Šta je novo?

Midea Breezeless

Da se ispravim. Izgleda da postupak funkcioniše. Proradilo je tek kada sam posle podešavanja klimu isključio iz struje i ponovo uključio.
@Alexva Hvala na pomoći!

Poslednja izmena:
Нема на чему увек.За Мидеу има лека за разлику од Хајсенса.

Имате поступак на три теме овде исти је објавио момак са надимком "Miksat" да не буде забуне.Може ли мало више података за Мидеу Икстрим?Модулација, колики простор грејете, хладите како ради?

@srdjan_nk Imaš ovde
https://forum.benchmark.rs/threads/klima-uredjaji-opšta-diskusija.479833/post-7031143

Ovo je moja izmenjena procedura nakon koje je prestala da duva hladan vazduh nakon gašenja kompresora:

1. Isključi se klima na daljinskom, zatim izvući utikač iz struje.
2. Na daljinskom se namesti AUTO mod.
3. Vratiti utikač u utičnicu.
4. Istovremeno držati na daljinskom dugme za paljenje i dugme za ventilator (8 sekundi, dok se ne pojavi nula na daljinskom).
5. Pritiskati strelicu na gore se dok se ne pojavi broj 2 na displeju daljinskog, zatim pritisneš OK dugme.
6. Drži se dugme za paljenje dve sekunde dok se ne pojavi cH, strelica na gore da se pojavi broj 1, stisne se OK.
7. Izvadi se JEDNA baterija iz daljinskog, pritisnuti bilo koje dugme na njemu da se ugasi. Zatim se vrati baterija.
8. Klimu isključiti iz struje i sačekati bar 10s i nakon toga vratiti u utičnicu.
9. Upali se klima na grejanje da malo zagreje prostor, zatim smanjiti na minimum. Nakon izduvavanja preostalog toplog vazduha bi trebalo da skroz ugasi ventilator.

Ako ne funkcioniše, probati postupak ponovo.

E sad, nemam pojma da li ovo isključuje ventilator i na hlađenju što ne bi bilo dobro jer bi se tako isparivač ubuđao. Nadam se da ne jer nemam pojma koja je procedura za vraćanje duvanja :)

Obavezno koristite follow me funkciju na daljinskom i za grejanje i za hladenje, razlika je ogromna.
Kada se klima upali i podesi neka temperatura, stalno se pali-gasi, kompresor zalece kao da ce da poleti. Onda se cuje krckanje unutrasnje jedinice na svakom zagrevanju i hladjenju. HAOS.
Onda sam aktivirao follow me na 24c, radi u kontinuitetu bez oscilacija i nema krckanja plastike zbog promene temperature.
Na slici se moze videti sta je obican mod, a sta follow me. 😀

Prilozi

• Screenshot_20241006_102344_SmartHome.jpg
    Screenshot_20241006_102344_SmartHome.jpg
    36.1 KB · Pregleda: 76
I ja koristim fallow me mode,preciznije odrzava temperaturu
Sto se tice "zaletanja" nije tako strasno kao kod tebe
Klima je instalirana pored prozora i cujem je kada je totalna tisina
To traje par sekundi i to je to,inace sve klime krckaju ,nemoj da mislis da kod skupljih klima to nije slucaj ,plastika siri se skuplja ,sve je to normalno ali nije nesto sto mi smeta
Klima se gasi kada dostigne setovanu temperaturu tj ulazi u neki sleep mode,radi na nekom minimumu od 10w,
Meni trosi u proseku 4,4kwh za 24h rada greje 38m2
Namestena temperatura na fallow me modu 22 razlika je oko 1,5 stepena
Znaci ako hoces 22 u kuci klima namestis na 20 stepeni
Za 10h rada napunila balon od 6l,ali napolju je bas vlazno ,tako da ne izbacuje previse vode koliko sam mislio da ce izbacivati
I mogu reci da bas dobro greje ,mislio sam da ce biti losija i vise trositi
Cak i da na nizim temperaturama ide i na 10-12kWh dnevno ja zadovoljan
Konacno toplo kad se probudim ili dodjem kuci
Za ceo stan cu morati kupiti jos jednu klimu verovatno neku 9ku
Pa kad se sudare njih dve bice to mnogo bolje
Ostaje mi kuhinja od 12m,sa njom ne moze da zagreje kako bih zeleo tako da su vrata od nje uvek zatvorena
E sad koju drugu klimu uzeti opet muke ,da li 9 ili 12 da li Midea ili neka druga
Dajte predloge

Ako misliš na ovu
Ja je imam od skoro i ok mi je, mada čekam pravu zimu da vidim kako će tad da radi. Generalno koliko sam ispratio ovde na forumu uglavnom pozitivna iskustva.
Modulira na nekih 250W najmanje što mi je osveženje u odnosu na Gree Pular koja retko spusti ispod 500W 🙂

To je ta klima.

Kazi mi kako generalno radi,kako ide sa potrosnjom i grejanjem to mi je primarno

Ja je imam tek par dana, kao što sam već naveo pa ne mogu puno toga da kažem. I kao što sam već naveo modulira najniže na 250W, grejem 32kv prostora sa prosečnom izolacijom i prosečnom drvenom stolarijom. Spoljne temperature su i dalje relativno visoke da bi joj ovo predstavljalo bilo kakav problem, sad otprilike više ne radi nego što radi jer nema puno toplotnih gubitaka i brzo prebaci zadatu čak i kad radi na 250W. Sviđa mi se što se ne zaleće ko moja stara klima (gree pular), i generalno nije bučna, na papiru je nešto efikasnija nego ova stara gree pa bi trebalo i nešto manje da troši, ali to najviše zavisi od toplotnih gubitaka (izolacije i stolarije).

Video sam da ima izgleda 2 vrste ove klime mislim da je u oznaci x23 razlika ,jedna razlika je u minusu od -25 a druga vetzija od -15 razlika u ceni je minimalna
Ili samo nisu dobro postavili specifikaciju

Zna li ko da li u SmartHome app postoji opcija Follow me ili samo mora na daljinskom da se podesi , ja ne mogu da provalim . Malo bez veze da na daljinu to ne moze da se podesi jer se ta funkcija resetuje posle svakog gasenja klime , barem kod mene 🤔

Ne postoji opcija, jer svaki put kad upravljaš klimu preko aplikacije ona isključi tu opciju ako je bila upaljena na daljinskom. Znači da bi ti bila uvek upaljena ta opcija mora samo da se koristi daljinski. Tako je i na Gree.
Video sam da ima izgleda 2 vrste ove klime mislim da je u oznaci x23 razlika ,jedna razlika je u minusu od -25 a druga vetzija od -15 razlika u ceni je minimalna
Ili samo nisu dobro postavili specifikaciju
Ma mislim da su na sajtovima pogrešne informacije i da su sve deklarisane na -15. A kod mene je dodat taj x23 u oznaci za spoljnu jedinicu.

Narucio Xtreme ,pa kad je ugrade da je uparim sa Breezelless
Jedna sa jedne druga sa druge strane da vidimo kako ce da greju 48km2
Za sada Breezeless sa svim se dobro drzi sa 36km2
Videcemo kako ce biti kada dodju nize temperature
Hardverski indeticne klime sem unutrasnje koja je kod Breez malo gabaritnija i ima taj breez efekat

Nisam siguran da su hardverski identične. 48 kvadrata za te dve klime ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem sem ako ne greješ 4 zasebne sobe od po 12kvadrata 🙂

Jesu indeticne sem unutrasnje jedinice ,da, nisu zasebne sem spavace ,ali je ona negde na sredini pa kad se sudare toplote bice to dobro.Plus i ne volimo u spavacoj da nam bude pretoplo

Evo upravo gledam majstore kako ugradjuju klimu ,jos malo pa pocinje probna voznja ;)

Pa kako hladis onda, ako ti pirkanje smeta, jos je hladnjiji vazduh krilca podignuta ka gore ili ja memam osjecaj koliko je jaka ta kontrolna brzina(ovo komentarisem vezano za Mideu i podrazumijevam da je kontrolna brzina bas kontrolna brzina, a ne da ostane na istom fan-u sa iskljucenim kompresorom)? Kad iskljuci kompresor ja ne osjecam uopste da duva, jedino kad stavim direktno ruku na krilca, onda se osjeti pirkanje

Narucio sam ovaj model, obicni brezeless s pa valja li i dalje u 2024. godini...kako ce se ponasati na grijanju nekig 25 do 30 kvadrata a za ljeto sam prilicno siguran da ce moci

Koji obicni,onaj sa dva ss na kraju,ako je taj onda nije obicni,on je onaj neobicni
Obicni je onaj sa oznakom E,noviji ali slabiji
Kako se gleda potrosnja struje Xtreme i Brize u smart home app
Kod Brize mogu da udjem na energy monitor kod Xtreme nema te opcije nadjoh malopre da nema ,nema veze videcemo preko racuna ahahaha

Poslednja izmena:
Za 100h rada, 30 kwh... Smesno

Prilozi

• Screenshot_20241019_201756_SmartHome.jpg
    Screenshot_20241019_201756_SmartHome.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 39
Nazad
Vrh Dno