Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nije nista cudno, pa moja SoGe banka je pre cetri dana postala OTP banka, i gotovo istu poruku sam od njih dobio.
Samo su rebrendirali app i izgled poslovnica iz crvene u zelenu sve ostalo je ostalo isto.
Cudno ali mislim da se ukrupnjavaju banke i da ce ih biti sve manje tj da ce ove vece kupiti manje i bice fazon 3-5 banaka

O karticama

Da li moj broj računa i platna kartica ostaju isti?

Vaš broj računa ostaje isti, a vašu postojeću platnu karticu možete koristite do isteka roka važenja, kada će vam biti reizdata kartica sa novim vizuelnim identitetom.

Da li se menjaju moje platne kartice? Ako da, kada i kako?

Ne, vašu postojeću platnu karticu koristite do isteka roka važenja, kada će vam biti reizdata kartica sa novim vizuelnim identitetom.

Apikaciju je dovoljno azurirati.

Zašto je došlo do promene imena banke?
PPF Grupa je u februaru 2019. završila proces kupovine 100 odsto vlasništva nad akcijama Telenor banke od Telenor grupe, nakon što je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije. Preuzimanjem 100% akcija, PPF Grupa je postala novi vlasnik Telenor banke. U skladu sa promenom vlasništva, Telenor banka menja ime i vizuelni identitet i postaje Mobi Banka. Ova transakcija predstavlja prirodni korak PPF Grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Da kažemo doviđenja, bilo je lepo dok je trajalo.
063e9b097557681b081781418135febf.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Zašto da kažemo doviđenja?
Misliš da su ludi da oteraju klijente?

Može (i mora) samo da bude bolje, nikako lošije ;)

Doduše mnogima će biti čudno jer i ne znaju da Telenor nije više vlasnik ;)
U Pančevu samo jedan bankomat, bruka, u Avivu su trebali da stave drugi odkad ali ništa...

Poslednja izmena:
Ako nisu znali saznace danas jer poceli da salju SMS sa obavestenjem, meni je stiglo malopre.

Kao sto rekoh, sad kad su preuzeli kljuceve, PPF ce nekom logikom da uleti kes u napredovanje, ovo do sad je bilo samo odrzavanje dok se ne preuzmu kljucevi.

Ako ne ulete, ima drugih banaka.

Nema od ovih nista videcete, dok su je drzali Norvezani radila je super(za korisnike), kad su je kupili ovi radice samo za njih to se vec vidi sa racunima a za koji mesec ni ovog besplatnog nece biti ili ce biti jos vise osakacen ako je to uopste moguce.

I dalje je mobi jedna od boljih,posle mts-a i tacka.
Ako ti ne odgovara taj free,ima onaj sa 150 ili 300din odrzavanja.
A za taj novac nude vise nego ostale banke.Ja sam se zeznuo i otvorio u komercijalnoj a bankomat od mene je 29km.
Odrzavanje 310din,kod mobi 300din plus 5 besplatnih podizanja novca mesecno na bilo kom bankomatu.
Lopovi.:p

Ovo nije nista cudno, pa moja SoGe banka je pre cetri dana postala OTP banka, i gotovo istu poruku sam od njih dobio.
Samo su rebrendirali app i izgled poslovnica iz crvene u zelenu sve ostalo je ostalo isto.
Cudno ali mislim da se ukrupnjavaju banke i da ce ih biti sve manje tj da ce ove vece kupiti manje i bice fazon 3-5 banaka

OTP je nenormalna banka.
Ja sam bio tamo preko 11godina.
Bili su OTP,pa Vojvodjanska pa sad opet vracaju naziv OTP.
Degenerici.

Ako sam dobro razumeo, prelaskom na osnovni paket Master kartica ostaje aktivna do isteka iste?

Do kraja meseca, ne do isteka kartice.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

ne aktivna ostaje dok se ne promeni paket.

kako sa osnovnom može plaćanje mastercard debitnom u inostranstvu kad je ne izdaju uz ovaj račun???
3f407ecb353e81f2959964a35e0c82bc.jpg

e treba čitati sitna slova [emoji16] nije dostupna u ovom paketu [emoji38]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
dok su je drzali Norvezani radila je super(za korisnike)

Са овим се не слажем. Имам рачун више од три године и буквално није било никакве промене или унапређења сем што је уведен mCash. Од назадовања бих посебно нагласио да одавно нема push обавештења на мобилном.

Ja mislim da imam onaj starter paket. Imam master i dinu njihovu. Master sam koristio za plaćanje preko interneta. Da li mogu još uvek da je koristim za to?

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Ne znam koliko mi je dobar novi naziv, zato što mi nekako odaje notu neozbiljnosti, kao da je neka klinačka banka, za tinejdžere ili za neko sitno baratanje s novcem, ni za šta ozbiljno, npr. da neko drži veću sumu novca ili da koristi neke ozbiljnije usluge. Mada i stari naziv je imao sličnu boljku, jer su ljudi mahom mislili da je to banka samo za kreditiranje telefona ili banka samo za korisnike Telenor mreže.

Pored toga, Mobi banka zvuči kao neka aplikacija za mobilni (kao Intesa Mobi), a u stvari banka može da se koristi i bez mobilnog telefona. S nazivom su očigledno hteli poentu da su online banka, ali mobilni je samo jedan od uređaja kojim se pristupa internetu, tako da je trebalo da se zovu "Net banka". ,)

A i ta reč "mobi" zvuči kao da smo u 2000-im. :p Ali dobro, biće OK kad se naviknem.

Na Googlu prvi rezultat mobibank postanska stedionica...

Do kraja meseca, ne do isteka kartice.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Onda cemo da se pozdravimo. Nisam obratio paznju na zagradu u tarifniku, video Reizdavanje a ne (RE)Izdavanje
Mada ovde covek kaze da mu i dalje radi
Mene su prebacili na osnovni danas. Mastercard mi je i dalje aktivna, probao danas.

Ja mislim da imam onaj starter paket. Imam master i dinu njihovu. Master sam koristio za plaćanje preko interneta. Da li mogu još uvek da je koristim za to?

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока
Mozes ako platis 150 mesecno

Poslednja izmena:
Mogao bi Telenor da promeni ime u npr.. Mobi Klik
Ili Mobtel

I dalje je mobi jedna od boljih,posle mts-a i tacka.
Ako ti ne odgovara taj free,ima onaj sa 150 ili 300din odrzavanja.
A za taj novac nude vise nego ostale banke.Ja sam se zeznuo i otvorio u komercijalnoj a bankomat od mene je 29km.
Odrzavanje 310din,kod mobi 300din plus 5 besplatnih podizanja novca mesecno na bilo kom bankomatu.
Lopovi.:p
Mts najbolja to da, za sve ostalo se ne slazem.
OTP je nenormalna banka.
Ja sam bio tamo preko 11godina.
Bili su OTP,pa Vojvodjanska pa sad opet vracaju naziv OTP.
Degenerici.
Ovde se sve slazem ja sam svojevremeno pobegao iz iste, a sad cu iz iz ove.
Najgora banka u Srbiji OTP.

Са овим се не слажем. Имам рачун више од три године и буквално није било никакве промене или унапређења сем што је уведен mCash. Од назадовања бих посебно нагласио да одавно нема push обавештења на мобилном.

Ok ne moras se slagati, ni ja se sa tobom ne slazem.
Navescu i zasto, prvo imam racun 5 godina(ne 3 kao ti) od 2 dana otvaranja TB u Srbiji, a sama banka je promena sama po sebi bila pocevsi od toga da je bila prva mobilna banka u Srbiji, preko visevalutnog istog racuna preko bankomata na koje si mogao da uplacujes kako dinare tako i € sto niko u tom trenutku nije imao pa preko free racuna i mogucnosti placanja MC bez provizije na netu, pa preko dobre kamatne stope na stednju po vidjenju itd da ne nabrajam vise i naravno meni najbolja mCash, falilo im je jos placanje bez kartice tj telefonom ili aplikacijom, ali su se prodali tad i sve ode u djavola.
Od tog tvog nazadovanja kako kazes meni push i dan danas radi kako treba, dakle verovatno do tebe.

Ne radi ni meni push, kao i na pola ljudi iz teme. Nikad nije ni radio.

Verovatno do podesavanja postavki telefona.

Radilo je na početku, posle nikad više [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Podsetnik, Telenor je kupio KBC banku (licencu, bankarski sistem, itd) i od nje oformio prvu mobilnu banku u Srbiji. Tadasnje klijente je preuzela SoGe banka. Definitivno su krenuli iz pocetka i napravili nesto inovativno na nasem trzistu, jer tada, 2014 niko drugi nije imao opciju uplate novca na bankomatu.
Zanimljov je logo i pozdravljam iskorak napred. Promena je neminovnost.

Zanimljov je logo i pozdravljam iskorak napred.

Promena imena nije iskorak, fond koji je kupio Telenor to je morao da uradi po ugovoru jer ima rok do sredine 2020. da koristi ime Telenor. Uskoro će se desiti i promena imena kod mobilnog operatera.

Nažalost, nikakvih iskoraka nema odavno, osim povećanja cena.

Netacno. Fond je kupio pravo na Telenor brend na 33 meseca, od kojih je preostalo vise od pola.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Suština mog posta je da promena imena nije iskorak u poslovanju kao što tvrdi Bandzi (a to da li ima pravo korišćenja imena do sredine 2020. ilii do početka 2021. nije toliko bitno).

Suština mog posta je da promena imena nije iskorak u poslovanju kao što tvrdi Bandzi (a to da li ima pravo korišćenja imena do sredine 2020. ilii do početka 2021. nije toliko bitno).
Bitno je, jer govori dosta toga. Razlika izmedju sredine 2020. i pocetka 2022. je velika, i kostala ih je dosta.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno