Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali psihicki efekat kada kupcu kazu "za MC/Visu je 2% veca cena" nije da razmisli o tome sto ga kartice kostaju, vec mu izgleda kao da on placa vise (bez obzira i sto je to mozda jeftinije nego drugde).

Doduse i vi ubadate u srz - kupac nece da razmislja sto time sebi dize cenu jer "mu je isto cime god placa".

95% kupaca ni ne zna kakve su provizije koje trgovcima naplaćuju kompanije koje izdaju platne kartice niti razmišljaju o tome. Ni ja ne bih znao da ne pratim ovaj forum. Nego što kaže @mnt, ljudi razmišljaju - lakše mi da platim pay pass i ćao. A ako bi isti proizvod koštao sa Dinom 100 a sa MC 102 dinara, onda bi drugačije razmisljali. Ali to se neće desiti

Sent from SM-A750FN using Tapatalk

95% kupaca ni ne zna kakve su provizije koje trgovcima naplaćuju kompanije koje izdaju platne kartice niti razmišljaju o tome. Ni ja ne bih znao da ne pratim ovaj forum. Nego što kaže @mnt, ljudi razmišljaju - lakše mi da platim pay pass i ćao. A ako bi isti proizvod koštao sa Dinom 100 a sa MC 102 dinara, onda bi drugačije razmisljali. Ali to se neće desiti

Trgovcima kompanije koje izdaju kartice ne naplaćuju ništa, trgovci plaćaju bankama harač za svako plaćanje karticom koju provuku kroz svoj čitač , a cenu po zakonu ne smeju da menjaju, ista je cena i za gotovinu i za bilo koju karticu. Govorim o trgovinama u Srbiji. Imam trgovinu pa to dobro znam, mene kao vlasnika trgovine košta 3% od iznosa računa ako provučem viza karticu a kupac to i ne zna. Tako da ne vidim razliku ako je plaćanje u srbiji sa bilo kojom karticom u bilo kojoj trgovini, kupac nema nikakvu proviziju niti povećanje cene.

Sad je Dina postala vidljiva u E-bankingu, može čak i PIN da se promeni.

Trgovcima kompanije koje izdaju kartice ne naplaćuju ništa, trgovci plaćaju bankama harač za svako plaćanje karticom koju provuku kroz svoj čitač , a cenu po zakonu ne smeju da menjaju, ista je cena i za gotovinu i za bilo koju karticu. Govorim o trgovinama u Srbiji. Imam trgovinu pa to dobro znam, mene kao vlasnika trgovine košta 3% od iznosa računa ako provučem viza karticu a kupac to i ne zna. Tako da ne vidim razliku ako je plaćanje u srbiji sa bilo kojom karticom u bilo kojoj trgovini, kupac nema nikakvu proviziju niti povećanje cene.
Nope. I mrzi me da objasnjavam :)

Nije pratio diskusiju, samo se ubacio

Ali psihicki efekat kada kupcu kazu "za MC/Visu je 2% veca cena" nije da razmisli o tome sto ga kartice kostaju, vec mu izgleda kao da on placa vise (bez obzira i sto je to mozda jeftinije nego drugde).

Doduse i vi ubadate u srz - kupac nece da razmislja sto time sebi dize cenu jer "mu je isto cime god placa".

Nope. I mrzi me da objasnjavam :)

sam si ovo rekao, ne znam šta te to mrzi da objašnjavaš osim da pobiješ samog sebe.

"Do 31.08.2019. godine za sve Progresiv+ korisnike održavanje kreditne kartice je bez naknade!"

Meni danas 1940 rsd nije prošlo bez PINa

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

proveri u aplikaciji koji ti je limit za bezkontaktno

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Kod mene nema te opcije.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

u pravu ste. ja sam ubedjen da je u nekoj verziji bio limit i za bezkontaktno. možda sam sanjao [emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mislim da to zavisi od konfiguracije POS

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Nešto što nema kontakt je brz kontakta, ali je prilog beskontaktno. Kako i beskonačno, bespotrebno i sl.

Ne znam sta u ovom objasnjenju u TB aplikaciji ti nije jasno, pa se cudis sto Instant ne prolazi prema Intesi i Voban?

Pogledajte prilog 268691

Zanimljivo, izgleda da u mobilnoj aplikaciji ne mogu da promene tekst serverskim update-om, već mora apk update? Ili su prosto zaboravili da ažuriraju tekst za mobilnu aplikaciju. :)

Jer evo kako je u web aplikaciji (koja je uvek bolji reper za bilo šta):

Clipboard01.jpg

Poslednja izmena:
Moze li da se uplati novac na telenor racun na salteru druge banke? Dakle da se plati provizija banci u kojoj se uplacuje i da novac legne na telenor racun?

Naravno. Telenor banka je banka kao i svaka druga (ako izuzmemo da imaju samo jednu ekspozituru) :)

Hvala na odgovoru! :) Nisam bio siguran, pa rekoh bolje da pitam. Treba da uplatim neki novac na svoj TB racun, a posto nema bankomata u blizini, lakse mi je da odem npr na salter kombanke.

@ducka

Hm, možda bi i trebalo da je zatvore. Ne vidim šta će im. Kako ono beše - "jedna, ko nijedna". [emoji6]

A sta ce vam poslovnica? Sve se zavrsi mailom/telefonom... i na bankomatu. Eto samo zbog za potvrda za birokratiju, a to bi mogli da izdaju u telenor poslovnicama...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

A uplate/isplate dolara/franaka/kruna/funti?
A podizanje preko 600.000?

Na bankomatu nisam uspeo da podignem više od 150,000 din, bez obzira šta je podešeno u app, može dva puta po 150,000 din, ali 200,000 ili 300,000 din iz prve ne.

@ducka

Hm, možda bi i trebalo da je zatvore. Ne vidim šta će im. Kako ono beše - "jedna, ko nijedna". [emoji6]
Pa sa takvim radnim vremenom i mogu da je zatvore.
Ako je već 'jedina' neka radi kao železnička stanica.
Nisu oni jedini. Mnoge banke su "skratile" radna vremena poslovnica.

Na bankomatu nisam uspeo da podignem više od 150,000 din, bez obzira šta je podešeno u app, može dva puta po 150,000 din, ali 200,000 ili 300,000 din iz prve ne.
199.000 ili 198.000 (zavisi da li ima hiljadarku) je max.

A jel vece iznose potrebno nekako najaviti da obezbede na odredjenom bankatu ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno