Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasan kurs po menjacnicama, evo sad u jednoj prodajni kupovni 20 para razlika 120.60 i 120.80... pa sam ono sto sam uplatio malo ranije opet digao pa razmenuo...
Telenor koliko vidim drzi fiskno 1 dinar razliku od pocetka, sto je ranije bilo odlicno jer su menjacnice bar u novom sadu uzimale uvek vise od dinar

Kako mogu da daju kupovni/prodajni 120.60/120.80 ako je srednji 120.8872 ?
Zar ne mora da bude malo više, odnosno malo manje od srednjeg?

Pa mora da "nema" dinara, taj trend traje vec par nedelja... u drugoj menajcnici bio 121 pa sam tu razmenio jer me nazuljale patike :)

Ne mora u menjacnicama biti visi/nizi od srednjeg. Oni imaju drugo pravilo - ne sme da proda po nizoj ceni od one po kojoj je kupio! (i obratno)

Ali ako je ovolika razlika na tabli, ta menjacnica se ili razbija od prometa, ili joj hitno treba prometa. (van table, tj. sta se dogovoris je nesto drugo)

Ljudi,a kako da znamo kolika je provizija i da li je uopste ima ako placamo pay pass-om u razlicitim radnjama?
Znam da Maxi nema proviziju,da li je ima npr. onaj shop & go radnja i koliko uzimaju?

To je nacin placanja, nema tu provizije zato sto nema osnova na sta bi ti uzeli proviziju...

Ima provizije uvek, samo sto je placa prodavac a ne kupac.

Da ali tako je svuda i sa svakom karticom. Dakle nema mesta pitanjima "a da li u toj i toj radnji ako platim karticom ima provizije". Nema je nigde kod nas.

Pa sta mene briga što oni plaćaju proviziju, meni je bitno mene da ne deru sa tim ;)

Deru tebe, ali nemas izbora :D
Razlika je sto ako placas u posti imas DODATNU proviziju, u slucaju placanja karticom.

Ali da se razumemo - u svim vecim radnjama, tipa Mona, Zara, NSport.... da ne nabrajam placas vise ako placas karticom i ne trazis popust za gotovinu.

Alfa, budi precizniji kad su ovakve stvari u pitanju da ne pomisle ljudi da ce u tim radnjama da placaju vise nego sto pise kao cena artikla :).

Da li mislis na gotovinski popust?

Prodavac plaća proviziju, najčešće 1.5-2.5% (kad je u pitanju visa ili master).
Te veće radnje, naročito one koje prodaju garderobu i obuću, hoće da odobre popust nezavisno da li se plaća gotovinom ili karticom, dovoljno je samo pitati. Naročito ukoliko se kupuju dva ili više artikla.
Neki označe odmah, kao npr. Tehnomanija: Cena za plaćanje gotovinom i karticama:. Ali i kod njih treba opet pitati, jer će opet dodatni da odobre, nezavisno da li je keš, kartica ili kredit koji nude.

Popust na placanje gotovinom od istaknute cene, da, tzv. gotovinski popust. Ne placanje vise od istaknute cene ako se koristi kartica :) (tek sad videh da sam ispustio jednu bitnu rec :D)

Pa to, da ne pomisle ljudi da postoje skriveni troskovi. :)

Danas sam uplatio 500 din za karticu i 40 eura na racun medjutim nije mi jasno ok za 500 dinara znam da je rezervisano ali pise mi i da je tih 40 eura rezervisano(status transakcije na cekanju) da li je to normalno i zasto tako?

Poslednja izmena:
Sve ti je odmah dostupno,nemoj da se sekiraš.A najbolje da pozoveš 063 9005.

Danas sam uplatio 500 din za karticu i 40 eura na racun medjutim nije mi jasno ok za 500 dinara znam da je rezervisano ali pise mi i da je tih 40 eura rezervisano(status transakcije na cekanju) da li je to normalno i zasto tako?
I tih 500din i tih 40e si uplatio na racun. Cini mi se da iz tvog pitanja proizlazi da pravis razliku da dinare uplacujes na karticu, a eur na racun dok je to ista stvar bez razlike - i jedno i drugo su uplata na racun i prikazuje se kao rezervisana sredstva u pocetku.

Poslednja izmena:
Da, tako je kad se na bankomatu uplati, jedno dan stoje kao rezervisana. Dok uplatom preko racuna odmah je "normalno" stanje :)

Inace i ovo sa bankomata je naravno odmah dostupno, koristi sve i ne brigaj :)

I tih 500din i tih 40e si uplatio na racun. Cini mi se da iz tvog pitanja proizlazi da pravis razliku da dinare uplacujes na karticu, a eur na racun dok je to ista stvar bez razlike - i jedno i drugo su uplata na racun i prikazuje se kao rezervisana sredstva u pocetku.

Ne,samo nisi dobro protumacio napisao sam "uplatio za kraticu" sto znaci uplatio sam za izradu a ne "na karticu" znam ja da je to jedan racuna na kom mogu da stoje te dve valute :)

Ono sto me je malo razocaralo je da mogu samo da uplatim rsd i eur ja sam mislio da moze i svajcarci i dolari :/

Poslednja izmena:
A ok, nisam te dobro razumeo :).

Da, tako je kad se na bankomatu uplati, jedno dan stoje kao rezervisana. Dok uplatom preko racuna odmah je "normalno" stanje :)

Inace i ovo sa bankomata je naravno odmah dostupno, koristi sve i ne brigaj :)
Da, sve sto ima veze sa koriscenjem kartice stoji kao rezervisano.

Poslednja izmena:
Uh, ***, a ja ih imam nekoliko....
Odoh po makaze, sve ću da ih uništim odmah!

I moje makaze cekaju...

Ali opet su jednostavno samo zgodni za placanje racuna i tu citava prica stane. Ne mozes dobiti kredit kod njih, ne mozes dobiti tipa American Express karticu i sl. Jednostavno to je otprilike banka za studente po meni. Imam i ja racun i koristim ga povremeno, ali daleko je to od bilo cega za ozbiljniju upotrebu...

Pa nece svi da cepaju kredite. Opametili se, a i sve manje ljudi je kreditno sposobno pa tu vise ne lezi lova. Sad je lova u provizijama, odrzavanju racuna i slicnim kapalicama.
A bice i toga (kredita) koliko cujem, pa ko voli nek' izvoli. :)

Ja koliko sam cuo i oni planiraju da omoguce kredite,ako se ne varam.

I šta je dobio ? telefon ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno