Pozdrav ljudi. Da li iko ima Midea gaia model? Interesuje me konkretno da li se isplati dati 200+ eura za taj sistem "ubacivanja svežeg svežeg vazduha"?
I da li se oseti smanjenje potrošnje struje u odnosuvna TA peć?
Da sam imao kesa uzeo bih je bez razmisljanja,medjutim morao sam dve klime da kupim
Naravno obe Midea,Briza i Xtreme
Sto se tice potrosnje struje TA peci mogu da kazem da je razlika definitivno na strani invertera
Prosle godine sam imao 444kwh jeftine struje i 148kwh skupe struje za mesec oktobar
TA pec je od 3,5kw i grejala je dnevnu od 16km2 i kupatilo sa malim hodnikom od oko 8km2.I nismo se bas ugrejali ,vec oko 17-18h pec je bila hladna a i pre toga zali boze od grejanja,po potrebi sam dogrevao etaznim grejanjem na drva
Ovoga oktobra od 1 do danasnjeg datuma sam sam potrosio 138kwh skupe struje i 197 jeftine struje s tim da se druga klima ukljucila u grejanje pre 4 dana
I greju ceo stan a ne deo tj svih 48km2 i konacno je milina u stanu a stan se nalazi na prvom spratu kuce znaci nije zgrada u pitanju
Znaci ovo nije potrosnja obe klime vec generalno potrosnja struje ,sa kuvanjem ,bojlerom,protocnim bojleroma i svim ostalim potrosacima ,tv ,komp,punjaci razni itd
Sad koliko trose na Brizi mogu da vidim ali na Extrem ne moze
Ali u krajnjem slucaju merodavna mi je krajnja potrosnja struje
Za sada sam zaista zadovoljan konacno svuda toplo
Setovana temp. na obe klime je 22C° a bude 23-24C° po prostorijama sto je ranije bez lozenja drva bila misaona imenica