Šta je novo?

Midea Breezeless

Breezeless hoce da duva ispod, jeste da nije direktno duvanje ali ume da bude hladno...
Najvise se oseca na mild i Breezeless. Dok se na away ne oseca ispod klime.

Pa ako sedite direktno ispod klime, logicno je da podignete krilca skroz gore i da duva preko vas, pa makar i pojacali malo duvanje...breezeless mod je vise da zasititi ljude ispred klime, a ne ispod, taj hladan vazduh negde mora da padne.

Kupio sam pre nepuna 2 meseca Breezeless E model i ima jedno 30ak sati rada. Pre jedno par dana je smrdela prilikom rada, skinuo sam filtere, oprao vrelom vodom i naprskao malo alkoholom unutra i nestalo je. Dasnas ista prica, opet smrdi odjednom. Sta moze da bude uzrok? Da li je mozda uzrok nepravilna upotreba? Gasenje posle par minuta rada?
Uglavnom je setovana na 27C, cooling i breeze away

PS: Koji mod preporucujete da moze da se sedi ispod same klime a da ne duva direktno?:)

Hvala
Ako je pališ i gasiš 50 puta na kratko ko sijalicu u rerni, svaka će da se usmrdi. Uključi klimu i stavi daljinski u fijoku

Ovo je (stari) model iz ove teme, breezeless.
A novi model E nije zaobljen kao ovaj, vise lici na obicne klime. Jeftinija je, i malo "slabija" specifikacija.

Je l ovo sto sam ja poslao E model? Ne vidim nigde da pise da je E, a citam po komentarima da se ljudi zale na nju

Taj što si postavio mi imamo. Mislim da nije E. Ovo bi trebalo da je E:
1725429951888.png
Meni se moj model više sviđa pošto bi trebalo da duva sa strane kada je breezelees modu. Mislim da je i skuplji od E modela.
Na koji model se ko žali? Meni je moj OK. Planirao sam da uzmem isti takav za spavaću sobu, ali ako bude samo E u ponudi, razmisliću.

Video sam da se zale na E model (ne na ovaj koji sam postavio)

Jel ima neko da je postavio Breezeless direktno iznad kreveta (uzglavlja) i da ostavlja upaljenu klimu tokom noći?

Ako mora iznad uzglavlja, onda može bilo koja klima i da duva preko sobe. Direktno ispod se ne bi ni osetila. Breezeless u breezeless modu se oseti najjače baš ispod klime. Pošto ne izduvava daleko i sav hladan vazduh najviše pada baš ispod.

Potvrdjujem ovo, breezeless se najvise oseca ispod klime. Jedino je dobar ako se sedi preko puta klime, onda se ne oseca strujanje.
Mozda nisu losi oni dodaci za usmeravanje vazduha, da preskoci krevet i da ne smeta.

Pozdrav
Imam dobru kombinaciju za Midea klime
Odlucih da uzmem
Najvise mi se vizelno dopada
Midea forest I najeftinija
Zatim Midea iz ove teme Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW
i na kraju najskuplja Midea gaia
Koja je vasa preporuka
Zabiravih da napisem,sluzice za hladjenje i grejanje u prelaznom periodu a ako se pokaze uzecu i drugu za drugi deo stana za primarno grejanje ,oko 50km2 bi sluzile obe a prva za 30km2

Poslednja izmena:
Pozdrav
Imam dobru kombinaciju za Midea klime
Odlucih da uzmem
Najvise mi se vizelno dopada
Midea forest I najeftinija
Zatim Midea iz ove teme Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW
i na kraju najskuplja Midea gaia
Koja je vasa preporuka
Zabiravih da napisem,sluzice za hladjenje i grejanje u prelaznom periodu a ako se pokaze uzecu i drugu za drugi deo stana za primarno grejanje ,oko 50km2 bi sluzile obe a prva za 30km2
Pa sto je skuplja to je bolja… forest ti je bas najslabija… to ne bih kupovao… ostale su ok. Ako hoces ubacivanje svezeg vazduha onda gaia

Nekako vise naginjem proverenom primarnom brendu nego filijalama brendova koje proizvodi
Zato sam se i odlucio za Mideu,cisto sumnjam da bi bez obzira na hajp nastao oko tih novih brendova Midea dozvolila sebi da ide ispod njih po kvalitetu

Sad gledam u specifikacijama Midea Breezlees ima Tosibin kompresor KSN98D64UFZ3
Veoma zanimljivo

Ugradjena danas i pustena veceras u rad,taman na vreme za ovo nevreme
Sada da vidimo kako ce se nositi sa ovim temperaturama
Fan 40%,24°C pa neka roka ,mislim da nema pozrebe za 80% fan
Nisam stavio auto mode jos,da vidimo ovako kako ce da radi

Jel vi hladite ili grejete na 24?😅 Kod mene 25 unutra bez grejanja jos malo cu klimu da upalim da se razladim 😃

Evo prvi utisci
Nisam odmah instalirao app pa ne znam koliko je od sinoc 23h potrosila struje,ako je to merodavno ,citam da bas i nije a pametnu uticnicu nemam
Pokazuje mi zadnjih 8h od kada sam instalirao app 1,26kWh,vidim da je spustala snagu na 0,13kWh, pri radu trebalo bi da ima dobru modulaciju
Grejem 38km ,neizolovanog prostora(kuca sa fasadom odlicna),dupli drveni prozori odlicni (licno odrzavam)
Na podkrovlju 5cm stiropor,bice jos 5cmm popreko kupljen samo da ga postavim(kazu iskusniji bolje nego 10cm oma)prekriveno najlonom lokacija BG
Prvo podesavanje 24°C pocrkasmo od vrucine sad je na 22,napolju vetar rastura ali prevruce,nismo ni navikli da bude toliko toplo u sobama dnevna 25,kupatilo 25 spavaca i deo hodnika 24 i 23,5 i dalje ne kapiram kako ali tako je,verovatno jos uvek topli zidovi,mada videcemo
Klima nije bucna,ne znam zasto je prozivaju za to,mozda ima tisih ali nama odlicna ,nema nekoga non stop krckanja i slicno
Kada smo palili ventilator ili motor za etaznu eeee to je buka
Cuje se spustanje krilaca kada se upali da dogreje ali pre i posle nista ,duvanje ventilatora samo ali jako tiho fan namesten na 50%
Spoljasna se cuje isto samo kada pocinje da radi i to je to,ali i kod kuma sa Toshibinom od 1,5k eura mozda malo bolje isto 12
Ulazila je u df 2 puta po max 1min evo zadnjih 7sati niti jednom,ne znam zasto kazu to je problem kod Midea klima ali nista sto meni smeta niti cesto
Unutrasnja jedinica je ogromna preko metar sirine a bogami debljine i visine,teska 10,5 kg,ko ima malecne prostorije bice cupavo postaviti je,mnogo lepo izgleda i kvalitetno,bas sam mnogo iznenadjen,prelepa
Spoljna 29,3kg iznenadjen sam kvalitetom i dizajnom zaista se Midea potrudila ova klima definitivno izgledom i izradom odaje uredjaj vise klase
Ima wi fi radi samo na 2,4 na zalost ,app joj je pregledna i jednostavna ,za pohvalu,lako se snalazi u njoj
Vode je izbacila oko 4l sinoc od 23h,vreme je bilo uzas,kisa i jak vetar non stop
Daljinac od klime je top odradjen,sjajna bela plastika ma svaka im cast ,jednostavan i prelep
Sto se izgleda i kvaliteta izrade tice verujte iznenadicete se
Iskreno bio sam skeptican jer se na forumu kinezi prilicno pljuju ali na prvu meni je ovo top
Sad prava iskusenja tek dolaze,videcemo... da li sam nesto bitno propustio... pitajte

Potpisujem sve gore receno. Koristim je od prosle godine i prezadovoljan sam radom i ponasanjem. Dizajn i kvalitet izrade mi se posebno svidja.
Midea brezeless E.

Da li i na Breezeless stalno duva ventilator na grejanju kao i na AG-12NXD1.WIK EXTREME? Ugasi kompresor i nastavi da duva hladno. Ventilator nije bučan ali to prohladno pirkanje nije uopšte prijatno. Užasno me to nervira. Na staroj on off klimi na grejanju se ventilator ugasi čim postigne temperaturu.

За то дување на хладно имаш решење на форуму.

Kako mislis da ne duva, ona je u kontrolnoj brzini, kao i svaka klima

Nazad
Vrh Dno