Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravmo, zasto bi ja opet rekao "oh ffs":)
Naravno da nije. Nigde.

" Dragi korisniče,
Karticom je izvršena transakcija uplate u iznosu od xxx..."

Nije karticom, nego mCash.

" Dragi korisniče,
Transakcija u iznosu od 2,000.00 RSD izvršena 10.03.2019, na prodajnom mestu XYZ BEOGRAD je stornirana."

Nije na prodajnom mestu već na bankomatu. da li je to zaista teško napraviti da izveštava kako treba?

Sent from my M8pro using Tapatalk

Inace, update u vezi sa mojim prepiskama oko bespotrebnih mejl obavestenja za pristigle racune na klik: ne postoji mogucnost da mi ih odjave i to ne zato sto sam ja odabrao prilikom prijave da zelim da ih dobijam nego zato sto je u sistemu za sve automatski podeseno da stizu mejlovi i nemoguce je odustati od toga (cak ni odjavom pa ponovnom prijavom za racun). Tako da sam osudjen na milion mejlova u toku meseca: stigne SMS za Telenor racun, pa mejl za eracun, onda za racun na klik SMS i mejl, a gde su SBB, struja i ostale gluposti...jezivo! Ali navici cu se, stvarno je usluga sama po sebi vrhunska i postedjuje me bespotrebnog buljenja u racun, da li sam potrefio broj ili ne. Da ne pricam o podizanju sa svih bankomata bez provizije, e to je tek najjaca stvar, osecaj da ne moras da juris svoj bankomat po gradu, a svi znamo da je bas u tom momentu kada nam najvise treba on kilometrima daleko

@ alfaunits

Vec sam pisao racunicu....

Ko koristi Starter paket i placa na AliExpress-u , jeftinije je da placa u €
( € na racunu , i € kao valuta na AliExpressu )

Nije. Mora USD na Aliju, inace su vece cene! (USD cena da se izabere na Ali-u, ali naravno EUR na Telenor racunu)

Poslednja izmena:
Da li i ovlašćena osoba dobija SMS i email o svakoj uplati (ako je tako podešeno)?

@Teniser Podesi filter na e-mail da e-mail sa tim i tim nazivom od toga i toga samo prosledi u smeće.

@Teniser

Slažem se s tobom u potpunosti o onome što si rekao za prednosti TB.

Ali da u 2019. godini ti kod tzv "online banke" ne možeš da isključiš neka bespotrebna obaveštenja?! Pa to je smešno.

Poslednja izmena:
Euro je osnovna strana valuta kod svih naših banaka.
U tom slučaju $ bi konvertovali u eure.

Pa bi onda euro konverovali u $.

Poslednja izmena:
@ salabajzer

Bar 100 puta se ponavlja isto i opet svako ima svoju teoriju....

@ salabajzer

devizni platni promet iz Srbije se obavlja u evrima (€)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Sta je na kraju bilo sa onim najavama da ce 1. aprila banke uvesti placanje racuna skeniranjem QR koda? To bi stvarno bilo vrhunski ali i na neki nacin obesmislilo racune na klik :)

Aman, to postoji vec godinama u Sberu i ne secam se u jos kojoj banci ;)
Pitanje je jedino da li ce postati jedinstveno, tj. unificirano preko NBS standarda :(

@ salabajzer

devizni platni promet iz Srbije se obavlja u evrima (€)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Sto bi tako bilo, ja kupim $ koliko mi pise na AE da kosta, kad placam toliko mi skine $ koliko sam kupio i koliko tacno kosta na sajtu.
Nema dalje nikakve konverzije u juro.
Da ima ili bi imao manje ili bi mi nesto ostalo od onih $.
Ne znam kako je kod vas, kod mene je tako to isto vazi i za ebay i ostale sajtove uvek placam u originalnoj valuti i nikad duple konverzije nema, bar kod mene.

@ salabajzer

Zato sto su ovde transakcije vezane za € - takav je sistem

Daj par izvoda gde se vidi da se sve slaze u cent.... ( npr. cena na AE ili EB 2,02$ i da na izvodu bude taj iznos )

Bilo je takvih screenshotova, ali je def. bug kod Telenor Banke.
trojica mislim da su cak do sada imala takvu situaciju, ali again - to je bug, ne pravilo.

Sto bi tako bilo, ja kupim $ koliko mi pise na AE da kosta, kad placam toliko mi skine $ koliko sam kupio i koliko tacno kosta na sajtu.
Nema dalje nikakve konverzije u juro.
Da ima ili bi imao manje ili bi mi nesto ostalo od onih $.
Ne znam kako je kod vas, kod mene je tako to isto vazi i za ebay i ostale sajtove uvek placam u originalnoj valuti i nikad duple konverzije nema, bar kod mene.
zato što je tako. ako ti drugačije radiš onda radiš prestup i očekuj inspekciju i plliciju na vratima [emoji14][emoji2]

Ja kada sam trebao nesto da platim u funtama receno mi je da pretvorim dinare u funte i samo mi je funte i skinuo, placao sam pre jedno godinu dana, ne znam kako je sada.

Kome skine bilo koju valutu pre evra i dinara, za placanje vani, bag je kod banke.

Meni takođe skida originalnu valutu i to tačno onoliko koliko treba. Ne vidim nigde nikakvu konverziju. Hm.

Neces videti da je konverzija, nego ces vise platiti, ako skida kako treba ;)

@ salabajzer

Zato sto su ovde transakcije vezane za € - takav je sistem

Daj par izvoda gde se vidi da se sve slaze u cent.... ( npr. cena na AE ili EB 2,02$ i da na izvodu bude taj iznos )
Volim takve nepoverljive, pa polaze valjda od sebe samih i onda misle da su svi takvi, ne nismo.
Evo recimo poslednji od 01.03 ove god najsvezije recimo.
zato što je tako. ako ti drugačije radiš onda radiš prestup i očekuj inspekciju i plliciju na vratima [emoji14][emoji2]
Nikakav problem, moja vrata su uvek svima otvorena ali za 11 godina ih nema, joj boze sta cu sve procitati...
Svasta ljudi pisu a 98% nema pojma o onome sto tvrdi da zna, ne mislim konkretno nego uopsteno, pa se slatko ismejem stalno i nastavim dalje koliko ne znaju ljudi i ajde sto su pogubni za sebe, nego sto i druge zezaju(nesvesno).
d599c2d290223933451798b9f1355a48.jpg
d724989689aef3a384b6658a0da9b9e3.jpg

Sta cemo sad Sale? Sa tvojom tvrdnjom?

Poslednja izmena:
Sale je u pravu, to je bug TB-a.

Cak i sami to kazu na mail :) Ne znam zasto je tako :( ALi DEF. NIJE ISPLATIVIJE! Sem ako vec nemate dolare (ili koju vec valutu) odnekud.
Ako kupujete - kosta vas vise! Jer je kurs evra mnogo bolji naspram kursa drugih valuta, cak i dolara (a pogledajte tek CHF!)

Nije ovo TB, haha.
Meni je svakako isplativije, kako drugi hoce, ja uvek ovako i ni din vise ne placam, i evo cekam drugare da mi dodju na vrata, al valjda sam im daleko ili ne znaju na interfonu koje prezime da pozovu, ko zna haha.

Poslednja izmena:
Nije ovo TB, haha.
Meni je svakako isplativije, kako drugi hoce, ja uvek ovako i ni din vise ne placam, i evo cekam drugare da mi dodju na vrata, al valjda sam im daleko ili ne znaju na interfonu koje prezime da pozovu, ko zna haha.
Nema banke gde je kurs evra prihvatljiv (ispod 0.5RSD od trzista), a je i kurs dolara prihvatljiv na sitne sume.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno