Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre 10-tak dana potpisao sam ugovor u poslovnici za kreditnu karticu. U statusu prijave na sajtu stoji "ceka aktivaciju". Zna neko o cemu se radi?

Koliko se secam, tako ce ti pisati dok ti ne uruce karticu i onda sa njom odes na sajt i u delu za kartice ukucas trazeni deo broja same kartice. Posle toga je aktivirano.

Ne, to je debitna kartica. Za kreditnu treba da se ulogujes na banku, potom ides u proizvode, nadjes kreditnu i tu odradis aktivaciju. Nakon toga nosis potvrdu o primanjima u prodavnicu i posle ti stize kreditna.

Kad nema dovoljno dinara na tekucem, automatski povuku evre bez upozorenja i obavestenja o kursu. Onda se tek posle sazna za to. Da li to iritira nekoga osim mene

I mene, ali bilo je ovde reči o tome. Zameni kasnije, istog tog dana, po normalnom kursu, vratiće tu eur zaduženje

Dve problematicne situacije, jedna smesna, druga zalosna :)
Stanje: Ja sam vlasnik racuna, otac je ovlascen po racunu (i ima MC).
Otisao je u poslovnicu da promeni broj za SMS poruke. Meni je stigao e-mail da je promenjen broj, nisam ni znao da je trazio, zovem call centar, prvo za sebe, onda za njega da proverim - kazu nema nista u sistemu!
Onda stize na novi broj privremena lozinka! Moji zbunjeni skroz. I ja inace.. jer se sve ovo desava u roku od 7 dana! Sve pomenuto na po dva-dva razlike, nista odjednom :)

Druga situacija, hocu ja da promenim glavni broj naloga preko aplikacije. OK, posalje on privremenu lozinku (OTP) na stari broj, ukucam je, posalje on OTP na novi broj... i aplikacija se resetuje i trazi opet login pre nego sto sam u mogucnosti i da ukucam OTP :)
I tako u krug...

Svaka im cast na nekim stvarima, ali kako ovako proste stvari mogu da uukomplikuju i zabrljaju is beyond me :D U RF-u samo pozovem bankara i za 2 min. je sve zavrseno, Intesa isto :) Ovde lici na space science u poredjenju :)

Anyway, SMS poruke za placanja, da li mogu da stizu na bilo koji broj ili samo primarni?

Stižu obavezno na broj koji je vezan uz karticu kojom je plaćano, a od nedavno stižu i vlasniku računa. Ali se naplaćuju (možda samo na Starter paketu). Push i mail takođe stiže i vlasniku računa, i onom ko je platio.

Uh to mi vec ide na ..... sto se naplacuje :(
Pusticu im samo na Mail onda.

Ja nisam primeito da mi skida nešto dodatno sa računa kada provučem karticu i stigne mi poruka? Da li se to naplaćuje na kraju meseca možda? Imam starter paket.

"Lepa vest iz Telenor banke: na adresi Kneza Viseslava 63 (Handy, TC Vidikovac) postavili smo bankomat koji vam omogucava uplatu i isplatu u dinarima i evrima."
Шири се полако.

Ja nisam primeito da mi skida nešto dodatno sa računa kada provučem karticu i stigne mi poruka? Da li se to naplaćuje na kraju meseca možda? Imam starter paket.
Trebalo bi da na kraju meseca ili pocetkom sledeceg naplati, da.

"Lepa vest iz Telenor banke: na adresi Kneza Viseslava 63 (Handy, TC Vidikovac) postavili smo bankomat koji vam omogucava uplatu i isplatu u dinarima i evrima."
Шири се полако.

Super, falio mi je bankomat na Vidikovcu, isao sam u Pozesku da uplacujem :)

Upravo zavrsio anketu preko telefona, dosta pitanja iz svakodnevnog zivota a bogami dosta i o Telenor banci, a anketa anonimna :-D

Ко је вршио анкету,ТБ?Јеси добио позив на бесплатну вечеру?:D

Ne, to je debitna kartica. Za kreditnu treba da se ulogujes na banku, potom ides u proizvode, nadjes kreditnu i tu odradis aktivaciju. Nakon toga nosis potvrdu o primanjima u prodavnicu i posle ti stize kreditna.

Ne, vec sam zavrsio sve oko papira, ugovor je potpisan, cekao sam samo da posalju kreditnu. Elem cuo sam se sa njima juce, izvinili su se sto sam malo duze cekao i objasnili da je doslo do malog zastoja zbog veceg obima obradjivanja zahteva za kreditnu karticu. Danas mi je stigla poruka da mi je kreditni limit odobren i dostupan preko aplikacije( moze se povlaciti na osnovni racun, koristiti za kupovinu online itd ) a sama kreditna kartica ce stici kroz koji dan.

Kako može da se kupuje online kada nemaš cvv koji piše na kartici, i 16-cifreni broj kartice? :)

Permutovao sam malo, tj prebacio na masu:)

Dragi korisniče,

Vaš zahtev za kreditnu karticu je uspešno realizovan. Kreditna kartica će vam biti dostavljena na adresu. U međuvremenu možete koristiti kreditni limit putem INTERNET i mobilne aplikacije, osim ukoliko ste refinansirali kreditnu karticu ili dozvoljeni minus u drugoj banci. U tom slučaju je potrebno da dostavite Potvrdu o izmirenim obavezama u bilo koju Telenor prodavnicu, kako bi vam bilo omogućeno korišćenje kreditnog limita.

Vaša,
Telenor banka

Nisam lepo procitao mail ***:)

Izgleda da su uspostavili saradnju sa Handy sto je dobra stvar jer Handy ima prodavnice svuda po Srbiji.

To je super stvar vec! Bila bi fora da su imali problema da se dogovore oko lokacija, a ne da su imali limitiran broj bankomata.
Lokacija u Francuskoj je recimo nelogicna malo, posto u Knezu ima 2 bankomata (jedan u, jedan van Telenor radnje), ovo je na manje od 5 minuta odatle, zbudzeno u Premia menjacnici, mislim da nigde drugde u Srbiji nema tolika gustina Telenor bankomata po km2 :D Uklapa se sa misljenjem da su lokacije problem.

Опет ће Београд бити приоритет за банкомате а не мања мјеста јер да су хтјели поставили би банкомате у својим пословницама које имају већ одавно у сваком граду.Не видим неку корист за клијенте из мањих мјеста ,опет.

Pa kad je Beograd cela Srbija, takva nam je država, nije Telenor ništa kriv :)

Опет ће Београд бити приоритет за банкомате а не мања мјеста јер да су хтјели поставили би банкомате у својим пословницама које имају већ одавно у сваком граду.Не видим неку корист за клијенте из мањих мјеста ,опет.
Pa nisi mi odgovorio da si ti menadzer u Tnoru zaduzen za postavljanje bankomata da li bi prvo postavljao u medtima gde ima 30 korisnika i 500 mestana ili bi tamo gde ima bar 2 miliona i vise ljudi a korisnika nekoliko hiljada?
Zanima me tvoj iskren PROFESIONALNI odgovor da zaradjujes platu u toj kompaniji eto samo to sebi posteno odgovori i bice ti jasno, opet kazem nazalost ali tako biznis funkcionise gleda se vecina koja donosi profit a nisu oni Crveni Krst ili neka neprofitna organizacija.
Kad to shvatis bice ti mozda malo lakse ali svakako da je to nepravda ali neko ulaze svoj novac i zeli ga sto vise, naprosto tako to ide, nazalost...

Бесмислено ми је уопште замишљати шта би било кад би било.Бизнис и профит су данас изнад свега,то знам али ја то не оправдавам.Изгубило се много тога у преводу на капитализам или нешто што личи на њега,зато нам и јесте просвјета,здравство и све остало што је некад вриједило пропало.Широка је тема,није за овдје а пошто смо осуђени на банке,изаберем најбољу за моје потребе(има их к`о пљеве),као и осталу робу.Логично да велики градови буду најбоље покривени али није логично да мање или веће средине не буду никако.

Da pocnem od kraja, slazem se sa tvojom zadnjom recenicom i ja mislim tako ali...
Opet nisi odgovorio vec si rekao da je besmisleno da odgovaras jer i sam znas sta bi bio tvoj odgovor da primas platu za svoj rad u toj kompaniji.
Nazalost biznis i profit su danas iznad svega ali to je nasa realnost i bolje po nas da se prilagodimo tome.
U pravu si siroka je tema i nije za ovde lepo kazes izaberes najbolju banku za svoje potrebe i miran si.
Ocigledno to za tebe nije TB jer nema ili ima malo bankomata u tvom mestu, sto je opet kazem lose ali se radi non stop dodaju nove bankomate po BG a verovatno i u manjim gradovima.
Ali krece se od vecih sto je logicno.
Nekad je sam BG imao 7 bankomata kad su poceli a sad ima dosta vise.
Nadam se da razumes.
Pozdrav.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno