Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi vredan 500 dinara za reizdavanje. Za nesto sto su ipak oni lose odradili.

Mislim da je izdavanje dodatne kartice za člana porodice 200 dinara. Što se druge rečenice tiče, potpuno se slažem. Čak sam i operateru na CC rekao da nije u redu da mi naplaćuju nešto što nije nastalo mojom krivicom, ali džaba. Na kraju sam ipak platio 500 dinara za zamenu raspale kartice. Ali to je bilo ništa u odnosu na šok kad sam saznao da su mi postojeću karticu ugasili istog momenta kada sam podneo zahtev za zamenu oštećene kartice, a novu sam morao da čekam 15 dana. S obzirom da mi je kartica baš trebala tih dana, tražio sam da ponište transakciju, naravno bezuspešno. Tek sam posle skapirao da sam mogao da tražim izdavanje dodatne kartice. Em bih prošao jeftinije, em bih sačuvao živce. Malo sam se raspisao, al možda nekom budu korisne ove informacije da ne napravi istu grešku kao ja.

Ima cale vec dodatnu, i mogu nju da koristim, ako mi bas treba. (imam i 10 iz drugih banaka, pa mi zato nije bitno toliko :))

Moze na clana porodice, ali mora da ode taj clan da potpise. U Intesi sam sada izvukao mojima kartice bez njihovog prisustva (za dodatne moze)

Dva pitanja za one sa iskustvom:
- Da li isti broj moze da se koristi za 2 razlicita racuna? (za osnovni na jednom recimo, a dodatni na drugom). Nisam razumeo kevu da li su joj rekli da ne moze, ili je to cisto da se korisnik ne bi zbunio.
- Da li je limit za podizanje po kartici ili po racunu? (ako ima dodatna kartica, da li je 600.000 dnevni limit po racunu, ili po kartici, da li bi mogla osnovna podici 600.000 i dodatna jos 600.000?)

Rekoh da kevi otvorim racun u TB, i da se prebaci iz RF. Kao, u Nisu su, ima 3 bankomata na odlicnim mestima, nije problem ako jedan ne radi.

Ode ona u poslovnicu (prethodno preko telefona "otvorila" racun, koji ide u poslovnicu da otvori :)). Nesto se zbunila kada ju je pitao da li u poslovnicu da ode za potpis ili da dodje kurirom, pa je izabrala poslovnicu.
Skoro sat vremena je cekala :) (Telenor kod Kalce)
Radnik/radinca su je ubedjivali da se naplacuje podizanje sa Telenor bankomata 25 din na Starter paketu ;) Pa me zvala da proveri, jer tako joj ne vredi, pa se vrati na kraj reda onda :)
Poslao sam joj da podigne nesto sa mog racuna (cale ima karticu dodatnu, kod nje je), bankomat ne radi :D

Tako mi je zao zene, a mislio sam da ce joj olaksati sve, i biti jeftinije, a bas se iscimala danas.

Mislim, moje je misljenje da je mojim matorcima to bolja opcija (ne trebaju im kredit, cekovi, niti ista drugo sto nema u Telenoru trenutno, koriste moje kreditne, isplativije su i od cekova na odlozeno, itd.), umeju rukovati aplikacijom OK, snasli su se. Bankomati su na 2 mesta gde oni stalno idu (a i da nisu, ne postoji nijedna banka sa bankomatima blize u sustini, najblizu su im svi kod Kalce ;)).
Ali kako su uspelo da bankomat bas tada ne radi, i da ih radnica tako zbuni:)

Pa uzmite ih, bre, da vidite kako ce povecati kamate na stednju :D

Ima prost trik za TB da te ne smaraju: kazes da si samozaposlen :) Mene su samo jednom zvali (ono na pocetku), i cim su ovo culi, cao :)

Ja sam u jednoj drugoj banci koja mi je nudila dodatnu karticu, iako sam znao da nemam "lufta" kreditne sposobnosti, lepo rekao:

Ok pokrenite proceduru, ali da upit Kreditnom birou plati Vaša banka.

Samo je preskočila dalje nutkanje ;-)

Ima cale vec dodatnu, i mogu nju da koristim, ako mi bas treba. (imam i 10 iz drugih banaka, pa mi zato nije bitno toliko :))

Moze na clana porodice, ali mora da ode taj clan da potpise. U Intesi sam sada izvukao mojima kartice bez njihovog prisustva (za dodatne moze)

10 komada ? Ako ti je neka viska, ovih dana, tu sam. [emoji383][emoji383][emoji383]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svaka ima konkretan razlog, ne bih drzao toliko kartica bez razloga :)

Ovo smo znali, samo da potvrdim: na šalterima MUP-a ne priznaju online uplatnicu TB sa pečatom i potpisom (automatski generisanu), čak i odštampanu u boji. Odneo, rekli mi da su već imali od šefova uputstvo za TB, da znaju da je automatski generisano i traže "još jedan pečat i potpis".
Izvinili su mi se što su još uvek u XX veku.
Za nauk: za MUP uvek pošta. :mad:
Iz iskustva: plaćanje poreza (na imovinu, lokalna poreska administracija), eUprava, zdravstvena knjižica - može online bez potvrde.

Tamo gde se ne nosi kopija placene uplatnice, moze i prolazi online uplata.
Tamo gde mora da se podnese papirni dokaz o uplati - tu zavisi od institucije do institucije.

Pozdrav

Ovo smo znali, samo da potvrdim: na šalterima MUP-a ne priznaju online uplatnicu TB sa pečatom i potpisom (automatski generisanu), čak i odštampanu u boji. Odneo, rekli mi da su već imali od šefova uputstvo za TB, da znaju da je automatski generisano i traže "još jedan pečat i potpis".
Izvinili su mi se što su još uvek u XX veku.
Za nauk: za MUP uvek pošta. :mad:
Iz iskustva: plaćanje poreza (na imovinu, lokalna poreska administracija), eUprava, zdravstvena knjižica - može online bez potvrde.

Kao i sto sam pricao pre 2 meseca... Nazalost, zaostali su, uplatis u posti i ne boli glava. Meni su u mupu kad sam produzavao vozacku za uplatu na salteru unicredit banke pored uplatnice trazili i onaj papir/ potvrdu sto se dobija...

Stvarno bi mogli da urade timeline potrosnje u tekucem mesecu. Da se vidi transakcija i stanje posle svake transakcije.
Moze da se prati hronoloski preko SMSa, ali opet bi bilo zgodno imati takav prikaz online.

Ja bih recimo veo da vidim transakcije na čekanju kao prvi tab (ili kao default tab), jer me najviše zanima koliko je nešto bilo u EUR ili ime objekta u kome je plaćanje izvršeno.

Transakcije na čekanju, pa one su barem odmah tu, samo malo dole :)

Obične provizije na najmanje iznose u Pošti poskupele 30%! 35 -> 45 din. [emoji34]

Ne kapiram. Nisam platio 35 pitaj boga otkad. Plaćam 45 u pošti veće mesecima, i više...

Стандардно је мин.45 дин. а 35 је било само за посебне уплате неких рачуна,телефон или струја,не сјећам се сад тачно.

TB je još uvek zakon što se tiče online plaćanja. Provizija na 100 hiljada dinara je opet 25 dinara, a u pošti je samo do 5000 din provizija 45 dinara, a nakon toga je 1% od uplate. Ko na primer plaća ratu za školarinu tj fakultet (kao ja) itd, uštedi se na godišnjem nivou oko 5000 din u odnosu na poštu.

Nije zato je u Komercijalnoj za placanje e bankingom provizija 0 din neogranicen broj puta.

Tako je, ali Komercijalna nema besplatan račun.

RN3Pro SE

Ali ima čekove

Nije to realno neka prednost većini koji su ovde na forumu :)

Ok, ima i kredite za automobile, samo što to nema veze sa trenutnom pričom.

RN3Pro SE

Poslednja izmena:
U Eurobanci se hvale kako prvi imaju Mastercard Debit paypass karticu na trzistu Srbije:

Debitna MasterCard PayPass je prva i samim tim jedinstvena debitna kartica iz MasterCard brenda na srpskom tržištu.

Osnovna prednost ove kartice je što Vam omogućava obavljanje sasvim beskontaktnih transakcija. Pomenuta beskontaktna transakcija se odvija jednostavnim i brzim prislanjanjem kartice blizu specijalnog POS terminala sa znakom Icon . To znači bez davanja kartice prodavcu i bez ukucavanja PIN-a.

Poslednja izmena:
Једна од најгорих и најскупљих банака.Највише хватају на кредите који су прилично повољни али онда слиједи отварање текућег и многи додатни трошкови.

Ali opet treba plaćati taj račun u Komercijalnoj. Nemaš obim plaćanja kao neke firma da ti se isplati ta razlika od 15 din da pokrije održavanje računa (koje je koliko? 150-200 din?)

I ja imam kombinaciju Kombank+Telenor starter. Plaćam gomilu računa preko Kombank gde nema provizije ni za plaćanje ni za prebacivanje para na druge račune. Mesečno održavanje je 200din,čini mi se.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Plaća se tih 200din, ali ima bankomata na svakom koraku za razliku od tb. Plus se u tb plaća 5din svaka dolazna poruka. Svakome ko ima iole ozbiljnu platu tih 1€ razlike ne predstavlja problem.

Sent from my D6603 using Tapatalk

ja sam tek otvorio starter u Telenor banci, jos nisam poceo da obavljam transakcije. Zanima me da li se moze iskljuciti primanje SMS poruka koje kostaju po 5din?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno