Šta je novo?

Midea Breezeless

Kupio sam je pre par dana. Nema ni 30 sati rada.
Iako se ne cini neka razlika u temperaturi, ako stan nije hladjen prije toga i temperatura u njemu bila 28°,29°, veliki je problem da za 30 sati rada tako ohladi zidove koji su itekako akumulirali toplotu. Sada naravno sve zavisi kako je orjentisan, izolacija iznad, koliko se kuva, provjetrava, a isto tako da li je spoljna jedinica na suncanoj strani. Za sada ostavi je da radi. Drugo, ja ne znam da li je tebi cilj da bude 16° u prostoriji ili je samo meni neobicno jer je drzim na 25,26😄

Iako se ne cini neka razlika u temperaturi, ako stan nije hladjen prije toga i temperatura u njemu bila 28°,29°, veliki je problem da za 30 sati rada tako ohladi zidove koji su itekako akumulirali toplotu. Sada naravno sve zavisi kako je orjentisan, izolacija iznad, koliko se kuva, provjetrava, a isto tako da li je spoljna jedinica na suncanoj strani. Za sada ostavi je da radi. Drugo, ja ne znam da li je tebi cilj da bude 16° u prostoriji ili je samo meni neobicno jer je drzim na 25,26😄
Meni je to prva klima, najvise me zanima koliko može da ide dole temperatura.

Ja sam laik što se tiče klima ali što ne pokušaš ići postepeno, stavi npr na 21 pa 20 i probaj manji prostor. Ja sam prekjučer ubacio klimu i bez problema mi spusti na tu tvoju temperaturu, ne treba joj ni sat vremena čini mi se a otprilike je prostorija te tvoje veličine, možda 55 kvadrata. Trebam probati kako će biti na čitav sprat ali tu mi vuče na potkrovlje pa ne znam da li ću često koristiti.

Praviš hladnjaču?

Zdravo svima, kupio sam pre desetak dana breezeless 12, juče i danas gledam, ne spušta temperaturu u sobi ispod 23 stepena. Podesio na 16, 100% ventilator. Ne više od 50 kvadrata, izolacija 10, pvc prozori. Evo sad konkretno spoljna temperatura oko 27 stepeni u sobi 23,24..
Reklamiraj nije to normalno.

Da li si ti realan?

Hladiti 50 mkv na 16 C nije realan scenario, a posebno ne sa breezeless 12com.

I čemu postignuta temperatura ispod 23C?

Kad izbaciš vlagu, dovoljno je i 25 C.

Na poslu hladimo 40 kvm, tri prostorije, sa jednom klimom i postignuta temperatura je od 25 do 26 C van linije duvanja vazduha.
Klima u piku, posle 12 h zna u kontinuitetu da troši preko 600 W.
Ako bih želeo da klima postigne realnih 22 C, prosečna potrošnja bi otišla na cca 1000 W/h. Ispod toga me verujem da bi uspela i da ohladi jer se bliži maksimalno deklarisanom kapacitetu.

Kad izbaciš vlagu, dovoljno je i 25 C.

Na poslu hladimo 40 kvm, tri prostorije, sa jednom klimom i postignuta temperatura je od 25 do 26 C van linije duvanja vazduha.
Klima u piku, posle 12 h zna u kontinuitetu da troši preko 600 W.
Ako bih želeo da klima postigne realnih 22 C, prosečna potrošnja bi otišla na cca 1000 W/h. Ispod toga me verujem da bi uspela i da ohladi jer se bliži maksimalno deklarisanom kapacitetu.
Došla je sinoć do 22, vlaga oko 38%, uopšte nije bilo prijatno sedeti u sobi od hladnoće.

Ne znam što ubacujete čoveka i obraćate pažnju na nešto što nije bitno. Poenta nije da hladi na 16, poenta je da ne moze 50m2 da spusti ispod 23 sa dobrom izolacijom, a spoljnja 27, što daje utisak da uređaj nije ispravan.

Interesantno zapažanje. Samo ne znam na čemu je zasnovano.

Prešao sam na smart home app i malo mi je konfuznija od midea air. I vidim da obe aplikacije mogu da rade.
Statistika za isti mesec iz 2 aplikacije.

Prilozi

• Screenshot_20240803_155954_Midea Air.jpg
    Screenshot_20240803_155954_Midea Air.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_20240803_155940_SmartHome.jpg
    Screenshot_20240803_155940_SmartHome.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 58
Smart Home ne odstupa puno od pametne utičnice. Otprilike 59 kWh je odstupanje za 10 mjeseci.
Ne mora značiti ni da je pametna utičnica 100% tačna.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-05-08-30-35-943_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-08-05-08-30-35-943_com.tuya.smartlife.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2024-08-05-08-32-13-992_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2024-08-05-08-32-13-992_com.midea.ai.overseas.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2024-08-05-08-32-25-043_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2024-08-05-08-32-25-043_com.midea.ai.overseas.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 34
SH ok meri potrosnju, za razliku od Midea Air...
Ali ono sto meni ide na zivce je sto i dalje treba neko nenormalno vreme od zadatog parametra, dok ne propisti. i prihvati komandu..
sto na staroj app Midea Air nije bio slucaj, radilo je momentalno, cim se ucita interfejs (mozda par sekundi) sve komande je prihvatala trenutno.
Kod ove SH je kranje obrnuta i nenormalna situacija...
Udjem u app, pa prvo je klima offline nekih 5-6 sec, po aplikaciji...
Sacekam, postane plavo (online) i uopste ako radi inace, zadam temp... i nakon 185 godina wow, klima zapisti i prihvati novu komandu....

Na SH je sve dno dna, aplikacija je uzas! ne prelazite na SH, osim ako niste pirmorani, i kada to kazem,
da, mislim primorani, pistoljem u usta ili uzastopnim porukama da predjete na novu app!
Srecom, imam jos jednu Midea klimu (WIK) koja je na Midea Air aplikaciji, i dalje sve radi skladno i savrseno i ne pada mi na pamet da predjem sa konja na magarca...
SH.. pa samo fali IT i jasno vam je sta zelim da kazem!

Poslednja izmena:
Kod mene reaguje odmah preko SH.
Ne znam kako, ali mogu da koristim obe aplikacije na istoj klimi, sa istog telefona :D
Tako da, ako nece SH da radi kako treba, vrati se na midea air. Ako ne da zbog migracije naloga, napravi novi.

SH je sve dno dna, aplikacija je uzas! ne prelazite na SH, osim ako niste pirmorani, i kada to kazem,
da, mislim primorani, pistoljem u usta ili uzastopnim porukama da predjete na novu app!
Kod mene SmartHome radi odlično, sve komande se instant izvršavaju (Midea Xtreme 12).
A vidim i da sve lepo radi kod kolege iznad isto tako da nije problem SmartHome već tvoj telefon ili je stvar na relaciji tvoj model klime i SmartHome.

Takodje, i kod mene SmartHome radi normalno, i to sa Midea Breezeless.

Ko ima problem sa SH aplikacijom a prebacio se sa Midea AIR, samo nek napravi drugi nalog i spoji klimu na staru Medea AIR aplikaciju. Tako sam ja odradio, posto mi je SH samo radila na wi-fi. :D

Ima li daljinski mogucnost da upali klimu po poslednjim podesavanjima?
Smara me svaki put da namestim follow me, breez mild itd.

Jel ima neko da prenese iskustvo za Midea E-Breezeless 9, isla bi u malu sobu 10ak kvadrata najvise zbog tog moda strujanja vazduha

Klima je Midea Breezeless ss je stiglo prošle sedmice. Odlično radi i Hladi. Klima se nikako ne čuje da radi samo na modus Breezeless kad se klima zatvori onda cuje se malo ko da ima vjetar u klimi sto me malo posjeti na star computer kad radi. Nije strasno a nije ni complet tiha sad neznam da je to normalno ili da mora biti i da se i na breezeless nista ne cuje sta se zvukovima tice.

Klima je Midea Breezeless ss je stiglo prošle sedmice. Odlično radi i Hladi. Klima se nikako ne čuje da radi samo na modus Breezeless kad se klima zatvori onda cuje se malo ko da ima vjetar u klimi sto me malo posjeti na star computer kad radi. Nije strasno a nije ni complet tiha sad neznam da je to normalno ili da mora biti i da se i na breezeless nista ne cuje sta se zvukovima tice.
Kod mene se tako cuje i na normalnom rezimu rada, kao da duva vetar iz nje...

Moze li neko da mi prenese iskustvo sa Breezeless E modelom. Da li ima komfor rada i opcije stelovanja jacine duvanja kao i klasican Breezeless?
Posedujem klasican model i prezadovoljan sam, razmisljam pazariti za jos jednu prostoriju ali je problem velicina zida na koji planiram unutrasnju jedinicu i plafon je nizi od standardnih ~2.5m.
U pitanju je prostorija gde se provodi najveci deo dana a gde se i nocu spava...

Kupio sam pre nepuna 2 meseca Breezeless E model i ima jedno 30ak sati rada. Pre jedno par dana je smrdela prilikom rada, skinuo sam filtere, oprao vrelom vodom i naprskao malo alkoholom unutra i nestalo je. Dasnas ista prica, opet smrdi odjednom. Sta moze da bude uzrok? Da li je mozda uzrok nepravilna upotreba? Gasenje posle par minuta rada?
Uglavnom je setovana na 27C, cooling i breeze away

PS: Koji mod preporucujete da moze da se sedi ispod same klime a da ne duva direktno?:)

Hvala

Kod mene se tako cuje i na normalnom rezimu rada, kao da duva vetar iz nje...
Ista situacija kod mene na Midea Mission II modelu. Duva, ali povremeno se cuje kao neki huk, ne znam kako to da objasnim. Ako se stavi ruka ispred klime, tacno se u tom momentu oseti slabije duvanje, kao da je nesto gusi.

Kupio sam pre nepuna 2 meseca Breezeless E model i ima jedno 30ak sati rada. Pre jedno par dana je smrdela prilikom rada, skinuo sam filtere, oprao vrelom vodom i naprskao malo alkoholom unutra i nestalo je. Dasnas ista prica, opet smrdi odjednom. Sta moze da bude uzrok? Da li je mozda uzrok nepravilna upotreba? Gasenje posle par minuta rada?
Uglavnom je setovana na 27C, cooling i breeze away

PS: Koji mod preporucujete da moze da se sedi ispod same klime a da ne duva direktno?:)

Hvala
Ja na klasicnom breezeless modelu sa breezeaway i sedim i spavam ispod klime bez problema. Inace svaki povetarac osetim i ume da mi smeta. Sa ovim setovanjem nemam problema.

Vrh Dno