Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo šteta što telenor banka nema ček kao opciju.

Ako ovako nastavi da radi aplikacija, morace da daju cekove, jer eBanking ne radi :d

Ja i ne plaćam u maxiju cekovima(za to je paypass zakon), vec razne druge stvari, delove za komp(skuplje), turističke aranžmane itd. Ne traže jmbg vec broj lk...
U odnosu na to, kartice za placanje na rate su prevara(sem onih intezinih bez kamate).

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Turisticke aranzmane (koje ne radim sam, a zadnjih godina takvih i nema..) placam Intesa karticom, jer ionako ide na vecini mesta na rate (ili Piraeus Travel Smile).
A delove za komp - placam van zemlje, jer nikakvi cekovi ne mogu da nadoknade tu razliku u ceni.

Cesto idem u Metro sada (nigde drugde nema nesto sto cesto njupam :)), i nisam happy dok ispisu cekove ispred mene :( U Tempu su bili jos gori! Kada je poceo PayPass, brze sam ja objasnio njima da ukljuce PayPass i platio nego sto jedan cek deda popuni :) (ja bi jos sporije popunio :))

Poslednja izmena:
Pa i neiskorisceni cekovi koji stoje kod kuce se placaju na mesecnom nivou. Mislim da je u Komercijalnoj nesto tipa 50-80 dinara po ceku, nisam siguran pa koga interesuje neka proveri.

Nije, ništa ne košta, neko te je loše obavestio :)

Dezinformacija

2222.png

kartice za placanje na rate su prevara(sem onih intezinih bez kamate).
Apsolutno! Moja majka imala vecu kupovinu u Eurosalonu ili kako se sad zove i ponude jos Eurobank placanje na rate bez kamate, "bolje od čeka" (čekove je imala jer je u PŠ). Prihvati ona to, stvarno nema kamate, ali ima drugih troskova: fiksni procenat na odobrenu sumu (zavisno da li se podize na bankomatu ili ide na POS) i tokom otplacivanja svih rata placa mesečno "članatvo u Eurobank klubu". Sve to koštalo ju je nekoliko crvenih, a da je popunila čekove bio bi zero trošak. Just saying.

Kad se kupuje nameštaj, bela tehnika i sl., a plaća se odmah (bez deljenja na rate), gotovo uvek će odobriti nekakav popust. Uglavnom je dovoljno samo pitati, naročito ukoliko prodavac pomene da odobravaju rate. Nebitno je da li je u pitanju neka fensi prodavnica ili ne.

Pa i neiskorisceni cekovi koji stoje kod kuce se placaju na mesecnom nivou. Mislim da je u Komercijalnoj nesto tipa 50-80 dinara po ceku, nisam siguran pa koga interesuje neka proveri.
Jok, cekovi ne kostaju nista kad stoje kuci, vec kad ih uzimas kostaju nesto sitno, bar je tako u RF banci.

U komercijalnoj je 5 dinara po čeku... Ko ima SET, prvih 5 mesečno su besplatni. I ne košta ništa kad stoje.

Septi, zasto siris dezinformacije. U najgorem slucaju, za koji znam, je 10x manje (u RF), druge banke ako naplacuju, obicno imaju neki broj besplatnih.
Ali dobro, to je isto, jedna nula gore/dole :D

U komercijalnoj je 5 dinara po čeku
10 дин још одавно.
Eurobank placanje na rate bez kamate, "bolje od čeka" (čekove je imala jer je u PŠ). Prihvati ona to, stvarno nema kamate, ali ima drugih troskova
Они су посебна прича,био код њих.

Da 10, moja greška. U drugoj polovini 2016te je povećano.
Ko ima set prvih 5 mesečno je 0, a posle po 10. Znači npr ko ima set i uzme 15 čekova, plaća 100din - skidaju se odmah sa računa.

Poslednja izmena:
U RF naplaćuju 15 din po čeku i to je sve od troškova.

NXT-L09

Jedan ček 15 din, tako je već godinu ipo - dve.
Pre neki dan uzeh 5 komada, da se nađe.
46e688d7137ffad6ac2ae11367e239e5.jpg

NXT-L09

Poslednja izmena:
Duze od dve godine, pitah sad kolegu koji ih je uzimao ranije u RF; ne znam zasto sam mislio da je manje.
Bio sam mnogo blizi od Septimusa, ipak, i to za nesto sto ne koristim :D

Placanje na rate bez kamate u manje vise pristojnoj meri ima Intesa i donekle Komercijalna.
Sto se tice ostalih, ubedljivo najbolje uslove ima Unicredit.
Trosak deljenja na rate je fiksni, nije na procenat.
Do 6 rata je 500 din, do 12 rata je 1000 i do 24 je 2000 din.
Naravno, ovo se isplati samo za vece kupovine.
Za manje kupovine kod Unicredit sluzi dozvoljeni minus do 12 000 bez kamate. Pri tome tako mozete da ucarite neki din, jer ne delite na rate.
Mene cekovi ekstremno smaraju jer su neprakticni za nosenje.
I da ne bude da nista nisam rekao u okviru teme, TB je veliko razocarenje. Otvorio sam racun i pre nego su zvanicno poceli, cak sam i platu primao preko njih, ali konkurencija nudi vise, a ono sto je bilo najbolje - app, je pocelo da zeza.

Heh, sada shvatam pamet postavljanja bankomata IZVAN Mercatora u Nisu :)

Nije, ništa ne košta, neko te je loše obavestio :)

Dezinformacija

Jok, cekovi ne kostaju nista kad stoje kuci, vec kad ih uzimas kostaju nesto sitno, bar je tako u RF banci.

I ne košta ništa kad stoje.

Septi, zasto siris dezinformacije. U najgorem slucaju, za koji znam, je 10x manje (u RF), druge banke ako naplacuju, obicno imaju neki broj besplatnih.
Ali dobro, to je isto, jedna nula gore/dole :D

Znam da sam negde procitao clanak, i ostalo mi u secanju Komercijalna, lezarina cekova se placa itd... Pronasao sam ga, tacno je informacija o lezarini cekova provucena bez konkretnih troskova ali delovalo je da je provereno. U svakom slucaju, kao sto rekoh, proverite u vasim bankama oko lezarine cekova jer nista to ne bi bilo cudno, naprotiv.

Clanak je:

petak, 24.02.2017.
..
Izdavanje čeka banke klijentima naplaćuju od deset dinara po komadu, koliko papirić staje kod Komercijalne, Inteze, AIK i Vojvođanske banke. Halk banka to naplaćuje 50 dinara mesečno ukoliko se izda ijedan ček. Ostale banke naplaćuju od 25 do 30 dinara po komadu. Međutim, to nije jedini trošak. Banke su počele da izdate a nerealizovane čekove dodatno naplaćuju klijentima. Taj trošak se mesečno kreće između 30 i 50 pa i do sto dinara.
..
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=02&dd=24&nav_id=1233749
http://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/banke-naplaćuju-i-ležarinu-za-čekove-koje-izdaju-građanima
http://gdeinvestirati.com/2017/05/0...d-na-kalemegdanu-pocetna-cena-850-000-dinara/

Poslednja izmena:
Telenor Banka

Reklama za kreditne kartice i to jeftina. Imam cekove kod sebe koje sam uzeo 2015. Nikada nista nije naplaceno od strane kombank

52a8672673db1b0ba74e47d2e2447e81.png

Poslednja izmena:
Ne placa se definitivno, imam jos vise neiskoriscenih cekova, gledam transakcije po racunu, nista sem odrzavanja racuna nije skinuto.

Ima bar 10 godina da nisam uzeo ček. Da ovde ne pišete o tome, ne bih ni znao da postoje. Niti bi im znao svrhu danas.

O čekovima se ne govori jer banke žele da favorizuju druge, sebi unosnije načine plaćanja, iako su čekovi i dalje skoro svuda raspoloživi - ali mora da se pita samostalno za njih, niko ih neće ponuditi.

Jesu tehnički zastareli, ali su najjeftiniji metod odloženog plaćanja, skoro svima dostupan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno