da nemam dugovanja da bi mi promenili da pimam u Mobi. Kad sam otvarao racun dobio sam papir koji je kao neko ovlascenje za prenos zarade pa sam i to dao. Kad je legla plata posle par dana stigo mejl da je paket prebacen na progresiv+.

Sinoć sam probao na dva bankomata da uplatim evre, transakcija nije bila moguća, klasika. Tako da sam morao da nosim evre i da menjam. Ono što sam video jeste da je jako povoljno ako imam dinare, platio sam nešto u prodavnici 9480 forinti što je 3085 dinara po gugl kursu, skinuli mi 3067 dinara sa kartice. Mastercard, progresiv račun. Samo što sam na menjanju 200e izgubio 7e, ludilo menjačke provizije u Segedinu :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Od sad uplaćujem dinare za put u inostranstvo

Uvek je bolje imati evre za placanje u inostranstvu. Forinte ili bilo koju drugu valutu ce po MC kursu pretvoriti u evre i ukoliko imas evre skinuce u cent. U suprotnom, dinare ce pretvoriti u evre po onom nepovoljnom kursu od preko 120. Znaci mozes ti da kupis evre po povoljnijem kursu tipa 118.5 ili da pustis njih da ti automatski zamene po onom nepovoljnom koji je preko 120. Mislim da su tebi to trenutno obracunali po srednjem ali kad proknjize racunace ovaj drugi.

Transakcije na bankomatu, uplate pogotovo, prvenstveno obavljajte mCash-om pa karticom. Dnevni dinarski limit je 30000 odn. ukupan mesečni 115000 zbirno uplate/isplate, za evre ne znam, verovatno nešto približno. Imao sam pre neki dan situaciju gde bankomat mi je prvi put vratio novčanicu, međutim ja sam bio uporan i ponovio uplatu pa iz drugog puta je prošla. Karticom kad probam, puno puta dobijem informaciju da nema dovoljno novca za isplatu ili uzmite svoj novac kad pokušam uplatu.

Uvek je bolje imati evre za placanje u inostranstvu. Forinte ili bilo koju drugu valutu ce po MC kursu pretvoriti u evre i ukoliko imas evre skinuce u cent. U suprotnom, dinare ce pretvoriti u evre po onom nepovoljnom kursu od preko 120. Znaci mozes ti da kupis evre po povoljnijem kursu tipa 118.5 ili da pustis njih da ti automatski zamene po onom nepovoljnom koji je preko 120. Mislim da su tebi to trenutno obracunali po srednjem ali kad proknjize racunace ovaj drugi.
ok, onda cu da uplatim evre, jos samo ne kapiram kakve veze ima mcash ako bankomat odbija opciju uplate evra, ali valjda su do sad sredili

@uji често зна да ископликује:)
Види курс у мјењачници,онлајн и земаљској(ако си у могућности,можда је бољи курс) и уплати ако можеш,једноставно.

• Like
Reagovanja: uji
Moja opaska je bila apropo činjenice da bankomat ne prima uplatu, da je to klasika, a mCash ima veze s tim što bankomat to nekim čudom drugačije tretira u odnosu na karticu. Kako i zašto, ni meni nije jasno, ali znam da nisam jedini i uvek usmerim ljude oko mene koji se nađu u istoj situaciji.

Bankomat u Idea Centru, Partizanske avijacije bb, Bežanijska kosa, Beograd beskoristan vec evo nekih nedelju dana, a mozda i duze - prosle nedelje nije davao isplatu, a jutros svratio da bih video da je potpuno ugasen.
Pitao operatera na sajtu, odgovor je:
Razumem u potpunosti, postoje određene tehničke poteškoće i to je prijavljeno nadležnoj službi, koja radi na rešavanju. Verujem da je prolongirano usled praznika, pa bih svakako zamolila za dodatno strpljenje i izvinjavam se usled neprijatnosti.
Još jednom, dosta neozbiljno.
Mislim da je i bankomat kod City Hall, Požeška, Banovo Brdo bio nedostupan (tj. nisam mogao podići keš) poslednji put kada sam pokušao. Ovo su ujedno dva bankomata koja najčešće koristim.
To je zapravo na ličnom nivou 1 od 4 dostupnost bankomatima u poslednjih otp mesec dana, što je nedopustivo i krajnje poražavajuće.
Mogu tek da zamislim kako je ljudima koji su više navikli na keš, ili imaju češće potrebe da svraćaju do bankomata iz bilo kog razloga....

Ja koristim u 99% slučajeva bankomat u Delta City-u, desilo se par puta u proteklih par godina da nešto nije radilo, ali to stvarno nije ništa strašno bilo. U blizini je i Airport City, pa proletim tamo i završim šta mi treba. U više slučajeva sam i podizao i uplaćivao veće količine evra, odlično je sve funkcionisalo.
Za kurs sam primetio da je sada dosta lošiji nego do pre par meseci (letos), pa sam počeo da, ako imam veću količinu eur za razmenu, to uradim u menjačnici sa upitom prethodnim da dobijem najbolji kurs, a onda dinare uplatim na bankomatu Mobi banke.

Sve u svemu, posle više od decenije maltretiranja u Intesi, meseci čekanja u redovima kada se sve sabere, za mene je osveženje Mobi banka i mogućnost da sve šta mi treba završim na bankomatu brzo i efikasno.
Još i taj Apple pay da uvedu i biće 5+ po meni.

Bankomat u Idea Centru, Partizanske avijacije bb, Bežanijska kosa, Beograd beskoristan vec evo nekih nedelju dana, a mozda i duze - prosle nedelje nije davao isplatu, a jutros svratio da bih video da je potpuno ugasen.
Pitao operatera na sajtu, odgovor je:

Još jednom, dosta neozbiljno.
Mislim da je i bankomat kod City Hall, Požeška, Banovo Brdo bio nedostupan (tj. nisam mogao podići keš) poslednji put kada sam pokušao. Ovo su ujedno dva bankomata koja najčešće koristim.
To je zapravo na ličnom nivou 1 od 4 dostupnost bankomatima u poslednjih otp mesec dana, što je nedopustivo i krajnje poražavajuće.
Mogu tek da zamislim kako je ljudima koji su više navikli na keš, ili imaju češće potrebe da svraćaju do bankomata iz bilo kog razloga..
E zamisli mene koji pokusavam da uplatim pare pred put u Madjarsku i zivim na Banovom Brdu i nakon toga ja se odvezem pravo na Bezanijsku kosu, i tamo ne radi uopste bankomat. I sad evo imam sa sobom 70500 madjarskih forinti jer sam pare zamenio a nisam potrosio :)
Cekam da zazive bankomati za uplate u Rajfajzenu i da daju mastercard uz ove racune i promenicu banku

Cekam da zazive bankomati za uplate u Rajfajzenu i da daju mastercard uz ove racune i promenicu banku
U Rajfajzenu su bankomati za uplatu živi i zdravi već duže vreme, ima ih na pristojnom broju lokacija u Beogradu, pogotovo tamo de se ja krećem (Novi Beograd i Centar uglavnom). Mastercard ne verujem da će ikad biti debitna u Rajfajzenu, sem ako imas manje od 27 god za njih postoji mastercard.

Edit: ako imaš neka pitanja tu je Rajajzen tema na forumu pa pitaj. :)
Edit 2: Bankomati primaju i isplaćuju dinare i evre

Po mom mišljenju nema razlike, jedino što se sa masterom može plaćati gradski previz u BGu, ali bi i to trebalo da se promeni. Inače sa masterom imam bag da kad plaćam beskontaktno u maxiju ne prikaže se transakcija sve dok se ne proknjiži, tako da sam par puta pomislio da imam više para nego što sam imao u tom trenutku.

Ja koristim u 99% slučajeva bankomat u Delta City-u, desilo se par puta u proteklih par godina da nešto nije radilo, ali to stvarno nije ništa strašno bilo. U blizini je i Airport City, pa proletim tamo i završim šta mi treba. U više slučajeva sam i podizao i uplaćivao veće količine evra, odlično je sve funkcionisalo.
Za kurs sam primetio da je sada dosta lošiji nego do pre par meseci (letos), pa sam počeo da, ako imam veću količinu eur za razmenu, to uradim u menjačnici sa upitom prethodnim da dobijem najbolji kurs, a onda dinare uplatim na bankomatu Mobi banke.

Sve u svemu, posle više od decenije maltretiranja u Intesi, meseci čekanja u redovima kada se sve sabere, za mene je osveženje Mobi banka i mogućnost da sve šta mi treba završim na bankomatu brzo i efikasno.
Još i taj Apple pay da uvedu i biće 5+ po meni.
Po mom iskustvu, ti bankomati po tržnim centrima su i najbolje održavani - predp između ostalog i zato što je više različitih bankomata na jednom mestu, redovno se kontrolišu i sl.
Isto važi i za Airport City koji je biznis centar i gde im se nalazi centrala i jedina filijala, tako da bi bilo baš sramota da ne mogu ni njihovi zaposleni da podignu keš... 😆

Ovo ostalo... Sve su gori i gori. Ne samo bankomati, nego i usluge generalno. Tarifnici takođe, samo grebu malo po malo.
Ko je tu dok je bio Telenor zna o čemu pričam.

E zamisli mene koji pokusavam da uplatim pare pred put u Madjarsku i zivim na Banovom Brdu i nakon toga ja se odvezem pravo na Bezanijsku kosu, i tamo ne radi uopste bankomat. I sad evo imam sa sobom 70500 madjarskih forinti jer sam pare zamenio a nisam potrosio :)
Jasno sve.

Mene tako malo malo zovu (kao i ostale ovde predp), nude razne usluge, samo da potvrdim u app - kredit, dozvoljeni minus i sl.
Kada kazem da nisam zainteresovan, ide čuveno "A za koju bankarsku uslugu/proizvod bi možda bili zainteresovani?"
Poslednja 3 puta odgovaram da mi je najvažnije da bazične postojeće usluge koje već koristim na dnevnom nivou (tu mislim na aplikaciju, bankomate, POS plaćanja...) budu dostupne, a ne kao letos kada 2 ili skoro 3 dana ništa nije funkcionisalo - ni podizanje gotovine, ni POS, uz sada već redovno štucanje aplikacije.
Onda sledi još jednom izvinjenje (barem su im pristojni operateri ugl) i kraj razgovora.

Baš u tom periodu negde sam bio u prodavnici tehnike, žena i ja, pokušavamo 10 puta da platimo nešto što smo naručili (a oboje smo Mobi banka) - pa te jedan master, te drugi master, pa ajde Dina da probamo, pa aj da je ne prislanjamo nego da ubacimo itd. 😀😐
Na kraju srećom iskopasmo neke evre iz secret pregrada u novčaniku 😁, pa do menjačnice da razmenimo i nazad.
Tek posle smo skontali razmere problema. Pritom nigde obaveštenja i sl, što bi po meni bilo ljudski, narocito ako je prekid usluga duži od par sati, nevezano za to dal je bio planiran ili ne. Daj neki info u aplikaciji, bilo šta.
Pa kada središ, javi da si sredio.

Kod mene na Zvezdari isto ne radi bankomat malopre kad sam pokusao da ga koristim, bleji neka random slika preko celog ekrana i ne moze da se ubaci kartica, reko al je propala ova banka... Bilo je tu neke muljacine garant kad je mobi kupio telenor banku, mogu samo da naslucujem sta i zasto se to desilo uopste al ocigledno nisu od starta ni planirali da investiraju u unapredjenje usluge niti sistema, pretpostavljam neko pranje para, ko zna... Uglavnom ova banka je definitivno mrtva, ko jos uvek ima pozitivno misljenje o ovoj banci taj ocigledno ne koristi redovno sirok spektar usluga (ako to uopste mozemo i nazvati uslugama), zivi bili pa videli u narednih 6 meseci do godinu dana nece postojati ova banka. Treba otvoriti racun u nekoj drugoj al me mrzi pod jedan da se cimam po filijalama a pod dva koliko znam nema nijedna banka u Srbiji da nudi besplatan racun odrzavanje kao sto ovde ima osnovni paket...

Ja imam progresiv plus račun, tako da podižem novac na bilo kom bankomatu u zemlji, što mi je odlično. Toliko sam se navikao da ne gledam čiji je bankomat, da bi mi sad teško palo da budem ograničen na bankomate samo određene banke.

Kredite svakako izbegavam da uzimam pa ne znam kakvi su uslovi u Mobi u odnosu na druge banke.

Skoro sve plaćam karticom i nijednom mi se nije desilo da mi ne prođe.

Za tih 300 dinara mesečno, mislim da ne mogu da pronađem nijednu komforniju varijantu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno