Šta je novo?

Midea Breezeless

jel bolja GAIA i za grejanje i za hlađenje?
i da li je zbog tog dodatnog creva mora da se širi rupa, i da li je vredno toga, pogotovo ako spoljni vazduh nije baš najčistiji?

Pa samo je u tom dodatnom crevu razlika , da nize da radi ventilaciju sobe i zbaci recimo zadimljen vazduh . Sve ostale karakteristike su maltene iste

a izmedju breezles ss i extreme 12btu koja bi bila bolji izbor, pogotovo za grejanje?

Klima je non stop ukljucena, samo je ne drzim konstantno na istoj temperaturi...preko noci je na 21 ili 20 ali se i tako zna plaiti kad je bas ispod nule kao zadnjih dana.

Je li normalno da joj uvijek treba minimum 5 minuta da spusti krilca i pocne duvati kako je propisano, nekad traje cak i duze ako nije radila duze recimo preko noci ali kontam da to moze biti i defrost kakav...

Jeste,treba vremena da se zagreje pri ovim niskim temperaturama
Zato i jeste preporuka ne gasiti je nikada
Kada radi df to je takodje normalno,treba vremena
Tako je kod svih klima cak i onih dosta skupljih

Može biti i DF, mada midea ispiše na unitrašnjoj DF, a ima i toga da klima neće omah krenuti da greje ako se ugasila i ponovo se pali kada padne temperatura, treba joj par minuta sigurno (moja midea extreme), gree pular koji isto imam je nešto brži što se toga tiče.

Evo par nekih mojih novih zapazanja sto se tice Brize sa dva s
Na zalost nije to klima koja bljuje vatru ,nije za neizolovane prostore definitivno
Iskreno malo sam razocaran a mozda i nisam u pravu ipak greje skoro 30m2 neizolovanog prostora iako joj Xtrem pomaze iz kuhinje koliko moze kroz vrata i mali hodnik nije to ,to po meni
Setovana na 22 ne moze da dogura,radi non stop i to prilicno visoko ali dzaba
Od 450 pa do 650w-700w i dzaba ne ide joj bas dobro
Sad u njenu odbranu kuca koja ima 4 stana a greje se samo jedan ocigledno ima velike gubitke i to je to bolje da sam kupio neku bljuvacicu vatre koja to moze da zagreje pa makar i racuni bili znantno veci
Sto sentice rada klime ne ide cesto u defrost kada ide ne traju dugo,merio sam od 6 do 10 min max
Malo cudno radi DF nekada 3x za 2 sata a onda 3-4 sata niti jedan a vreme isto ili se meni bar tako cini
U svakom slucaju niti sam kompletno zadovoljan niti razocaran
Jedino mislim da je ona definitivno bolja opcija za kakav takav izolovani prostor jer jako lepo modulira
U svakom slucaju nije preporuka za neizolovane prostore narocito kuce jer nema snagu bljuvaca vatre a to ocigledno mora da se ima za takve prostore ili neku pomoc u vidu neke grejalice radijatora.itd
U svakom slucaju radice nece praviti velike pauze ,brzo se zagreva i pocinje da radi ali ne ocekujte cuda od nje
U svakom slucaju moracu ili trecu klimu da dodam ili pojma nemam sta ,razmislicu jos ,mozda i gresim

Probaj staviti na 25 i zrak bi trebao biti dosta topliji, kod mene je tako kada hocu na brzinu da ugrijem...zna povuci i 1400w tako ali kada postigne onda smanji na 300 do 400...ali kod mene prostorija dobro cuva toplotu iako nije sad neka bogzna izolacija

Kvaka, koliko sam razumeo to je kuća koja je podeljena na zasebne stanove u kojima samo ti koristiš prostor, ako je tako tu imaš dosta gubitaka a još nemaš izolaciju, pretpostavljam da ne možeš da odradiš izolaciju spoljnu, probaj bar plafon nečim da izoluješ, konsultuj se sa nekim majstorom, smanjićeš sigurno bar delimično gubitke i biće malo lakše toj klimi da se nosi sa prostorom.

Polovina kuce je moja ali u drugoj polovini niko ne zivi
Imam izolaciju na tavanu 2x5cm stiropor i preko najlon sa poredjanim teskim predmetima da pritisnu stiropor za svaki slucaj iako je dobro ukrojen
Nema tu pomoci cak i da odradim izolaciju jer kod druge polovine se to nece desiti da ne objasnjavam sada
Pojacao sam ali dzaba ako ide u minus tu nema pomoci ako je kao danas u plusu onda nema problema ,evo greje kao luda trenutno
Moracu izgleda paliti i TA pec kada dobro zazimi imam i kamin etazni ,ali mislio sam moci ce bez toga,izgleda da nece
Za pocetak cu pokusati sa TA peci u istoj prostoriji ,zaista me mrzi da se bakcem sa drvima
Inace je setovana uvek na 22 i ventilator na 80%

Da li je neko koristio activ clean kod ove ili Extreme modela?

Ja jednom letos na Xtreme. Napravi kondenz na unutrašnjoj jedinici pa ga brzo smrzne i onda zaleđeno treba da otpadne sa turbine kad se zavrti i na taj način je očisti.
Odradio jednom iz znatiželje, ručno čišćenje je čišćenje a ovaj self clean je gimmick.

Idemo sa drugim delom price ,mesec novembar
Ukupno potroseno 501kwh skupe i 322kwh jeftine svi potrosaci ne samo klime
Po aplikacijo Briza je potrosila 307kwh, za Extrem ne znam i dalje nemam pametnu uticnicu
Obe setovane na 22 ventilator na 80% Extrem uspeva da zagreje 12kvm kuhinje i hodnik i da nize modulira dok Briza ne uspeva da zagreje na 22 stepena oko 30kvm preko 21 kada je napolju minus,dnevna 16kvm,kupatilo oko 7kvm i deo hodnika oko 6kvm
Kupatilo 20-21 spavaca izmedju 17-21 ona je izmedju ,preko vrata ulazi toplota
Kada su bili minusi obicno radi izmedju 450w -650w ali ne uspeva nize
Probacu sa TA peci da pomognem Brizi kod sledecih minusa
U svakom slucaju nisam odusevljen a ni razocaran, mada mislim da sam trebao za ovaj veci prostor uzeti neku jacu klimu ali sta je tu je

Jesi li mozda probao sa setovanjem na vecu temperaturu...nesto mi to nije nikako impresivno...

Moja da trosi toliko mjesecno mislim da bi bez problema mogla grijati tu kvadraturu kod mene i na neku vecu temperaturu...na 20 kvadrata joj nije bio problem s tim da osjetno vise trosi kada ode u minus...sada kad je 2,3 u plusu zacas zagrije na 24 ili 25 ako hocu.

A realno nisam nesto previse odusevljen klimom, 18 ka hisense je puno jaca kod mene, rekao bih da mi djeluje kao da je 2x jaca a ne bi tako trebalo biti...i nije neki potrosac po racunima, cak mislim da i trosi manje.

Jesi li mozda probao sa setovanjem na vecu temperaturu...nesto mi to nije nikako impresivno...

Moja da trosi toliko mjesecno mislim da bi bez problema mogla grijati tu kvadraturu kod mene i na neku vecu temperaturu...na 20 kvadrata joj nije bio problem s tim da osjetno vise trosi kada ode u minus...sada kad je 2,3 u plusu zacas zagrije na 24 ili 25 ako hocu.

A realno nisam nesto previse odusevljen klimom, 18 ka hisense je puno jaca kod mene, rekao bih da mi djeluje kao da je 2x jaca a ne bi tako trebalo biti...i nije neki potrosac po racunima, cak mislim da i trosi manje.
Probao sam ,dok nema minusa sve ok,nagura ona i 23-24 bez neke velike muke
Ali cim dodje minus kao da nema snage
Verovatno su mi gubici veliki a ona nedovoljno jaka

Specifikacija sa elcoma...

Prilozi

• Screenshot_20241201_095401_Drive.jpg
    Screenshot_20241201_095401_Drive.jpg
    247.9 KB · Pregleda: 72
Evo ovde specifikacije Brize

Prilozi

• Specification-of-New-Brezzless.pdf
    250.8 KB · Pregleda: 41
Kako ste zadovoljni s breezeless e modelom za hladenje? Hoću kevi da uzmem samo i iskljicivo za hlađenje i ovo mi deluje kao best bay jer se uz nju dobije i 3m creva. Sa dostavom izađe trenutno 56000 i ispada da je sama klima 50000k,dal ima nesto bolje od ovog modela za te novce?

Kako ste zadovoljni s breezeless e modelom za hladenje? Hoću kevi da uzmem samo i iskljicivo za hlađenje i ovo mi deluje kao best bay jer se uz nju dobije i 3m creva. Sa dostavom izađe trenutno 56000 i ispada da je sama klima 50000k,dal ima nesto bolje od ovog modela za te no

Могу ти рећи друже да што се тиче,Мидеа брезе хлађење је ок лети, такође и грејање,током зиме.С тим што треба да буде објекат добро изолован столарија добра новија нека ПВЦ ,и точисто ради губитка топлоте а такође и лети охлађеног простора.

Друштво,може ли неко објаснити како се користи ФРЕЗЕ ПРОТЕКТН мод да тако кажем на бразелесу,тј претпостављам да служи ако дуже време пар дана отпутујемо негде клима се не гаси укључи се тај мод како би она сама себе заштитили од смрзавања система или тако некако,Хвала вам на одговору унапред.

Ne služi da se klima ne smrzne nego da se ne smrzne objekat u kojem je i njegove vodovodne cevi. Zgodno za vikendice u planini gde se baš dugo ne boravi a jako su niske temperature.

Ako otputuješ na par dana bolje stavi redovan mod grejanja na 16-18 stepeni.

Da li vredi preći na novu aplikaciju smart home sa midea air pošto stara radi dobro,da nešto ne zeznem.
Da li ima poboljšanja ili ne.

Stara je imala nekih problema oko pogrešnog merenja potrošnje struje. Nova meni radi OK.

Vrh Dno