Šta je novo?

Midea Breezeless

Nisam koristio midea air, što se smart home tiče nemam zamerki.
Je l' ti jos uvijek 'preskace' programe podesene preko scheduler opcije. Mene izludjuje. Pisao kinezima standsrdno odgovaraju reinstall aplikacije, clear data i cache, brisanje uredjaja i opet dodavanje nije nista pomoglo. Imam osjecaj da nikad nece rijesiti. Eto zasto izmedju ostalog kinezi i kaskaju za ostalim ozbiljnijim proizvidjacima, koji djavo ih i kupih.

Moze li mi netko tko ima Midea Brezeles- S odgovoriti.
Imam nov navedeni klima uredjaj ,montiran prije 2 mjeseca, i u modu grijanja klima kada postavim na 30 stepeni i ventilator na 80 % izduvava mlako (oko40 stepeni)
Zna li netko kolika je max temp na izduvavanju kod ovaga uredjaja
Pozdrav

Da li neko ko ima klimu

BREEZELESS MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW​

Moze da mi kaze da li spoljna jedinica ima grejace ili ne?

Da li neko ko ima klimu

BREEZELESS MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW​

Moze da mi kaze da li spoljna jedinica ima grejace ili ne?
To što si napisao je model unutrašnje jedinice. Moraš da znaš model spoljašnje jedinice i da proguglaš po internetu specifikaciju za isti. Najbolje je kod uvoznika. Novije klime dolaze sa spoljnom jedinicom BEZ grejača i greju do -15 stepeni. To su obično modeli spoljnih jedinica MOX230-12HFN8-QRD6GW. Kada kupujete brezzeless obavezno pitajte za model spoljne jedinice, iako u ponudi kod dilera piše da greju do -25 obično nije tako, karakteristike se rade po principu copy/paste. Mislim da nigde više nećeš naći sa grejačima, to su stari modeli. Evo primera za klime koje su sada u ponudi.
https://elcomtrade.com/wp-content/uploads/2022/09/Specification-of-New-Brezzless.pdf
Možda negde postoji i drugi model spoljašnje jedinice, nisam proveravao.

Prilozi

• 2025-02-13.png
    2025-02-13.png
    374.4 KB · Pregleda: 107
  • 2025-02-13 (5).png
    2025-02-13 (5).png
    406.9 KB · Pregleda: 105
Pa jel valjaju ove sad sto nude. Hteo sam da kupim TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH Tpro sad nesto gledam

Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW

Slicne na papiru Midea 10k skuplja nije neka razlika mada su ljudi zadovoljni sa TCL klimama. Ova TCL ima i grejac SJ

Pa jel valjaju ove sad sto nude. Hteo sam da kupim TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH Tpro sad nesto gledam

Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW

Slicne na papiru Midea 10k skuplja nije neka razlika mada su ljudi zadovoljni sa TCL klimama. Ova TCL ima i grejac SJ
Ovo ti je lazan sajt, pazi da se ne zeznes kao mnogi.

Kupljena midea breezeless e verzija, koristiće se samo za hlađenje, uz nju kao što piše dolazi i 3m seta za instalaciju , mislim da je stvarno best bay. Kupljena preko friend tehno sajta i zaista sve preporuke.
Javljam utiske kad se bude pustila u pogon.

Pozdrav, da li je Breezeless (bez E) i dalje dobra ponuda sto se tice cene - kvaliteta ili gledati neku drugu poput TCL?
U pitanju je kuca stare gradnje od 70 kvadrata (puna opeka i karatavan), bez izolacije i uglavnom bi radila u hladjenju, i eventualno u prelaznom periodu grejanje (posto postoji centralno grejanje).

Koju app preporučujete za mideu za praćenje potrošnje jel obe imaju ili samo smart Home?

Instalirao smart home lepo deluje interfejs i ima praćenje potrošnje

Potrosnja je netacna kod mene, u aplikaciji recimo pokazuje 520W,
a wattmeter 580W.

Za grejanje dnevne sobe
da li je bolje Xtreme ili Breeze?
I da li je mozda pametnije gledati neki drugi model/marku?
Ima li ko iskustva ?

Imam breezeless i komfor koji pruza je izuzetan. Sumnjam da to moze extreme. Javice se valjda neko ko je probao obe.
Ja breezeless mogu uporediti sa mission modelom i razlika je ogromna u korist prvo navedene.

Nov sam u ovoj temi.

Nikad nisam osetio kako Midea Breezeless duva tj. ne duva, ali me zanima da li rupičasti dodatak postavlje na unutrašnju jedinicu koji može da se nađe na Temu.com pod opisom "Air Conditioner Wind Deflector" može da preusmeri izduv da se ne oseća bijenje vazduha direktno ispred klime?

Nov sam u ovoj temi.

Nikad nisam osetio kako Midea Breezeless duva tj. ne duva, ali me zanima da li rupičasti dodatak postavlje na unutrašnju jedinicu koji može da se nađe na Temu.com pod opisom "Air Conditioner Wind Deflector" može da preusmeri izduv da se ne oseća bijenje vazduha direktno ispred klime?
Ja kupih jesenas ali još nije stigla da se isproba. Čekam da počne sezona pa da vidimo. Inače na oko dobro je uradjena. Rupice vidim da su bušene u različitim smerovima.

Prilozi

• Screenshot 2025-05-10 182809.png
    Screenshot 2025-05-10 182809.png
    257.7 KB · Pregleda: 106
Nov sam u ovoj temi.

Breeze away opcija klime to resava odlicno. Sedim a i spavam ispod sa tim podesavanjem i ne osecam duvanje uopste.

Pozdrav. Pre koji dan instalirana midea breezless e. Ukljucila sam jednom na grejanje nekih sat dva, default podesavanja. Pocrneo mi plafon iznad ... sta da radim :(

WTF? Može slika? Baš me interesuje kako to pocrni plafon od klime, pogotovo nove.

1000005947.jpg1000005953.jpg1000005952.jpg
Gore bi trebalo samo da uvlaci vazduh. Ne razumem otkud sad ovo

I meni se čini da je to senka, ali mi i deluje da je klima preblizu plafona. Tu ima 20-tak cm?

Nema.. ima 10. Majstori su odredjivali visinu. Evo sa blicem1000005955.jpg1000005954.jpg

Nema.. ima 10. Majstori su odredjivali visinu.
"Majstori" bi trebali da ne određuju sami visinu, nego da prate ono što proizvođač kaže (mora više od 15cm):
1747692435834.png

Najbolje da kontaktiraš i majstore i prodavca i da vidiš šta nije u redu sa klimom. Nemoj da nešto prestane da radi za koji mesec, a da ti odbiju garanciju zato što nije instalirana po pravilu.

Meni su majstori kada su priključivali spoljnu jedinicu na struju, umesto da kablove povežu odozdo, povezali sa strane, jer može da se postavi i tako. To sam tek posle par dana primetio i ne bi bilo problema da to nije spoljni zid zgrade koji je izložen kiši i snegu. Otvor je takav da vrlo lako može da ulazi voda i da dođe do nekog kurcsluša pa da mi crkne klima. Na kraju sam to zamaskirao sa nekom širokom lepljivom trakom ali to neće da traje dugo.

Pozdrav svima,

Odlicnw tema prepuna korisnin informacija, registrovao sam se samo da bih postavio dva pitanja.

Prvo i najvaznije, da li Breezeless mod moze da se u potpunosti iskljuci tako da se ne ukljucuje ni kad se dostigne zadata temperatura. Leti koristimo klimu da nocu kroz hodnik rashladjuje spavacu sobu pa je jak protok vazduha vazan. Ako se svaki put ukljuci breezeless kad hodnik dostigne 20 stepeni, nista od hladnoce nece "dobaciti" do spavace.

*Gledam online i uglavnom pise da moze da se iskljuci potpuno, ali sam na par mesta naisao da se automatski pali kad dostigne zadatu temperaturu radi "odrzavanja"...na kraju je bolje da potvrdim sa ljudima koji koriste klimu.

Drugo, da li je jos neko imao ona iskustva sa crnjenjem plafon prilikom grejanja (neko je pisao o tome ovde)? Visina plafona u blokovima je 240, tako da nije moguce da se ispostuje minimum od 15 cm iznad i 230 cm ispod klime (kao u prirucniku za instalaciju). Ako je problem blizina plafona, moracemo da spustimo klimu. Ova stara Samsung koju sad imamo je na nekih 10ak cm od plafona i nikad nije pravila problem.

Hvala unapred

Pozdrav svima,

Odlicnw tema prepuna korisnin informacija, registrovao sam se samo da bih postavio dva pitanja.

Prvo i najvaznije, da li Breezeless mod moze da se u potpunosti iskljuci tako da se ne ukljucuje ni kad se dostigne zadata temperatura. Leti koristimo klimu da nocu kroz hodnik rashladjuje spavacu sobu pa je jak protok vazduha vazan. Ako se svaki put ukljuci breezeless kad hodnik dostigne 20 stepeni, nista od hladnoce nece "dobaciti" do spavace.

*Gledam online i uglavnom pise da moze da se iskljuci potpuno, ali sam na par mesta naisao da se automatski pali kad dostigne zadatu temperaturu radi "odrzavanja"...na kraju je bolje da potvrdim sa ljudima koji koriste klimu.

Drugo, da li je jos neko imao ona iskustva sa crnjenjem plafon prilikom grejanja (neko je pisao o tome ovde)? Visina plafona u blokovima je 240, tako da nije moguce da se ispostuje minimum od 15 cm iznad i 230 cm ispod klime (kao u prirucniku za instalaciju). Ako je problem blizina plafona, moracemo da spustimo klimu. Ova stara Samsung koju sad imamo je na nekih 10ak cm od plafona i nikad nije pravila problem.

Hvala unapred
Moze da se iskljuci u potpunosti, to je zapravo dodatna opcija koja se ukljucuje na daljinskom po potrebi.
U obicnom rezimu hladjenja se breezeless ne ukljucuje, samo ako se namesti na daljinskom (ima 3 opcije, breeze mild, breeze away i breezeless gde potpuno zatvori krilca).

Kod mene je 10ak cm ispod plafona, i nikada nisam imao nikakvih problema, a pre toga je na istom mestu stajala ON/OFF klima nekih 10 god, takodje bez problema.

Moze da se iskljuci u potpunosti, to je zapravo dodatna opcija koja se ukljucuje na daljinskom po potrebi.
U obicnom rezimu hladjenja se breezeless ne ukljucuje, samo ako se namesti na daljinskom (ima 3 opcije, breeze mild, breeze away i breezeless gde potpuno zatvori krilca).

Kod mene je 10ak cm ispod plafona, i nikada nisam imao nikakvih problema, a pre toga je na istom mestu stajala ON/OFF klima nekih 10 god, takodje bez problema.
Hvala, to je onda to, kupujemo Breezeless :)

Koja se od ova dva modela za kapacitet 9 BTU pokazala bolje?

• Midea Breezeless E
  • Midea Xtreme Save 9

Nazad
Vrh Dno