Šta je novo?

Midea Breezeless

Koji obicni,onaj sa dva ss na kraju,ako je taj onda nije obicni,on je onaj neobicni
Obicni je onaj sa oznakom E,noviji ali slabiji
Kako se gleda potrosnja struje Xtreme i Brize u smart home app
Kod Brize mogu da udjem na energy monitor kod Xtreme nema te opcije nadjoh malopre da nema ,nema veze videcemo preko racuna ahahaha

Pa ovaj sa dva SS, koliko sam shvatio ima i neki bolji model ali teško je naći puno informacija na netu...
Koji je model u tebe pa imaš tu potrošnju u aplikaciji

Ima Gaia ,SS model je taj koji imam tj model koji i ti imas

Sa grijacima je teska 29,3 kg bez grijaca 26,5kg
Ova koliko vidim ima grijace
Hardverski ista klima,znaci razlika samo u grejacima

U tom slucaju postoji set za naknadnu ugradnju grejaca?

Moguce,ali je na oglasu za koji je dao link crnim slovima naznaceno da ima grejace

Ne znam da li cu tu bas dobiti, mozda mi uvale i neki drugi model ali ima tih modela i na olxu, jasno naznaceno da ima 2 grijaca

Prvo sam htio All Easy Pro model pa se predomislio u zadnji čas i sad mi trebaju tuđa iskustva...a koliko sam skotao dosta slični su modeli samo ovaj malo drugačije radi na hlađenju...a možda i nisu slični, ko će ga znati.

Pozdrav,da li breezeless E ima opciju follow me,ili se zove nekako drugacije ako je ima uopste..

Pozdrav ljudi. Da li iko ima Midea gaia model? Interesuje me konkretno da li se isplati dati 200+ eura za taj sistem "ubacivanja svežeg svežeg vazduha"?
I da li se oseti smanjenje potrošnje struje u odnosuvna TA peć?

Kako funkcioniše to ubacivanje svežeg vazduha? Nešto po principu rekuperacije? Da li unutrašnja jedinica mora da bude montirana na spoljnom zidu?
Što se tiče potrošnje u odnosu na TA, svaka klima će trošiti manje struje od TA peći. Pitanje je da li će to biti manje u dinarima, pošto bi TA peć trebalo da se puni u jeftinoj tarifi.

Koliko sam video, buši se rupa u zidu da se postavi taj deo koji vrši ubacivanje svežeg vazduha.

Kako funkcioniše to ubacivanje svežeg vazduha? Nešto po principu rekuperacije? Da li unutrašnja jedinica mora da bude montirana na spoljnom zidu?
Što se tiče potrošnje u odnosu na TA, svaka klima će trošiti manje struje od TA peći. Pitanje je da li će to biti manje u dinarima, pošto bi TA peć trebalo da se puni u jeftinoj tarifi.
Ubacivanje je koliko sam video jako jednostavan sistem. Ima posebno crevo fi30 koje dovodi spoljašnji vazduh do klime koja ga provlači kroz filter i ubacuje unutra. Crevo se provlači napolje zajedno sa instalacijom i bleji u vazduhu tj, nema dodira sa spoljašnjom jedinicom. U unutrašnjoj jedinivi postoji dodatni ventilator sličan onom u kolima koji ubacuje taj vazduh.
Ne mora da se buši dodatna rupa, ali ova mora da bude šira tj. 72mm. Postoji i dodatno crevo koje je promera 60, ali se ne dobija u paketu i za njega mora da ide rupa preko 10cm.

Što se potrošnje tiče, baš to, interesuje me iskustvo nekoga ko je promenio TA peć za inverter, da li se oseti ušteda ili je račun bar približno tu. Meni je 33 kvadrata TA peć uglavnom radila preko noći (osim kada je bilo baš hladno) tako da je najviše trošila po jeftinijoj tarifi.

Što se potrošnje tiče, baš to, interesuje me iskustvo nekoga ko je promenio TA peć za inverter, da li se oseti ušteda ili je račun bar približno tu. Meni je 33 kvadrata TA peć uglavnom radila preko noći (osim kada je bilo baš hladno) tako da je najviše trošila po jeftinijoj tarifi.
Promijenio sam TA pec i preporodio se i toplotom i racunima za struju, ne u jedan vec u 2 stana. Stanovi su po strujturi isti, u istoj vertikali, isto orjentisani, jedan grije Fujitsu LMCE, a drugi Aux J-Smart, u oba stana bila TA pec od 6kW, grijale su dok ne zahladi 30 kvadrata, a kad zahladi 18 da je toplo, posto je ismedju harmonika, a kuhinju i trpezariju sa razlikom u temperaturi od 3 do 5 stepeni.
Brojilo je dvotarifno, s tim sto je u CG jeftina struja upola jeftinija nije kao kod vas. Punila se uvece na 3 ujutru na 0 i posto nikada citav dan napunjena nije izdrazla negdje oko 21h se tavi na 1 i sve u krug.
Peci mozda jesu bile starije, ali su odrzavane, grijaci su mijenjani, kao i ventilator.
Sto se tice racuna, oni su upola manji nego sa grijanjem na TA pec, a grije se citav stan (55 kvadrata).
I jos jedna meni jako bitna stavka, nema sekanja grijalica po stanu, da napomenem da grijalice nikada konstantno nijesu bile ukljucivane vec po potrebi, a i to je rijetkost posto nas je samo dvoje bilo.

To je korisna info. Kod mene je TA peć od 3kw grejala 30 kvadrata na potkrovlju na ivici zgrade što znači, okružen vetrom i hladnoćom sa 3 strane.

Ubacivanje je koliko sam video jako jednostavan sistem. Ima posebno crevo fi30 koje dovodi spoljašnji vazduh do klime koja ga provlači kroz filter i ubacuje unutra. Crevo se provlači napolje zajedno sa instalacijom i bleji u vazduhu tj, nema dodira sa spoljašnjom jedinicom. U unutrašnjoj jedinivi postoji dodatni ventilator sličan onom u kolima koji ubacuje taj vazduh.
Ne mora da se buši dodatna rupa, ali ova mora da bude šira tj. 72mm. Postoji i dodatno crevo koje je promera 60, ali se ne dobija u paketu i za njega mora da ide rupa preko 10cm.

E na to dodatno crevo sam mislio, ali nisam znao da se oni kupuje posebno.

To je korisna info. Kod mene je TA peć od 3kw grejala 30 kvadrata na potkrovlju na ivici zgrade što znači, okružen vetrom i hladnoćom sa 3 strane.
Ja nijesam na ivici zgrade, ali isto kao da jesam posto mi 85% stana prakticno napolje😂. Okruzuju balkoni susjednih stanova, jedna je strana cisti sjever, druga stana je ulaz, a i kod mene je visina plafona 2,70m. Zimi pocinjem medju prvima da grijem, a ljeti medju zadnjima da hladim😃

Pozdrav ljudi. Da li iko ima Midea gaia model? Interesuje me konkretno da li se isplati dati 200+ eura za taj sistem "ubacivanja svežeg svežeg vazduha"?
I da li se oseti smanjenje potrošnje struje u odnosuvna TA peć?
Da sam imao kesa uzeo bih je bez razmisljanja,medjutim morao sam dve klime da kupim
Naravno obe Midea,Briza i Xtreme
Sto se tice potrosnje struje TA peci mogu da kazem da je razlika definitivno na strani invertera
Prosle godine sam imao 444kwh jeftine struje i 148kwh skupe struje za mesec oktobar
TA pec je od 3,5kw i grejala je dnevnu od 16km2 i kupatilo sa malim hodnikom od oko 8km2.I nismo se bas ugrejali ,vec oko 17-18h pec je bila hladna a i pre toga zali boze od grejanja,po potrebi sam dogrevao etaznim grejanjem na drva
Ovoga oktobra od 1 do danasnjeg datuma sam sam potrosio 138kwh skupe struje i 197 jeftine struje s tim da se druga klima ukljucila u grejanje pre 4 dana
I greju ceo stan a ne deo tj svih 48km2 i konacno je milina u stanu a stan se nalazi na prvom spratu kuce znaci nije zgrada u pitanju
Znaci ovo nije potrosnja obe klime vec generalno potrosnja struje ,sa kuvanjem ,bojlerom,protocnim bojleroma i svim ostalim potrosacima ,tv ,komp,punjaci razni itd
Sad koliko trose na Brizi mogu da vidim ali na Extrem ne moze
Ali u krajnjem slucaju merodavna mi je krajnja potrosnja struje
Za sada sam zaista zadovoljan konacno svuda toplo
Setovana temp. na obe klime je 22C° a bude 23-24C° po prostorijama sto je ranije bez lozenja drva bila misaona imenica

Nisam zadovoljan krilcima na ovoj klimi ili ja ne znam ustimati...neko je spominjao kako ovaj model ima velike mogucnosti sto se toga tice ali meni djeluje kao da klasicni modeli to nekako bolje usmjere...npr ne mogu nastimati da puse ispod klime dok na hisensu to mogu

Koja je svrha da klima duva ospod nje, razumijem da je bolje da klima duva kad podu da grije, ali ako je prostor dugacak razlika je u temperaturi, barem kod mene.

Breezeless E podesena na 24,auto fan,nocas sam primetio da je radio ventilator samo celu noc,pokazivalo potrosnju od samo 15w,sinoc kad je uključena postigla temperaturu radila najnize na nekih 400,450w i onda se ugasila i radio samo ventilator kad god sam se probudio.senzor na njoj ocitava 24 stepena i pise tako u aplikaciji.Da li je to normalno,i da li je normalno da ide najnize do 450w,tako je vec par dana otkako sam je kupio..mislio sam da ce uvek raditi i modulirati na nekih 200 300w.Nadam se da neko ima iskustva i da ce ih izneti.Midea Breezeless E

Koliko kvadrata greješ i da li je temperatura u prostoriji isto 24 stepena na termometru kada klima ne pali grejanje? To što najniže modulira na 450W ne čini je neispravnom, jer to je očigledno njen limit ili je tako podešena.

Da li je podeseno 24 na follow me ili samo na klimi?
Kada je upaljen follow me, klima radi potpuno drugacije i ujednaceno.

Breezeless E podesena na 24,auto fan,nocas sam primetio da je radio ventilator samo celu noc,pokazivalo potrosnju od samo 15w,sinoc kad je uključena postigla temperaturu radila najnize na nekih 400,450w i onda se ugasila i radio samo ventilator kad god sam se probudio.senzor na njoj ocitava 24 stepena i pise tako u aplikaciji.Da li je to normalno,i da li je normalno da ide najnize do 450w,tako je vec par dana otkako sam je kupio..mislio sam da ce uvek raditi i modulirati na nekih 200 300w.Nadam se da neko ima iskustva i da ce ih izneti.Midea Breezeless E
Kod mene je model bez E i na njoj sam malo probao tu potrosnju ali preko njene aplikacije...
Na 24 ili 25 podesenih sinoc kada radi i zagrijava sobu na jacem ventilatoru kao preko 40 posto onda se potrosnja spusta na 320 do 350...ako smanjim brzinu na 20 posto ili nize onda ide na preko 500...

Cini mi se da najvise trosi na SILENT modu

Prostorija do nekih 25 kvadrata i nije bas da modulira, kad bih je pustio da radi pola vremena bi bila samo na ventilatoru...kad otvorim vrata i grijem malo veci prostor onda se ne gasi.. ali toplo je jos i mislio sam da ce moci manje trositi

Da li je podeseno 24 na follow me ili samo na klimi?
Kada je upaljen follow me, klima radi potpuno drugacije i ujednaceno.
bas na follow me
Koliko kvadrata greješ i da li je temperatura u prostoriji isto 24 stepena na termometru kada klima ne pali grejanje? To što najniže modulira na 450W ne čini je neispravnom, jer to je očigledno njen limit ili je tako podešena.
da,bude 24,pokazuje na njenoj aplikaciji
Kod mene je model bez E i na njoj sam malo probao tu potrosnju ali preko njene aplikacije...
Na 24 ili 25 podesenih sinoc kada radi i zagrijava sobu na jacem ventilatoru kao preko 40 posto onda se potrosnja spusta na 320 do 350...ako smanjim brzinu na 20 posto ili nize onda ide na preko 500...

Cini mi se da najvise trosi na SILENT modu

Prostorija do nekih 25 kvadrata i nije bas da modulira, kad bih je pustio da radi pola vremena bi bila samo na ventilatoru...kad otvorim vrata i grijem malo veci prostor onda se ne gasi.. ali toplo je jos i mislio sam da ce moci manje trositi
kod mene je bas mala prostorija,otvorena su vrata,ali je vise vremena ugasena nego sto radi

Poslednja izmena:
Pa ako je mala prostorija i temperatura u prostoriji ne pada brzo, nemaš mnogo gubitaka naravno da klima neće non stop da greje.

Vrh Dno