Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telenor Banka

Bice i kredita i dozvoljenog minusa...

Poslednja izmena:
Ali opet su jednostavno samo zgodni za placanje racuna i tu citava prica stane. Ne mozes dobiti kredit kod njih, ne mozes dobiti tipa American Express karticu i sl. Jednostavno to je otprilike banka za studente po meni. Imam i ja racun i koristim ga povremeno, ali daleko je to od bilo cega za ozbiljniju upotrebu...
Daleko bilo da bilo ko uzima kredu, na svu srecu nisam nikada i necu uzeti to zlo uvek imam toliko i dovoljno da ne uzimam to zlo.

Ali opet su jednostavno samo zgodni za placanje racuna i tu citava prica stane.
I za uplate i isplate 24/7, tj. uplate - samo jos Unicredit znam da ovo nudi. A EUR uplate/isplate samo Telenor. Ja samo zbog toga imam racun i dalje. (mada mi i 7% kamate na a-vista stednju znaci, nesto sitno dinara sto imam dok se ne plate racuni, bolje da nesto prihoduju nego bas nista :))

Ne mozes dobiti kredit kod njih, ne mozes dobiti tipa American Express karticu i sl.
Ako cemo tako, samo u Intesi mozes dobiti Amex, jos uvek cini mi se, pa ispada da samo Intesa vredi nesto :) A Intesa je nazalost najvise zaostala cini mi se. Nista novo nisu doneli vec ~5 godina (sem mozda da eBanking radi bez IEa, ne znam kad to bese).
A Amex konkretno.... najgora kartica :) Samo sto te ne ispljuju i izbace u celoj Aziji i "Arabiji" (arapskim zemljama)

Imam i ja racun i koristim ga povremeno, ali daleko je to od bilo cega za ozbiljniju upotrebu...
Otprilike :(

Sad je lova u provizijama, odrzavanju racuna i slicnim kapalicama.
Za proslu i pretproslu godinu (cini mi se, 2 za redom), sam gledao profit celog bankarskog sektora, broja racuna i prosecne cene odrzavanja racuna. Ispalo je da je cela zarada sektora jednaka zaradi od odrzavanja racuna otprilike :)
Dakle, krediti, provizije, manje stednja i slicno... se izgleda drze na nuli:)

Naravno, ovo je na celom sektoru, Intesa, Komerc i RF sigurno su u plusu i za vise od odrzavanja, dok su one na dnu u minusu i na odrzavanju mozda ;)

Btw, u TB sada zaposleni (u celom Telenoru, ne samo TB) mogu da uzmu jako povoljne kes kredite.

I posle se pitamo zasto su cene takve kakve jesu kod nas :D

Šta se dešava? Ceo dan ne mogu da uđem u aplikaciju. Ne radi ni sajt?

^ Takođe. Radi bez problema, baš sam malopre obavio transakciju.

Evo ja sada probao i radi... Preko wifija....

I kod mene cepa sve u full-u i na wifi,pa cak i na mob netu i to onom kilavom od 64 kb brzine ;)

Ne radi mi preko sbb-a. Ni bežično, ni zicno na racunaru. Preko mts-a i telenora radi normalno. Čekam da mi se jave iz sbb-a.

Kod mene radi preko SBB-a. Probaj da resetuješ ruter.

Imao sam pre mesec-dva (mozda) isti problem. Nisam mogao da otvorim sajt TB niti telenora otprilike 24h. Kao da je moja IP bila na nekoj black listi kod njih.
Jeli mozes da otvoris sajt telenor.rs ?
Ako ides preko nekog proksija, da li onda otvara ?

Sad sam probao preko proksija i radi. Izgleda da stvarno nesto nije u redu sa IP adresom.

Uplatio sam 27 eura preko interneta e sada da li je normalno da mi je on skinuo 22e plus 774 dinara a imao sam 30 eura i 774 dinara?? Nije mi jasno sto je dirao uopste dinare?

Uplatio sam 27 eura preko interneta e sada da li je normalno da mi je on skinuo 22e plus 774 dinara a imao sam 30 eura i 774 dinara?? Nije mi jasno sto je dirao uopste dinare?

Mora da je cena isla na naplatu u dinarima, vidi preko cega si uplacivao, da nije paypal pa ti je nastelovan da skida dinare?

Mora da je cena isla na naplatu u dinarima, vidi preko cega si uplacivao, da nije paypal pa ti je nastelovan da skida dinare?

Da jeste zvao sam TB i devojka jako ljubazno mi je rekla da nisam mozda slucajno namestio PP da mi skida dinare i da video sam da jesam,tako da je moja greska,za sve ostale to se resava ovako...
video sam u temi PP i citiram :

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Poslednja izmena:
Da jeste zvao sam TB i devojka jako ljubazno mi je rekla da nisam mozda slucajno namestio PP da mi skida dinare i da video sam da jesam,tako da je moja greska,za sve ostale to se resava ovako...
video sam u temi PP i citiram :

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Da to obavezno na pp inace deru sa provizijama i kursom konverzacije na paypal.

U Aprilu mi istice internet kartica u intesi. Posto je u intesi vecito guzva kakva bi bila alternativa sa Telenor bankom i njihovim starter paketom ? Znaci taj racun bi bi koristio samo za internet kupovinu i paypal.

Da li neko koristi obe kartice i da li mozete da mi navedete prednosti/mane izmedju ove dve kartice?

Citajuci temu, kapiram da je prednost Telenor banke visevalutni racun, dok je kod intese kartica vezana iskljucivo za evre..

Hvala vam unapred.

Intesa automatski produzuje internet karticu,tj.napravice ti i javiti da he pokupis...ja imam racune u intesi i telenoru...mada sam se totalno prevacio u telenor i razmisljam da skroz ugasim u intesi...

• Like
Reagovanja: M J
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno