Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni prebacili ali mi je MC jos uvek aktivna. Ima li ko ovakav slucaj?

Ako iskljucite odlazne/dolazne SMS - nije dovoljno toggle... morate da kliknete “Primeni izmene” u dnu te strane.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene su prebacili na osnovni danas. Mastercard mi je i dalje aktivna, probao danas.

sto dalje od lopovskog telenora

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Verovatno ga nekad nešto zavrnuli jer nije čitao sitna slova i sad su lopovi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Znate koliko ima ljudi koji, kao drug, su otvorili racun ne gledajuci koji, sta potpisuju, i bili na progresivu i nista ne plaćali pa posle pricaju lopovi traze mi pare

Mi smo, na našu veliku žalost, narod sa nepostojećom finansijskom pismenošću i naravno, povrh svega, tu je i bankarski sistem koji vas sigurno neće upozoriti da se spremate da uletite u probleme. Kamo sreće da nam je to jedini problem ovde i da je bankarski jedini sistem koji nas pravi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma. Okači recimo prodavnica tehnike reklamu: KREDIT SAMO SA LIČNOM KARTOM. I onda gledam ljude kako ceo dan ulaze i sve onako nonšalantno bacaju ličnu kartu na pult i traže televizor na kredit.

Mi smo, na našu veliku žalost, narod sa nepostojećom finansijskom pismenošću i naravno, povrh svega, tu je i bankarski sistem koji vas sigurno neće upozoriti da se spremate da uletite u probleme. Kamo sreće da nam je to jedini problem ovde i da je bankarski jedini sistem koji nas pravi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma. Okači recimo prodavnica tehnike reklamu: KREDIT SAMO SA LIČNOM KARTOM. I onda gledam ljude kako ceo dan ulaze i sve onako nonšalantno bacaju ličnu kartu na pult i traže televizor na kredit.

Nisu ljudi krivi,ni narod.Uvijek sam na njihovoj strani.Pogledajte samo stambene kredite u svajcarskim francima,obrada kreditnih zahtjeva,osiguranje kod NKOSK,piramidalna stednja itd.Vrhunski i organizovano.Nije tema,al eto,necu dalje ni vise.:)Svakako postoje ljudi koji bas ne vode racuna o novcu,naknadama,obavezama ali i banke i institucije isto tako.

Nakon tri godine prvi put sam se susreo sa losim iskustvom vezano za tb. Hteo sam da podignem novac preko Mcasha sa bankomata. Uredno mi je stigla poruka da mi je novac skinut sa racuna ali novca nigde nema. Sacekao sam par trenutaka i nista. U aplikaciji mi stoji da je transakcija izvrsena. Posle razgovora sa operaterom dobio sam uverenje da ce se situacija proveriti. Buni me sto na aplikaciji nemam rezervisana sredstva, znaci sve stoji kao da je transakcija regularno izvrsena. Nema cak ni rezervisanih sredstava. Na koji nacin mogu da dokazem da novac nije izasao sa bankomata i da mi je skinut sa racuna? Da li je neko imao slicnih neprijatnosti?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Moći će oni da provere stanje na samom bankomatu, koliko je novca bilo u njemu pre i posle tvoje interakcije sa njim.

Da li se još nekome dešava ovo?
be00bdc45a2bd5a51d13bac9af903ac9.jpg
c5db89b7706e0465bd236a9f902d6a47.jpg

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока

Nakon tri godine prvi put sam se susreo sa losim iskustvom vezano za tb. Hteo sam da podignem novac preko Mcasha sa bankomata. Uredno mi je stigla poruka da mi je novac skinut sa racuna ali novca nigde nema. Sacekao sam par trenutaka i nista. U aplikaciji mi stoji da je transakcija izvrsena. Posle razgovora sa operaterom dobio sam uverenje da ce se situacija proveriti. Buni me sto na aplikaciji nemam rezervisana sredstva, znaci sve stoji kao da je transakcija regularno izvrsena. Nema cak ni rezervisanih sredstava. Na koji nacin mogu da dokazem da novac nije izasao sa bankomata i da mi je skinut sa racuna? Da li je neko imao slicnih neprijatnosti?

Ja sam imao prijatnog iskustva:), podigao pare a transakcija nije registrovana - zvali me posle dobrih nedelju dana, izvinjavaju se bog zna kako što se to desilo i skinuli mi pare. E sad ako je to meni trajalo nekih nedelju dana a oni bili oštećeni.... nadam se da ni tebi neće trajati duže. Koristim telenor banku za neke stvari, izvagao sam i odlučio da za sada plaćam 150 din starter, ali ako uvedu još neke troškove verovatno gasim. Inače po meni Telenor banka je izuzetno neozbiljna (čitaj bagovita) - tako da apsolutno nikad ne bi ni pomislio da prebacim platu kod njih!

@zizibuba
Odmah da napišem da nikad nisam obraćao pažnju na te kredite i uslove po prodavnicama pa stvarno nemam pojma o čemu se radi! Ako uzmem nešto na kredit onda je to karticom...
Ali ako negde piše "kredit samo sa ličnom kartom" - pojasni mi šta tu ustvari treba shvatiti? Da sam ja neki ball-onja u ovoj državi, odmah bi poslao inspektora da im baci ličnu kartu na pult i ako mu ne daju kredit napiše kaznu. Ali zato što je Srbija na zapadu (divljem naravno) i banke mogu da rade šta hoće, zato i ima toliko banaka - više nego u Švajcarskoj i Nemačkoj zajedno

Evo da odgovorim samom sebi jer sam dosao do novih detalja. Kao sto je ovde vec neko napomenuo. Moracu da sacekam da se bankomat isprazni i tada ce se njima prikazati visak koji pripada meni. Nakon toga trebali bi da mi vrate novac na racun. Period cekanja je od 5 do 7 radnih dana.

Dva puta izjavio reklamaciju, jednom 100dinara manje uracunalo prilikom uplate, a drugi put 400dinara, i evo godinu dana je prošlo, a da nemam nikakvu informaciju. Zvao sam par puta pa digao ruke jer nisu velike pare, sva sreca...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

"Kao sto je ovde vec neko napomenuo. Moracu da sacekam da se bankomat isprazni i tada ce se njima prikazati visak koji pripada meni. Nakon toga trebali bi da mi vrate novac na racun. Period cekanja je od 5 do 7 radnih dana."

Nece valjda cekati da se sam bankomat isprazni:)
Vjerovatno imaju neku svoju dinamiku punjenja bankomata.Budi srecan i ako to urade kako su rekli.

Hoće, mi sa payoneerovim karticama smo imali već ovaj problem. Obično, kada je bankomat prazan desi se ova neprijatnost. Meni su tačno 6 radni dan vratili novac na račun.

Lopovi.:p
Potpuno s slazem da je ovde narod bankarski nepismen a i pun sebe pa niti cita niti pita sta mu banka nudi i uzima.
Mada narod je ovde u svakom pogledu nepismen,sto se vidi po napretku same drzave i crne rubrike u novinama.
Ja sam zatvorio racun kod OTP banke,nisam bio zadovoljan ponasanjem prema meni.
Otvorio sam racun kod MTS banke medjutim firma nema ugovor s njima iako sam kontaktirao i firmu i banku,nisu dosli do dogovora,verovatno zbog provizija.
Razmisljao sa o otvaranju novog kod Telenora i Komercijalne i na kraju se odlucio za Komercijalnu,Aktiv paket.
Sto se tice Telenora jedini nudi racun bez odrzavanja,ovaj drugi paket im je 150din,50 din vise nego kod MTS-a,kod Komercijalne je 310din.
Kod MTS-a ako racun nije aktivan tog meseca,nema odrzavanja,kod Telenora i Komercijalne ukoliko racun nije aktivan tri meseca,posle toga nema odrzavanja,sto je meni bitna stavka ukoliko odem u EU.
Ima jos par banki gde je odrzavanje 100-200din,a da li jos neko nenaplacuje odrzavanje kad je racun neaktivan ne bih znao.

Poslednja izmena:
Otvorio sam racun kod MTS banke medjutim firma nema ugovor s njima iako sam kontaktirao i firmu i banku,nisu dosli do dogovora,verovatno zbog provizija.

Ovo je specificno za konkretnu firmu u kojoj radis. Nema nikakve potrebe da postoji ugovor izmedju poslodavca i banke. Imas slobodu da izaberes bilo koju banku u kojoj otvoris tekuci racun, odneses poslodavcu broj racuna i to je to. Njih ne treba da zanima u kojoj banci imas racun. Ako im je puno ~50din provizije na jednu transakciju na racun banke "sa kojom nemaju ugovor" onda bolje da ne komentarisem dalje...

Sent from my COL-L29 using Tapatalk

Da kažemo doviđenja, bilo je lepo dok je trajalo.
063e9b097557681b081781418135febf.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Sta je ovo. Telenor banka menja ime Mobi Banka ? Zasto? Vlasnik ostaje isti?

Poslednja izmena:
Malo šizofrena situacija, korisnik sam Mobi Banke sa platnom karticom na kojoj je Telenor...
Pitanje je sada da li će raditi ribrending i izdavati nove kartice.

Nadam se da će konačno početi da šire mrežu bankomata....

Bio bi red, ako planiraju da nastave poslovanje u zemlji....

Priličan broj otvorenih pitanja je pred njima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bolje da promene ime i da nastave gde su stali nego da ostanu Telenor banka u grcu i zastoju.

Ako sve ostane isto kao sad koga briga kako se zove.

Može moderator da promeni naziv teme u Mobi Banka ex Telenor ili nešto...

Promenjeno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno