Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кренули су они мало ризичније(агресивније) у подјелу кредитних картица.Није баш уобичајено,можда раније,да банке без неке историје уплата(промета),људима који не примају плате путем њихове банке,о којима буквално ништа не зна, нуди оволике суме новца.

Sberbark vec godinu dana nudi tako nesto vecini koja ima Super Karticu :)

Da, dobijao sam te pozivnice za super karticu. Samo su uslovi ipak isuvise “dobri“ za moj ukus, narocito onih 2.4% mesečne kamate :)

Dda nisu cist marketing oni poeni (i obicni i dodatni :D), kartica bi imala smisla, ali ovako.... vise kosta kartica nego sto se tipicnom kupovinom ustedi zbog nje :D

Pre par meseci za izvadio karticu i jos nije rezervisano 500 din. za istu...
Da li neko zna o cemu se radi ? Starter paket.

Od danas stednja na dinare 5%, ali ko je otvorio ranije ostaje 7%

Od danas stednja na dinare 5%, ali ko je otvorio ranije ostaje 7%
Tačno. Na prethodnim stranicama je dovedeno u pitanje da će svima smanjiti na 5%, ali neće. Evo pisma od banke:
Jako nam je bitno da uvek budete u toku sa svim novostima, kao i izmenama u našoj ponudi. Koristimo ovu priliku da Vas obavestimo da je u planu promena visine kamatne stope za novootvorene dinarske štedne račune.
Vaš postojeći dinarski štedni račun koji ste otvorili u našoj banci, ostaje sa neizmenjenom kamatnom stopom od 7%, po uslovima iz važećeg ugovora o štednji.
Ukoliko budete želeli da otvorite dodatni štedni račun u dinarima, imajte u vidu da će se od 24.11. primenjivati kamatna stopa od 5%.

#Respect!

@balsa, verovatno su joj onda minimum koji daju ponudoli za limit?

Ispali su skroz korektni za taj stedni racun, prosto mi je cudno da se tako desi nesto :)

Mozda se plase da ce dosta ljudi povuci stednju, a potrebna im je za obaveznu rezervu ili nesto slicno.

Za štednju se zaključuje ugovor na period od jedne godine. Ni u jednoj banci vam ne menjaju kamatnu stopu za štednju koja stoji u ugovoru, za vreme trajanja istog.

Za štednju se zaključuje ugovor na period od jedne godine. Ni u jednoj banci vam ne menjaju kamatnu stopu za štednju koja stoji u ugovoru, za vreme trajanja istog.
Ovo u TB je vise od godinu dana sada, vecini nas. Ali su ostavili staru, i to bas finu kamatu.

Dobio sam pismo na mail. U aplikaciji na netu i u telefonu stoji nepromenjeno, 7%.
Untitled.png

A kad otvaraš novi štedni račun, e tu je već 5%.
Untitled1.png

Poslednja izmena:
Na mail je stiglo.

I meni stiglo to pismo na mail. Ono što mene kopka, je da li ja sada mogu na ovaj stari ptedni račun dopaltim iznos, i da li ostaje kamatna stopa 7% na ukupan iznos. Kontam da je tako, ali...

imam pitanje imam progresiv racun jel nema provizije na drugim bankomatima pet puta u mesec dana treba mi brzi odgovri jer idem uskoro napolje hvala.

Нејмаааа

I meni stiglo to pismo na mail. Ono što mene kopka, je da li ja sada mogu na ovaj stari ptedni račun dopaltim iznos, i da li ostaje kamatna stopa 7% na ukupan iznos. Kontam da je tako, ali...
Требало би да је тако(штедња по виђењу) али пошто је ово ТБ све је могуће(нејасно):)

Po racunu je 7% ostalo, ne po depozitu :)

Ovaj masic je izgleda i dalje nov za forume ^^
Napolju isto moze bez provizije 5x mesecno?? Zar nije to samo unutar zemlje?

Ма има у иностранству.Не иде Машић тако далеко:)

Citat Citiram korisnika: @tomic Pogledaj poruku
Tačno. Na prethodnim stranicama je dovedeno u pitanje da će svima smanjiti na 5%, ali neće. Evo pisma od banke:
Meni u aplikaciji sada stoji 5%,kako si dobio to pismo od banke?
А шта вама и другима пише у уговору кад сте отварали штедни рачун?Има ли неки преиод за који важи та штедња?

U ugovoru stoji "na odredjeno vreme od 12 meseci" , verovatno zakonski mora da se stednja "ogranici" na neko vreme

Ali tih 12 meseci je u ovom trenutku vec proslo od otvaranja stednog racuna. Takodje stedni racun otvoren pre par meseci, isto je 7%. Onako kako su napisali u mailu :)
Zasto, ne znam, ali je korektno.

Можда се аутоматски продужава ако клијент не откаже или затвори усљед промјене услова,не знам,само ме интересује како неком 5%(ако је тачно) а некима(изгледа већини) 7%.

Rekoh - po proceni koliko ce izgubiti ako nekome smanje na 5%.

Ugovorne strane zakljucuju ovaj Ugovor na odredeno vreme od 12 meseci
Ukoliko ugovor ne bude raskinut do isteka roka iz stava 1. ovog clana, ovaj Ugovor ce se automatski produziti pod uslovima koji važe u vreme isteka Ugovora.
Banka ce 30 dana pre isteka roka na koji je ovaj Ugovor zakljucen obavestiti Klijenta na trajnom nosacu podatka o uslovima iz prethodnog stava, odnosno o roku na koji ce se automatski produziti Ugovor i o novoj kamatnoj stopi. Ukoliko ne prihvata nove uslove, Klijent je dužan da o tome obavesti Banku i da raskine Ugovor najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja i to bez naknade i uz ugovorenu kamatu za istekli ugovoreni period.
Ukoliko klijent prihvata navedene uslove, zakljucice sa Bankom aneks ovog ugovora na trajnom nosacu podataka kojim ce biti regulisani ti novi uslovi.
Ukoliko Banka 30 dana pre isteka roka na koji je ovaj Ugovor zakljucen ne obavesti Klijenta o uslovima iz stava 5. ovog clana, smatrace se da je ugovor automatski produzen pod istim uslovima definisanim ovim ugovorom, bez zakljucenja posebnog aneksa.

Ko je otvorio štedni račun pre više od godinu dana, on je automatski produžen na još godinu dana. Tek pred istek tih novih godinu dana dobiće obaveštenje od banke o novim uslovima, nije tu ništa do njihove dobre volje ili poslovne politike, sve piše u ugovoru. :)

Poslednja izmena:
Тако сам и мислио,значи коме је истекао уговор прије нових услова има 7% а коме је истекао послије,имаће 5% ако га ТБ не одреди као ВИП клијента:).Има смисла.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno