Pozdrav svim članovima, krajem septembra uzeo sam klimu Midea MSFAAU-12HRFN8 (ovo su podaci sa računa, a na sajtu prodavnice je još pisalo i qrd6gw )
Uglavnom klimu sam kupio zbog grejanja sobe od 30 kvadrata, nemam izolaciju, pvc stolarija. Nemam nikakvog iskustva sa ovom vrstom grejanja ali sumnjam da mi je klima neispravna jer se čudno ponaša.
Na automatskom režimu, temperatura postavljena na 20 stepeni bez korišćenja daljinskog kao senzor kada upalim klimu ona radi na nekih 1200w, relativno brzo dostigne nekih 23.5-24 stepena i onda pređe u režim gde troši oko 20w i u rekordnom roku mi ohladi sobu na 19 stepeni, i onda logično krene opet da greje, radi pod dobrim opterećenjem itd. Očekivano da je potrošnja na ovaj način vrlo velika, buka je naravno konstantna.
Heat tj režim grejanja nema taj problem, mada imam osećaj da sporo dostiže zadatu temperaturu, a to je uvek 19, 20 ili 21, iz nekog razloga nemože da dostigne više ( napolje temperatura od 0-5 stepena ) ali ovde se javlja problem da sam u prvih 24h koliko sam testirao i bezbroj puta proverio trenutnu potrošnju u aplikaciji smart home primetio da se potrošnja kreće od 700w apsolutni minimum do nekih 1.2kw, tako da je potrošnja struje neočekivano velika. Tog dana sam proveo skoro ceo dan u sobi, ja nisam primetio da je brzina ventilatora pala ispod 80% ( na auto režimu ) Bukvalno kada je potrebno on izbacuje vruć vazduh, onda kada dostigne temperaturu kreće istim tempom da duva hladniji vazduh i tako u beskonačno.
Zanima me za mišljenje vlasnika ovog ili sličnih modela, ako greju sličnu kvadraturu da li u ovim danima njihova klima radi nonstop pod punim gasom, iskreno ja to nisam očekivao, često se kao razlog velike potrošnje navodi loša izolacija, ne kažem da je kod mene savršena situacija ali kuća je zidana od pune cigle, stolarija je odlična i verujem da ipak postoji neki problem sa klimom