Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da nema veze sa TB, ali mi treba info. Ima li neko iskustva sa AIK Bankom?? Njihova MasterCard i Visa nemaju troskove koriscenja u inostranstvu. Koristim Intesu i TB, ali kocu da totalno ugasim TB, a kod Intese me nervira kad koristim njigovu Visa Inspire na netu morram nekad da ima onaj njihov uredjaj za sigurno placanje. Mislio sam UniCredit ili RF ali obe imaju naplatu koriscenja u inostranstvu, zato sam poceo da mislim o AIK, ali bas nemam neka iskustva ili info o toj banci. A i kamata na keditnu karticu je ubednjivo najpovoljnije kod AIK sto sam se iznenadio (nije nesto puno povoljnije od Intese ali opet...oko 2%manje)

Nema vise citaca, sada moze SMS OTP kod Inspirea.
AIK MC nema troskova za ino, za Visu ne znam offhand.

Owime, banke naplate cek sigurno fino od prodavca. Ali prodavci zele da prebace sve troskove na druge:)

Nema vise citaca, sada moze SMS OTP kod Inspirea.
AIK MC nema troskova za ino, za Visu ne znam offhand )

Nisam znao da moze SMS OTP? Znam da je pre mesec/dve trebao citac. Super ako su to sredili. Znaci sad Intesa salje sms kod?? Za sad kada je placanje preko neta TB mi je bila super! Ali ipak mi je lakse kad su mi sve pare u jednoj banci.

Od 20.04.2017. godine prilikom plaćanja na internet prodajnim mestima na kojima je istaknuta oznaka Verified by Visa i Mastercard SecureCode, imaćete mogućnost da uz novi metod zaštite, plaćanje na internetu potvrdite pomoću jednokratne lozinke koju ćete za svaku transakciju dobijati SMS-om na svoj broj mobilnog telefona. Više informacija možete saznati OVDE.

SAD I JA ZNAM heheh

Da, da, od skora bas. U drugoj temi se i javio neko i proverio, radi i za Inspire sada SMS OTP! (moze i dalje citacem ko hoce, 3DS sajtovi pitaju sta zelite)

Juce sam popizdeo zbog ovog secure koda.

Oko 11h sam hteo da kupim nesto preko aliexpressa i kliknem plati i on me redirektuje na ovaj secure sajt. Kaze unesite kod iz poruke, i cekam i cekam i cekam i odustanem na kraju. Vratim se na placanje i platim karticom komercijalne banke koja isto ima secure opciju ali gde unosim svoj password i sve prodje momentalno.

Posle 10 minuta pisti mi telefon i stize mi SMS sa privremenim kodom.

Sistem im se raspada.

Meni aliexpress nikada ni ne traži taj kod iz poruke...

Kako, meni AliExpress nikada nije inicirao 3dSecure transakciju, pa da moram da kucam OTP sms code? Ni sa MasterCard TB ni sa drugom nekom Visom. Doduše sve su bili mali iznosi. Koji je iznos kod tebe bio u pitanju?

Mozda ovih dana pocelo?

Meni taj kod kako kad AE trazi,ali mi stigne sms TB odmah kad mi traze kod.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Par pitanja ljudi:

1. Jel TB bankomat prihvata uplatu novcanice od 500 evra (trebalo bi da prihvata,ali bolje da pitam),posto bi posle od tih uplacenih 500,kupio za 200 evrica dinare preko njihove menjacnice,a 300 podigao i vratio u stek kuci?

2. Ako se plata prebaci u TB,jel sam onda obavezan koristiti Progresiv paket ili mogu i dalje biti na Starteru?

Pokušao sam da povučem sredstva sa WebMoneya na TB MC, međutim, tranksacija nije prošla, a iz WebMoneya kažu da je problem u tome što moja kartica ne podržava 3D Secure.

Poslali su mi i deo loga kome imaju pristup u kome se to i vidi. Zar nemaju TB kartice 3D Secure po defaultu?

This is Credit
Merchant / Account / Terminal PAYMASTER24 LTD / www.webmoney.ru, www.wmtransfer.com_OCT / Paymaster24 (5174768)
Init ID / Merchant ID / Bank ID 30fac7e4738febdbfa47f3daaee44e67f0cdaac1 / 71946019 / 61489857
Date / IP Created May 4, 2017, 15:11:20 / 91.200.28.20
Date updated / finished May 4, 2017, 15:11:24 / May 4, 2017, 15:11:24
IP / Merchant user ID 127.0.0.1 /
Extended error code not set
Status, bank result code (if any) Credit failed (100) (Decline (general, no comments))
Currency, Amount USD -xxxxx
Amount Reversed / Chargeback 0.00 / 0.00
Transaction description Credit card
Processor approval code -3
Phone
Email
State/Country/City/ZIP n/a / / /
Street
Name on card
Card Type mc
Card Number 5574********xxxx
Card BIN 5574xx
3D status Not 3D
3D result no data

IP country Not available
BIN country Not available
Processor errors -1

Već par dana pratim ponudu drugih banaka od kako je neko preneo informaciju da se TelenorBanka verovatno prodaje pa u slučaju "najgoreg" da budem koliko toliko upoznat sa ponudom drugih banaka i iskreno sam razočaran jer nigde ne mogu da pronađem ono po čemu je meni Telenor Banka hit a to je:
1. debitna za bezkontaktno plaćanje (zvuči glupo ali realno pola banaka ne nudi ovakvu karticu)
2. besplatno podizanje novca na bankomatima drugih banaka (ili barem 5 mesečno)
3. razuman kurs evra (ovaj u telenor banci mi skroz odgovara) i kartica za online plaćanje
4. besplatne transakcije putem mobilne aplikacije

Sve ovo pomenutom sam tražio u okviru nekog paketa od 300din mesečno s obzirom da koristim Progresiv+ paket.

Banka Intesa u startu otpada a za to su zaslužni ogromni redovi i mobilna aplikacija koja je povremeno duplirala uplate (pre godinu dana, možda je sad ispravljeno).

Pa kakve veze ima ko god da uzme TB nije valjda toliko lud da ukine ove neke fore po cemu su ovi bili poznati?
A da pri tom tih par fora sto imaju su super stvar.

Već par dana pratim ponudu drugih banaka od kako je neko preneo informaciju da se TelenorBanka verovatno prodaje pa u slučaju "najgoreg" da budem koliko toliko upoznat sa ponudom drugih banaka i iskreno sam razočaran jer nigde ne mogu da pronađem ono po čemu je meni Telenor Banka hit a to je:
1. debitna za bezkontaktno plaćanje (zvuči glupo ali realno pola banaka ne nudi ovakvu karticu)
3. razuman kurs evra (ovaj u telenor banci mi skroz odgovara) i kartica za online plaćanje

Sve ovo pomenutom sam tražio u okviru nekog paketa od 300din mesečno s obzirom da koristim Progresiv+ paket.

Banka Intesa u startu otpada a za to su zaslužni ogromni redovi i mobilna aplikacija koja je povremeno duplirala uplate (pre godinu dana, možda je sad ispravljeno).
Kurs ti automatski suzava izbor na samo KomBank i Intesu.

Da budem iskren, od toga sto si pomenuo, TB nije uopste hit, osim sto su poceli dobar kurs online :)
2. dobices u nekim bankama, ali realno - sta ce ti u KomBank, RF ili Intesi? Koje imas na svakom cosku, vise nego sve druge zajedno.
3. OK, za ovo jeste samo Intesa ili Kombank; RF skroz otpada. AIK moze delimicno da bude dobar izbor, ali ne online... oni imaju dobar prodajni (kada tebi prodaju evro) u eBankingu, ali je kupovni samo na bankomatu dobar (srednji je - nijedna druga banka tako dobar kurs nema)
4. Pa nijedna banka u besplatnom racunu ne nudi besplatna placanja eBankingom. A skoro sve banke u placenim racunima nude besplatna m/eBanking placanja. U AIKu, RF, Intesi i KomBank su besplatna sada, ili barem je nekoliko besplatno u jeftinijim paketima.
Sto se debitnih sa PayPassom tice, da, to nije vec tipicno, ali ne vidim ni neki problem.

Uzmes Hit racun u Intesi, dobijes MC standard, trazis instrukcije za placanje iz druge banke, i ne vidis vise Intesine guzve uopste.
Otvoris u RF osnovni dinarski, nemas guzvi, a sva placanja online su ti besplatna i limiti mogu prilicno da se menjaju na one koje zelis!
Ne koristi Hit racun uopste, i kosta te 150din mesecno :) A imas i kreditnu PayPass cak.

Osim 1. Stavke, sve imaš u ProCreditu. Takođe, imaš i uplatu i isplatu € na bankomatima kao i Telenor banka, a kurs im je bolji od Telenora

Pa kakve veze ima ko god da uzme TB nije valjda toliko lud da ukine ove neke fore po cemu su ovi bili poznati?
A da pri tom tih par fora sto imaju su super stvar.
Ne mora da znaci, zavisi ko ih kupi. Verovatno nece zameniti MC debitnu, ali je cak i Intesa pocela vise da forsira Visu nego MC (dok je ranije bas bas bilo MC, sve promocije su vazile za MC, sada vise Visa promocija). Moze se desiti da ih kupi neko ko ima bolji ugovor sa Visa-om, i sledeci batch kartica ce biti Visa Electron, a ne MC debitna :(
2. Ovo garant ukidaju, jer ce se pridruziti svojim bankomatima. U najboljem slucaju ce ih AIK kupiti, ili neka druga banka koja je u MultiCard mrezi, ali na ostalim bankomatima nece vaziti.
3. Kurs i kamata na stednju ce biti prva stvari koju ce srozati, osim ako ih KomBank ili Intesa ne kupe :) (sansa = 0%, sem ako Telenor ne plati nekome da KomBank kupi Telenor Banku :))
4. Ovo vec zavisi ko ih kupi, ako je manja banka, tesko da ce ostati skroz besplatno, ako je veca, ostace.

Ono sto nece ostati je uplata/isplata EUR/RSD na svim bankomatima, vec samo na postojecim TB, sto je za ocekivati - i verovatno jos sporiji tempo sirenja bankomata.

Sve u svemu - za postojece korisnike je bolje da ne prodaju :)

U tom slucaju bi verovatno zatvorili banku u skorije vreme. Ne znam bas da je to dobro za postojece korisnike :p

Увијек постоји реална опција да се ТБ и не прода ако буде неодговарајућа цијена и мало заинтересованих,слично Телекому.Ја нешто и не видим разлог куповине ТБ од неких наших банака.Овај концепт пословања се код нас показао изгледа неуспјешним.

Ne verujem. Pre mislim da je tu neka velika muljotka, ili prilicno setanja sredstava izmedju Telenor subjekata.
Ceo minus je njima jednak maltene nekim "Ostali troskovi", koji nisu kamate, kursne razlike, provizije ili troskovi zaposlenih - sta su onda? Bankomati? 10 miliona evra godisnje za bankomate?

Koliko kosta bankomat uopste?

Koncept je low-cost i odličan, marketing i privlačenje klijenata - i više nego što su očekivali. Prava stvar u pravo vreme. Slazem se s Alfom da su zakulisne radnje glavni razlog, i mi samo možemo da ih nagađamo.

Racun na klik, bez mesecnog odrzavanja - ko to ima?

Pa jel ima neko novine u vezi prodaje TB????

Sigurno ih nece kupiti neka veca banka. Sve sto nudi TB,one mogu lako da uvedu BI, RB! Meni nije jasno kako BI, neuvede uplate na bankomatu, SMS obavestenja prilikom placanja na debitnim karticama, i tako te sitnice!

Poslednja izmena:
Koncept je low-cost i odličan, marketing i privlačenje klijenata - i više nego što su očekivali. Prava stvar u pravo vreme. Slazem se s Alfom da su zakulisne radnje glavni razlog, i mi samo možemo da ih nagađamo.

Racun na klik, bez mesecnog odrzavanja - ko to ima?
Без привреде и пензионера као клијената нема ни добити.Све ми личи као на неку старт-ап добру идеју која није за наше тржиште.Рачун без мјесечног одржавања ми и не треба без банкомата.Треба ми што више услуга за што мање пара.
Ne verujem. Pre mislim da je tu neka velika muljotka, ili prilicno setanja sredstava izmedju Telenor subjekata.
Могуће али онда сами себи наносе штету јер ће код евентуалне продаје добити мању цијену а не видим баш разлог за то,нема логике,нису државна фирма.Није ни то проблем у одређеном тренутку потенцијални купац ангажује ревизора који све скенира и добије се реално стање.

^ To sa revizorom je uradio Erste Card Club pa su ih preveslali kad su kupili Diners skoro, račun blokiran, klijenti ne mogu da koriste kartice. A Erste nije mali igrač. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno