Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислим да су им ти бескаматни кредити били маркетиншки трик на новом тржишту,нажалост промашен.Кад узмеш у обзир само њихова почетна улагања,плус годишње губитке, долази се огромне суме за коју су ти депозити о којима причаш права ситница.Просто смањују трошкове а имају и кредите и кредитне картице,нове видове зараде за које исто треба одређени проценат гаранције.

Kad uđe novi igrač na tržište, mora da ponudi nešto bolje ili jeftinije da bi privukao ljude. Naravno da ne traje sve zauvek.

Da, ali bitna stvar je da sam to jos pre 2 godine rekao zasto su usli tako :)

Depoziti nisu nebitni. Kada se daje kredit, banka mora imati odredjenu sumu kao vid garancije (ne kapiram zasto... ali mora). Time sto su dali 7% kamate oni su dobili jako jeftin novac za tu namenu (ne verujem da bi i Telenor dobio kredit tako jeftino s' obzirom na namenu).
To sto su ih kostale kamate, oni su sada vratili preko vecih cena uredjaja koji su kupovani "beskamatno".
Sada je zatvoren jedan krug, i vise im nije potreban taj novac.

Desp, jesi ti poceo da trolujes?
Kakvi dumping uslovi?:) Bas obratno. Procitaj jos jednom, ako ne shvatis, zaobidji me, samo nesto pises kao odgovor meni u poslednje vreme, bez ikakve stvarne logike, vec samo opaske beskorisne ;)

Pomešao si me sa sobom :)
Kamata od 7% na štednju po viđenju, koju sada definitivno ukidaju, je bila sasvim normalna ponuda? Ja nisam to viđao drugde, bar ne kod banaka koje su dugo ovde.

Gledas usko skroz.

Jeste to za nas (klijente) bila najbolja ponuda na trzistu. Ali njima to nije bio dumping uopste, vec prilicno jeftin nacin da se dobije kes, koji je neophodan za davanje kredita (zvanicno samo neophodan, iako oni taj novac sami sebi isplacuju), a oni su to onda mnogo vise naplatili onima koju uzmu uredjaj "beskamatno".
Dumping je kada te nesto kosta, ali to "placas" da bi usao na trziste, ili ubio konkurenciju. Ovo (TB stednja) nema veze sa dumpingom!

Niti im ja prebacujem nesto zbog toga, ako tako zvuci. Samo kazem da sam tacno procenio da ce oko 2 godine trajati, i da im posle toga nece biti potrebni depoziti u tom iznosu.

Poslednja izmena:
Naravno da gledam sebe kao klijenta.
Onaj ko je hteo da za recimo 1000eur kupi telefon koji košta 200eur, njegov je problem. Niko ga nije tuk'o po ušima da to radi.

Pa kakve to veze ima sa dumpingom?
Da bi usli na trziste depozita, dali su veliku kamatu? Za nesto gde ljudi jure u drugu banku cim se nesto sitno promeni?

Po tebi su oni dali najbolju kamatu, tj. najbolju a-vista kamatu da bi usli na trziste bankarskih proizvoda, a ne da bi imali jeftin novac od koga ce zaraditi preko "beskamatnih" kredita?
Pa oni jos uvek nemaju ni 10% bankarskih proizvoda, imaju samo kreditnu karticu i jedan vid kes kredita. Mislis da su zbog ta dva dali dobru kamatu? Razmisli malo bolje. Dovoljno je da pogledas koliko imaju zarade od kreditne prosle godine.

Može brisanje, sorry.

Poslednja izmena:
Ima li drugi nacin da se dobije CVV sa kartice, osim trazenja nove kartice?:)

Ne mogu da verujem da najstarija kartica koju imam je Intesin MC, a JEDINI je na kome se i dalje vidi CVV!

Samo kazem da sam tacno procenio da ce oko 2 godine trajati, i da im posle toga nece biti potrebni depoziti u tom iznosu.
Одавно они смањују камате,а ово изнад се односи само на оне старе кориснике којима је случајно или намјерно остављено 7% :)

Poštovani,
Hvala Vam što ste štedeli sa nama prethodne dve godine!
Kako ste jedan od naših prvih korisnika, želeli smo da vam se zahvalimo na ukazanom poverenju tako što smo vam omogućili da godinu dana duže štedite sa nama.
U skladu sa pravom Banke predviđenim članom 10 stav 2 Ugovora o dinarskom depozitu po viđenju, koji ste zaključili sa Telenor bankom dana 07.11.2014. godine, ovim putem Vas obaveštavamo da raskidamo Ugovor uz poštovanje otkaznog roka od 15 (petnaest) dana. Sa datumom isteka navedenog roka, računajući od dana prijema ovog obaveštenja, sredstva sa Vašeg štednog računa će zajedno sa pripadajućom kamatom, biti preneta na Vaš tekući račun u Telenor banci.
Kako pišu, ostavljali su onima koji su na samom početku otvarali štedni račun.

Одавно они смањују камате,а ово изнад се односи само на оне старе кориснике којима је случајно или намјерно остављено 7% :)

Pogledaj mali tekst - sada skroz raskidaju te ugovore. A ono je samo bilo produzenje uz nove stope.

Тако кажу,мада ја не вјерујем у то ,јер шта би друго написали,да су се зезнули?Да су на почетку друге године штедње или чак на крају прве, обавијестили старе клијенте да ће им продужити такву камату ,онда у реду,овако личи на вађење.
Углавном добро за оне који су имали овакву каматну стопу.Колико видим смањен је и период обавјештења са 30 на 15 дана,ваљда и то нешто говори.

Hocu reci:
- prosle godine je bilo produzenje uz novu kamatnu stopu
- ove godine skroz raskidaju ugovore za a-vista stednju koja je bila 7% (nemaju razloga, mogu samo da je spuste na 3%, nego ovime potenciraju da se klijenti nece sami opet prijavljivati?)

Раскид,како ја схватам,је више због њих,да се не деси опет неки пропуст и да не вуку те неке репове од прије 2 године, него што је суштински.Као што сам кажеш послије раскида се можеш опет пријавити за неки вид штедње али по новим условима или ако је продужење под новим условима можеш да раскинеш ако ниси задовољан.

Ne mogu sa GooglePlay da skinem aplikaciju Telenor banke,piše da aplikacija ne podržava moj telefon.
Reč je o Xiaomi MiMax telefonu,zna li neko u čemu je problem,pisao sam banci na mail ali bez odgovora.

Hoćeš da ti ja pošaljem apk? Da probaš...

Već sam napisao da sam uspeo da instaliram banku. Hvala u svakom slučaju.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ima li drugi nacin da se dobije CVV sa kartice, osim trazenja nove kartice?:)

Ne mogu da verujem da najstarija kartica koju imam je Intesin MC, a JEDINI je na kome se i dalje vidi CVV!
Banke nemaju te informacije osim ako ne rade inhouse procesiranje, a čak i u tom slučaju teško da bi ti dali tu informaciju. Traži novu karticu.

Banke nemaju te informacije osim ako ne rade inhouse procesiranje, a čak i u tom slučaju teško da bi ti dali tu informaciju. Traži novu karticu.
Nije mi vredan 500 dinara za reizdavanje. Za nesto sto su ipak oni lose odradili.
Pokusavam da se otarasim Intese, ali previse stvari koje mi koriste tamo postoje i rade, pa mi nesto ne ide od ruke ;)

Upiši negde broj kartice i CCV. Ako plaćaš na netu nešto ne ideš svaki put po novčanik :)
Jedino broj kartice nisam zapamtio, sve ostalo znam napamet.

Ja znam broj kartice i expirations napamet, ali ne i CVV :)

Slikas, i ustedis 500 rsd [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako smaraju sa ponudama za kredit i ovom "posebnom pozajmicom". Zvali su me i ranije i rekao sam im da nisam zainteresovan i da me ne zovu za to i slicne stvari i evo danas opet. Zovemo vas u vezi specijalne ponude, posebna pozajmica samo za vas koju mozemo odmah da vam odobrimo, ovde pise da ste rekli koleginici da niste zainteresovani za to pa da proverimo "da li je dobro upisano".

Sent from my iPhone using Tapatalk

Haha da, mada nisu jedini. Mnoge banke su počele agresivno da reklamiraju kredite i beskamatne pozajmice na taj način.

Pa uzmite ih, bre, da vidite kako ce povecati kamate na stednju :D

Ima prost trik za TB da te ne smaraju: kazes da si samozaposlen :) Mene su samo jednom zvali (ono na pocetku), i cim su ovo culi, cao :)

Student je i te kako pomoglo da ne zovu vise :D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno